HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Kasım 2009 Perşembe - 00:00

Buca’’da kurban krizi!

Kurban satış yerlerinin yüzde 50’’ye yakın bir oranda zamlanmasıyla harekete geçen hayvan pazarı esnafı ile belediye arasında kriz çıktı. Konuyu Baykal’’a aksettirmek isteyen esnafa, ’‘Karar Şeboy döneminde alındı. Değiştirmemiz çok zor’’ yanıtı verildi.’

Buca’’da kurban krizi!

Kurban satış yerlerinin yüzde 50’’ye yakın bir oranda zamlanmasıyla harekete geçen hayvan pazarı esnafı ile belediye arasında kriz çıktı. Konuyu Baykal’’a aksettirmek isteyen esnafa, ’‘Karar Şeboy döneminde alındı. Değiştirmemiz çok zor’’ yanıtı verildi.’
 
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan satış yerlerine yapılan fahiş zam Buca Hayvan Pazarı’’ndaki 30’’un üzerindeki pazarcıyı harekete geçirdi. Kurbanlık hayvan satışı yapanları rahatsız eden, geçen yıla oranla satış noktalarına ilişkin fiyatların aşırı artışı oldu. Geçen yıl küçükbaş hayvan satış noktası için 800 TL, büyükbaş için 1250 TL ödeyen hayvancılar, belediyenin bu yıl her iki grup için yüzde 50 tarife açıklamasıyla harekete geçti.
 
Küçükbaş için 1250, büyükbaş için 1750 TL fiyat açıklayan belediyeye itiraz eden hayvan satışçıları, belediye başkan yardımcılarıyla görüştü. Ancak sorunlarına çözüm bulamadı. Önceki gün Belediye Başkanı Ercan Tatı ile görüşme talebiyle 11 meclis üyesiyle birlikte harekete geçen hayvan satışçıları, olumsuz yanıt almaları üzerine konuyu yarın İzmir’’de olacak CHP Lideri Deniz Baykal’’a aktarma hazırlığına başladı. Pankartlarla Başkan Tatı’’yı şikayet edecekleri iddia edilen hayvan satışcıları ile belediye arasında görüşmelerin sürdüğü bildirildi.
 
KARAR ŞEBOY DÖNEMİNİN
Hayvan satış noktalarında yaşanan ekonomik sıkıntıda esnafla belediye arasında arabuluculuk yapan CHP Meclis Grup Başkan Vekili Güngör Kaya, egedesonsoz.com’’un sorularını yanıtladı. Buca Belediye Meclisi’’nin Eski Başkan Şeboy döneminde aldığı bir kararın önlerine çıktığını söyleyen Kaya, ’“Hayvan pazarındaki esnaf satış noktalarının fahiş şekilde zamlandığını söyleyerek bizleri aradı. Biz de bir grup arkadaşla birlikte konuyu belediyenin ilgili birimlerine aktardık. Yaşanan sıkıntı nedeniyle yeni bir encümen kararı almak için hazırlık yapıldı. Ancak kararın Eski Başkan Şeboy döneminde meclisten geçirilen tarifelerle ilgili olduğu ortaya çıktı. Meclis kararının üzerine encümen kararı alınamadığı için bu yıl zorunlu olarak hayvan satış noktaları zamlanmış oldu’” diye konuştu. Ancak siyasi kulislerde Buca Belediyesi’’nin son meclis toplantısı öncesi konunun parti grubunda görüşüldüğü, hayvan satış noktasındaki esnafın sıkıntısının giderilmesi için bir grup kararı alındığı, ancak alınan grup kararının meclise getirilmediği iddia edildi.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir-Wuhan arasında sıcak rüzgarlar
Çin’’den gelen heyeti ağırlayan Başkan Kocaoğlu, iki kent arasında imzalanacak ...
Vali Kıraç’’a Çin’’den konuklar
Çin'in Wuhan Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Hu Shugong ve beraberindeki ...
Karşıyaka’’da kaçak yapı yıkımı
İlçe Belediyesi imar affından yararlanan zemin kat üzerine kaçak olarak ...
 
Celal Atik Havuzu yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi, 1989 yılında yapılan Kültürpark Celal Atik Yüzme ...
Gaziemir’’e 8 kilometrelik kanal
Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’’in Sevgi, Gazi, Dokuz Eylül mahalleleri ...
İl Genel Meclisi ’‘Çeşme’’ için onay bekliyor
Çeşme'nin 1/25 binlik çevre düzeni planı revizyonu, İl Genel Meclisi ...
 
İzmir’’i wushu tanıtacak!
Vali Cahit Kıraç, 2011’’de yapılacak 11. Dünya Wushu Şampiyonası’’nın ...
Balçova’’da işsiz kalmayacak
İlçe Belediyesi ve İEÜ tarafından üniversite mezunu 100 gence ’‘geleceklerini’’ ...
Vali Kıraç’’tan Tatı’’ya ziyaret
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ile birlikte ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva