HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Kasım 2009 Perşembe - 00:00

İzmir-Wuhan arasında sıcak rüzgarlar

Çin’’den gelen heyeti ağırlayan Başkan Kocaoğlu, iki kent arasında imzalanacak ’“Kardeş Kent Protokolü’” ile karşılıklı ticari ilişkilerin önemli ölçüde artacağını söyledi. ’

İzmir-Wuhan arasında sıcak rüzgarlar


 
İZMİR ’– Kent ile ilişkilerini arttırmak ve karşılıklı ticari bağlantıların geliştirilmesine zemin hazırlamak üzere Çin’’in Wuhan şehrinden gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nu ziyaret etti.

Wuhan kenti Dış İlişkiler, Dış Tanıtım, Gençlik Federasyonu gibi kurumların temsilcileri ile gazetecilerin de bulunduğu konuk heyetin başkanlığını üstlenen Wuhan Kent Yönetimi Baş Danışmanı Hu Shuguang, son dönemde iki şehir arasındaki ilişkilerin hızla geliştiğini belirterek Başkan Aziz Kocaoğlu’’nu da en kısa sürede Wuhan’’da ağırlamak istediklerini söyledi. İzmir ve Wuhan şehirlerinin köklü bir tarihe dayanmaları ve gelişmişlikleri bakımından birbirine çok benzediklerini dile getiren Hu Shuguang, Başkan Kocaoğlu’’nun gerçekleştireceği ziyaretin kendilerini çok mutlu edeceğini vurguladı.

 
Başkan Aziz Kocaoğlu ise Çin’’in Wuhan kentinden gelen heyetin ziyaretinden çok mutlu olduğunu belirterek, bugüne dek görevi kapsamında üç kez Çin’’e gittiğini ancak bundan sonra bu ülkeye yapacağı ilk ziyareti daha önce gitmediği Wuhan’’a gerçekleştirmek istediğini söyledi. İki kent arasında ’“Kardeş Şehir Protokolü’” imzalanmasına yönelik adımlar atıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, konuklarına hoş bir sürpriz yaptı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’’nin İzmir ile Wuhan’’ın kardeş şehir olmasına yönelik kararını ’“dilek mektubu’” olarak Hu Shuguang’’a sundu.
Başkan Kocaoğlu, ’“İzmir ile Wuhan’’ın kardeş şehirler olması iki kent arasındaki ilişkilerin artmasına, karşılıklı yatırım yapılmasına ve herkesin kazançlı çıkacağı bir ortam yaratılmasına imkan sunacaktır’” diye konuştu.
 
İZMİR'E YATIRIM ÇAĞRISI
İzmir’’in coğrafi özellikleri, limanı, yetişmiş işgücü potansiyeli gibi özellikleri ile yatırım için oldukça cazip bir kent olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, son dönemde Çinli kuruluşlar ile önemli işbirliklerine imza attıklarını belirtti.

İzmir Metrosu’’nun vagon ihalesini bir Çin firmasının almasından sonra, Türkiye’’de yatırım planlayan Çin’’in ünlü otomotiv firması DFM’’nin İzmir’’i seçmesini arzu ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı, bu hafta sonu açılacak Autoshow Fuarı’’na ilk kez katılacak olan DFM’’yi en kısa süre içinde İzmir’’de ’“yatırımcı kuruluş’” olarak da görmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Aziz Kocaoğlu konuk heyetin başkanlığını üstlenen Wuhan Kent Yönetimi Baş Danışmanı Hu Shuguang’’a İzmir’’in tarihi dönemlerini yansıtan özel bir portre hediye ederken, Shuguang da konuk heyet adına Wuhan’’ı tanıtan hediyeler sundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Kıraç’’a Çin’’den konuklar
Çin'in Wuhan Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Hu Shugong ve beraberindeki ...
Karşıyaka’’da kaçak yapı yıkımı
İlçe Belediyesi imar affından yararlanan zemin kat üzerine kaçak olarak ...
Celal Atik Havuzu yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi, 1989 yılında yapılan Kültürpark Celal Atik Yüzme ...
 
Gaziemir’’e 8 kilometrelik kanal
Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’’in Sevgi, Gazi, Dokuz Eylül mahalleleri ...
İl Genel Meclisi ’‘Çeşme’’ için onay bekliyor
Çeşme'nin 1/25 binlik çevre düzeni planı revizyonu, İl Genel Meclisi ...
İzmir’’i wushu tanıtacak!
Vali Cahit Kıraç, 2011’’de yapılacak 11. Dünya Wushu Şampiyonası’’nın ...
 
Balçova’’da işsiz kalmayacak
İlçe Belediyesi ve İEÜ tarafından üniversite mezunu 100 gence ’‘geleceklerini’’ ...
Vali Kıraç’’tan Tatı’’ya ziyaret
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ile birlikte ...
Malatyalılar’’dan Karabağ’’a fahri hemşerilik
Bayraklı’’da yaşayan Malatyalı’’lar; tek çatı altında birleşerek derneklerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva