HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2010 Perşembe - 00:00

Buca Meclisi’’nde ’‘Hitler benzetmesi’’ kavgası

Buca Belediyesi’’nin mayıs ayı toplantısında yine kavga vardı’… Başkan Tatı’’nın Başbakan Erdoğan’’ın İnönü’’ye yaptığı Hitler benzetmesine gösterdiği tepkiye Ak Parti cephesinden yanıt geldi. ’

Buca Meclisi’’nde ’‘Hitler benzetmesi’’ kavgası



Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Buca Belediyesi’’nin Mayıs ayı son meclis toplantısına Başkan Tatı'nın sözleri damga vurdu.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Türkiye'nin gündemine oturan Başbakan'ın İsmet İnönü'ye yönelik "Hitler" benzetmesine tepki göstererek, ’“İsmet İnönü’’yü savunmak faşistlikse ben faşistin Allah’’ıyım’” demesine AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi.

AK Partililer, Başkan Tatı'nın bu açıklamasına karşılık ’“Allah birdir. Dinden çıkarsın. Tövbe et’” karşılığını verdi.

AKP ve CHP arasında ’‘kominist-faşist’’ tartışması
CHP’”li meclis üyelerinden Emre Aykut’’un, son günlerin tartışılan konusunu mecliste de gündeme getirmesi CHP ve AKP grubu arasında tartışma yaşanmasına neden oldu. Aykut, "İdeolojileri uğruna idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’’ın ölüm yıl dönümlerinin daha da önem kazandığına vurgu yapan Aykut ’“Kimlerin faşistçe tavırlar takındığını herkes biliyor, Yargı bir gün herkese lazım olacak’” dedi.


Aykut’’tan sonra söz alan AK Partili Zafer Kürkçü, Deniz Gezmiş’’i en çok seven kişilerden biri olduğunu söyleyerek, "Meclis çatısı altında genel siyasete girilmeyeceği sözünü vermiştik ama tutulmadı. Söylenenler düşüncesiz, bilgisiz sözlerdir. Faşistlik tartışmalarında neyin ne olduğu biliniyor’” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Tatı, AK Partili Zafer Kürkçü'nün konuşmasına müdehale ederek, ’“Hepimizin ideolojileri var. Bizim inandığımız insanlar Avrupa’’yı dize getiren insanlardır. Bizim inandığımız insanlar, kadınları, çocukları fırınlara koyup yakmadılar, onları koruyup kolladılar. Sevr Antlaşması’’nı masada yaktılar. Ben bu meclisin başkanıyım kardeşim. Burada faşist/ komünist ayrımı yapacaksanız müdahale etmek durumunda kalırım’” dedi.
Tatı: "İnönü’’yü savunmak faşistlikse, ben faşistin Allah’’ıyım"
 
AK Partili Kürkçü’’nün konuşmasına müdahale eden Başkan Tatı'ya çıkışıda sert oldu. Kürkçü'nün "İşte faşistlik budur’” diyerek Tatı'ya cevap vermesi meclinde gergin anların yaşanmasına sahne oldu.
 

Başkan Tatı ’“İsmet İnönü’’yü savunmak faşistlikse, ben faşistin Allah’’ıyım’” dedi. Bunun üzerine AKP’’li meclis üyeleri ’“Sözünü geri al başkan, tövbe et, Allah birdir, dinden çıkarsın’” diye tepki gösterdi. Tatı ’”Söylediklerimin arkasındayım. Siz benim, Allah’’la arama girmeyin’” diye konuştu.

"Bucaspora destek verin"
Başkan Tatı, Süper Lig'e çıkma gayreti gösteren ve emin adımlarla giden Bucaspora destek istedi. Tatı, "Uzun zamandır odalara, ticaret yapan kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelere çağrıda bulunuyorum. Maalesef sadece maça gelip ön sıralarda oturuyorlar. Maça gelip oturmak destek vermek değil. Bizim o açıdan bakıldığında 10 bin destekçimiz var. Bucaspor olarak maddi desteğe çok ihtiyacımız var. Bu taleple gittiğimizde ise bize başarılar diliyorlar. Ne yapalım en azından köstek olmuyorlar ya o da bize yeter. Bucaspor’’un Cumartesi Kayseri Erciyesspor ile maçı var. Ben takımın Süper Lig’’e çıkacağına inanıyorum. Takımımız birinci ligde oynayarak ilçemizin adını duyuracak. ’” dedi.

Çöp tesisi konuşuldu
Öte yandan toplantıda AK Parti  Grup Başkan Vekili Seyfettin Alptekin, ’“Büyükşehir’’de Bornova ve Buca sınırlarına tesisin yapılacağı ifade ediliyor fakat kimsenin sesi çıkmıyor. Siz buradan gidenler olarak neden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’na anlatmıyorsunuz. Yeterli çalışma yapılmadı’” diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin yapacağı çöp bertaraf tesisi ile ilgili yeterli lobinin oluşturulmadığını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinalanı’’nda sorun yok!
Başkan Kocaoğlu, Urla Zeytinalanı bölgesine giderek katı atık transfer ...
İzmir Faytonu Yavaşşehir'e hediye
İzmir Ticaret Odası, özel tasarımla yaptırdığı ’“İzmir Faytonu’”nu, ...
Karabağlar Meclisi'nde tartışma
Karabağlar Meclisi’’nde, Başkan Kürüm’’e yönelik ’‘şirket’’ eleştirileri ...
 
10 milyonluk kaynak var ama İzmir hala MOBESE’’siz!
Art arda işlenen üç cinayetle kentin gündemine oturan MOBESE konusu Vali ...
Dünün manşetleri’…
Geriden kalan gündem öne çıkan gelişmeler ve olaylar, manşetlere taşınan haberler’… ’
Çöpün adresi Torbalı!
Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyle ilgili 10 Mayıs'ta gerçekleştireceği ...
 
Yaşar’’dan Sağlık Köyü’’ne bağış
Bornova Belediyesi’’nin Ege Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirileceği ...
Anadolu Caddesi’’nde son rötuşlar
Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’’nin İtfaiye ile Soğukkuyu Kavşağı ...
Başkan’’dan yatırıma açık davet!
’‘İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İzmir Buluşması’’nda konuşan Başkan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva