HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2011 Çarşamba - 17:52

DSP de bayramlaştı

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve DSP Genel Sekreter Yardımcısı Müzeyyen Okur, Ramazan Bayramı nedeniyle DSP’ye ziyarette bulunan MHP, CHP, AKP, DP, İP, BBP, SP, Memur-Sen ve Has Parti’den gelen heyetleri ağırladı.

DSP de bayramlaştı

ANKARA - DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve DSP Genel Sekreter Yardımcısı Müzeyyen Okur, siyasi partilerden ve Memur-Sen’den gelen bayramlaşma heyetlerini DSP Genel Merkezi’nde ağırladı. Ziyaretlerde ülke gündemi değerlendirildi.        
 
TERÖRLE MÜCADELE İÇİN KARA HAREKATI ŞART       
DSP’ye ilk ziyareti MHP heyeti gerçekleştirdi. DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, bayramdan sonra gündemin ‘Anayasa’ ve terör olacağını ve hareketli günler yaşanacağını söyledi. Terörü bitirmek için de ‘kara harekatı’ yapılması gerektiğini kaydeden Erçelebi, “Biz söylüyoruz, terörün önlenmesi için mühimmat kaynaklarının engellenmesi, teröristlerin kullandıkları yollarının kesilmesi ve kaçakçılığın önlenmesinin zorunludur. Ama bunlar yapılmıyor” dedi. Erçelebi, Türkiye’de siyasetin 2002 yılından beri birileri tarafından dizayn edildiğini, partilerin ‘siyasi bir ortaoyunu oynadığını’ kaydetti.        
 
PARLAMENTO’DA SAĞLAM BİR DURUŞ GEREK        
CHP heyetinin ziyareti sırasında ise Erçelebi, “Bayram sonrasında gündem ısınacak. Terör ve ekonomik kriz gündemi işgal edecek. Ülkemizin geleceği için Parlamento’da sağlam bir duruş gerek” dedi. Erçelebi, iktidarın yeni anayasa hazırladığına da işaret etti ve DSP’nin de bu konuda bir çalışması olduğunu bildirdi. CHP heyetini ‘dikkatli olmaları’ konusunda uyaran Erçelebi, bir önceki Anayasa değişikliğinde kamu çalışanlarına sendika hakkının kaldırıldığını şimdi de devlet memurluğu kavramının kaldırılacağını ve herkesin ‘çalışan’ statüsüne sokulacağını dile getirdi.
Erçelebi, Somali’de yaşanan açlık konusunda da değerlendirmede bulundu ve “Dünyada sömürü bitmeden açlık ve yoksulluk bitmez. Somali’nin petrollerini, doğal kaynaklarını kim sömürüyor, buna da bakmak lazım. Kimse bunlarla ilgilenmiyor” diye konuştu.        
 
MUHALEFET UYUYAN GÜZEL GİBİ        
AKP heyetinin ziyaretinde de yeni Anayasa konuşuldu. DSP Genel Sekreteri, DSP’nin Anayasa hazırlığı bulunduğunu kaydetti ve “Bizim de parti olarak birikimimize ihtiyaç duyarsanız, bir telefon ötedeyiz. Sorunların ve çözümlerinin ülkemizin tümünü ilgilendirdiğine inanıyoruz. Biz bu ülkenin insanlarıyız ve bu ülkenin insanlarının refahı için çalışıyoruz” görüşünü dile getirdi. AKP’nin Meclis’teki işinin CHP’nin tutumu yüzünden kolay olduğunu da esprili bir dille ifade eden Erçelebi, “Muhalefet uyuyan güzel gibi, işinizi kolaylaştırıyor” dedi.        
 
TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ ZAYIFLIYOR        
DSP’nin sonraki ziyaretçisi, DP heyeti oldu. Sohbet sırasında Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylar gündeme geldi. DSP Genel Sekreteri Erçelebi, şunları söyledi:         “Türkiye’de artık söylenmedik söz kalmadı. Sahnede demokrasi oyunu oynanırken iktidar istediği her şeyi yapıyor. AKP döneminde hep parmak sayısına bakılıyor. Türkiye’de demokrasi zayıflıyor. Barajlar sadece seçim barajları değil. Basın da engelleniyor. Ayrıca ‘Parası olan siyaset yapar’ anlayışı yerleştirilmeye çalışılıyor. Bunlar çok yanlış. Ülkeyi iki partiye endekslediler. Vatandaşa seçim boyunca ‘Oyun boşa gidecek’ dediler, başka partilere oy verilmesini engellediler. 2002 ve 2007 arasında iki partili sistem yaşandı. Akıllı olmamız, dik durmamız lazım.”         
 
KALE KAPISINI İÇERİDEN AÇMAZSANIZ KİMSE GİREMEZ        
Erçelebi, İşçi Partisi’nin ziyareti sırasında öncelikle Doğu Perinçek’in cezaevinde olması nedeniyle parti yetkililerine ‘geçmiş olsun’ dedi. İP yetkililerinin Silivri’de kamp kuracaklarını söyleyerek destek istemeleri üzerine Erçelebi, “Biz destek oluruz. Ancak sizin de diğer partilerin sadece milletvekillerinin değil, özellikle yöneticilerinin de gelmelerini sağlamanız lazım. Milletvekilleri geldiğinde ‘milletvekilinin kendi hareketi’ deyip geçiyorlar. Kale kapısını içeriden açmazsanız kimse giremez” görüşünü dile getirdi.         
BÜYÜK BİR OYUN OYNANIYOR        
Erçelebi ve Okur’un sonraki konukları SP yetkilileri oldu. SP yetkilileri, Türkiye’nin rotasından uzaklaştırılmak istendiğini, herkesin buna seyirci kaldığını, Parlamento dışındaki partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini bildirdi. Erçelebi ülke sorunları için parti farkı gözetmeksizin herkesin ortak akıl üretmesi gerektiğini ifade etti.        
 
KAMU GÖREVLİSİ DEVLETİN KOLONUDUR        
Memur Sen’in ziyaretinde çalışanların hakları gündeme geldi. Erçelebi, yeni anayasa yapılırken çok dikkatli olunmasını istedi ve yeni anayasada ‘kamu görevlileri’ kavramının silineceğini ve bunun yerine ‘çalışanlar’ denileceğini, bunun beraberinde pek çok sorunu getireceğini anlattı. Erçelebi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun yamalı bohçaya dönüştüğünü de belirterek şunları söyledi:“Kamu görevlisi, ibaresini korumak lazım. Yoksa çok ciddi hak kayıpları olacak. Bizim en büyük mücadelemiz, çalışanların hak mücadelesidir. Kamu görevlisi, devletin kolonudur. Onu yıkarsanız bina yıkılır. Ayrıca kamu görevlileri grevli toplu sözleşmeli sendikal hakka kavuşmalı, siyasete girişleri de özgürleştirilmelidir.”         
 
GENEL BAŞKAN YETİŞİYOR, LİDER YETİŞMİYOR        
Has Parti’nin ziyaretinde de ülkede iki kutuplu siyasetin yarattığı sakıncalar dile getirildi. Bülent Ecevit’in siyasetteki nezaketinin ve ulusal çıkarlar konusundaki dik duruşunun da konuşulduğu görüşmede, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Müzeyyen Okur, “Genel Başkan çok yetişiyor da lider yetişmesi çok zor” dedi.        
 
TERÖRLE MÜCADELE İÇİN ORTAK DURUŞ GEREKLİ        
DSP’yi ziyaret eden son heyet ise BBP heyeti oldu. Bu ziyaret sırasında da ‘demokrasi’ kavramı üzerinde duruldu. AKP’nin ülkeyi dikta rejimi gibi yönettiğine dikkat çekilen görüşmede, özellikle terörle mücadele konusunda ortak bir duruş gerektiği dile getirildi. BBP heyeti, terörle mücadele için DSP ve BBP’nin ortak deklarasyon yayınlaması gerektiğini dile getirdi.         
 
DSP’DEN ZİYARETLER        
Öte yandan DSP’den iki ayrı heyet, diğer siyasi partilere ve Memur-Sen’e bayram ziyaretinde bulundu. DSP’nin ziyaret heyetlerinde ise Parti Meclisi Üyeleri Nahit Söyler, Nursel Kızılırmak, Abbas Deniz, Dilek Dengizek Ersanal, DSP Genel Sayman Yardımcısı Yüksel Erdoğan yer aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül'den yeni protokol düzeni açıklaması
Asker-sivil ilişkilerinde yaşanan değişiklikler ve törenlerdeki protokol ...
CHP'de coşkulu bayramlaşma
CHP İzmir İl Örgütü, bayramlaşma töreninde biraraya geldi. Başkanlar, ...
Kılıç: Türkiye’de istikrar zor sağlanır
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, teröre kurban ...
 
Erdoğan’dan askere e-muhtıra kutlaması
Başbakan Erdoğan e-muhtıra olarak nitelendirilen bildirinin Genelkurmay’ın ...
Kemal Kılıçdaroğlu da Somali'ye gitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları ve gazetecilerle ...
Adalet Bakanı’ndan Kılıçdaroğlu’na yanıt
CHP lideri'nin Deniz Feneri davasıyla ilgili Başbakan'a yönelik suçlamalarına ...
 
Günay kazı alanlarında
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'deki tarihi Agora kazılarını ...
AK Parti İzmir’den çocuklara bayram sürprizi
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 35 ...
30 Ağustos’ta bir ilk
Cumhurbaşkanı Gül, Karargah'taki kutlamaları ilk kez Genelkurmay Başkanı’nın yerine kabul etti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva