HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2011 Pazartesi - 19:35

'Kaçak yapı yapanlar bizi sevmez'

Karşıyaka Belediyesi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Cevat Durak kaçak yapı faaliyetlerinden bahsederken, Necat Yılmaz müfettişlerden yana dert yanarak, Türkiye’de belediyelere gönderilen müfettişlerin yüzde 50’nin İzmir’de olduğunu belirtti.

 Kaçak yapı yapanlar bizi sevmez

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Belediye Başkanı Cevat Durak toplantıda Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Müdürlüğün kuruluşunun yeni olmasına rağmen iyi işler yaptığını anlatan Durak, “Bu zamana kadar bin 700’ün üzerinde bina yıktık. Her ay 30-40 binayı yıkım programımıza alıyoruz. İzmir’de sayısal olarak bu işi en iyi yapan belediyeyiz. Kaçak yapı yapanlar ve imar kanununa aykırı hareket edenler bizi pek sevmezler. Birçok alanda başarılı çalışmalar yaptığımız gibi bu konuda da ön sıralardayız. Ne yazık ki yine soruşturma geçiriyoruz. Binaları yıksak da bu sefer neden geç yıktın diye hakkımızda işlem başlatıyorlar” dedi.
 
KASADA PARA VAR
Belediyenin mali yapısı hakkında bilgi de veren Başkan Durak, kimseye borçlarının olmadığını söyledi. Belediye olarak her zaman ayaklarını yorganlarına göre uzattıkları anlatan Başkan Durak, “ Bu dönemde çok fazla kredi kullanmadık. Belediye şirketi Kent A.Ş. büyük bedeller ödemesine rağmen ayakta duruyor. Artık Sayıştay da şirketi denetliyor. Belediyenin günlük 1 milyon TL’lik ödemesi var. Başka da ödeme yapacağımız yer yok. Rakamı söylemem ama kasamızda bol miktarda para var. Bu parayla yatırımlar yapacağız” dedi. Durak ayrıca, 20 Eylül’de ilk toplantısını yapacak olan Esnaf Meclisi’nin açılışına İzmirli oda başkanlarının katılacağını ve esnaf ziyaretinin ardından büyük bir yemek organizasyonu düzenleneceğini de sözlerine ekledi.
 
BÜROKRATLARA UYARI
Eylül ayından itibaren atağa geçtiklerini dile getiren Başkan Durak, Ramazan ve yaz döneminde belediyenin üzerine çöken rehavetin ortadan kalktığını söyledi. Bazı belediye birimlerinde sıkıntıların olduğunu söyleyen Durak, “Hizmetlerle ilgili bir takım aksamalar yaşanıyor. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde aksayan yerleri düzeltsin. Biz bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da en mükemmelini yapacak durumdayız” ifadelerini kullandı.
 


MÜFETTİŞ TEPKİSİ
Toplantıda CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz, son dönemlerde artan müfettiş incelemeleri hakkında konuşma yaptı. Belediyelerin imzasız ihbar mektuplarıyla denetlendiğini ifade eden Yılmaz, müfettiş görevlendirirken kimin şikayet ettiğinin bile sorgulanmadığını dile getirdi. Sosyal demokrat belediyelerin üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını da anlatan Yılmaz, “Türkiye’nin kalkınmasında ve bu seviyeye gelmesinde sosyal demokrat belediyelerin katkısını kimse yabana atamaz. Tabi ki denetimler yapılsın, inceleme için görevliler gelsin fakat biz her şeyin adaletli olmasını istiyoruz. Türkiye’de 2960 belediye bulunuyor. Bu belediyelere gelen müfettişlerin yüzde 50’sini İzmir’deki belediyeler oluşturuyor” dedi.
 
ARTIK YETER
Baskıların artık son bulması gerektiğini dile getiren Yılmaz, Türkiye’de barışı egemen kılmak istediklerini söyledi. Yılmaz, “CHP’li meclis üyeleri olarak bu baskı ve eziyet karşısında gerekirse eylem yaparız. İzmir’in 30 ilçesinde eylemler yaparak tepkimizi koyarız. Biz devletten yardım talep etmiyoruz. Yeter ki bizi engellemesinler. Bizi artık rahat bırakın. Artık yeter” diye konuştu. Yılmaz ayrıca İzmir’deki belediyelerin büyüğüyle küçüğüyle birlikte olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sercan 6 Eylül 2011 Salı 10:18

Cevat başkan, bir de şu şemikler e gelsen,ilgilensen keşke.Belediye buraya anca çöp toplama maksatlı geliyor, gerisi yok. Yolla bir kaç bürokratını da gör rezilliği.Özellikle metro istasyon çevresini bir gez yeterli. her yer harabe evler,çöpler v.s..İnşallah okuyorsundur burada yazılanları Cevat başkan.

Yorumu oyla      12      6  
DEMOKRAT 6 Eylül 2011 Salı 09:17

Çok Haklısınız,Kaçak Yapı Yapanlar Sizi Sevmez Ama,Her Nedense MİDYECİLER-FALCILAR-GEVREKÇİLER-ÇİÇEKÇİLER Ve Bilimum Seyyarlar"ın Sizi Daha Çok Sevdikleri Belli.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk caddeleri pırıl pırıl
Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Selçuk çarşı içindeki sokakları ...
ESHOT geri adım attı
Raylı sistemi teşvik amacıyla, otobüs güzergahlarında revizyona giden ...
Büyükşehir’den “İzmir ve Akdeniz” paneli
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir ve Akdeniz’i tarihsel süreçlerde ele ...
 
Çiğli'de parklar sağlıklı yaşam için hazır
Çiğli Belediyesi parklara spor aletleri koyarak Çiğlilerin spor yapmasını teşvik ediyor.
Yeni fuar alanı için nihayet ihaleye çıkılıyor
Başkan Kocaoğlu, 330 hektarlık alanda kurulacak yeni fuar alanı için son ...
Bornova’dan okullara bir milyonluk destek
Bornova Belediyesi ilçede ihtiyacı bulunan okullarda yeni öğretim yılı ...
 
“Geçmiş olsun Winner”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ...
Konak’ta çalı süpürgesi tarih oldu
Uzun yıllardır cadde ve sokakların demirbaş temizlik araçları arasında ...
Dikili’de “barış”ın adı çocuk
Dikili Belediyesi’nin1 Eylül Dünya Barış Günü onuruna düzenlenen etkinlikler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva