HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2010 Perşembe - 00:00

Zeytinalanı’’nda sorun yok!

Başkan Kocaoğlu, Urla Zeytinalanı bölgesine giderek katı atık transfer istasyonunun yapılacağı yerde incelemelerde bulundu. Kocaoğlu, ’“Vatandaşlarımız rahat olsun. Koku ya da sızıntı sorunu yaşanmayacak’” dedi.’

Zeytinalanı’’nda sorun yok!

Başkan Kocaoğlu, Urla Zeytinalanı bölgesine giderek katı atık transfer istasyonunun yapılacağı yerde incelemelerde bulundu. Kocaoğlu, ’“Vatandaşlarımız rahat olsun. Koku ya da sızıntı sorunu yaşanmayacak’” dedi.’
 
İZMİR- Urla’’nın Zeytinalanı Mahallesi Kocadağ mevkiinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak katı atık transfer istasyonunda herhangi bir depolama olmayacağı, çöplerin bekletilmeden transfer edilecek olması nedeniyle de koku ya da sızıntı sorunlarının yaşanmayacağı bildirildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nden yapılan açıklamada, katı atık transfer istasyonu için belirlenen yerin ’“doğal yapısı bozulmuş, etrafındaki doğal yükselti sayesinde yerleşim yerleri arasında herhangi bir görsel ve çevresel etkileşim olmayan eski bir taşocağı alanı’” olduğu ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan tespit çalışmaları sonucunda ’“en uygun yer’” olarak belirlendiği kaydedildi.
 
BAŞKAN İSTASYON YERİNİ İNCELEDİ
Bölgeye giderek incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe otoban kavşağından katı atık transfer istasyonuna çıkan yaklaşık 7 kilometrelik güzergah boyunca hiçbir yerleşim yeri ya da bina bulunmadığını söyledi. 2007 yılında hizmete açtıkları Gümüldür Katı Atık Transfer İstasyonu’’nda 3 yıldır en küçük bir sıkıntı bile yaşanmadığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, ’“Zeytinalanı bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız da en küçük bir koku ve kirlilik sorunu yaşamayacaklar. Tüm bu çalışmalarımızı, uluslararası standartlara uygun şekilde projelendiriliyor ve işletiyoruz’” diye konuştu.
 
 
KOKU VE SIZINTI OLMAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
’“Belediyemiz sınırlarının 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile genişletilmesi sonucunda, 21 ilçe belediyesindeki katı atık hizmetlerinin yürütülmesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçmiştir. Kanun kapsamında ilçelerimizin ihtiyaç duyduğu yeni transfer istasyonlarının ve bertaraf tesislerinin zorunlu olarak kurulmasına yönelik planlama çalışmaları yapılmıştır. Aynı planı çerçevesinde, toplam 26 adet, Düzensiz Katı Atık Depolama Alanı, çevre açısından tehdit unsuru oluşturması nedeniyle acilen kapatılmıştır. İlk olarak 2007 yılında, Gümüldür ve Seferihisar sahil şeridindeki belediyelere hizmet verecek Gümüldür Katı Atık Transfer İstasyonu faaliyete geçirilmiştir. Özellikle yangın riski yaratması nedeniyle, Urla ilçesinin evsel atıklarının (çöplerinin) depolandığı  Urla Düzensiz Katı Atık Depolama Alanı, Mayıs 2006 tarihinde kapatılarak o bölgenin atıkları Harmandalı Düzenli Katı Atık Depolama Alanı'na ve Gediz Katı Atık Transfer İstasyonu’’na yönlendirilmiştir.
 
Ancak atıkların oluştuğu bölgeden söz konusu tesislere olan taşıma mesafesinin fazla olması, o bölgede bir katı atık transfer istasyonu kurulmasını zorunlu hale getirmiş ve transfer istasyonunun kurulması yönünde alınan kararla arazi tespit çalışmalarına başlanmıştır. Bu doğrultuda, söz konusu alanda Katı Atık Transfer İstasyonu kurulabilmesi için, İzmir Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden ’‘ÇED Gerekli Değildir’’ kararı, arazinin orman mülkiyetinde olması nedeniyle Mahalli Çevre Kurulu'ndan faaliyet ile ilgili ’‘kamu yararı ve zorunluluk’’ olduğuna dair olumlu görüş ve İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan da ’‘uygun görüş’’ alınmıştır. Alanın Orman Genel Müdürlüğü'nden Belediyemiz adına ön tahsisi tamamlanmıştır. Tesisin yapım ihale çalışmaları tamamlanmış olduğundan, hemen inşaat aşamasına geçilmiştir. Faaliyete geçecek olan Urla Katı Atık Transfer İstasyonu'nda; ilçe belediyelerinin küçük tonajlı çöp kamyonları ile topladıkları evsel katı atıklar (çöpler), hiç bekletilmeksizin, rampa üzerinden kapalı bunkerler yardımıyla büyük tonajlı TIR'lara boşaltılarak Harmandalı Düzenli Atık Depolama Alanı'na nakledilecektir. Çöplerin istasyonda bekletilmeden transfer edilecek olması nedeniyle; herhangi bir koku ve sızıntı problemi kesinlikle yaşanmayacaktır. Ayrıca tesis alanına giden ulaşım yolu, yerleşim alanlarından geçmeyecektir. Tesiste kesinlikle çöp depolanmayacak, sadece çöpün aktarımı sağlanacaktır. Şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde faal durumda olan diğer 5 katı atık transfer istasyonumuzda olduğu gibi, faaliyete geçtikten sonra Urla Katı Atık Transfer İstasyonu'nda da herhangi bir çevresel problem yaşanmayacaktır.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Faytonu Yavaşşehir'e hediye
İzmir Ticaret Odası, özel tasarımla yaptırdığı ’“İzmir Faytonu’”nu, ...
Karabağlar Meclisi'nde tartışma
Karabağlar Meclisi’’nde, Başkan Kürüm’’e yönelik ’‘şirket’’ eleştirileri ...
10 milyonluk kaynak var ama İzmir hala MOBESE’’siz!
Art arda işlenen üç cinayetle kentin gündemine oturan MOBESE konusu Vali ...
 
Dünün manşetleri’…
Geriden kalan gündem öne çıkan gelişmeler ve olaylar, manşetlere taşınan haberler’… ’
Çöpün adresi Torbalı!
Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyle ilgili 10 Mayıs'ta gerçekleştireceği ...
Yaşar’’dan Sağlık Köyü’’ne bağış
Bornova Belediyesi’’nin Ege Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirileceği ...
 
Anadolu Caddesi’’nde son rötuşlar
Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’’nin İtfaiye ile Soğukkuyu Kavşağı ...
Başkan’’dan yatırıma açık davet!
’‘İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İzmir Buluşması’’nda konuşan Başkan ...
Gaziemir susuz kalacak!
Vanalardaki bir arızanın onarımı nedeniyle ilçeye Perşembe günü sabahtan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva