HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2011 Pazartesi - 10:21

Yeni fuar alanı için nihayet ihaleye çıkılıyor

Başkan Kocaoğlu, 330 hektarlık alanda kurulacak yeni fuar alanı için son kamulaştırmanın da tamamlandığını belirterek, "Eylül sonu, Ekim başı yapım ihalesi gerçekleşecek" dedi.

Yeni fuar alanı için nihayet ihaleye çıkılıyor

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun göreve geldiği 2004 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Gaziemir'de kurulması öngörülen yeni fuar alanı için nihayet geri sayım başladı. Kocaoğlu'nun İzmirli işadamlarının da ortak olacağı bir fuarcılık şirketi tarafından özel sektörün de desteğini alarak yapmayı öngördüğü daha sonra bu fikrinden vazgeçtiği yeni fuar alanı için, geriye son rötuşların kaldığı ifade edildi. Başkan Kocaoğlu, yaklaşık 330 hektarlık alan üzerine kurulacak olan yeni fuar alanı için 1200 metrekarelik son kamulaştırma işleminin de tamamlandığını açıkladı. Kocaoğlu, "Eylül sonu, Ekim başı, yeni fuar alanının yapım ihalesine çıkma ihtimalimizin çok kuvvetli olduğu görülüyor" diye konuştu.
 
GERİ SAYIM
İzmir'i fuarlar ve kongreler kenti yapmak için çaba sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2004 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nin yanında kurulması öngörülen yeni fuar alanı projesinde artık sona yaklaşıldığını söyledi. Bugüne kadar yaklaşık 26 milyon liralık kamulaştırma yapılan alanda son 1200 metrerakelik bölümün de kamulaştırma çalışmasının geçtiğimiz günlerde bittiğini, tapunun 9 Eylül'de üzerlerine geçeceğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Eylül sonu, Ekim başı, yapım ihalesine çıkma ihtimalimizin çok kuvvetli olduğu görülüyor" diye konuştu.
 
7 EYLÜL'DE GELİYOR
Yeni Fuar Alanı için hazırlanan projenin tesisat bölümünde ufak bir problem olduğunu projeyi hazırlayan müeffilin 7 Eylül'de tüm ekibi ile birlikte İzmir'e geleceğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Bizim teknik ekibimizle müellifin ekibi bir araya gelip projedeki ufak tefek sorunları giderecek. Onlar da bittikten sonra geriye yapım ihalesi kalıyor. Zaten arkadaşlarımız proje üzerinden yaklaşık maliyetleri almışlardı" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılı Mart ayında kamulaştırma işlemlerine başlanan 337 dönüm alan için, toplamda 26 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedi. Projenin yapım maliyeti dikkate alındığında, toplam 100 milyon lirayı bulacağı belirtiliyor.
 
Yeni fuar alanı özellikleri
Gaziemir'de, İzmir Çevre Yolu ile ESBAŞ arasında bulunan alanda yapılacak olan Yeni Fuar Alanı yaklaşık 80 bin metrekarelik sergi hollerine ek olarak genişleme alanına sahip olacak. Gelen talebe göre, sergi hollerine ek yapılarak fuar alanı genişletilebilecek. Yeni fuar alanında sergi hollerinin yanı sıra, kokteyl alanı, seminer salonları ve firmalara yönelik görüşme odaları yapılacağı, yaklaşık 25 bin metrekare sosyal donatı alanı olarak kullanılabilecek. Çağdaş mekanların yanı sıra, teknik ve sosyal altyapı donanımlarıyla büyük boyutlu ihtisas fuarlarının gereksinimlerini karşılayabilecek niteliklere sahip olacak. Şehir içi ulaşım, konaklama ve hizmet alanlarına yakın konumuyla, fuar katılımcılarının yanı sıra kentliler de kolayca ulaşabilecek. Alana ilerideki süreçte katılımcıların kalabileceği bir otel de ilave edilecek.(Ertan Gürcaner/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 5 Eylül 2011 Pazartesi 20:55

ahmet çiğdem isimli fake. sende sistematik olarak saldırıyorsun. belediye bültenleri ampul olunca değişiyor sanki. çok merak ediyorum acaba hangi devlet kurumunda çalışıyorsun

Yorumu oyla      13      6  
Çiçero 5 Eylül 2011 Pazartesi 19:53

Sayın Tamer Bey! Haksızlık yapmayın(!) Amerikada kimyasal silah yüklü tırları göstericem deyip bilgisayar çizimi komik şekillerle Irak ı işgal etmişti :)) Çıkmadık candan ümit kesilmez gari de gari...

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet Çiğdem 5 Eylül 2011 Pazartesi 13:55

Eskiden müteahhitler olurdu. Güzel bir Maket yaptırır, afili broşür bastırır evler satardı. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin basın bültenleri de buna benziyor.

Yorumu oyla      13      9  
asım korkut 5 Eylül 2011 Pazartesi 11:21

inşallah metro ihalesi gibi olmaz.

Yorumu oyla      14      11  
Tamer Balkaş 5 Eylül 2011 Pazartesi 10:51

Bu nedir ya. Sanki Aziz Kocaoğlu 3 ay önce belediye başkanı oldu. Basına sürekli bilgisayrada çizilmiş resim gönder. Abicim neredeyse 8 yıldır Belediye başkanısın. Bilgisayarda çizilmiş resimi icraat diye millete göstereceğine bitmiş bir işin resmini göndersenize.

Yorumu oyla      14      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’dan okullara bir milyonluk destek
Bornova Belediyesi ilçede ihtiyacı bulunan okullarda yeni öğretim yılı ...
“Geçmiş olsun Winner”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ...
Konak’ta çalı süpürgesi tarih oldu
Uzun yıllardır cadde ve sokakların demirbaş temizlik araçları arasında ...
 
Dikili’de “barış”ın adı çocuk
Dikili Belediyesi’nin1 Eylül Dünya Barış Günü onuruna düzenlenen etkinlikler ...
Alman öğrencilerden Durak'a ziyaret
Gençlik değişim programı ile Almanya’dan İzmir’e gelen öğrenciler Karşıyaka ...
Konak 13 okulun tadilatını tamamladı
Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi’ne futbol sahası ve Selma Yiğitalp Lisesi’ne ...
 
Büyükşehir'den Buca'ya dev sosyal kampüs
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’daki 65 bin metrekarelik alan üzerine ...
'Yardım isteyen kadınların sorunu şiddet'
Türkiye seçim listelerinde “yetersiz kadın” gerçeğini bir kez daha yaşarken, ...
Kadifekale'den kazdıkça tarih fışkırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kadifekale bölgesinde yürüttüğü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva