HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2024 Perşembe - 19:16

Bornova’dan Karaburun’a yardım eli!

Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetti. Mecliste, Karaburun Belediyesi’ne yapılacak olan araç yardımı gündeme geldi. İlgili madde oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

Bornova’dan Karaburun’a yardım eli!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetti.

Mecliste başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü. Başkanlıktan gelen Karaburun Belediyesi’ne destek olarak 1 adet kamyon, 1 adet vidanjör, 1 adet beko loder, 1 adet Traktör Römorkunun hibe edilmesi hakkında önerge meclis gündemine getirildi. İlgili madde plan bütçe, ulaşım, hukuk komisyonlarına oy birliği ile gönderildi.

‘UMARIZ BİZE ABİ OLAN BELEDİYELER OLUR’
Erzurum ili Şenkaya ilçesi, Karabük ili Safranbolu ilçesi, Kütahya ili Şaphane Belediyeleri’nin kardeş belediye olmasına dair önerge meclis sunuldu. Maddeyle ilgili olarak AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Sait Tatlı “Genelde Bornova ilçesi büyük olduğu için yardım talebinde bulunmak adına kardeş belediye oluyorlar. Genel olarak gelen talepleri kabul ettik, umarız bize de abi olan belediye olur ve bize destek olurlar” dedi.

‘İSTANBUL VE ANKARA İLE ORTAK PROJEMİZ OLACAK’
Tatlı’ya yanıt olarak Başkan Eşki ise “Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile yakın zamanda ortak projelerimiz olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni zaten söylemeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

TATLI İZBAŞ HAKKINDA ÇIKAN İDDİALARI SORDU
Mecliste ek gündemler görüşüldü. Ek gündem içerisinde yer alan başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü. Maddeyle ilgili olarak söz alan AK Partili Tatlı, “Geçtiğimiz zamanda yaklaşık 30 milyon kadar sermaye artırımında bulunduk İZBAŞ için. İZBAŞ bir yer değişikliği yaptı ve tadilat masraflarıyla ilgili basında 2,5 milyon TL tadilat masrafı yapıldığı dile getirildi. Bu iddialar hakkında açıklama yapabilir misiniz?” diye başkana yönelik sorusunu dile getirdi.

‘İZBAŞ’I BÜYÜTMEK İSTİYORUZ’
Konuyla ilgili yanıt veren Eşki, “Sadece İZBAŞ değil her yerde kira masrafları fazla. Tadilatın yapılan işe göre ucuz olduğunu düşünüyorum. Bu işle ehliyet sahibi olan arkadaşlarınız varsa gezebiliriz. Basına yansıyan 2,5 Milyon TL tadilat masrafından daha fazla bir masraf oldu. Daha fazla tadilatı var. Çok büyük bir alan, satın almaya kalksak o kadar paraya alınmaz. Gayet ideal rakamlarda iş yapıldı. İZBAŞ’ı büyütmek istiyoruz, bu daha başlangıç bedeli. Merak eden arkadaşlar varsa beraber gezebiliriz. Sermaye arttırımı değil, kamusal hizmet olarak görüyoruz belediye tuvalet ve çay ocaklarını. Medeni şartlarda olması gerekiyor. Tamamen ücretsiz hale getireceğiz tuvaletleri. O anlamda bunları İZBAŞ’tan alıyoruz. Belediyenin herhangi bir binasına girdiğinizde hizmet olacak. İZBAŞ’ın gelir getiren yerlere sahip olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜHEDİSLERİMİZ ‘BU BİNA BORNOVA YIKILIRSA YIKILIR’ DEDİ
Özel Bornova Belediyesi Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili deprem performans analiz raporları sonucunda söz konusu yurdun kapatılması mecliste görüşüldü ve maddeyle ilgili olarak Başkan Eşki şu yanıtı verdi;

Şu anda orada bir kayıt yok. Burası zorunluluktan kaynaklı bir kapatma var. Bir performans analizi istendi. Bizim mühendislerimiz farklı söyledi. ‘Bu bina yıkıldığı zaman zaten Bornova’da bina kalmaz’ dediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı güçlendirme istedi. Yurt gibi bir yerde risk alamayız. Güçlendirme yapmak zorundayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı bildirim yapın dedi. Yurt önemli bir problem. Yurtla ilgili özel bir çalışmamız var ama daha somut verilerimiz ortaya çıkmadı.

 
Açıköğretim ücretlerine zam geldi
 
Mecliste kentsel dönüşüm gündemi: Bayraklı'ya İstanbul modeli!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İbb belediyesi 2 Ağustos 2024 Cuma 14:40

İzmir ve belediyesi ve chp ye bağlı ilce belediyelerin nedir bu Erzurum Şenkaya meraklılığı anlamıyorum. İzmir buyuksehir belediyesinde çalışan kaç tane Şenkayalı çıkacak bir istatistik yapılsa dudağınız uçuklar o derece çok.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste 'gülme' tartışması, Başkan Mutlu'dan yanıt: İroni yaptım, anlaşılmadı!
2 gencin ölümü ile sonuçlanan elektrik faciasının yaşandığı gün olay yerinde ...
Yıldırım'ın yerine Ecevit' gelecekti... Kemalpaşa'da teklif yasaya takıldı!
Kemalpaşa ilçe sınırları içerisinde yer alan ve son Başbakan Binali Yıldırım'ın ...
İzmir'deki reçete operasyonuna 8 tutuklama!
İzmir merkezli 4 ilde, doktorların e-imza cihazlarını çalarak yeşil ve ...
 
İzmir ve Avrupa gençliği buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 26 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde ...
Tugay 16 bin 750 lira önermişti... En düşük maaş kaç TL olacak?
İzmir Büyükşehir Belediye memurların eylemleri devam ederken teklif edilen ...
Buca, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı hazırlıyor
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza atan Buca ...
 
Başkan Önal'dan uyutma çıkışı: Biz yaşatmayı seçiyoruz!
Sahipsiz sokak hayvanlarına donanımlı rehabilitasyon merkezleriyle hizmet ...
Çerçioğlu ve Günel Kuşadalıları konsere davet etti
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından kentin farklı noktalarında ...
Büyükşehir’den 7 memura 'TİS' uzaklaştırması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva