HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2024 Perşembe - 13:25

Büyükşehir’den 7 memura 'TİS' uzaklaştırması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine memurlar eylemlerini sürdürürken, bugün bir basın açıklaması düzenlendi. Tüm Bel-Sen 1 no’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş’in okuduğu açıklamada, 7 belediye memurunun görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterildi.

Büyükşehir’den 7 memura  TİS  uzaklaştırması!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Bugün yapılan eylemde Tüm Bel-Sen 1 no’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin bulunduğu Kültürpark’taki hollerde basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasında, 7 belediye memurunun görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Uzaklaştırma kararlarıyla ilgili olarak, “Anayasal ve sendikal haklarını kullanan emekçilere verilen cezalar hukuksuz ve keyfidir. Hiçbir soruşturma yapmadan sadece Sayın Cemil Tugay istedi diye verilen bu cezaları kınıyoruz Sayın Tugay kamunun gücünü hukuksuzca kullanarak emekçileri korkutmaya yıldırmaya çalışıyor. Emekçiler bu baskılara asla boyun eğmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’ın sosyal denge tazminatımızı gasp etmesiyle başlayan eylemlilik süreci iki aydır aralıksız devam etmektedir. Bu süreçte binlerce belediye emekçisi basın açıklaması, yürüyüş, iş bırakma gibi etkili eylemler gerçekleştirerek haklarını gasp ettirmeyeceğini, ekmeğinin elinden alınmasına müsaade etmeyeceğini onurlu ve kararlı duruşuyla göstermiştir.

Sayın Cemil Tugay, hakkını arayan emekçileri korkutmak ve sindirmek için daire başkanları aracılığı ile isim toplatarak baskı oluşturmuş, anayasal ve sendikal haklarını kullanan emekçilere soruşturma açarak gözdağı vermeye çalışmıştır. İş yerlerimize emniyet güçleri çağrılarak emekçilere biber gazı sıktırılmış ve tartaklatılmıştır. Sendikal faaliyetlerimizi engellemek için özel güvenlik görevlilerini karşımıza dikerek eylemlerimize engel olmaya çalışmıştır. Tüm baskıları emekçiler örgütlü gücü ile geri püskürtmüştür.

Sayın Tugay, belediye emekçilerinin temsilcisi olan sendikamızla görüşmeyerek yok saymak istemiştir. Toplu sözleşme masasını kurmayarak demokratik müzakere süreçlerini engellemiştir. İzmir halkına doğumdan ölüme kadar hizmet üreten belediye memurlarını itibarsızlaştırmak için basına beyanlar vermiştir.

Sayın Tugay, sendikamız ve belediye memurları sizden yeni bir hak talebinde bulunmuyor, mevcut kazanımların korunmasını istiyor, ancak siz 29 Temmuz Salı günü belediye memurlarına imza karşılığı tebliğ edilmek üzere gönderdiğiniz yazıda, yetkili sendikaya 16.750.TL. Teklif ettiğinizi, bunun büyükşehir belediyeleri içinde en yüksek toplu sözleşme olduğunu ancak yetkili sendikanın henüz olumlu cevap vermediğini, 31 Temmuza kadar sözleşme imzalanmazsa üst limitten sosyal denge tazminatı ödeyeceğinizi ifade ederek sendikamızı ve emekçileri açıkça tehdit etmektesiniz. Bu tutumunuzla emekçiler ile sendikamızı karşı karşıya getirmek istediğiniz çok net görülmektedir.

Tehditler sonuç vermeyince Sayın Cemil Tugay kamu gücünü keyfi olarak kullanarak hiçbir soruşturma yapılmadan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Sekreteri Salih Deniz ISLAKOĞLU, işyeri temsilcimiz Orhan BUDAK, Ümit DİKME, Türker AYDIN, üyelerimizden Eren ÇETİNDERE ve Tugay DEMİR, Birlik Yerel Sen Genel Başkanı Reşat BOZAT’a Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın onayı ile görevden uzaklaştırma cezası verilmiştir. Anayasal ve sendikal haklarını kullanan emekçilere verilen cezalar hukuksuz ve keyfidir. Hiçbir soruşturma yapmadan sadece Sayın Cemil Tugay istedi diye verilen bu cezaları kınıyoruz Sayın Tugay kamunun gücünü hukuksuzca kullanarak emekçileri korkutmaya yıldırmaya çalışıyor. Emekçiler bu baskılara asla boyun eğmeyecektir.

Sendikamız Tüm Bel-Sen kurulduğu günden beri hukuksuzlukların karşısında olduğu için yöneticileri ve üyeleri cezalandırılmak istenmiştir. Sendikamız tüm baskıları filli ve meşru mücadele yöntemleri ile geri püskürtmesini bilmiştir. Sayın Tugayın bu saldırısını da geri püskürtecek güce ve haklılığa sahiptir.

Buradan Sayın Tugay’ı Hukuksuz uygulamalardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Emekçileri enflasyona ezdirmeyin, toplu sözleşme masasını kurun özgürce taleplerimizi konuşalım ve sözleşmeyi imzalayalım

 
Büyükşehir'den 'uzaklaştırma' açıklaması: Güvenlikleri darp ettiler!
 
Çerçioğlu ve Günel Kuşadalıları konsere davet etti
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 3 Ağustos 2024 Cumartesi 16:33

CHP baska adam bulamamis mi? Belediye batiranlar iktidar cakasi satiyor.bugunun RtErdoganini istanbul var etti. Sizin bi eseriniz varmi? Tunc baskani mumla ariyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Fahri guncu 2 Ağustos 2024 Cuma 13:50

Geldiği günden beri huzursuzluk ve uyumsuzluk içinde yönetim devam ediyor....

Yorumu oyla      0      0  
adsız 2 Ağustos 2024 Cuma 11:52

İzmir Büyükşehir Belediyesi''nde Tunç Soyer yandaşlarının ve döneminin koltuk sevdalılarının mobinglerine dayanamayıp istifa etmiş eski bir memur olarak, bahsi geçen sendikacıların emekçinin ya da haklının yanında değil, koltuğu olanın yanında olduğuna defalarca şahit oldum. Hatta kişisel çıkarları için sendikaya üye olup, sendika içinden başka çıkarlar elde edenleri de yakından gördüm. Yani bütün çabaları kişisel çıkarları için. Belki de olması gereken oluyordur.

Yorumu oyla      0      0  
Sendikasiz bir yaşam... 2 Ağustos 2024 Cuma 08:56

Sendikacılar asla emekçi hakkı ile ilgllilenmezler tamamen siyaset ve kendi ideolojileri için çaba harcarlar..Cemil başkan işi çözmüş tebrik ediyorum başkanımızı..yakında izmir halkından ciddi bir uyarı alırsınız..çok şımardıniz ..belediyeyi basmak ne demek ? Kendinize gelin

Yorumu oyla      1      0  
Yettiniz artık 2 Ağustos 2024 Cuma 08:51

Düşün artık İzmirlinin yakasında . Yan gelip yatanlar,günlerce çalışmayıp eylem yapanlar bir de vandallık yapıyorlar.

Yorumu oyla      1      0  
CANAN 2 Ağustos 2024 Cuma 08:08

SENDENDE HESAP SORULUR BOLU BEYİ

Yorumu oyla      1      0  
Kaya 2 Ağustos 2024 Cuma 06:42

özel sektörde çalışan yada emekli olmuş açlığa mahkum bırakılan insanlar kendi haklarını korkudan arayamayıp, insanların hak aramasına ve insanca yaşamak için yaptığı mücadeleye laf atıyorlar. Yüreğiniz yetiyorsa sizde dökülün meydanlara. dava hak arama davasıdır, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır .zafer direnen emekçinin olacaktır.

Yorumu oyla      0      1  
Özgür Değil 2 Ağustos 2024 Cuma 00:52

Özgür efendi başkalarına hükümete hesap sorun diye akıl veriyorsun, siz neden bu tazminatın tavanının yükseltilmesi için hükümete hesap sormuyorsunuz ? Bir de başkalarına akıl veriyorsunuz. Zannedersiniz ki sosyal denge tazminatını mücadele ederek alıyorsunuz, Ankara vermeseydi, hiç bir şey alacağınız yoktu !

Yorumu oyla      1      0  
Özgür’e 2 Ağustos 2024 Cuma 00:47

Özgür’e bak, mesele para değilmiş, hey Allahım bir gülmek geldi :)))

Yorumu oyla      1      0  
Barbaroslar geliyor 1 Ağustos 2024 Perşembe 23:19

Arkadas,9950 günle 30 yıldan emekli ol daha yeni15 lira oldu geçinmeye calısıyoruz ,50 bin TL yi begenmiyorlar yazık,malesef memurun burnunu büyüttüler SSK bağ kurluya bak

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 'uzaklaştırma' açıklaması: Güvenlikleri darp ettiler!
7 memurun görevden uzaklaştırılması ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir ...
Geleceğine Konaklılar karar verecek!
Konak Belediyesi’nin Güneşli Mahallesi’nde bulunan Eski Jandarma Alanı’ndaki ...
Başkan Tugay'dan Tariş ile işbirliği mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı ...
 
Bornovalı öğrencilerin LGS başarısı
Bornova Belediyesi sunduğu eğitim desteği ile Bornovalı gençlerin geleceğine ...
Menemen'e iki yeni çekim merkezi!
Menemen Belediyesi, ilçede sosyal yaşamı hareketlendirecek adımlar atmaya ...
Çerçioğlu Didimlileri sanatın ritmiyle buluşturdu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, sanatın tüm güzelliklerini ...
 
Foça'da sokak hayvanları için toplantı
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, HAYTAP yetkilileri, Foça HAYAD ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Havuz Kafe 7'den 77'ye bütün Aydınlılara hizmet vermeye devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Havuz Kafe, hijyenik ...
Özel okul öğretmenlerine indirimli ulaşım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda öğretmenlere yönelik farklı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva