HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2011 Çarşamba - 19:19

Buca'da Zayıfoğlu ve Kurt komisyonlardan istifa etti

Buca Belediyesi CHP’li meclis üyeleri Rıza Zayıfoğlu ve Hasan Kurt komisyonlardan istifa etti.

Buca da Zayıfoğlu ve Kurt komisyonlardan istifa etti

Fatih Yapar/Egedesonsöz- Buca Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın katılmadığı toplantıyı Meclis Başkan Vekili Lokman Fazla yönetti. Meclis toplantısında CHP’li Meclis Üyeleri Rıza Zayıfoğlu ve Hasan Kurt tüm komisyonlardan istifa etti.
 
Geçtiğimiz aylarda belediye binasının karşısında yer alan oto yıkama tesisi nedeniyle Belediye Başkanı Ercan Tatı ile karşı karşıya gelen Rıza Zayıfoğlu belediye esnaf, sağlık ve çevre komisyonlarından istifa etti. Daha önce partiden istifa edeceğini açıklayan ve verdiği istifa dilekçesini geri çeken CHP’li belediye meclis üyesi Hasan Kurt da esnaf ve pazaryeri komisyonlarından ayrıldı. İki istifanın ardından komisyonlara Suat Nezir, Zekiye Seda Sönmez ve Hasan Sağlam seçildi.
 
NİYE GELMİYORLAR
Toplantıda söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Levent Köstem, belediye bürokratlarını eleştirdi. Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın meclise geldiği zaman tüm bürokratların ve belediye personelinin meclise katıldığını söyleyen Köstem, “Belediye başkanı olmadığı zaman kimse gelmiyor. Başkan burada olduğu zaman belediye başkan yardımcıları burada boy gösteriyorlar. Bu durum kesinlikle kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum. Bu konu acilen düzeltilsin. Böyle şey olmaz” dedi.
 
Köstem’in eleştirilerinin ardından konuşan Meclis Başkanvekili Lokman Fazla da, “Ben de bu konuyu dile getirecektim. Belediye meclis üyeleri bir soru sorduğunda hiçbir bürokratı bulamıyor. Biz bilgiyi kimden alacağız. Önümüzdeki toplantıyı kim yönetirse yönetsin herkes görevinin bilincinde olsun. Bu konuya dikkat edelim” diye konuştu.
 
KATAKULLİ YAPTI
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Aslan, belediye şirketi Buca-Mar ile ilgili sorulan sorulara cevap alamadıklarını söyledi. Aslan, “Buca-Mar’da kimin eli kimin cebinde belli değil. Bu şirkete artık dışarıda Buca-Mar demiyorlar. Başka isimler taktılar. Orası düzeltilene kadar soracağız. Verilen cevaplar bizi yıldıramaz. Eski şirket koordinatörü Ayda Saryal ile ilgili ne kadar tazminat aldığına dair soru sorduk. Verilen cevap, ‘Ayda Hanım iş aktini feshetmiştir. Mahkemesi devam etmektedir’ Biz daha nitelikli ve nicelikli bilgi istiyoruz. Ama enteresan cevaplar veriyorlar. ‘Buca-Mar’dan çıkarılan personele sayısı kaçtır’ diyoruz . Onların verdiği cevapta ise ‘Maaş alamayan yoktur. Maaş ödemeleri düzene girmiştir. İş akdi feshedilenlerin özlük hakları ödenmiştir’ deniliyor. Biz şirket müdürünü hiç sormadık ama verilen yazıda ‘şirketin Genel Müdürü Hüsnü Kaya’dır’ diye cevap verdiler. Buca-Mar’la ilgili sorulara lütfen ciddi cevaplar verin. Bu şirkette bir şey yoksa bile bu cevaplardan sonra insan aklına bin türlü şey getiriyor. Belediye başkanı katakulli ile bir çalışma yaptı. Mecliste kabul edilmeyen kararı encümene getirdi ve onaylattı. Daha doğrusu meclisi hiçe sayarak bunu yaptı. Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır. Belediye burayı 7 bin liraya veriyor. Buca-Mar Şirketimiz de 'Koşan Adımlar' isimli şirkete 56 bin liraya burayı ihaleye veriyor. Bu olmaz. Buna birilerinin dur demesi gerekiyor” dedi. Aslan ayrıca Gümüldür’deki otelin Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından belediyenin başına bela edildiğini söyledi.
 
 KİMİN İLİŞKİSİ VAR
Buca-Mar şirketi ile ilgili eleştirilerde bulunan Levent Köstem , “Allahtan biz el atmadık.Öyle cevaplar var ki ‘ulan hıyar soruyu niye soruyorsun’ anlamında cevap veriyorlar. Ben de soru sordum. Kaynaklar’da zeytin ağaçlarının envanterini sordum. Bana verilen cevapta ‘gidin sayın’ dediler. Son sorduğumuz soruda ise tapu dairesinden bilgi alabileceğimizi ifade ediyorlar. Ben kreş ile ilgili buradan soru soruyorum. Belediye bürokratları ve çalışanlarının bu yapılan ihale ile ilgisi var mıdır?
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM TAVSİYESİ
İzmir’in deprem konusunda hazırlıklı olmadığını belirten CHP’li meclis üyesi Ali Rıza Kaya, siyasetçilerin sorumluluklarının bulunduğunu söyledi. Kaya, “Türkiye de yıllardır deprem oluyor. Deprem belgesinde olan ülkemizde depremin ne zaman yaşanacağı belli değil. Deprem haritası çıkartılıp çalışmalar yapılıyor. Bu kadar bilim ilerlemişken deprem sonrası sıkıntı çekiyoruz. Yerel siyaset ve genel siyasetin sorumlulukları var. Akademik çevreler bu konuda yeterli çalışmaları yapıyorlar. Asıl işi çözmesi gereken siyaset dünyası işin medyatik boyutunda yer alıyor. Asıl çözmesi gerekenler onlar. Japonya’da deprem oluyor fakat deprem değil tusunami nedeniyle insanlar ölüyor. Neden biz ‘adamlar yapmış’ mantığı ile bakıyoruz. Başka yapacak şeylerimiz de var. Asıl can kayıpları depremlerden sonra yaşanıyor” diye konuştu. Kaya ayrıca kendi evinin bulunduğu yerde bile plansız yapılaşmaların bulunduğunu söyledi. Belediye meclislerinin yapması gereken işlerin bulunduğunu anlatan Kaya, “Büyükşehir Belediyesi Kadifekale”de çok güzel bir kent dönüşümü yaptı. Siyasi partinin hangi kademesinde olursa olsun bu tür çalışmaların arkasında dimdik durmalıyız. Planlar Ankara’ya depremden önce sunuldu. Yeni kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili çalışmaların artık yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlar Kurulu’na sunduğu 4 projeyle ilgili Buca Belediyesi olarak tavsiye kararı almalıyız. Diğer belediye meclisleri de buna katılmalıdır” diye konuştu.
 
Öte yandan CHP’li Meclis Üyesi Levent Köstem de deprem alanları ile ilgili çalışmaların hemen yapılmasını istedi. Köstem, “Kentsel dönüşüm yapanın partisi yok. Bu işi kim yaparsa arkasında durmalıyız. Buca’da çok eski ve yorgun binalar var” dedi. Kaya’nın önerisi üzerine belediye meclisi kentsel dönüşüm ile ilgili tavsiye kararı alınması kararı alındı.
 
CİNAYET İŞLENDİ

Buca’nın imar planlarının 1985’li yıllarda yapıldığını anlatan Meclis Başkan Vekili Lokman Fazla, “O zaman bir cinayet işlendi. Büyükşehir Belediyesi kentin ileriye dönük 50 yıllık planlar yapmadı. Aziz Kocaoğlu dışında kimse kentsel dönüşüme izin vermedi. Kimse kentin önünü açmadı. Yeni kent merkezi planı Kocaoğlu döneminde aktif hale geldi” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 3 Kasım 2011 Perşembe 10:36

BÖYLE BİR TARTIŞMA ANCAK KÖY KAHVESİNDE OLUR.

Yorumu oyla      22      7  
acıdım hallerine 2 Kasım 2011 Çarşamba 22:53

bir chp li olarak ne kadar arzuman bir yönetime güzide bucamızı teslim etmişiz üzülerek görüyorum.ne söylesek boş lakin.son sözümüzü sandıkta söyliyeceğimizi ve bu günleri unutmuyacağımızı belirtmedende geçmiyeceğim.size oy vereceğime evden çıkmam daha iyi.acı söylemek lakin akp den gidin ders alın.artık her halde başka türlü insanın yüzüne bu söz söylenmez.ne varki anlayanadır her laf.ercan tatı ve hasan karabağ chp nin kanayan yarasıdır.bayraklı ile bucanın idaresi sıfır.

Yorumu oyla      19      14  
Orhan Tungaç 2 Kasım 2011 Çarşamba 21:33

CHP Buca'da, kiloda hafif, pahada ağır, değerli bir siyasetçisini kaybetmek üzere. Eski Genel Başkan'a bir telefon kadar uzak bu çok değerli siyasetçinin kıymetini bilmemekte direnen Buca'lıları kınıyorum. İki dönemdir ilçe meclisinde yaptığı özverili çalışmaların kıymetinin bilinmemesi, ülkemiz siyasetinin alışılmadık bir durumu. Alışılmadık bu duruma seyirci kalanları siyaset tarihi affetmeyecektir. Gün, vefalı ve güçlü olma günüdür. AZIR'LI filozofun dediği gibi ' siyasetin vefa duygusunun ZAYIF'LIĞI , güçlüleri yıldırmamalıdır.'

Yorumu oyla      16      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Genel'de Menemen'e çöp tesisi tartışması
Mecliste, Menemen'de büyükşehir belediyesince kurulması planlanan çöp ...
SONAR’dan AK Parti'yi üzecek Karşıyaka anketi
12 Haziran Genel Seçimleri’nde CHP’yi 11 ilçede geçen, 3 ilçede de yakalayan ...
Konak'tan Ecevit ve İnönü'ye büyük saygı
Konak Belediyesi Türk siyasetinde nezaket, sevgi, kalite katan iki büyük ...
 
Çiğli’nin yardımları Van’a ulaştı
Van’da yaşanan depremin ardından Çiğli’de başlatılan yardım kampanyasında ...
Balçova'nın yardım eli Van'a ulaştı
7.2’lik depremle sarsılan Van’a yardım etmek için Balçova belediyesi öncülüğünde ...
Bornova’da farklı bir sergi açılışı
Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde açılan ...
 
Çiğli’de Kızılay coşkusu
Kızılay Çiğli Şubesi tarafından, Kızılay Haftası nedeniyle öğrencilerde ...
Köylü kadınlardan Başkan’a “yakın markaj”
Kemalpaşa’nın orman köylerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Büyükşehir'den bayram dayanışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 44 bin 332 aileye Kurban Bayramı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva