HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2009 Cuma - 00:00

Buca’’da muhalefet bölündü mü?

Buca Beledeyi Meclisi'nde muhalif 10 meclis üyesinden 7'sinin Rıza Zayıfoğlu'ndan desteklerini çekmesi, yeni bir tartışma başlattı.’

Buca’’da muhalefet bölündü mü?

Buca Beledeyi Meclisi'nde muhalif 10 meclis üyesinden 7'sinin Rıza Zayıfoğlu'ndan desteklerini çekmesi, yeni bir tartışma başlattı.’
 
Belediye Başkanı Ercan Tatı’’ya muhalefet ettiği bilinen 10 meclis üyesinden 7’’si son mecliste dışarı atılan Rıza Zayıfoğlu’’nun verdiği 9 önergede isimlerinin yer aldığını belirterek, isimlerinin tutanaklardan çıkarılması için başkanlığa dilekçe verdiler.’
 
Bu gelişme Tatı cephesinde Buca’’da muhalefet bölündü şeklinde yorumlanırken, Başkan Ercan Tatı tarafından meclis dışına çıkarılan Muhalif Rıza Zayıfoğlu farklı konuştu. Zayıfoğlu; ’“Başkan kamuoyunu yanıltıyor. Kendilerine tutanaklara bakmalarını öneririm’” dedi.
 
Tatı ’“bölündüler’” diyor
Rıza Zayıfoğlu yalanlıyor’…
 
Buca Belediye Meclisi’’nin olağan toplantısında, muhalif üye Rıza Zayıfoğlu’’nun meclis salonundan Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından atılmasının yankıları ve tartışmaları sürüyor.
Buca Belediyesi’’nde Başkan Ercan Tatı’’ya muhalefet eden meclis üyelerinin fikir ayrılığına düştüğü ve 7 üyenin ’“Rıza Zayıfoğlu’’nun verdiği önergelerin altında bizim imzamız yok’” diyerek başkanlığa dilekçe verdiği belirlenirken; Rıza Zayıfoğlu ’“bölündükleri’” haberlerinin doğru olmadığını iddia etti.
Bugün bazı gazetelerde yer alan ’“Tatı muhalifleri bölündü’” haberinde şöyle deniyordu:
’“Bazı işletme ruhsatlarının encümen kararlarıyla iptal edildiğini öne süren Zayıfoğlu, verdiği önergede muhalif diğer 10 üyenin de imzasının olduğunu söylemişti. Ancak, Muzaffer Kater, Veli Balyemez, Murat Işık, Lokman Fazla, Erkut Takay, Güngör Kaya, Kemal Erözer aksini söyledi. ’‘Söz konusu önergeler bilgim dışında verilmiş ve onayım alınmamıştır. Altında imzam olduğuna dair beyan doğru değildir. İşyeri ruhsatlarıyla ilgili önerge ise tarafıma sözlü olarak bildirilmiştir. Diğer sekiz önergeyle ilgili bilgim ve imzam bulunmamaktadır’’ ifadelerinin yer aldığı dilekçeyle başkanlığa başvuruldu.’”
 
ZAYIFOĞLU NE DİYOR?
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’’nın her zaman olduğu gibi kafa karışıklığı yaratmaya çalıştığını ve olayları çarpıttığını ileri süren CHP’’li üye Rıza Zayıfoğlu, olaylı meclisi, meclis resmi tutanaklarını göstererek anlattı.
Olaylı mecliste 9 önerge verdiğini vurgulayan Zayıfoğlu, şöyle konuştu:
’“9 önergeden 8’’i şahsi önergemdi. Birincisi satın alma, ikincisi Buca-Mar personeli, üçüncüsü Ayda Saral’’ın görevi, dördüncüsü yerel basına verilen ilanlar, beşincisi gölet ve tenis kulüp giderleri, altıncısı belediye benzin istasyonları kiraları, yedincisi Buca-Mar personeli maaşları, sekizincisi de temizlik işleri ihale dosyaları ile ilgiliydi. Resmi meclis tutanaklarında görülmektedir ki, bu önergelerin sonu hep ’‘açıklanmasını rica ederiz’’ diye değil, ’‘açıklanmasını rica ediyorum’’ şeklinde bitiyor.
9’’uncu önergeye gelirsek’… Ben ruhsatla ilgili konunun hukuk, imar ve esnaf ve pazaryerleri komisyonuna sevkini önerdim. Meclise dönerek, 10 arkadaşıma Levent Köstem, Adnan Öztekin, Veli Balyemez, Erkut Tamay, Osman Ergündoğar, Muzaffer Kater, Kemal Erözel, Güngör Kaya, Murat Işık ve Lokman Fazla’’ya, ’‘bu önergeme katılıyor musunuz’’ diye sordum. Onlar da şifai olarak ’‘katılıyoruz’” dediler. Eğer ’‘hayır katılmıyoruz’’ deselerdi, meclis tutanaklarına katılmadıkları kaydı düşerdi.’”
 

 
YALAN SÖYLÜYOR İDDİASI
 
Başkan Ercan Tatı’’nın ’“muhalifler bölündü’” iddiasının altında her zaman olduğu gibi yalan bilgi vermesinin yattığını savunan Rıza Zayıfoğlu, ’“Başkan Tatı, kamuoyunu yanıltıyor, tahrik ediyor. Eğer ahlaki namusu varsa, şerefi varsa tutanakları ortaya çıkarsın. Tutanaklar, benim anlattıklarımı doğrulayacaktır’” diye konuştu.
Meclis’’te atılmasına yol açan gelişmeler nedeniyle disipline verildiği haberlerini de yalanlayan Rıza Zayıfoğlu, ’“CHP il Başkanlığı’’na bazı dilekçeler verilmiş. İl, bu dilekçeleri soruşturuyor henüz. Dilekçelerden birinin tarikatçılığı ile bilinen AKP üyesi Kaynaklar Mahallesi Muhtarı’’na ait olması dikkat çekicidir. Sayın Tatı, buraya kadar mı düştü? Rant verdiği muhtarlardan mı medet umuyor? Bu muhtarın benim için CHP İl’’e verdiği şikayet dilekçesinden onur duyarım, şeref duyarım’” dedi.
 
TATI’’YI SAVCILIĞA VERECEK
 
CHP Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu, Başkan Ercan Tatı’’yı ’“görevi ihmal, bilgi edinme yasasına aykırı davranmak ve meclis üyeliği görevlerini yerine getirmesine engellemek’” suçlamasıyla, pazartesi günü savcılığa şikayet edeceğini de söyledi. Zayıfoğlu, ’“Ayrıca sayın Başkan hakkında ikinci bir suç duyurusunda daha bulunacağım. Ki bunun sebebi de hakkımda tezviratlar üretmesi, bazı internet sitelerine yalan yanlış bilgiler vermesidir. Sayın Başkan, bir bildiği varsa gereğini yapmak zorundadır. Tezvirat yapmak, dedikodu üretmek, hakkımda bazı ses kayıtları olduğunu söyleyip yaymak suçtur’” diye konuştu.
 
İL BAŞKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI
 
CHP’’li meclis üyesi Zayıfoğlu’’nun başta meclis toplantısı olmak üzere birçok yerde Başkan Tatı’’ya karşı tavır alması CHP İzmir İl Başkanlığı’’nı harekete geçirdi. Konu ile ilgili bir il yönetim kurulu üyesini görevlendirilirken, Pazartesi gününe kadar yaşananlarla ilgili rapor istedi. Hafta başında yapılacak il yönetim kurulu toplantısında raporu değerlendirecek olan üyeler gerekli çalışmaları yapacak. İl tarafından yapılan görevlendirmeyi doğrulayan İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, ’“Konu ile ilgili bize Buca’’dan şikayetler geldi. Bu şikayetlerin içinde meclis üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda kişi var. Ben de gerekli çalışmanın başlatılması için talimat verdim. Eğer disiplinlik bir olay varsa Zayıfoğlu’’nu disiplin kuruluna sevk edeceğiz. Kararı da orası verecek’” dedi. Öte yandan dün Zayıfoğlu ve Nalbantoğlu il başkanlığında konu ile ilgili görüşme yaptığı öğrenildi.
 
-CHP’’li Zayıfoğlu’’nun yanıtını istediği sorular özetle şunlardı.
 
-1 Nisan’’dan itibaren Satın Alma Müdürlüğünün alım yaptığı mallar nelerdir, hangi firmalardan ne kadar alım yapılmıştır, fiyatları nedir?
 
- Buca-Mar adlı şirketimize 1 Nisan’’dan itibaren kaç personel alınmıştır, isimleri nedir, bu kişilere ödenen maaş tutarı ne kadardır?
 
- Bir kamu kurumundan transfer edilen Ayda Hanım’’ın yasal görevi nedir, maaşı ne kadardır? Belediyede yetkisi nedir? Encümen, İmar ve teknik belediye toplantılarına katılması, devlet memuru olmadığı halde doğru mudur? Şirket çalışanı ise belediyede kendisine özel oda tahsis edilmesi ve resmi plakalı belediye aracı verilmesi yasal mıdır?
 
- Çöp ihalesiyle ilgili, daha önce ve son yapılan ihale dosyalarını tarafıma verilmesi ve...
 
- 2004’’un 10’’uncu ayı itibariyle çıkan yönetmelikle yapı kullanma izin belgesi aranmadan elektrik-su bağlama yetkisini belediyelere verdiği halde, Buca’’da niçin mevcutlar iptal edilmektedir? Bu konunun, kurulacak bir komisyon tarafından incelenmesini istiyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Tarihi İzmir’’de buluşuyor
Büyükşehir Belediyesi, Kuva-yı Milliye'nin 90.yılını Türkiye’’nin ...
Bayraklı standına büyük ilgi
Bayraklı Belediyesinin Uluslararası İzmir Fuarı'nda açtığı stant büyük ilgi görüyor. ’
Balçova’’dan eğitime destek
İlçe Belediyesi ÖSS’’de başarı sağlayan 127 öğrenciyi düzenlenen törenle ödüllendirdi.’
 
Karaburun buluşması
Başkan Kocaoğlu 4 yıldır destek verdiği Karaburun Bilim Kongresi’’ne katıldı. ...
Konak’’ta ruhsat müjdesi
İlçe Belediye Meclisi yapı ruhsatı almış ancak işyeri ruhsatı almamış ...
Kentte ’‘kişisel kart’’ zaman
Ulaşımda ’‘akıllı kart’’ kullanımına ilk adım 12 Eylül’’de’… Otobüslerde ...
 
Kocaoğlu: Valimizle uyum içindeyiz
Büyükşehir Belediye Başkanı Yenigün Gazetesi yazarı Süleyman Gençel'in ...
’“Yoksullar içme suyu alamayacak!’”
Dikili’’de gerçekleştirilen ’“Su yaşamdır’” panelinde konuşan İlçe Belediye ...
Tartan’’dan DİSK’’e iade-i ziyaret
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, DİSK Ege Bölge Temsilciliğine ziyarette bulundu. ’
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva