HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2024 Perşembe - 18:13

Mecliste 'gülme' tartışması, Başkan Mutlu'dan yanıt: İroni yaptım, anlaşılmadı!

2 gencin ölümü ile sonuçlanan elektrik faciasının yaşandığı gün olay yerinde ‘gülerek’ açıklama yaptığı yönündeki iddialara yanıt veren Başkan Mutlu “Ben bundan gülerek bahsedebilir miyim? Konunun bizimle ilgisi yoktu. Mimar olmam nedeniyle orada idim, sorumlu belediye başkan olarak orada idim. Benim ilçem sınırlarında içinize sinecek bir şey değil. Belki ironi yaptım, anlaşılmadı. Bunun cinayet olduğunu söyleyen ilk kişilerden biri benim. Linç kaynaklarına da baktık zaten kimler olduğu da çok belli ama bunun sizin dile getirmenize çok üzüldüm" açıklamasında bulundu.

Mecliste  gülme  tartışması, Başkan Mutlu dan yanıt: İroni yaptım, anlaşılmadı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlığında birleşimde ilçe adına önemli kararlar alındı. Başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler ise meclis üyelerinin onayına sunuldu. 

Başkan Mutlu'nun Alsancak'ta iki gencin elektrik çarpması sonucu TV'de açıklama yaptığı sırada güldüğü yönündeki iddia mecliste Başkan Mutlu ile AK Parti Grubu'nu karşı karşıya getirdi.

AK PARTİLİ ÖNEN: BAŞKAN GÜLEREK AÇIKLAMA YAPTI
AK Partili Meclis üyesi İlhan Önen “O gün iki gencimizin kaybetmesinin acısını yaşarken belediye başkanımız basın mensuplarına gülerek açıklama yapmıştır. Hukuki bir süreç devam etmektedir. Bununla ilgili yargı gereğini yapacaktır” dedi.

BAŞKAN MUTLU: SİZİN DİLE GETİRMENİZE ÜZÜLDÜM
Elektrik faciasının yaşandığı gün olay yerinde ‘güldüğü’ yöndeki iddialara yanıt veren Başkan Mutlu “İki kişinin ölümü söz konusu. Ben bundan gülerek bahsedebilir miyim? Konunun bizimle ilgisi yoktu. Bir tarafta İZSU diğer tarafta Konak. Mimar olmam nedeniyle orada idim, sorumlu belediye başkan olarak orada idim. Benim ilçem sınırlarında içinize sinecek bir şey değil. Belki ironi yaptım, anlaşılmadı. Bunun cinayet olduğunu söyleyen ilk kişilerden biri benim. Biz iş kazası deyimini kullanmayız, iş cinayeti deriz. Bu işini doğru yapmayanların sebep olduğu bir cinayettir. Yağmur yağdı diye öldüyseniz bunun bir sorumlusu vardı ama inanılmaz bir linç. Linç kaynaklarına da baktık zaten kimler olduğu da çok belli ama bunun sizin dile getirmenize çok üzüldüm. Biz nisandan beri bir aradayız, birbirimiz tanıyoruz ve tanımayanlar tarafından belki suçlanabilirim ama sizin tarafınızdan bunun dile getirilmesine çok üzüldüm.

MECLİSTE ÇIKAN KARARLAR
İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapılması sonrası tartışmalara neden olan ve yıkılıp yeniden yapılmayacağı iddia edilen Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için İzmir Valiliği yeni imar planı talebini Konak Belediyesi’ne göndermişti. Planla ilgili önergeler İmar, İklim Değişikliği ve Çevre, Turizm Geliştirme ve Tarihsel Değerleri Koruma kurullarına gönderildi. 

YENİ REKREASYON ALANI
Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Gültepe Mahallesi’ndeki 17 bin 740 metrekare büyüklüğündeki parselin mesire alanı olarak kullanılmak üzerine Konak Belediyesi’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi talebi ile ilgili önerge de Hukuk ve Plan ve Bütçe komisyonlarına gönderildi.

BİNA İÇİN DEVREDİLMİŞTİ, GERİ İSTENDİ
Konak Belediyesi’nin 30 Ekim 2020 yılında yaşanan deprem sonrası hasar alan ve yıkılarak yeniden yapımına başlanan hizmet binasının inşası karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Natırzade Mahallesi’ndeki Alanyalı Konağı, kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ile ilgili önerge de Hukuk ve Plan ve Bütçe komisyonlarına gönderildi.

GDZ ELEKTRİK İLE YENİ PROTOKOL
Konak’ta 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan elektrik faciası sonrasında harekete geçen Konak Belediyesi, GDZ Elektrik ile yaptığı Yeraltı Elektrik Şebekesi Kazı Protokolü’nün yenilenmesi için önerge hazırladı. Önerge Hukuk ve Plan ve Bütçe komisyonlarına gönderildi. 

BORÇ KARŞILIĞINDA DEVİR
Oğuzlar Mahallesi’ndeki 360 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın 102 metrekarelik hissesinin mülkiyet sahibi tarafından Emlak Vergisi borcu karşılığında Konak Belediyesi’ne hibe etmek istemesi ile ilgili önerge de Hukuk ve Plan ve Bütçe komisyonlarına gönderildi.

KIZILAY’LA PROTOKOL İPTALİ
Göztepe’deki Türkiye Kızılay Cemiyeti’ne ait tescilli yapının belediye adına 10 yıl bedelsiz tahsisinin iptal edilmesi mecliste tartışmalara neden oldu. AK Partili meclis üyelerinin önergenin yeniden komisyonlara gönderilmesini isterken Başkan Mutlu, “Konak’ta bin 750 tescilli binamız var, bunların hızlıca restore edilmesini istiyoruz ama her bina kendi bütçemizden yapılamıyor, bunlara ortak çözüm bulmalıyız. Binamız yıkıldı, bunu yeniden yapmak istiyoruz. Kreş açacağız, açamıyoruz. Bakıyoruz hep birileriyle 10 yıllık sözleşmeler var. Biz kendi mülkiyetimizde kendi kullanacağımız yerlere kaynak ayırmak için yola çıkıyoruz. Kızılay ebediyen orada yaşamak isteyebilir ama yine boşaltarak getirmek üzere… Orada aile hekimleri var, orayı boşaltmıyor Biz bizim olmayan bir yerde tahliye konusu içinde buluyoruz kendimizi. Günü gelir Kızılay tahliyeyi başarır. Biz toplumsal olayların bir öznesi olmak üzereyiz. Biz bu boşaltmanın hiçbir yerinde değiliz, Kızılay istediği zaman tahliyesini yapar” dedi

AK PARTİLİ ÖZEN: ESKİ JANDARMA ALANI NE OLACAK?
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi İsmail Özen “Geçmiş dönemdeki yanlış uygulamalardan dolayı oldukça yüksek bir borçla karşı karşıya kaldınız ancak geçmiş dönemde alınan kararları tüm kararları teker teker kaldırma gibi bir girişim hissediyorum. İlk olarak esnaflarla ilgili protokol, sonrasında Kızılay’la yapılmış protokol ve sonra Güneşli Mahallesi’ndeki eski jandarma alanı ile ilgili proje. Kafamızdaki soru işaretlerini gidermek için soruyoruz. Dün yapılan toplantıda sonra bu alanla ilgili ne düşünüyorsunuz?” dedi. 

BAŞKAN MUTLU: DOĞRUDAN KATILIM MODELİNİ HAYATA GEÇİRDİK
Yanıt veren Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu “Jandarma alanında büyük oranda pazaryeri beklentisi olacağı düşünülürken aslında o bölge insanının bu alana pazaryeri sokmak istemediğini gördük. Onun yerine katlı otoparkın altında bir pazaryeri olarak çözülebileceği yönünde fikirler gelişti. Bizim edindiğimiz izlenim, pazaryerinin otoparkın altında olması, bu alanda ise sporun, kültürün, kreşin, kafenin olduğu, herkesin birlikte sosyalleşebileceği bir alan olması. Aslında planlamada yanlış bir şey yok, geçmişi reddetmiyoruz. Sadece çok fazla fonksiyonu bir arada barındıran bir alanda hangi fonksiyonlar kalsın, hangi fonksiyonları yine kamunun hangi alanlarına taşıyabiliriz buna baktık. Biz oradaki yeşil dokuyu da sevdik. Dedik ki buradaki hiçbir ağacı kesmeden, yeşil dokusunu koruyarak jandarma alanını bellekteki o yeriyle kullanıma açalım. Bence güzel bir toplantıydı. Bu bir şeyleri yok etme ya da yıkma değil tam tersine, orada yaşayanları da dahil etme. Bizim hep mimarlık eğitimlerinde anlatılan, benim de yurtdışında deneyimleme olanağı bulduğum şey bu. Mahallenize bir şey yapılacağı zaman size sorulan, hep ülkemizde, mahallemizde, sokağımızda, kentimizde olmasını arzuladığımız bir doğrudan katılım modelini hayata geçirdik. Umarım bundan sonra biz de hızlıca projelendirip inşaatına başlayabiliriz ve onu kullanmak da bizim dönemimizde hepimize nasip olur.” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNDEN ÇÖP KAMYONLARI ÇIKIŞI
Söz alan meclis üyesi AK Partili Meclis üyesi Taner Deniz de belediyenin çöp kamyonlarının yaşadığı arızalarla ilgili “12 Temmuz’da iki tane kardeşimiz kazaya kurban gitti. Kim suçlu kim değil buna illa ki cumhuriyet savcıları ve hakimler karar verecektir. Ama şunu öğrendim. Bunun suçlusu Konak Belediyesi. Bundan bir hafta önce Kadifekale’de bir çöp kamyonumuz frenleri boşalarak direğe yarım metre kala durdu. Burada Allah korudu hepimizi. Eğer o kamyon durmasa idi, kaza gerçekleşse o arkadaşımız ölmüş olacaktı. Bunun sorumlusu kim olacaktı, Temizlik İşleri Müdürlüğü mü belediye başkanımız mı? Ben sonra bunu araştırdığımda gördüm ki kamyonların hepsi arızalı. 15 sene önce Hakan Tartan zamanında kamyon almışız değiştirme olmamış ve Abdül Batur zamanında 5 tane kamyon alınmış. Şu an onların da bakımları yapılmamış. Kamyonların çoğunun debriyajları yok, çoğunun frenleri tutmuyor. Her gün arabalara hidrolik koyuyorlarmış. Bu kadar değerli bir ilçede iken biz bu sorumluluğu nasıl alıyoruz da bu arkadaşları çöp kamyonlarına bindiriyoruz ve çöp toplattırıyoruz. Bu bir cinayettir. Siz sorumlu bir başkansınız ne olur bunun sorumluluğunu yerine getirin. Haziranda biz size yetki vermişiz çöp kamyonlarının alınması için. Evet, bizim paramız yok ama her şeyden tasarruf yapabiliriz ama insan sağlığından tasarruf yapamayız. Bunu dikkate alınız yoksa yarın altından kalkamayız.” dedi. 

KEMERALTI’NDA AÇIK ALANDA SANAYİ TÜPÜ
Kemeraltı ile ilgili bir şikayetini de dile getiren Deniz “Kemeraltı Hisarönü’nde bir yerde yemek yerken kafamı kaldırdım dışarıda iki tane sanayi tüpü vardı. Kemeraltı’ndaki yangınları söndüremediğimizi gördük. Torbalı’daki facianın sonuçlarını gördük ve yaşadık. Ben o iki tüpü gördüğümde belediyemizin yetkili kurumlarına bildirdim ama hala daha yerlerinde olduğunu gördüm. Günde on bin kişi oradan geçiyor. O tüpler patlarsa bunun vebalini kim ödeyecek. Araştırdım, ruhsat dışarıya verilmez. Tüplerin içeride olması gerekiyor. Ben o esnaf arkadaşımızı kınıyorum. Bu tüpler patlarsa bunun vebali kimdedir?” dedi.

BAŞKAN MUTLU: ARAÇ FİLOMUZU YENİLİYORUZ
Eleştirilere yanıt veren Başkan Mutlu “Çöp kamyonlarının alınması için yetki meclisten temmuzda çıktı. Hemen arkasından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yatırım teşvik belgesi için başvuruldu. Yatırım teşvik belgesi oluru geldi. Kemeraltı Vergi Dairesi’nden cevap bekliyoruz ama sizlerin de desteği ile Kemeraltı Vergi Dairesi yarın bizlere bu oluru çıkaracaktır. Alım sürecindeyiz. Devlet Malzeme Ofisi’nden alacağız. Yine bugün yaptığımız Çevre Protokolü bir BM projesi. O proje kapsamında da bize bir takım çöp toplama araçları verecekler. Biz geldiğimizden beri çeşitli nedenlerden dolayı yenilenememiş araç filomuzu yeniliyoruz. Arkadaşlarımız sürekli ruhsat denetimi yapıyorlar. Oraya baksınlar. Hisarönü tarafını yeni kontrol ettiler ama öyle bir bilgi gelmedi. Atlanılan bir yer varsa da doğrusu hemen bakmak isteriz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN MUTLU: CEZALANDIRILAN HALK OLUYOR
Başkan Mutlu belediye hesaplarına ve mülklerine SGK borçlarından dolayı konulmak istenen hacizlere de değinerek “ Genel ve yerel siyaset birbirinden ayrılamaz. Siz vergi borçları nedeniyle iller bankasından gelen gelirleri kesme tehdidinde bulunursanız biz dönüyoruz sipariş verdiğimiz çöp kamyonlarını nasıl ödeyeceğiz diye düşünüyoruz. Sizlerle birlikte kararını çıkardığımız bu çöp kamyonlarının parasının başına bir şey gelmeyeceğini bilerek yola çıkalım ve karar alalım, bu sayıyı 30’a çıkaralım. Ama genel siyaset yerel siyasetin gelirini kesme politikası uygulandığında maalesef çok başarılı olunmuyor ve burada cezalandırılan halk oluyor” dedi.

TUGAY’LA GÖRÜŞME: YEŞİLDERE YEŞİL VADİ KALACAK
EXPO 2026 Yeşildere alanı ve büyükşehir belediyesine devredilen mülklerle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’la yaptığı görüşme hakkında bilgilendirme yapan Başkan Mutlu “EXPO alanı orada yapılsın ama yapılmasın o bölgenin kesinlikle yapılaşmaya açılmayacağını, yeşil bir vadi olarak kalacağını bize iletti. O bölgenin yeşil alan olarak kalması bizim kentsel dönüşümümüzü hızlandıracaktır." dedi

Başkan Mutlu, yeni bina yapımı karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen mülklerin de tahsisinin yapılacağının müjdesini de vererek, “İlk önce Yemişçizade Konağı’nın, bize tahsisi için yazımızı yazdık, bu alan bize tahsis edilecek. Ardından bizden alınan her şeyin tahsisini istedik, bunların tahsisi yapılacak. Hakikaten çok yapıcı bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var, kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Yıldırım'ın yerine Ecevit' gelecekti... Kemalpaşa'da teklif yasaya takıldı!
 
Açıköğretim ücretlerine zam geldi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Suzan karasu 2 Ağustos 2024 Cuma 13:28

Konak belediyesi kentsel dönüşümün acil yapılması gereken hizmetleri arasında ilk sırada yer almasını istiyoruz kocakapi mahalle Expo projesi var gelişen bir yer olacaktı evler yıkıldı Yeşildere yeşil adına uygun güzellikte olması gerekir Ballı kuyu buraları İzmir''in en bakımsız geri kalmış hizmet verilmeyen yerleri, eğer konserlere harcanan paraları kentsel dönüşüme harcasaydiniz millete hizmet etmiş olucaktiniz belediyeye gelir articakti,hani sigorta borcu diyorsunuz ya niye bu kadar borç birikti yıllardır CHP yönetiminde

Yorumu oyla      0      0  
2 Ağustos 2024 Cuma 13:17

İzmir, AKP gelse ne olacak? Olan yerleri de 25 yıldır görüyoruz. Kale dedikleri yerler bile bunlardan bıktı.

Yorumu oyla      0      0  
izmir 2 Ağustos 2024 Cuma 09:14

geçmiş dönem dediğiniz sizin partinin insanları. 25 yıldır izmir i siz yönetmeye çalışıyorsunuz fakat olmuyor. beceriksizsiniz. sadece erdoğan karşıtlığından oy alıyorsunuz. halk bunu bile bile size oy veriyor.olan da izmir e oluyor.

Yorumu oyla      0      1  
Varlık Sorunsalı 2 Ağustos 2024 Cuma 08:26

Hanım efendinin o koltukta oturması başlı başına bir yanlıştır. Onu aday gösterenlerin, vesile olanların zaten ayrıca bir özür dilemesi gerekmektedir. Bir insanın her davranışı nasıl skandal olabilir aklım almıyor.

Yorumu oyla      1      0  
Yusuf Yusuf 2 Ağustos 2024 Cuma 08:25

Yusuf bence vatandaş olarak verdiğin oylardan dolayı seni içeri tıkmak gerekir, kabahatin çoğu senin kardeşim.

Yorumu oyla      1      0  
Üzgün 2 Ağustos 2024 Cuma 08:23

Bu, ironi yapılacak bir konu değildir de, zaten kavramış olsanız bu açıklamayı da yapmazdınız. Çap bu kadar olunca, beklentimizi de yüksek tutmamamız gerekir ! CHP kimlere kaldı, Yazık.

Yorumu oyla      1      1  
Yusuf 1 Ağustos 2024 Perşembe 22:02

Bu geçmiş dönem işleri kim varsa onun yargılanması lazım büyükşehir belediye de soyer ve ilçe belediyesi sorumlu belediye seçimleri kac ay oldu bu is yeni değil soyer in yargılanması lazım sorumsuzluk isbilmezlik ten yeni gelen daha koltuğa oturmadı zaten bunlar ithal başkan bilen kişi değiller eski belediye başkanları hapis cezası verilmesi lazım

Yorumu oyla      2      3  
özgür 1 Ağustos 2024 Perşembe 20:43

Ya şu ülkede bir gün bir tane yetkili desin ki ben hata yaptım. Özür dilerim desin. Yaptığınız hatalar üzerinden bile mağdur edebiyatı yapıyorsunuz. Bir özür sizi küçültmez tam tersi sizi insan yapar. Normal bir insan yapar. Çok mu zor anlamakta güçlük çekiyorum.

Yorumu oyla      7      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım'ın yerine Ecevit' gelecekti... Kemalpaşa'da teklif yasaya takıldı!
Kemalpaşa ilçe sınırları içerisinde yer alan ve son Başbakan Binali Yıldırım'ın ...
İzmir'deki reçete operasyonuna 8 tutuklama!
İzmir merkezli 4 ilde, doktorların e-imza cihazlarını çalarak yeşil ve ...
İzmir ve Avrupa gençliği buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 26 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde ...
 
Tugay 16 bin 750 lira önermişti... En düşük maaş kaç TL olacak?
İzmir Büyükşehir Belediye memurların eylemleri devam ederken teklif edilen ...
Buca, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı hazırlıyor
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza atan Buca ...
Başkan Önal'dan uyutma çıkışı: Biz yaşatmayı seçiyoruz!
Sahipsiz sokak hayvanlarına donanımlı rehabilitasyon merkezleriyle hizmet ...
 
Çerçioğlu ve Günel Kuşadalıları konsere davet etti
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından kentin farklı noktalarında ...
Büyükşehir’den 7 memura 'TİS' uzaklaştırması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
Büyükşehir'den 'uzaklaştırma' açıklaması: Güvenlikleri darp ettiler!
7 memurun görevden uzaklaştırılması ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva