HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mart 2010 Pazar - 00:00

Buca’’da Başkanlar zirvesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 21 ilçe başkanıyla Buca Gölet’’te bir araya geldi. Toplantıya CHP İl Başkanı Bulgun da katıldı. ’

Buca’’da Başkanlar zirvesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 21 ilçe başkanıyla Buca Gölet’’te bir araya geldi. Toplantıya CHP İl Başkanı Bulgun da katıldı. ’Kocaoğlu, Bulgun için ’‘Yanlışlıkla çağırmışız’’ dedi.

Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde belirli aralıklarla toplanan İzmir'in İlçe Belediye Başkanları, bu kez Buca'da biraraya geldi.
 
Yapılan toplantıda 21 İlçe Belediye Başkanının bir araya gelmesi beklenirken CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun'un da Gölet’’te hazır bulunması dikkat çekti.  Konuya ilişkin açıklamada bulunan Aziz Kocaoğlu, "Yanlışlıkla çağırdık" dedi.
 
18 İlçe Belediye Başkanı'nın katıldığı toplantı öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyelerin sorunlarını konuşmak için toplandıklarını belirtti.
 
Kocaoğlu, "Gündemimiz serbest... Zaten gündemde dikkat edilmesi gereken konuları belirttik. Başkanlararası diyaloğu artırmak ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan toplantılardır" dedi. 
 

 
İl Başkanının da toplantıya katılmasının yanlışlı olduğunu söyleyen Kocaoğlu,  "Bir hata yapmışız" diyerek sözlerine şöyle devam etti.
 
"İl Başkanını çağıdık. CHP'li Belediye Başkanları toplantısı diye CHP'li olmayan belediye başkanımız da var. İl başkanımızın burada bulunmasının mahsuru yoktur ancak yanlışlıkla çağırdık. Çağırmamamız gerekirdi. Gerekirse Ömür Kabak’’ı da çağırırız. Basında spekülasyon olmasın diye bu açıklamayı yapıyorum" dedi.

Kocaoğlu’’nun sözlerine de CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, "Mahsuru varsa ben çıkabilirim" yanıtını verdi.
 
Kocaoğlu, her belediyenin kendine ait problemleri olduğunu vurgulayarak, " Bayındırda çiçek organize bölgesi, Mendereste havzayı, Narlıdere’’de de kentsel dönüşümü konuşuyoruz. Hangi Belediyemizin neye ihtiyacı varsa onu konuşuyoruz. Esas olan bütün belediye başkanları ile Çeşmede bir otelde toplandık. Yeni seçilen başkanlarımızı bir intibak dönemi yaşadı. Sonra onlar da projelerini oluşturdular. Sonra birerli görüşerek neler yapacağımızı, ortak proje üretip üretemeyeceğimizi konuştuk.artık bir İBB olarak kendi görev ve yetki alanımız içinde, o ilçelere ne gibi projeler yapabiliriz konuşuyoruz" diye konuştu.
 
RAYLI SİSTEMİN KADERİ JAPONLARDA
Başkan Kocaoğlu, Aliağa - Menderes raylı sisteminin de çalışmalarına değindi.
 
Kocaoğlu, " Nisan ayında güneyde, Cumaovası-Alsancak Garı arası deneme seferleri başlıyor. Temmuz ayı içinde de kuzey aksı yani Aliağa-Alsancak Garı deneme seferleri başlayacak. Bu ay içinde elektrik verilecek. Bir de yazılım programının zaman alma zorunu var. Bu zaten  devlet demir yollarında mevcut olan bir yazılım’… Ancak yazılım bir Japon firması tarafından revize edilecek. Bu neden ayında yapılmaya başlayacak. Tören 9 Eylül’’de de 29 Ekim’’de de yapılabilir" dedi.
 

 
BUCASPOR’’A GEREKEN DESTEĞİ VERDİK
Süper Lig yolunda emin adımlarla yürüyen Bucaspora destek verdiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sivil toplum kuruluşlarından da destek beklediğini ifade etti. "5 yıldır gereken desteği verdik. Kentin kanaat önderleri, iş adamları, sivil toplum liderleri, oda başkanları kimse, ortaya çıksınlar da ne yapacaklarını görelim. Büyükşehir Belediyesinden başka kim ne yapıyor laf olarak değil fiili olarak kim ne yapıyor., değerlendiririz. İBB dışında kurum ve kuruluşların ne yapacağını bekliyoruz.  Onlar bir kamuoyu oluştursun, biz de durumu değerlendiririz" dedi.
 
TATI: KOCAOĞLU BİZE HEP DESTEK OLDU
Buca Belediye Başkanaı Ercan Tatı, Kocaoğlu'nun sözleri üzerine, kendisinin manevi desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini söyledi. Tatı, Bayraklı ve Çiğli Belediye Başkanlarının Bucaspor'a maddi destek sağladıklarını belirtti. Tatı kocaoğlu'na Bucaspor'un renklerini taşıyan kravat ve kulübün tarihini anlatan Fırtına Buca Spor ktabını hediye etti.
 
İZSU’’YA SULAMA ÜCRETİ TARİFESİ
Buca'nın oğlak mevsimi olduğu için oğlak ikram edilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, pazar günün de Ercan Tatı'nın konuğu olduklarını,  güzel bir  toplantı geçirdiklerini söyledi.
 
Kocaoğlu, "Bucanın meşhur oğlak mevsimi nedeniyle oğlak yedik. Gündemdeki konuları konuştuk. İZSU'nun sulama yaptığı yeşil alanlarda sayaç takıp ücret almasını masaya yatırdık. Bu uygulama zaten vardı. Yeni bağlanan belediyeler bugüne  kadar bu uygulama olmadığı için yakındı. Hangi yeşil alanın Büyükşehire hangi alanın ilçe belediyeye ait olduğu belli değil. Bunu birlikte çözeceğiz" diye konuştu.

TOPLATIYA KİMLER KATILDI?
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm,  Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’’un katıldığı toplantıya Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Ak Partili Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş katılmadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fidanlar Başkan’’dan bereketi Allah’’tan!
Zeytin ve meyve fidanlarını Başkan Aziz Kocaoğlu’’nun elinden alan Menemenli ...
İzmir yine Türkiye’’ye örnek
Büyükşehir Belediyesi, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanması ...
İzmir’’in ’‘sineksiz yaz’’ bütçesi 8 milyon TL
Haşere ile mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2010 ...
 
Selçuk’’ta fırınlara ani baskın
Selçuk Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen esnaf denetimleri devam ediyor.’
İşte İzmir’’in yeni metro vagonları
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin metro sisteminde kullanacağı yeni ...
Yaralı caretta caretta’’ya hayat öpücüğü
İzmir Körfezi’’ne giren hasta bir caretta caretta, Doğal Yaşam Parkı’’nda tedavi altına alındı.’
 
Urla’’da su kesintisi
Urla’’da merkez bölgesinde depo yenileme çalışmaları nedeniyle Salı ...
Meclis’’te gökdelen tartışması
Nazım İmar Planı’’ndaki değişiklikle 5 bin metrekare büyüklüğü bulan ...
İzmir Elazığ için el ele verdi
İzmir can ve mal kaybına neden olan depremin yaşandığı Elazığ’’a yardım ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva