HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2011 Çarşamba - 16:10

SONAR’dan AK Parti'yi üzecek Karşıyaka anketi

12 Haziran Genel Seçimleri’nde CHP’yi 11 ilçede geçen, 3 ilçede de yakalayan AK Parti, 90 bin fark yediği Karşıyaka’da yapılan son ankette yine hüsrana uğradı.

SONAR’dan AK Parti yi üzecek Karşıyaka anketi

Egedesonsöz - AK Parti ile CHP’nin kıran kırana rekabetine sahne olması beklenen 2014 yerel seçimlerinde İzmir’in kilidi olarak yorumlanan Karşıyaka’da SONAR’ın anketine göre ‘yarın yerel seçim olsa’ CHP yüzde 74,9 gibi rekor oya ulaşıyor. AK Parti’nin son genel seçime göre 3 puan düştüğü Karşıyaka’da bu anketin sonucuna göre 12 Haziran’daki 90 bin oy farkı da 128 bine yükseliyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın özel olarak ilgilendiği ilçede Başkan Cevat Durak’ın başarılarının da anket sonucuna yansıdığı görüldü.  
 
BAŞKAN DURAK DA SORGULANDI
SONAR Araştırma Şirketi’nin Karşıyaka sınırlarında yaptığı Ekim ayı araştırmasına göre ‘Yarın yerel seçim olsa’ CHP yüzde 74,9 oyla uzak ara birinci çıktı. 12 Haziran Genel Seçimleri’nde CHP’nin yüzde 63 oyla en yakın takipçisi AKP’ye 90 bin gibi rekor fark attığı Karşıyaka’da CHP’nin yerel seçim sürecinde daha da güçlendiğini ortaya koyan ankette Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da sorgulandı.
 


KARŞIYAKA MAKASI AÇILIYOR
AK Parti’nin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kanalıyla özel olarak ilgilendiği ilçede AK Parti’nin oyu son yerel seçime göre 2 puan artıp yüzde 18’e yükselirken, son genel seçimdeki yüzde 21’lik sonuca göre yüzde 3 düşüş gösterdi. MHP’nin yüzde 5,45 oyla üçüncü sıraya oturduğu ankette diğer partiler sadece yüzde 1’lik bir varlık gösteriyor. Yerel seçimde yüzde 9’un üzerinde oy alan DSP ve merkez sağın tamamen eridiği gözlenen araştırmada CHP ile AK Parti arasındaki rekabette Karşıyaka makasının CHP lehine açıldığı ortaya çıktı.
 
BAŞKAN DURAK DA SORGULANDI
Ulusal düzeyde pek çok araştırmada Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı gösterilen Durak, SONAR’ın Karşıyaka’nın 23 mahallesinde bin 334 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı araştırmada da farkını ortaya koydu.
 
DURAK HEM BAŞARILI HEM DE PARTİ TERCİHİNE UYGUN
Araştırmanın Başkan Cevat Durak’ı yakından ilgilendiren bölümlerinden birinde ‘Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı tercih etmenizdeki faktörler nelerdir?’ diye soruldu. Çoklu yanıt verilen bu soruya Karşıyakalılar ağırlıklı olarak ‘Siyasi görüşüme uygun’ yanıtı verirken ‘çalışma ve hizmetlerini beğeniyorum’ yanıtı da yüzde 47,6 gibi yüksek bir oranı yakaladı.  Kişisel olarak kendisini beğeniyorum, başarılı buluyorum diyenlerin oranı da yüzde 40’lar seviyesinde çıktı.
 
ADAYIN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ DAHA ÖNEMLİ
Karşıyakalılara yöneltilen ‘Yerel seçimde oy verirken tercihini etkileyen faktör nelerdir’ diye soran SONAR, ilginç yanıtlar aldı. Adayın siyasi görüşüme/parti tercihime uygun olması şıkkı yüzde 46 gibi önemli oranı yakalarken, Karşıyakalıların önemli bölümü ‘adayın kişisel özellikleri’nin tercihlerini etkileyeceğini ortaya koydu. Karşıyakalıların yapılacak bir seçimde ağırlıklı olarak ‘ideolojik’ duruş sergileyip partilerini koruyacaklarını ortaya koyan ankette adayın kişisel özellikleri (başarısı, aile/özel hayatı, geçmişteki başarısı, güvenirliliği, tanınması/popülerliği, arkadaşlık anlayışı) gibi şıklar toplamda parti tercihini geride bıraktı.
Hiçbir şeyden etkilenmem diyen Karşıyakalıların anketteki oranı yüzde 15’te kaldı.
 
YEREL SEÇİMDE PARTİ KADAR ADAY DA ÖNEMLİDİR
Yerel seçime etki eden faktörleri daha açarak ‘Karşıyaka Belediye Başkanlığı için oy verirken tercihlerinizi adaylar mı yoksa siyasi partiler mi etkiler?’ sorusunda Karşıyakalıların yüzde 36,6’sı ‘Parti daha önemlidir’ derken, ‘yerel seçimde adaya bakarım’ diyenlerin oranı yüzde 33’te kaldı. Her ikisinin de önemli olduğunu savunan Karşıyakalılar yüzde 11’de kalırken ‘İki durumu da göz önüne alıp hangi unsurun daha önemli olduğunu karar veririm’ diyenler yüzde 24, ‘bu konuda fikrim yok’ diyenler yüzde 1 oranında gerçekleşti.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Kasım 2011 Pazartesi 10:53

İzmirde CHP devri yeni başlıyor..Karşıyakada ve tüm izmirde aqp seferber olmuş durumda fakat izmirin özelliği burada CHP örgütlerinin tüm İzmir tabanına hakim olmasıdır..Onun için bir daha ki yerel seçimlerde hepimiz göreceğiz ... :)

Yorumu oyla      14      6  
4 Kasım 2011 Cuma 15:40

artık izmirde chp devri bitmiştir. Sadece karsıyaka , narlıdere ve bornovada oy toplayabilirler. Çünkü buca , karabağlar , konak , bayraklı gibi bölgelerden ancak ve ancak babayı alırlar. izmir büyükşehirde artık akp li belediye istiyoruz. bu sehrin bursadan , ankaradan , konyadan farkı olmamalıdır

Yorumu oyla      12      10  
volkan 3 Kasım 2011 Perşembe 22:45

cevat başkan bir ilçe belediyesi bütçesiyle ne kadar yatırım yapılabilirse fazlasıyla yapıyor.stad konusu ilçe belediyesini aşar. kendisi her platformda konuyu dile getirerek mücadelesini de veriyor. Cevat başkan büyükşehir belediye başkanı olsaydı kanımca aziz beyden çok daha başarılı olurdu.yerel seçimlerde chp den mi aday olmalısın yoksa başka partiden mi iyi düşün başkan. halkın teveccühü ortada ama partinin ki muamma.

Yorumu oyla      12      6  
Mehmet Gönel 3 Kasım 2011 Perşembe 16:03

Büyükşehire Cevat Durak seçilseydi azizden kötü mü olurdu iyi mi olurdu?Peki şimdi Aziz Kocaoğlu 'mu Cevat Durak mı daha çok oy alır?Bunun için bir anket yapsanız...

Yorumu oyla      14      6  
EMİNE ÇETİN 3 Kasım 2011 Perşembe 15:54

BU ANKET KİMLER ARASINDA YAPILMIŞSA TEBRİK EDERİM KÖYÜMÜZ KARŞIYAKA HAYIRLI UĞURLU OLSUN BAŞKAN KARŞIYAKA'YI SAHİLDEN İBARET SANIYOR

Yorumu oyla      12      11  
umıt aydın 3 Kasım 2011 Perşembe 13:11

bır ak partılı olarak cevat beyı kutluyorum cunku partısnın arkasına sığınmadan ış yapan tek baskan bazı chp lıler bu basarıyı kendısne mal edıyor ama uzgunum kı dığer ılçelerde bu soz konsu olmyabılır.ıdol ızmırde goruldukı karın doyurmuıyor bır kaç ahmak yuznden ızmırn kan kaybına zamanı yok ımzırın ılerı deme zamnı gelmıstır. cunku halkın ıçınde bırısı olarak duyumlar chpnın lehıne dgıl helkeı buyuksehır ıçın saygılarımla ayrıca mesle sandık meselesı degıl hımzet meselesı olmustur ımzırde

Yorumu oyla      15      8  
kadir su 3 Kasım 2011 Perşembe 11:19

Karşıyaka da yıllar öncesi 20-30 yıl önce yapılan 1-2 park da olmasa insanların faydalanacağı oturabileceği veya acil durumlarda toplanacağı geniş park alanları(butik parklar değil.Zübeyde Hanım benzeri) yaradılmadı.

Yorumu oyla      16      11  
Tümay 3 Kasım 2011 Perşembe 09:04

Sadece Çevre düzenlemesine oy verebilecek kadar cahilleştiyse Karşıyaka halkı, bende alayım elime kazmayı küreği size Zübeyde hanım parkından Center Park yaratayım. Bana bu yüzden oy verecekseniz başkanlığa adaylığımı koyarım. Sıradaki seçimler genel değil BELEDİYE seçimi. Onunda farkına varın. Suudi Arabistan prensi bile Karşıyaka'nın belediye başkanı olsa bu semtin İdeolojisine el atmaya cesaret edemez kimse merak etmesin.

Yorumu oyla      16      12  
Tümay 3 Kasım 2011 Perşembe 08:24

2 dönemdir stad yapacağım diye çocuk avutuyor. Neyin başarısı bu? Bana niye sormadılar bu anketi? Yada kim bu anketi dolduran insanlar? Gezmek dolaşmak için Karşıyaka değilde Alsancak'a gidenlere mi doldurtmuşlar bu anketi? Hani nerede tramvay? Nerede iskele önünden geçecek olan Alt Geçit? Nerede stad? Çıkarın at gözlüğünüzü İşleri güçleri Kaldırım döşemek bu adamların. Yok etmeye devam etsinler Çarşı esnafını. Ama doğru ne bilirsiniz? en son ne zaman çarşıda dolaştınız.

Yorumu oyla      20      12  
ULUSALCI YÖRE 3 Kasım 2011 Perşembe 00:32

değerli arkadaşlar kimlerin oturduğu belli 10 katlı apartmanda kimse birbirini tanımaz ölsende kimse vini açmaz gelmezde işte k.yaka bu tabiki cevat durak diyecekler

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'tan Ecevit ve İnönü'ye büyük saygı
Konak Belediyesi Türk siyasetinde nezaket, sevgi, kalite katan iki büyük ...
Çiğli’nin yardımları Van’a ulaştı
Van’da yaşanan depremin ardından Çiğli’de başlatılan yardım kampanyasında ...
Balçova'nın yardım eli Van'a ulaştı
7.2’lik depremle sarsılan Van’a yardım etmek için Balçova belediyesi öncülüğünde ...
 
Bornova’da farklı bir sergi açılışı
Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde açılan ...
Çiğli’de Kızılay coşkusu
Kızılay Çiğli Şubesi tarafından, Kızılay Haftası nedeniyle öğrencilerde ...
Köylü kadınlardan Başkan’a “yakın markaj”
Kemalpaşa’nın orman köylerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Büyükşehir'den bayram dayanışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 44 bin 332 aileye Kurban Bayramı ...
Başkan Durak: Dilerim 2012 yatırım yılı olur
Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Bayraklı’nın yardımları Van’a ulaştı
Bayraklılılar ve Bayraklı Belediyesi iş birliği ile Van’a yapılan 3 TIR ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva