HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2011 Çarşamba - 13:45

Kılıç: Türkiye’de istikrar zor sağlanır

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, teröre kurban verilen şehitlerin son bulmadığı, ocaklar yakan ateşin sönmediği bir ülkede istikrardan söz edilemeyeceğini söyledi

Kılıç: Türkiye’de istikrar zor sağlanır

İZMİR - Saadet Partisi İzmir Teşkilatı, bayramın ikinci günü il binasında düzenlediği programda partilileriyle bir araya gelerek bayramlaştı. İl Başkanı İsmail Öztürk, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin hazır bulunduğu programa çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, manevi atmosferi ve dayanışma duygularıyla yoğunlaşan Ramazan ayından sonra bayramı yaşamanın güzelliğini dile getirdi. Hem ülkemizdeki terör olaylarının, hem de İslam coğrafyasında yaşanan üzücü olayların bayram sevincine gölge düşürdüğünü vurgulayan Kılıç, ülke tablosuna bakıldığında AKP’nin devamlı kullandığı ‘istikrar sürsün’ sloganını anlamanın zor olduğunu ifade etti. Şerafettin Kılıç, “Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminde bile son bulmayan, ocaklar yakan, canlara kıyan hain terör saldırıları artarak devam etti. İktidar tarafından Türkiye'nin büyüyüp zenginleştiği söylense de ekonomik göstergeler zenginleşen kesimin vatandaş değil, mutlu bir azınlık olduğunu gösteriyor. İstatistikler AKP iktidarında Türkiye'nin geçmişe oranla çok daha fazla borçlanarak, işsizliğin, yoksulluğun ve yolsuzluğun arttığını açıklıyor. Vatandaş daha fazla yoksullaşırken, dolar milyarderlerindeki artış dikkat çekiyor. Türkiye'de tarihinde görülmemiş bir ahlak ve maneviyat buhranı yaşanıyor. İnsanı dehşete düşüren olaylar, televizyon ve gazetelerden adeta bir nehir gibi akarak toplumu sarıyor. Böyle bir yangının içerisinde hangi istikrardan söz edebiliriz?” diye konuştu.
 
Yaşadığımız dünyadan sorumluyuz
Başta Somali olmak üzere Afrika’daki kıtlığın ırkçı emperyalizmin sömürü, yağma ve soykırımlarının bir neticesi olduğunun altını çizen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, “Elbette sadece Somali'de acılar yaşanıyor değil. Başka bölgelerde de açlık, sefalet, zulüm, işkence, katliamlar yaşanıyor. Bunların hiçbirisine inancımız gereği kayıtsız kalmamamız mümkün değildir.” dedi. Osmanlı İmparatorluğu’nun bakiyesi olan bir ülke olarak ABD'nin ve AB'nin peşine takılmanın hayati yanlış olduğunu savunan Kılıç, İslam ülkelerinin özellikle bugün yaşadığı problemlerin bu ülkelerin uluslararası alanda güçlü birliktelikler oluşturmasının ne kadar büyük önem taşıdığını fazlasıyla ortaya koyduğunu belirtti. Milli Görüş’ün İslam Birliğini hedef almakla çok yerinde bir mücadele içinde olduğuna dikkat çeken SP’li Kılıç, şöyle devam etti: “Yaşadığımız dünyadan sorumluyuz. Bu dünyadaki adaletsizliklere karşı durmak bizim en büyük görevimizdir. Bunu yapabilecek olan da, Saadet Partisi’nden başkası değildir. Çünkü Saadet Partisi ‘Yeni bir Dünya’ hedefini ve misyonunu esas alan bir parti olarak sadece ülkesini değil, İslam âlemini, mazlum coğrafyaları ve tüm dünyayı, hakka dayalı adalet merkezinde yeniden kurmak amacını taşıyan tek partidir.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan askere e-muhtıra kutlaması
Başbakan Erdoğan e-muhtıra olarak nitelendirilen bildirinin Genelkurmay’ın ...
Kemal Kılıçdaroğlu da Somali'ye gitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları ve gazetecilerle ...
Adalet Bakanı’ndan Kılıçdaroğlu’na yanıt
CHP lideri'nin Deniz Feneri davasıyla ilgili Başbakan'a yönelik suçlamalarına ...
 
Günay kazı alanlarında
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'deki tarihi Agora kazılarını ...
AK Parti İzmir’den çocuklara bayram sürprizi
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 35 ...
30 Ağustos’ta bir ilk
Cumhurbaşkanı Gül, Karargah'taki kutlamaları ilk kez Genelkurmay Başkanı’nın yerine kabul etti.
 
Günay'dan İzmir'e 6 müjde
12 Haziran seçimlerinde İzmir'de CHP ile arasındaki oy farkını ciddi oranda ...
Tacettin Bayır'dan bayram mesajı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ''Ülkemizin sıkıntılı bir dönemine ...
'İspat etsin siyaseti bırakırım'
Son haftanın en çok konuşulan ismi Gürsel Tekin, hakkındaki iddialara ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva