HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2010 Perşembe - 00:00

İzmir Faytonu Yavaşşehir'e hediye

İzmir Ticaret Odası, özel tasarımla yaptırdığı ’“İzmir Faytonu’”nu, ’“Yavaş Şehir’” unvanını alan Seferihisar Belediyesi’’ne hediye etti.’

İzmir Faytonu Yavaşşehir'e hediye

İzmir Ticaret Odası, özel tasarımla yaptırdığı ’“İzmir Faytonu’”nu, ’“Yavaş Şehir’” unvanını alan Seferihisar Belediyesi’’ne hediye etti.’
 
İZMİR- İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Akın Kazançoğlu ile Jak Eskinazi, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Necmi Çalışkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Sümer Rahmi Nemli ile Hüseyin Payzın, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’’i ziyaret etti.
 
Soyer ile daha önce İTO’’da birlikte çalıştıklarını belirten Demirtaş, ’“Belediye Başkanı olarak da başarılı olacağınıza inanıyorum. Her konuda destek vermeye hazırız’” dedi. Seçimlerin üzerinden bir yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına karşın Seferihisar’’da son derece başarılı çalışmalar yapıldığını belirten Demirtaş, özellikle Yavaş Şehir unvanının alınmasının çok önemli olduğunu söyledi.
 
FAYTON SEFERİHİSAR’’A YAKIŞACAKTIR
Yavaş Şehir felsefesinin ilçenin özellikle turizm, ticaret ve sosyal yaşamın gelişiminde büyük rol oynayacağına inandığını ifade eden Demirtaş, ’“Seferihisar, Yavaş Şehir olarak dünyaya açılırken, İzmir’’in marka kent olmasına da katkı sağlayacaktır. Biz de Seferihisar’’daki bu güzel ve hızlı gelişime Oda olarak katkı koymak istedik. Odamız tarafından İzmir Ekonomi Üniversitesi’’nin özel tasarımıyla yaptırılan, İzmir Faytonu’’nu Seferihisar’’a hediye ediyoruz. İzmir Faytonu’’nu Yavaş Şehir Seferihisar’’a, yavaş şehir felsefesine yakışacağına inanıyoruz’” diye konuştu. Seferihisar’’ın doğal ve tarihi zenginlikleri ile İzmir’’in çok önemli bir ilçesi olduğunu belirten Demirtaş, bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, ’“Mimari yapının tarihi mirasa göre yenilenmesi, kentsel dönüşüm gerekiyor. Seferihisar da bir Alaçatı olabilir’” dedi.,
 
İTO ÖNCÜ OLDU, DİĞER KURUMLARIN İZLEMESİNİ BEKLİYORUZ
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, İTO’’nun İzmir Faytonu’’nu belediyeye hediye etmesinden çok büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Faytonun güzelliği ve ruhuyla, yavaş şehir felsefesine son derece uygun bir ulaşım aracı olduğunu belirten Soyer, ’“Tam da bizim istediğimiz şey olduğu için bu hediyenin bizim için anlamı daha da büyük. İTO Başkanı Sayın Demirtaş’’a ve tüm yönetim kurulu üyelerine bu karar nedeniyle teşekkür ediyoruz’” dedi. Faytonu yeni yayalaştırılacak alanlarda, Sığacık ’– Teos, Seferihisar ’– Sığacık arasında kullanacaklarını belirten Soyer, ’“İTO bu anlamda çok önemli bir öncülük yaptı. Diğer kurum ve kuruluşlardan bu faytonun arkasının gelmesini bekliyor’” dedi.
 
Seferihisarın yenilenmesi, özellikle mimarisinin, kentsel dönüşümünün sağlıklı ve tarihi değerlerine uygun olarak yapılması için çalıştıklarını belirten Soyer, ’“Bu konuda İzmir Ekonomi Üniversitesi’’nin destek olmasını, bizi adeta bir açıkhava laboratuarı gibi kullanmasını istiyoruz. Bunun için de İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı olan Sayın Demirtaş’’ın desteğini bekliyoruz’” dedi. Demirtaş, üniversite olarak da projelerin hazırlanması için İEÜ olarak da hertürlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
Ziyaretin ardından İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Durmazer, İTO’’nun hediye ettiği İzmir Faytonu ile ilçede bir tur atarken, Seferihisarlılar faytonu alkışlarla karşıladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Meclisi'nde tartışma
Karabağlar Meclisi’’nde, Başkan Kürüm’’e yönelik ’‘şirket’’ eleştirileri ...
10 milyonluk kaynak var ama İzmir hala MOBESE’’siz!
Art arda işlenen üç cinayetle kentin gündemine oturan MOBESE konusu Vali ...
Dünün manşetleri’…
Geriden kalan gündem öne çıkan gelişmeler ve olaylar, manşetlere taşınan haberler’… ’
 
Çöpün adresi Torbalı!
Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyle ilgili 10 Mayıs'ta gerçekleştireceği ...
Yaşar’’dan Sağlık Köyü’’ne bağış
Bornova Belediyesi’’nin Ege Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirileceği ...
Anadolu Caddesi’’nde son rötuşlar
Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’’nin İtfaiye ile Soğukkuyu Kavşağı ...
 
Başkan’’dan yatırıma açık davet!
’‘İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İzmir Buluşması’’nda konuşan Başkan ...
Gaziemir susuz kalacak!
Vanalardaki bir arızanın onarımı nedeniyle ilçeye Perşembe günü sabahtan ...
Karşıyaka’’nın organik pazarı oluyor!
İzmir'de ilk organik Pazar Karşıyaka'ya kuruluyor. Bostanlı Pazaryeri'nde ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva