HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2011 Çarşamba - 21:24

Bu sivilleşme değil silikleştirme operasyonu’

MHP lideri Bahçeli 30 Ağustos törenlerindeki kabul düzeninin değişmesinin milli değerlerin itibarsızlaştırılma operasyonunun bir parçası olduğunu ileri sürdü ve “MHP olarak, bunu kabulümüz mümkün değildir” dedi

Bu sivilleşme değil silikleştirme operasyonu’

ANKARA -  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde partililerle bayramlaştıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Bahçeli özetle şunları söyledi:
ANAYASA: TBMM kısa bir süre sonra açılacak. Biz de yeni anayasa ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak eğer TBMM Başkanlığında bir hazırlık ve uzlaşma komisyonu oluşturulma anlayışına girerlerse en az iki milletvekili ve belirli bir sayıda bilim insanı ile bu çalışmalara katılacağız. Anayasanın değişmez ilkelerinin dışında uzlaşma komisyonuna katkı sağlayacız
30 AĞUSTOS: (Önceki gün yapılan törenlere neden katılmadığının sorulması üzerine) Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önemli dönüm noktalarını anlamlandırarak o dönüm noktalarına katkı sağlayanları millet olarak takdir etmek suretiyle bazı bayramlar armağan etmiştir. 30 Ağustos, TSK’nın başlattığı Büyük Taarruz sonrası Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugün varoluş gayesini oluşturan sebepleri ortaya çıkaran büyük bir zaferdir. Dolayısıyla Atatürk, 30 Ağustos’u Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Türk ordusuna armağan etmiştir. Neticede 29 Ekim’i de milletimize armağan etmiştir.
TSK’YA ARMAĞAN: 89-92 yıl süren bir süreç içerisinde kutlamalar, 1935 yılında çıkarılan bir yasa ile şekillenmiş 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bakanlığına veya Milli Eğitim Bakanlığına, 23 Nisan,TBMM Başkanlığına, 29 Ekim Cumhurbaşkanlığına ve 30 Ağustos 1922 Büyük Zaferi de Genelkurmay Başkanlığı(na armağan edilmiştir. 89. yılını idrak ettiğimiz bu süreçte Sayın Genelkurmay Başkanı, özel bir istekle bu geleneği değiştirerek, Sayın Cumhurbaşkanını demokratikleşme ve sivilleşmenin bir örneği teşkil edercesine yine bir askeri kavramla ’Başkomutan’ olması sıfatıyla tebrikatı kabule hazır hale getirmiş ve 30 Ağustos Zaferini, bu geleneğin dışında kullanmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugüne kadar oluşturmuş olduğu milli değerlerin, geleneklerin itibarsızlaştırma ve etkisizleştirme operasyonunun bir süreç olarak devamının işaretidir.
KABUL EDEMEYİZ: MHP olarak, bunu kabulümüz mümkün değildir. Bunun adı demokratikleşme ve sivilleşme değil, bir milleti tarih şuuru ve değerleri ile tamamen silikleştirme hareketidir. O bakımdan Atatürk’ün ve Türk milletinin, büyük bir zaferi başaran Türk ordusuna armağanına sadık kalmak ve bu yanlıştan dönebilmenin bir işaretini ortaya koyabilmek için dün yapılmış olan tebrikat toplantısına MHP’nin genel başkanı olarak olarak katılmamayı uygun buldum.
ANITKABİR’E DE GİTMELİYDİ: Eğer başkomutan, gerçekten bir sivilleşme hareketini başlatmış olacak ise bu süreci Anıtkabir’i ziyaretten başlatarak karargahtaki tebrikata kadar sürdürmesi lazımdı. Bir bölümünü yok farz edip, bir bölümünü kabul eden bir anlayışı da kabul etmemiz mümkün değildir. Bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz. Eğer vazgeçmezlerse MHP’nin iktidarında tarihi şuurla her taş yerli yerine oturacaktır.
27 NİSAN BİLDİRİSİ: 27 Nisan bildirisi amacına ulaşmıştır, oy kaybına uğramış Adalet ve Kalkınma Partisi’ni 22 Temmuz 2007’de iktidar yapmıştır. O bakımdan görevini tamamlanmış bir bildirinin artık internet sayfalarında dolaşmasına gerek yoktur. Üçüncü dönemin de sebepleri vardır; ona da dikkat etmek lazım.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e 9 Eylül’de 3 büyük müjde!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşmada konuşan ...
DSP de bayramlaştı
DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve DSP Genel Sekreter Yardımcısı Müzeyyen ...
Gül'den yeni protokol düzeni açıklaması
Asker-sivil ilişkilerinde yaşanan değişiklikler ve törenlerdeki protokol ...
 
CHP'de coşkulu bayramlaşma
CHP İzmir İl Örgütü, bayramlaşma töreninde biraraya geldi. Başkanlar, ...
Kılıç: Türkiye’de istikrar zor sağlanır
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, teröre kurban ...
Erdoğan’dan askere e-muhtıra kutlaması
Başbakan Erdoğan e-muhtıra olarak nitelendirilen bildirinin Genelkurmay’ın ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu da Somali'ye gitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları ve gazetecilerle ...
Adalet Bakanı’ndan Kılıçdaroğlu’na yanıt
CHP lideri'nin Deniz Feneri davasıyla ilgili Başbakan'a yönelik suçlamalarına ...
Günay kazı alanlarında
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'deki tarihi Agora kazılarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva