HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2012 Perşembe - 10:43

Buca ekoturizmi tartıştı

İZKA tarafından desteklenen Buca Belediyesi’nce yapılan “Buca İlçesi’nin Ekoturizm ve Kültür Turizmi Sektör Analizi” Projesi’nin ikinci çalıştayı da Ekoturizm alanında yapıldı. Bilim adamları Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve çalışma arkadaşlarını bu proje nedeniyle kutladı, 5 ilçede yürütülen benzer projelerin en iyisi olduğu açıklandı.

Buca ekoturizmi tartıştı

İZMİR - Buca Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteklediği “Ekoturizm ve Kültür Turizmi Sektör Analizi” Projesi’nin ikinci çalıştayında Buca’nın doğal zenginlikleri ve bu zenginliklerin turizme nasıl dönüşebileceği tartışıldı. Buca Gölet Tesisleri’ndeki ikinci çalıştaya Buca Belediye Başkanı’nın yanı sıra, DEÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Atalay, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Baykal, DEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şermin Atak, DEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Hatipoğlu, EÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli ile Buca Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Doç. Dr. Ali Günay Balım katıldı, bildiriler sunuldu. Çalıştayda ayrıca Kırıklar Köyü Muhtarı Rakip Becer, Zirve Dağcılık Kulübü Onursal Genel Başkanı Orhan Kozan, Budak Dağcılık Kulübü Başkanı İbrahim Öztürk, Ziraat Mühendisleri Ahmet Tomar ve Ramazan Ayan Ege Turizm Derneği Başkanı Önder Kayın, Ebruli Turizm Genel Müdürü Resmiye Dinlemez, Zeynel Aydın, Gazeteci – Yazar Tayfur Göçmenoğlu, İzmir Bisiklet Derneği’nden Murat Karaca, İDADİK’ten Ayşegül Akıncı Yüksel ve Yaşanabilir Buca Derneği’nden Abidin Çiçek bildirileriyle katıldı.
 
Değerlerimizi arıyoruz
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Proje Koordinatörü ve Meclis Üyesi Zekiye Seda Sönmez ve bu projeye katkı koyan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Tatı, Buca’nın çok önemli kültürel ve doğal değerlerinin tartışıldığı ikinci çalıştayın kitap ve CD olarak çoğaltılarak dağıtılacağını belirtti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 1994 yıllarında Buca’nın organik tarıma geçmesi konusunda köy köy dolaştığını anımsattı, “Bucamızın sertifikalı zeytinyağı var. Birçok ürünümüz ekolojik ama sertifikası yok. Bu alandaki çabalarımızın sürekliliği önemli. Bizler de bu çalışmalara yerel yönetim olarak önem veriyoruz.”
 
Dünyadaki örnekler
Prof. Dr. İbrahim Atalay özellikle Güney Amerika ülkelerindeki ekoloik tirizme yönelik çarpıcı örnekler verdi. Atalay, Buca’nın üzerinde olduğu ekolojik değerlerini ortaya çıkaracak bu proje nedeniyle Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı kutladı, “Bizler bu çalışmalarınızda yanınızda olacağız” dedi.
 
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Baykal ekoturizmin önemli koşullarından birisinin örgütlü çalışma yapılması olduğunu anımsattı, “Bu turizmin yapılması o yörede yaşayanlarca istenmesiyle mümkün olur. Ekoturizm başarıldığında hem göç önlenir hem de kadınlarımız gelir sahibi olarak statü kazanırlar. Örneğin Fransa’da önemli bir örgüt vardır ve bu örgüte 58 bin işletme, 20 bin çiftlik üyedir. Fransa’da bugün 137 bin ev ve 37 bin pansiyon ile ekoturizm yapılıyor” dedi.
Buca’nın değerleri
 
Doç. Dr. Şermin Atak ise konuşmasında Buca’nın bu alandaki değerlerinin altını çizdi. Proje nedeniyle Buca Belediyesi’ni kutlayan Atak, “Bu projenin ikinci bölümünde Kent Konseyi’nin görev alması ve bu çabaları halka anlatıp, benimsetmesi geliyor. Kent Konseyi bu alanda bir çalışma grubu kurmalıdır ve halkın katılımını sağlamalıdır. Ayrıca Bu proje Sadece Buca Belediye Başkanı ve Belediyesi’nin değil, muhaliflerin de desteğini görmelidir” dedi.
 
Atak, Levantenlerin ekolojik çalışmaları başta olmak üzere Kunduracı Çınarı, Bağbozumu Şenlikleri, Kiraz Festivali ve Buca Belediyesi’nin düzenlediği Ekolojik Pazar örneklerinin çoğaltılarak turizm fırsatı yaratılabileceğini kaydetti. 
 
Buca İzmir’e önderlik etsin
Çalıştayın kapanışında bir değerlendirme yapan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Baykal, Buca’nın çok başarılı bir proje yaptığını belirtti. Prof. Baykal, Karaburun, Narlıdere, Bergama ve Seferihisar ile birlikte Buca’nın kırsal turizm konusunda İZKA’         dan proje desteği aldığını belirtti şunları söyledi:
 
“Ben bu çalışmalarda bulundum. Buca’nın yaptığı çalıştay bir sempozyum havasına büründü. Bir günlük çalışma 2 gün sürebilecek bir sempozyuma eşit haldeydi ve çok başarılı oldu. Buca Çalıştay konusunda çok iyi isimlere ulaşmış ve bu çabalarda öne çıktı. Ama bu çabanın bir adım ileri götürülmesi gerekli. Bana göre atılacak adım bu 5 ilçeyi bir araya getirip Ekoturizm konusuna gerçek çözümler aramaktır. Buna bence Buca ev sahipliği yapmalı düzenlenecek toplantıdan çıkarılacak sonuçlar yetkili makamlara ulaştırılmalıdır”.
Çalıştayın yapıldığı Gölet Alanı’nda Buca köylerinde tarım üretimi yapan üreticiler Köylü Pazarı kurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 23 Şubat 2012 Perşembe 23:18

kaçak keçi kesildiğini biliyorsun da neyini savunuyorsun ERCAN TATININ ? kurban bayramı arifesinde kasaplar meydanında kasaplara kurban pazarı kurdurtmak kasaplardan kaç para topladı buca belediye yetkilileri sen biliyormusun HAKL rumuzlu !

Yorumu oyla      16      7  
HALK 23 Şubat 2012 Perşembe 21:01

yaylacıklı garanti BUCA nın 70lerde 50bin olan nufusünü 650 binlere getiren ERCAN TATIDIR demi? o saydığın geçmişi o koca binaları hep başkan yapmıştır demi? sen neymissin be ERCAN TATI...HA SAHİ YAYLACIKTA EWLERDE DAHALA KAÇAK KEÇİ KESİLİYORMU?

Yorumu oyla      12      11  
YAYLACIK MAHALLESİ 23 Şubat 2012 Perşembe 16:15

yaylacık mahallesini bilenler bilir herkesin üzüm bağı vardı zeytinci'lik vardı bardacık dediğimiz incir bağları vardı kozaağaçtan başlar gediz göksu akıncılar karabağlar çamlıkule'ye kadar heryer bağ bahçeydi ve şimdi bu saydığım heryer kaçak yapılarla doldu taştı siz önce bu kaçak yapılara engel olun !

Yorumu oyla      17      6  
isimsiz 46 23 Şubat 2012 Perşembe 16:05

güzel hayaller...Ama daha acil yapılması gereken şu ; İZGAZ ' ın doğal gaz hattı döşeyeceğim diye , özellikle Valirahmibey ,İstasyon , Öğretmenevleri , Yanıkkahveler vb. civarında yarattığı tahribatın çok acilen kapatılması , ortadan kaldırılmasıdır..Yahu yollar saydığım bu muhitlerde tamamen derin yarıklar ve çukurlarla kaplı..Bunu belediye mi yapar veya kim yapacaksa belediye buna baskı mı yapar bilmem..Ama eko turizm , organik tarımdan önce bir etrafımıza bakalım derim...

Yorumu oyla      16      6  
DEMOKRAT 23 Şubat 2012 Perşembe 11:47

İşin Enterasan Yanıda Sadece Tartışmadan Öteye Gitmeyen,Sonucunda Hiç Bir Şey yapılmayan,sadece Güzel Ve Hoş Toplantılardan Oluşan Etkinlikler Olmasıdır.Hep Temennilerde Bulunulur.Sonuçta Elde Kalan hiç bir şey Olmaz.Çoğu hikayedir.Bunu sanırım geçen senede yapmışlardı.Merak Ediyorum ,geçen 1 yıllık Sürede Neler Yapılmış.Daha sanırım Çoook Çalıştay Yaparlar.

Yorumu oyla      20      7  
DEMOKRAT 23 Şubat 2012 Perşembe 11:39

Aynı Lafları Biz Geçen Senede Harfi Harfine dinlemiştik.Bu Güne Kadar Ne Yapılmışki Bundan Sonrada Yapılacak Olsun.Ekolojik Turizm kim,Sizler Kimsiniz.Tamamen Laf Olsun diye Yapılmış Olunan Gereksiz Etkinliklerden Birini daha sahneye koymuşsunuz.Buca"da kaçtane Doğal Güzellik Kalmışta Yazında Bizlerde Öğrenmiş Olalım.Zeytinyağı ve Üzüm Rekoltesi nedir,Yeterlimidir.Buca"nın İhtiyacını Bile karşılamaya Yetmez.İhracaat Deseniz hiç yok.Organik tarım da yeni Reklam malzemeniz Olmuş.Masallara devam!

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar 'Gırgırıye’si Narlıdere AKM’de
Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ...
Bornova‘da kadın sorunları sanatla anlatılacak
Bornova Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar ...
Bayraklı’nın “dönüşüm”ü için ilk adım 16 Mart'ta
Kentsel dönüşüm uygulamalarını Kadifekale’den sonra Gürçeşme’de sürdüren ...
 
Başkan Çalkaya’dan kadınlara özel ayrıcalık
Balçova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun önemli bir bölümünün kadınlardan ...
İZSU “yarım yüzyıllık” boruları yeniliyor
Bayındır’ın Hasköy Mahallesi ve Elifli Köyü ile Torbalı’nın Aslanlar ve ...
Konak'ta hedef dünya şampiyonluğu
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yelken sporcuları gençler takımı ...
 
Mesut Yar İzmirliler'i güldürecek
Eğlenceli programlara imza atan Mesut Yar tek kişilik gösterisiyle İzmirlilerin karşısına çıkacak.
Güzelbahçe'de mesai sonrası pilates
Güzelbahçe Belediyesi'nde çalışan hanım personel, haftanın üç günü, mesai ...
Bergama’da öğrencilere e- dershane dönemi
Bergama Belediyesi'nin eğitime destek çalışmaları devam ediyor. Okulları ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva