HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2012 Perşembe - 09:47

Bayraklı’nın “dönüşüm”ü için ilk adım 16 Mart'ta

Kentsel dönüşüm uygulamalarını Kadifekale’den sonra Gürçeşme’de sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’daki dönüşüm için de ilk adımı 16 Mart’taki ihaleyle atıyor.

Bayraklı’nın  “dönüşüm”ü için ilk adım 16 Mart ta

İZMİR - Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla İzmir’in çehresini değiştirmeyi ve sağlıksız konutlardaki vatandaşları sağlıklı konutlara yerleştirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’daki “dönüşüm” çalışmaları için ilk ihaleye çıkıyor.
 
Bayraklı Belediyesi tarafından belirlenen, Çanakkale – İzmir Otoyolu ile Altınyol arasındaki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerini içeren 60 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin Meclis kararı sonrasında harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alan ve çevresini kapsayan toplam 310 hektarlık bölgede de ulaşım ve jeolojik etüd çalışmalarını tamamladı.
 
16 Mart 2012 tarihinde ise Bayraklı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili ilk ihale gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ihale, kentsel dönüşüm uygulanacak alana ilişkin değerleme, planlama, kentsel tasarım ve mimari projelerin üretilmesi ile uzlaşma modellerinin belirlenmesine yönelik hizmet alımını kapsayacak. Kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla, bölgede yerinde dönüşümü hedefleyen uygulama sürecine başlanacak.
 
Gözler Bakanlar Kurulu’nda
1/25.000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı revizyonuyla 18 adet proje alanı belirleyen ve toplam 4700 hektar büyüklüğündeki alanda yenileme ve sağlıklaştırma projesine ihtiyaç duyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu’nda onay bekleyen projelerin hayata geçmesiyle birlikte İzmir’de 30 bin adet sağlıklı ve dayanıklı konut üretilmesini planlıyor.



İzmir’in Bakanlar Kurulu’nda onay bekleyen projeleri şöyle:
 
Menemen – Torbalı – Bayındır
Hükümet’in Roman açılımı kapsamında Menemen Ahıhıdır Mahallesi, Bayındır ve Torbalı’da toplam 26.7 hektarlık alanda uygulanacak. Bu bölgelerde 2000 konutu içeren proje alanları, 11 Şubat 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.
 
Örnekköy projesi
18 hektarlık alanda uygulanacak ve 1500 konutu kapsayacak. 26 Temmuz 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderildi.
 
Ege Mahallesi projesi
7 hektarlık alanda uygulanacak ve 1000 konutu kapsayacak. Arazi tespit ve zemin üstü envanter çalışmaları tamamlandı. 18 Ekim 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderildi.
 
Ballıkuyu projesi
48 hektarlık alanda uygulanacak ve 5000 konutu kapsayacak. 18 Ekim 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderildi.
 
Aktepe ve Emrez projesi
122 hektarlık alanda uygulanacak ve 6000 konutu kapsayacak. 25 Nisan 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderildi.
 
Uzundere projesi
32 hektarlık alanda uygulanacak ve 4000 konutu kapsayacak. Arazi tespit çalışmaları tamamlandı. 11 Kasım 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderildi.
 
Cennetçeşme projesi
47.6 hektarlık alanda uygulanacak ve 3000 konutu kapsayacak. Jeolojik ve jeoteknik etüdleri tamamlanan bölgede, zemin ve zemin üstü envanter çalışmaları da yapılarak bölge halkıyla anket çalışmaları yürütüldü. Ayrıca bölgede 2009 yılında, yaklaşık 300 metrekare büyüklüğünde “Kentli Merkezi” açılarak çeşitli kurslar düzenlenmeye başlandı. 11 Şubat 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gökhan 24 Şubat 2012 Cuma 04:32

İsmime hitaben yazan şahıs, hangi gezegende yaşıyorsun demişsin ve nerde bedava konut dağıtılıyor önce araştır demişsin..Araştır bakalım belediye ile TOKİ arasında yapılan anlaşma ilk etapta hangi şekilde? TOKİ, Uzundere konutlarından hiçbir ücret almayacağını açıklamış mı açıklamamış mı? Açıklamışsa sonra niye ücret talep etmiş? Haksızlık değil, verilen sözlerden dönülüyor olay budur

Yorumu oyla      12      6  
YORUMCU BABA 23 Şubat 2012 Perşembe 20:13

Yapılması Planlanan Projelerin Tamamı,Bakanlar Kuruluna Sunulmak Üzere Valilik Makamına Gönderilmiş.Hükümet Ne Zaman Onaylar Allah Bilir.Bir An Önce Onayladı Diyelim,Bizim Başkan Ne Yapar Eder,Yüzüne Gözüne Bulaştırır.Metro da Olduğu Gibi Çoğu Proje Yılan Hikayesine Döner.İheleye Çıkılır, Onuda Beceremeyip, İtirazlar Olur.1 Tanesini Dahi Yapabilirse Öpüpte Başınıza Koyun.Benim Hiç Ümidim Yok.Çünkü Muhakkak Bir Şeyler Ters Gidecek,Eminim.

Yorumu oyla      15      11  
gökhan bey 23 Şubat 2012 Perşembe 16:30

siz hangi gecegende yaşıyorsunuz. bedava konut hangi projede dağıtılmış bana bır anlatırmısın. malıyetıne verıldı konutlar. aylık sıgara masrafına konut aldı ınsanlar. basın arsıvını taramak forum sıtelerınde dolasmak bunu kanıtlyıor zaten. hıc bır sey arastırmıyorsanız gece otoyoldan gecerken uzundere konutlarında yanan ısıklara bır bakın bakalım. nasıl bır kurummus bu beledıyede binlerce ınsanı kandırmıs da ev sahıbı yapmıs. elestri yapmak guzel . ama haksızlık yapmak ayıptır.

Yorumu oyla      14      7  
ÇAMDİBİ NE OLACAK 23 Şubat 2012 Perşembe 14:46

bakın zemini en yumuşaklardan olan çamdibi YENİ MAHALLE,GAZİOSMANPAŞA BU İKİ MAHALLE NEDEN KONUŞULMUYOR İLLENE DEPREMMİ OLMASI GEREK .

Yorumu oyla      16      6  
Gökhan 23 Şubat 2012 Perşembe 14:19

İbrahim ak denilip de kara çıkan bellidir..Kadifekale dönüşümü için başta Uzundere'de ücretsiz konut yapacağını söyleyip de sonra daire başına 75bin tl alan da bellidir..Bilin bakalım bu kurum hangisi?

Yorumu oyla      14      10  
engin 23 Şubat 2012 Perşembe 13:39

yuvarlak lafları bırakın ibrahim bey nasıl bir mağduriyet örnek verinde bilelim ak mı kara mı?

Yorumu oyla      15      6  
ibrahim 23 Şubat 2012 Perşembe 13:31

buradaki vatandaşların dikkatine, kadifekaleden bilirimki belediyenin söylediği ile yaptığı birbirini hiçbir zaman tutmadı. ak dediği kara çıktı, kara dediği ak. aman sözlere değilde imzaladığınız belgelerde yazanlara bakın.kaç kişi mağdur oldu inanmazsınız.

Yorumu oyla      13      14  
Murat 23 Şubat 2012 Perşembe 11:11

Nihayet Belediyemiz uyanabildi. Köy denilince kızıyorlardı, işi İzmir gücü İzmir olanların!

Yorumu oyla      15      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya’dan kadınlara özel ayrıcalık
Balçova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun önemli bir bölümünün kadınlardan ...
İZSU “yarım yüzyıllık” boruları yeniliyor
Bayındır’ın Hasköy Mahallesi ve Elifli Köyü ile Torbalı’nın Aslanlar ve ...
Konak'ta hedef dünya şampiyonluğu
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yelken sporcuları gençler takımı ...
 
Mesut Yar İzmirliler'i güldürecek
Eğlenceli programlara imza atan Mesut Yar tek kişilik gösterisiyle İzmirlilerin karşısına çıkacak.
Güzelbahçe'de mesai sonrası pilates
Güzelbahçe Belediyesi'nde çalışan hanım personel, haftanın üç günü, mesai ...
Bergama’da öğrencilere e- dershane dönemi
Bergama Belediyesi'nin eğitime destek çalışmaları devam ediyor. Okulları ...
 
Urla'dan meydan esnafına mühürleme tebligatı
Urla Meydan Projesi kapsamında inşa edilen ve açılışı Urla Belediye Başkanı ...
Başkan Şenol’a demokrasiye katkı teşekkürü
Bulgaristan’da çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin ...
Güreşçilerden Başkan Şenol'a madalya sözü
Başkan Şenol, Gaziemir Belediyespor adına Niğde’de mindere çıkacak olan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva