HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ağustos 2009 Perşembe - 00:00

Bornova’’da sünnet şöleni

İlçenin 33 mahallesinden seçilen 210 çocuğu sünnet ettiren belediye Büyükpark içinde şölen düzenledi. ’

Bornova’’da sünnet şöleni



 
İZMİR - Bornova’’nın 33 mahallesinden tespit edilen 210 çocuğu sünnet ettiren Bornova Belediyesi, Büyükpark içinde bir sünnet şöleni düzenledi.

Bornova Belediyesi’’nin toplu sünnet şölenine CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapkın ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları katıldı.  

Çocukların sünnet şöleninde hiçbir eksik olmamasına özen gösteren Bornova Belediyesi gerçek sünnet düğünlerini aratmayan bir gece yaşattı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı şölende sihirbaz gösterisi, jonglör ve palyaçolar çocukları eğlendirdi. Çocukların yüzleri boyandı ve lokma dağıtıldı. Gösterilerin ardından ’“Çamdibili Volkan’” ve orkestrasıyla sünnet çocukları ve aileleri pisti doldurarak doyasıya eğlendi. Sünnet şöleninin sonuna kadar ev sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve eşi Rana Sındır vatandaşla birlikte halaylar çekti.


Eğlencelerin ardından Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır sünnet çocukları  için hazırladığı içinde satranç takımı bulunan hediyeleri dağıttı. 

Bornova’’da böyle bir toplu sünnet töreninin ikinci defa yapıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır sünnetin dinimizin bir gereği olduğunu ve bu gereği yerine getirdiklerini belirtti. Başkan Sındır, ’“Bu çocuklarımızın gelişmesi, onların geleceği, çağdaş, aydın bireyler olabilmesi adına Bornova Belediyemiz elinden gelen bütün gücüyle gayret gösteriyor ve göstermeye devam edecek. Bu ne ilk ne de son olacak. Bu her geçen gün artan bir şekilde devam edecek. Çünkü bizler bu ülkede yaşayan bireyler olarak birbirimizle dayanışma içinde olmak zorundayız. Belediye olarak bizim görevimiz de halktan sizlerden aldığımız vergilerle ve gelirlerle yine halka, sizlere dönerek bunları hizmet olarak sunabilmek. Bu yavrularımız bizim geleceğimiz. Onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamak önce ailelerin, sonra öğretmenlerinin sonrada bizim görevimiz. Ben böyle güzel bir gecede pırıl pırıl yavrularımızın sevincini birlikte paylaştığımız için hepinize teşekkür ediyorum’” diye konuştu.  

Erkek çocuklarının doğumdan sonra en önemli günlerinin sünnet düğünleri olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, ’“Anne babaların hayalinde yavrularını doğduktan sonra layıkıyla sünnet ettirmek vardır. Onları iyi bir okula göndermek, iyi bir eğitim aldırmak, ülkeye, topluma yararlı evlatlar olarak yetiştirmek daha sonrada mürüvetlerini görmek, evlendirmek ve torun sahibi olmak tek ideailimizdir. Anadolu insanının yaşamında bunlar önemli yer tutar. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’’ın öncülüğünde düzenlenen bu sünnet töreniyle halkımıza tüm sorumluluklarımızın bilincinde olarak sosyal belediyecilik anlayışını sunuyoruz. Ülkemizin çöküntü içinde olduğu dönemde sosyal dayanışma anlamında böyle bir hizmeti yaptığı için kendisini kutluyorum. Başkan Sındır çocuklarımızın eğitim sürecinde de aynı desteği göstereceğini kendisi söyledi. Bende biliyorum’” diye konuştu.   

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’’da ’“güvenli’” eğitim
İlçe Belediyesi bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerine eğitim verdi. ’
Kavuklu, Pişekar’… İzmir’’de Ramazan çok şeker’…
Kentin ilçeleri Ramazan’’a hazır’… İftar sonrası şimdiden hazırlanan programlarla ...
’“Bayındırlık bürokratları art niyetli, statükocu!’”
Büyükşehir eski Özfatura Valiliğin Büyükşehir'e dava açmasının perde ...
 
İZSU bir taşla iki kuş vuruyor!
Piçi Deresi’’nin ıslahına start veren Büyükşehir Belediyesi, hem Pınarbaşı ...
Gönüllü rehberler iş başında
Konak Belediyesi organizyonuyla İzmir’’de turizm eğitimlerini sürdüren ...
İzmir dünyaya dansla açılacak!
İlçe eylül ayında 1. Uluslar arası Dans Yarışması’’na ev sahipliği yapacak. ...
 
Çiğli’’de proje zamanı
İlçe Belediye Başkanı Ensari Bulut, encümen üyeleriyle bir araya gelip ...
Tatı’’dan Çamlıkule’’ye park müjdesi
Buca Belediye Başkanı, kurmaylarıyla incelemelerde bulunduğu mahalledeki ...
Sındır, Pınarbaşı’’yı dinledi!
Bornova Belediye Başkanı, Pınarbaşı’’nda vatandaşlarla bir araya gelip ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva