HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Kasım 2011 Pazar - 10:19

Bornova’da kadın siyasetçiler yetişiyor

Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birincisini geçen Mart ayında açtığı Kadın Siyaset Okulu’nun ikincisi yoğun talep üzerine 12 Kasım’da açılıyor. En az lise mezunu olan kadınlar, Bornova Kadın Siyaset Okulu’nda eğitime katılarak siyasete adım atıyor.

Bornova’da kadın siyasetçiler yetişiyor

İZMİR - Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan Kent Konseyi Kadın Meclisi siyasete atılmak ya da bu konuda fikir sahibi olmak isteyen kadınlar için Kadın Siyaset okulunun ikincisini açıyor. Bu yıl Mart ayında ilki açılan “Siyaset Okulu” 12 Kasım’da yeni katılacak kadınlarla devam edecek. Bornovalı kadınlardan gelen yoğun talep üzerine bu yıl ikincisi açılacak olan siyaset okulunda konusunda uzman akademisyen, siyasetçi, sendikacı, belediye ve il genel meclisi üyelerinin vereceği derslerle kadınlar siyasete hazırlanacak.
 
12 Kasım Cumartesi günü yeni sezona başlayacak olan Kadın Siyaset Okulu’nda ilk dersi 22.Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları verecek. Miçooğulları, ilk derste “Siyaset nedir?, siyasette kadının yeri nerededir? TBMM nasıl çalışır?” konularını anlatacak. 45 kişinin katılabileceği Kadın Siyaset Okulu’na en az lise ve dengi okul mezunu 18 yaşını bitirmiş kadınlar katılacak. Siyaset Okulu’na katılmak isteyen kadınlar 34 20 879 numaralı telefonla yada Bornova Belediyesi Kent Konseyi’ne başvurarak müracaat edebilecek.
 
UZMANLAR DERS VERECEK
Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Belgin Hoşsu, siyasete katılmak isteyen ya da bilgi sahibi olmak isteyen tüm kadınları beklediklerini belirterek, “Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Kadın Siyaset Okulumuzu bu yıl Mart ayında açtık. Kadınlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 12 Kasım’da ikincisini açıyoruz. Kadınlarımız siyaset okulunda konusunda uzman akademisyen ve siyasetçilerden ders alma fırsatı buldu. Ben Bornova’da 18 yaşını doldurmuş tüm kadınların siyaset okulunda yer almasını bekliyorum. Böylece kadınlarımız ülkenin geleceğinde daha çok söz sahibi olabilir. Amacımız sürekli daha iyiye gitmek. Bizim bu yaptığımız iğneyle kuyu kazmak gibi ama bu bizi yıldırmamalıdır. Birlikte inançla amaçlarımıza ulaşacağız ” diye konuştu.
 
SİYASETE KADIN ELİ DEĞMELİ
Kadınların ilçenin yönetiminde daha fazla söz sahibi olmaları için siyaset okulu açtıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Siyaset okulunu kadın sorunlarının çözümüne bir parça katkı koymak, kadınları evinden bir parça daha fazla sokağa taşımak için hayata geçirdik. Kadın emeğini daha görünür kılmak için böyle bir yola başvurduk. Siyasete kadın eli değmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadınlarımız siyasette var olduğu sürece ülkemizde çoğu sorun kendiliğinden çözülecektir. Kadınlarımız da siyaset okulumuza yoğun ilgi gösterdi. Yine bu yıl Mart ayında ilkini açtığımız siyaset okulunun ikincisi için Bornovalı kadınlarımız yoğun talepte bulundu. Bizde daha fazla kadınımızın siyasetin içinde olması için siyaset okulumuzu yeniden açıyoruz” diye konuştu.

Kadın Siyaset Okulu’nda dersler 7 Ocak’a kadar devam edecek. Toplam 8 hafta sürecek programda 50 saat ders verilecek. Dersler, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Salonu ve Engelli Merkezi’nde yapılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta sertifikalı asistanlar yetişiyor
Gazetelerdeki iş ilanlarında sıkça aranan ve geçerli meslekler arasında ...
Bayraklı'da Ak Parti ve CHP kavgası yargıya taşınıyor
Bayraklı Belediye Meclis Toplantısı’nda yaşanan AK Parti ve CHP’li üyeler ...
Başkan Batur’dan birlik mesajı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Belediye işçilerinin bayramını ...
 
Abdül Batur Bayramlaşmaya Muhtarlardan başladı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İlk bayramlaşmayı Muhtarlar ile ...
Gaziemir’de çifte bayram
Gaziemir Belediyesi’nde, tüm çalışanlara bayram öncesi maaş, ikramiye ...
Konak’ta bayramlaşma
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan CHP Konak İlçe Örgütünü ziyaret ...
 
Aliağa Belediyesinde Çalışanlar Bayramlaştı
Aliağa belediye başkan vekili bayrav; belediye birimlerinde çalışan tüm ...
Alt geçide bayram temizliği
Eşrefpaşa Caddesi üzerinde yıllar önce İzmir Belediyesi tarafından inşa ...
Kocaoğlu'ndan gün doğmadan bayramlaşma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki toplu ulaşımın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva