HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2011 Cuma - 16:54

Bornova’da ‘Yoklama gerginliği’ tırmanıyor

Bornova Belediye Meclisi’ni terk eden Ak Parti Grubu, oturumun yeterli çoğunlukla toplanmadığı ve alınan kararların iptal edilmesi istemiyle Kaymakamlığa dilekçe verdi. Ak Parti Grup Başkanvekili Bölük “Meclis tekrar edilmeli” dedi. Başkan Sındır ise “Ortada hukuksuzluk yok” karşılığını verdi.

Bornova’da ‘Yoklama gerginliği’ tırmanıyor

Can Özlü/ Egedesonsöz - Bornova Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı sırasında, CHP’li meclis üyelerinin gerekli katılımı sağlamadığını öne süren Ak Partili 8 meclis üyesinin salonu terk etmesi ile başlayan gerginlik tırmandı. Dün yaşanan tartışmaları ardından Ak Parti Bornova İlçe Yönetimi ve meclis üyeleri bugün biraraya geldi. Muhalif üyelerin dışarı çıkmasının ardından, hazirun defterinde yeterli çoğunluğun bulunduğunu savunarak oturuma devam eden Başkan Sındır’ın usul hatası yaptığını öne süren Ak Partililer, Bornova İlçe Kaymakamlığı’na dilekçe ile başvurarak inceleme talep etti. Bir örneği belediye başkanlığına da gönderilen dilekçede, meclis oturumunun, yeterli çoğunluk olmadan toplandığı ve bu konuda usul hatası yapıldığı vurgulandı.
Dilekçede özetle “Dün gerçekleştirilen meclis toplantısında, yeterli çoğunluk sağlanamadığı halde oturuma devam edilmiş ve ilçe ile ilgili kararlar alınmıştır. Ortada hukuksal bir yanlış vardır. Yeterli çoğunluk olmadan mecliste karar alınamaz. Yapılan son meclis toplantısı yenilenmelidir” denildi. Olayla ilgili inceleme başlatacak olan Kaymakamlık, müfettiş görevlendirerek konuyu araştıracak ve kararını açıklayacak. Müfettiş raporuna göre Ak Parti grubu haklı bulunursa, meclis toplantısı yenilenecek.

“MECLİS TEKRARLANMALI”
Konu ile ilgili açıklama yapan Bornova Belediye Meclisi, Ak Parti Grup Başkanvekili Salih Bölük, ortaya koydukları tepki ile CHP’li meclis üyelerinin duyarsızlıklarını vurguladıklarını söyledi. Bölük “İlçe yönetimi ve partili hukukçularımız ile uzun görüşmeler yaptık. Hazırladığımız dilekçeyi hem kaymakamlığa hem de belediyeye gönderdik. Alınan kararların meclise tekrar iade edilmesi, meclisin tekrarlanması gerektiğini belirttik. Meclis kararları iptal edilmeli ve meclis toplantısı yeniden yapılmalı. Sayın Başkan, meclisin hemen başındaki hazirun listesinde yeterli çoğunluk olduğunu iddia ediyor ancak oturuma 15 dakika ara verdikten sonra da yeterli sayı aranmalı. Bu da yapılmadı. Biz hizmetleri engellememek amacında değiliz. Bornova için çalışmaya her zaman hazırız ama arkadaşları iki sefer uyardık. Yeterli çoğunluğunuz yok. Saygı gösterin birlikte hizmet edelim dedik. Onlar gelmiyorsa Bornova’ya faydalı meclis üyeleri gelsin” dedi.

“YAPTIKLARI HOŞ DEĞİL”
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise “Kanun çok açık ve net. Toplantı yeter çoğunluğunu sağladık ve açılışı yaptık. Bizim sayımızın yeterli olmadığını düşündüler ve ayrıldılar ancak yeter sayımız vardı ve imzalar atıldı. Normal toplantı esnasında meclis üyeleri kulise girer veya çıkar. Her seferinde çoğunluk aranması olmaz. Toplantı açılış yapılmadan önce bu eylemi yapmış olsalardı, imzaları da atmasalardı haklı olabilirlerdi. Gerek yoktu böyle bir şeye. Toplantıyı yaptırmama gayreti hoş değil” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
harbicinin bilgi eksikliği 6 Kasım 2011 Pazar 17:31

o gün meclise girmeyen CHP'li meclis üyeleri hazirunu imzalamamışlar dolayısıyla oturum parası da almamışlardır. ayrıca oturum parası ilçeye hibe edilmektedir.

Yorumu oyla      20      6  
harbıcı 6 Kasım 2011 Pazar 09:55

o onurlu meclıs uyelerı ımza atıp oturum parasını aldıkları ıcınmı onurlu oluyor baskan meclıs uyelerın daha duyarlı olmalarını bornovaya hızmet etmelerı ıcın secıldıklerını unutmasınlar

Yorumu oyla      14      11  
ALINTERİ GÖREVLİSİ 5 Kasım 2011 Cumartesi 11:38

AHMETOĞLU bırak şu klasik akepe gurkalığını.Bir defa olsun doğruyu kabul et.Yorumunu Akepe il merkezinden mi yapıyorsun?Siyaha beyaz deme ...

Yorumu oyla      12      11  
Çamdibili 4 Kasım 2011 Cuma 20:24

Meclisten çıkan o CHP'li Meclis üyeleri onurlu bir duruş sergiledikleri Bornovada konuşuluyor.Siz bakmayın AKP'linin söylediklerine.

Yorumu oyla      21      16  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 4 Kasım 2011 Cuma 17:56

SN SINDIR EVLERDEN ÇAĞIRARAK MI ÇOĞUNLUĞU SAĞLADINIZ.YAZIK YAZIK İZMİRİN YEREL YÖNETİCİLERİNE DİKİZ

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Durak'tan Bayram'da birliktelik mesajı
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ...
Başkan Solak personel ve sporcularla bayramlaştı
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye personeli, şantiye işçileri ...
Miniklerden Başkan Tatı'y’a bayram öpücüğü
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve eşi Oya Tatı, Geçici Barınma Merkezi’nde ...
 
Balçova’da yüzler gülüyor
Balçova Belediye personeli kurban bayramı öncesi bir araya geldi. Başkan ...
Konak'tan organ bağışı paneli
Konak Belediyesi’nin öncülüğünde ‘Organ Bağışı Haftası’ nedeniyle Prof. ...
Kocaoğlu'nun denetim isyanı: Sınır aşılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bayramlaşma töreninde ...
 
Durak bu kez hem nalına hem mıhına vurdu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, gündem yaratan sözlerine açıklık ...
Körfezin yeni filosu için kredi tamam
Büyükşehir Belediyesi'nin Körfezinde çalıştırılmak üzere 15 yolcu ve 2 ...
Karabağlar'da kriz son gün aşıldı
İşçi alacaklarını geciktiren Karabağlar Belediyesi ile sendika yönetiminin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva