HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2024 Çarşamba - 10:20

Bornova'dan iklim dostu hamle

Bornova ve Almanya’nın Heidelberg kenti arasındaki iklim dostu işbirliği, BORNBERG Projesi ile yeni bir boyut kazandı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin başkanlık ettiği heyet, Heidelberg’deki beş günlük temasları sırasında iklim koruma projelerini yerinde inceledi ve mevcut işbirliğini derinleştirmek için önemli adımlar attı. İki belediye arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması yönünde niyet beyan edilirken, ortak projeler ve iklim eylem planları üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirildi.

Bornova dan iklim dostu hamle

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı – Yeşil Gelecek kapsamında Bornova Belediyesi bürokratları, Yaşar Üniversitesi akademisyenleri ve Enerji Sanayicileri İş Adamları Derneği temsilcilerinden oluşan heyetle birlikte Almanya’nın Heidelberg kentinde beş günlük bir inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

İklim koruma alanında işbirliği derinleşiyor
Bornova ve Heidelberg arasında AB'nin "Şehir Eşleştirme" projesi olan BORNBERG ile 2023'te başlatılan işbirliği, bu ziyaretle daha da güçlendi. İklim değişikliğine uyum projeleri yerinde incelendi ve iklim eylem planları değerlendirildi. Özellikle şehir planlaması ve enerji verimliliği gibi alanlarda yapılan çalışmalar, Bornova heyetine sunuldu. Bornova heyetine Heidelberg Şehri Çevre Ofisi, ısı eylem planı, pasif inşaatın büyük ölçekli uygulamasının bir örneği olarak yeni açılan kongre merkezi veya Bahnstadt gibi başarılı projelerle ilgili sunumlar yapıldı.

Ayrıca Yaşar Üniversitesi temsilcileri, SRH Heidelberg ve Heidelberg Eğitim Üniversitesi'nde verilen İklim Değişikliği Yönetimi ve Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi dersleri hakkında da bilgi aldı.

Kardeş şehir ilişkisi için ilk adımlar atıldı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, iki şehir arasındaki işbirliğinin resmi bir "kardeş şehir" ilişkisine dönüşmesi için adımlar atmaya hazır olduklarını belirtti. Eşki, “Kardeş şehir ilişkisinin, ortak hedeflerimize ulaşmada önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. İklim koruma projeleri, kültürel değişim ve vatandaşların yaşam kalitesini artırma gibi konularda işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz” dedi.

Heidelberg Belediye Başkanı’ndan işbirliği vurgusu
Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner, Bornova heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Avrupa Birliği'nin Bornova ile olduğu gibi şehir eşleştirme projelerine büyük önem verdiğine dikkat çeken Würzner,  bu tür işbirliklerinin, sürdürülebilir bir geleceğin inşasında kilit rol oynadığını, bu anlamda Başkan Eşki gibi iki kent arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Frankfurt’ta önemli iki ziyaret
Başkan Eşki, Almanya'ya temasları kapsamında Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Nagihan İlknur Akdevilioğlu ve CHP Frankfurt birliği Başkanı Serdal Üngör’ü ziyaret ederek Heidelberg Belediyesi ile birlikte yürüttükleri proje konusunda bilgiler verdi. Hem Akdevelioğlu, hem de Üngör yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek yerel yönetimlerin yaptığı bu tür işbirliklerinin Türkiye adına çok önemli olduğunu vurguladı.

Bornova ve Heidelberg: İklim için birlikte
Her iki şehir de “Enerji Şehirleri” uluslararası ağının üyesi olarak, iklim koruma konusunda uzmanlıklarını paylaşma ve güçlerini birleştirme amacı güdüyor. Ziyaret, Bornova Belediyesi’nin iklim koruma alanındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, iki şehir arasında güçlü bir işbirliği sürecinin başladığının işareti oldu. BORNBERG Projesi 15 Ekim’de Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek kapanış konferansa ile tamamlanacak.

 

 
Selçuk’ta halkın marketi açıldı
 
Balçova'da Aktif ve Sağlıklı Yaş Alma söyleşisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’ta halkın marketi açıldı
Selçuk Belediyesi tarafından halkın talepleri doğrultusunda, halkın bütçesine ...
Menderes'te istihdam köprüsü
Menderes Belediyesi, işçi ile işveren arasında köprü olacak olan İş’im ...
Başkan Tugay dördüncü faz için tarih verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çiğli İleri Biyolojik ...
 
İzmir, Dünya Robot Olimpiyatı 2024 finaline hazırlanıyor
Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) 2024 Türkiye Uluslararası ...
Büyükşehir'den öğrencilere destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ailesi İzmir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ...
Ezber Bozan Tasarımcılar ödüllerine kavuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 4’üncü kez düzenlenen ...
 
Bayraklı Belediye Meclisi'nde yüksek gerilim: AK Partili ve MHP'liler salonu terk etti!
CHP'li Meclis Üyesi Haydar Özkan'ın, deprem konutlarıyla ilgili olarak ...
Bornova’dan Beydağ’a emektar BMC hibesi!
Bornova Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bornova Belediye ...
Karabağlar’da gündem stratejik plan… ‘Saygısızlık’ tartışması!
Karabağlar Belediye Meclisi’nde meclisin ikinci toplantı tarihi üzerinden ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva