HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2010 Cuma - 00:00

Buca Meclisi’’nde ’‘geçici ruhsat’’ tartışması

Buca Belediye Meclisinde ruhsatsız işlemelere geçici ruhsat verilmesine yönelik önergenin Büyükşehir'den geri dönmesi AK Partili meclis üyelerinin protestosuna sahne oldu.’

Buca Meclisi’’nde ’‘geçici ruhsat’’ tartışması

Buca Belediye Meclisinde ruhsatsız işlemelere geçici ruhsat verilmesine yönelik önergenin Büyükşehir'den geri dönmesi AK Partili meclis üyelerinin protestosuna sahne oldu.’

Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Geçtiğimiz Mart ayında Buca Meclisinde görüşülen ve CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesine gönderilen ruhsatlı olmayan işletmelere bir yıllık geçici süre belgesi verilmesi önergesinin "ret" kararıyla Büyükşehirden dönmesi meclis salonunda tepkilere neden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’’nce yasal olmadığı gerekçesiyle reddedilen önergeyi AK Partili meclis üyeleri protesto ederken, bu süreç içersinde "geçici ruhsat" belgesi için uzun uğraşlar veren Rıza Zayıfoğlu, ortada yasal bir eksiklik bulunmadığını dile getirerek ’‘iptal’’ oylamasında ’‘ret’’ oyu kullandı.


ALKIŞ PROTESTOSU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nden geri dönen önerge Buca meclisinde AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri arasında sözlü atışmalara sahne oldu.

Ruhsatsız işletmelere 1 yıllık geçici süre belgesi önergesinin iptal oylaması öncesi söz alan AK Parti meclis üyesi Necati Bahçeci önerge ile ilgili AK Parti grubu olarak tüm uyarıları yaptıklarına dikkat çekerek, "Mart ayında tüm uyarılarımıza rağmen bu kararı geçirdiniz. O gün onay verdiğiniz bu kararın şimdi iptal ediliyor olmasını endişe ile takip ediyoruz. Kararı oy çokluğu ile kabul ettiğinizde, mecliste yer alan konuklara kendinizi alkışlatmıştınız. Biz de iptal kararının ardından sizi alkışlamak istiyoruz’” diye konuştu.
Necati Bahçeci'nin konuşmasının ardından meclis salonunda bulunan AK Partili meclis üyeleri ayağa kalkarak Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı alkışla protesto etti.
 
Başkan Tatı, alkışlı protestonun ardından ’“Binlerce esnaf da sizi böyle alkışlayacak’” diye karşılık verdi.
 
Alkışlı protestonun ardından söz alan CHP'li meclsi üyesi Rıza Zayıfoğlu,’“Bu meclisin, binlerce esnafı rahatlatma çabası yanlış mı? AKP’’li arkadaşlar hangi mantıkla bunu alkışlıyorlar? Binlerce esnaf çarpık yapılaşma ve ruhsatsız işletme sorunu ile karşı karşıya. Bizim tek çabamız, ruhsat alamayan esnafın, 1 yıl da olsa rahatlaması ve evine ekmek götürebilmesi. Esnafı mağdur durumda görünce mutlu mu oluyorsunuz’” dedi.

"Kız yurdu için özel toplantı talebi"
Buca'da yapılması beklenen Mustafa Kemal Kız Öğrenci Yurdu’’nun yapımının ertelenmesi CHP'live AK Partili meclis üyelerinin tepkisini çekti.


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın mali ve hukuki altyapı eksikliklerinin olduğu gerekçesi ile yurdu yapımının sonraki meclis gündemine getirilmek üzere geri çekmesine CHP’’li Levent Köstem ’“7 aydır bu konuyu tartışıyoruz. Bu işin çözümü bu kadar zor mu? Yapacak mıyız, yapmayacak mıyız? Yoksa ipe un mu seriyoruz? Bu iş için ortak bir yol bulalım. Gerekirse özel bir gündem maddesi ile toplanalım ve bu konuyu çözelim’” diye konuştu.

AK Partili Necati Bahçeci, bu konuda da söz alarak ’“Hazırlık yapmadan, sadece seçim zamanı vaat ettiniz diye kız yurdu yapılmıyor’” diye eleştirdi.



TATI’’YA İSTİFA HATIRLATMASI
Öte yandan meclisin dilek ve temenniler kısmında söz alan AKP’’li Necati Bahçeci, Buca Belediyesi’’ni de vuran Kasırga- 1 Operasyonu ile ilgili konuştu.

Bahçeci ’“Yargıda olan bir konuyu konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. İddiaların doğru olmamasını temenni ediyoruz. Eğer iddialar doğru değilse başkan Tatı’’nın yanlışlardan ders aldığı ve uyarılara kulak astığı anlamı çıkar. Suç unsuru kesinleşirse, Başkan Ercan Tatı’’nın daha önceden verdiği sözde durarak istifasını hatırlatacağım’” dedi. Başkan Tatı ’“Bürokratlarımın arkasındayım’” diye konuştu.
 
  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi’’nden Madımak Anıtı
Karabağlar Belediyesi, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nde ...
Bayraklı Madımak’’ı unutmuyor’…
Bayraklı Belediyesi bundan tam 17 yıl önce Sivas Madımak Otel’’de yanarak ...
Başkan Sındır’’dan Romanlar’’a tam destek
Bornova Romanlar Derneği Başkanı Göksel Ceviz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ...
 
Konak’’ın ’‘yenilikçi’’ yarışması sonlandı
Konak Belediyesi'nin kurum içi verimliliği artırmak, kültürel ve ...
Güzelbahçe susuz kalacak
Boru hattında meydana gelen arıza nedeniyle cumartesi günü sabahtan akşama ...
Gençlere ’“kaykay müjdesi’”
 
Kordon’’da ’‘çizgi dışı’’ denetleme
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 1. Kordon’’da Cumhuriyet Meydanı ...
Urla Ata’’nın gelişini kutladı
İzmir ilçesi Urla’’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçeye gelişinin ...
Yeni başkandan eski başkanın evine mühür!
Bir dizi ihale, imar ve kamu suçundan tutuklu bulunan Güzelbahçe eski ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva