HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2016 Çarşamba - 08:45

Buca’da yeni hayat: Türkiye’nin en büyüğü olacak!

Buca’da kurulan Sosyal Yaşam Kampusü’ndeki yapım çalışmaları yüzde 96 düzeyinde tamamlandı. 225 odalı huzurevi ile engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunan yatırım, pek çok özelliğiyle Türkiye’de ilk ve tek olacak.

Buca’da yeni hayat: Türkiye’nin en büyüğü olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin pek çok önemli ihtiyacını aynı merkezde giderilebileceği, geniş bir yelpazede hizmet verecek “Sosyal Yaşam Kampusü” inşaatında sona yaklaştı.

Yapım çalışmaları yüzde 96 düzeyinde tamamlanan kampus alanını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ve Yapı İşleri Daire Başkanı Ayşen Kalpalı’dan son durum hakkında detaylı bilgi aldı. Huzurevi bölümünde yaşlıların kalacağı örnek odayı da gezen Başkan Kocaoğlu, 7 bloklu kampusü adım adım dolaştı.



7 bloklu kampuste kabul binası,  gençlik merkezi ve idari binanın içinde bulunduğu 2 bloğun tamamen bittiği bilgisini veren Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, diğer bloklardaki çalışmaların da son aşamaya geldiğini, tamamlanır tamamlanmaz iç tefrişat malzemelerinin de yerleştirileceğini söyledi. Çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının devam ettiği kampus bahçesinde 120 yıllık 3 zeytin ağacı da dikkat çekti.  Buca Sosyal Yaşam Kampusü’nün Mayıs ayında hizmeti girmesi hedefleniyor.

65 milyon TL’lik yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Tınaztepe’de oluşturduğu kampus inşaatında toplam 7 bina yer alıyor.  64.8 milyon liralık bu örnek yatırım, pek çok özelliğiyle “Türkiye’de ilk ve tek” olacak.

65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan ve içeriği itibariyle Türkiye’nin en büyüğü olan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi,  aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açık hava spor alanları ile otopark alanları mevcut. 225 odalı huzurevinde Alzheimer ve demans hastaları için yaşlı ağır bakım ve geriatri bölümü de hizmet verecek. Televizyon, buzdolabı ve mobilya alımları  tamamlanan huzurevinde 1, 2 ve 3 kişilik odalar bulunacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen modern tesiste, engellilere eğitimin yanı sıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilerle birlikte yaşlılara da hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak.

Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.

 
Karabağlar nefes alacak!
 
Valilik açıkladı: Sur’a tüm girişler yasaklandı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adem BALCI 3 Mart 2016 Perşembe 13:31

Sosyal yaşam alanları ve tesisleri olmuyan ilçe ve illerimiz trafik sıkıntısı çekmeye mecburdur bunuda sayın başkan aziz kocaoğlunun çözeceğine inanıyor ve güveniyoruz bucada trafik sorunu çözülür yeterki devlet ıstimlaklara destek versin nerde devleti yöneten izmir mvk leri hadi hep beraber çözelim diyoruz

Yorumu oyla      11      5  
SELANİK'Lİ 2 Mart 2016 Çarşamba 15:19

Yorumlarda'da Belirtildiği Gibi Buca'nın Ortak Sorunu TRAFİK Olmakta.Anlıyamadığım Bir Şey'de Buca METRO Diye Yanıp Tutuşur'iken Hattın Torbalıya,Selçuğa Uzatılmasının MANTIKSIZLIĞI'dır.Önce Buca'nın Ulaşım Ve Trafik Sorunu'nu Çözmeniz Gerekiyor.Buca'ya Bir Çok Tesis Kazandırmış Olmanız,Buca'ya Problem Getirmekte.Aslında Eğitim Fakültesi Ve Meslek Yüksek Okulunun'da Buca'nın Göbeğinde Olması Trafik Yükünün Artmasına,Caddelerde Bir Çok Cafe Tarzı İşletmelerin Açılması İle de Park Sorunları'na Neden Olmaktadır.Her İki Okul Tınaztepe Yerleşkesine Gitmediği Sürece Buca'da Trafik Kaosu Artarak Devam Edecektir.Lütfen Bu Okulları En Kısa Zamanda Taşıyın.Göreceksiniz Çok Büyük Rahatlık Olacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 2 Mart 2016 Çarşamba 14:23

Çok güzel adı üzerinde "yaşam merkezi" peki ulaşımı çözülmemiş bir yaşam nasıl olabilir birileri biz bucalılara bunu anlatsın lütfen. maalesef ulaşamıyoruzzzzz.

Yorumu oyla      11      5  
Rahmi 2 Mart 2016 Çarşamba 10:49

İşte bu.. Yakışır izmirime.. Bu ara belediyemize birşeyler oldu.. Büyük işler hızlandı Yapılıyor sonuçlandırılıyor.. Helal ve darısı diğer işlere diyorum...

Yorumu oyla      11      5  
Ado 2 Mart 2016 Çarşamba 10:39

Bucanin en büyük sorunu ulaşım ne zaman metro Tınaztepe ye gelir ne zaman trafik rahatlar bucali o zaman rahatlar

Yorumu oyla      11      5  
2 Mart 2016 Çarşamba 10:03

Buca Trafiği Ne Olacak Peki? Şirinyerden Bucaya Giremiyoruz. Cafe Bar Birahane Tarzı İşletmelere Neye Dayanarak Ruhsat Veriliyor? Akşamlar Kaldırımları Babalarının Malı Gibi İşgal Eden Bu İşletmeleri Neden Görmezden Geliyorsunuz. Bucanın Her Köşesinde Seyyar Kokoreççiler Türemeye Başladı Kötü Kokulara Dur Diyecek İlçe Belediye Zabıtaları Yokmu. Rezillikleri Yaşıyoruz Buca da!!!!

Yorumu oyla      11      5  
3544 2 Mart 2016 Çarşamba 09:39

Çiğli Egekent girişine 75.Yıl Parkı diye bir girişim başladı,yıllardır sürünüyor.Dışardan bakın 2 veya 3 işçi çalışıyor.Büyükşehir ve Çiğli Belediyesi ortak yapımı,Çiğli olduğu için sallamıyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar nefes alacak!
Karabağlar Belediyesi ekipleri, ilçedeki parkları yenilemek ve yeni parklar ...
Buca'nın çocukları çok şanslı
Bucalı çocukların yüzme serüvenine yeni bir halka daha eklendi. 2014 yerel ...
Başkan Akpınar’dan tuvalet tartışmasında foto-yanıt!
Meclis oturumunda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı tepkilere neden olan ...
 
Konak’ta gergin Meclis: Cami tartışması ve Yıldırım’a hodri meydan!
İl Özel İdaresi’ne ait eski hizmet binasının bulunduğu alana yapılması ...
Karabağlar Meclisi’nde 2.cami tartışması: Selvitopu ateş püskürdü!
Karabağlar Meclisi’nde geride kalan ay krize neden olan cami tartışması ...
DSİ’den ‘şevketi bostan köyü’ne 1 santral, 4 ocak!
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Seferihisar’ın Yeni Orhanlı Köyü’nde ...
 
Kocaoğlu’ndan video-mesaj: Beklediğinize değecek!
Büyükşehir Belediye Başkanı Twitter hesabından çalışmaları gösteren kısa ...
Vali Toprak’tan ilk açıklama: O ilçeye mülteci kampı mı yapılacak?
Vali Toprak, Dikili Demirtaş Köyü’nde mülteci kampı kurulacağı iddialarını ...
Ve Arslan sessizliğini bozdu: İsim isim cevap verdi!
Çiğli Belediye Başkanı, CHP’li yöneticilerin belediyedeki pozisyonları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva