HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Eylül 2024 Pazartesi - 12:49

Bornova'da 9 Eylül coşkusu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı Bornova’da törenlerle kutlandı. Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerlerin de anıldığı Belkahve’deki törende daha önceden planlanan ritim grubu, zeybek ve vals gösterileri iptal edildi. Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “İzmir’in doğum gününde, Atamızın huzurunda olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Bornova da 9 Eylül coşkusu

Bornova’da ilk tören Ege Üniversitesi Hastanesi önündeki 9 Eylül Şehitliği’nde yapıldı. Anıt’a Kaymakamlık, Garnizon ve Bornova Belediyesi çelenkleri konuldu. İkinci tören ise İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunda anlamlı bir yeri olan Belkahve’de gerçekleşti. Atatürk Anıtı önündeki törene; Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 57. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Şahin Selvi, gaziler, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kuvayi Milliye Destanı
Kurtuluş ruhunun yaşatıldığı etkinlikte bağımsızlık meşalesi yakıldı. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan Hakan Taner Yıldırım, Nazım Hikmet Ran’ın Kuvayi Milliye Destanı isimli şiirini okudu. Bornovalıların kırmızı kumaşları birbirine ekleyerek hep birlikte oluşturdukları Türk Bayrağı’nın da sergilendiği Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Başkan Eşki ve protokol üyeleri Ata Anı Evi’ni gezdi. Burada Araştırmacı Arda Kalaycı’nın sunumuyla işgal günlerinden 9 Eylül 1922’ye uzanan tarihi süreci dinleyen protokol üyeleri, Kurtuluş sırasında İzmirlilerin dalgalandırdığı bayrakları ve döneme ait çeşitli eşyaları inceledi. Anı köşesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu heykeli ile yan yana fotoğraf çektiren Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve 57. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Şahin Selvi, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ile birlikte özel Türk Bayrağı önünde poz verdi.

Belkahve’de olmanın gururunu yaşıyorum
Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Tunceli’de şehit olan askerlerin ailelerine, yakınlarına ve Türk Milleti’ne başsağlığı diledi. Türk Milleti’ni yasa boğan şehit haberi nedeniyle gösterileri iptal ettiklerini ancak 9 Eylül coşkusunu içlerinde yaşadıklarını söyleyen Başkan Eşki, “İzmirimizin doğum gününde, Yüce Atamızın huzurunda, onun “Bu kente bir şey olacak diye çok korkmuştum’ dediği yerde, Belkahve’de olmanın gururunu yaşıyorum. Bu tören alanında sizlere hitap edebilmek benim için çok duygusal bir an, çok büyük bir onur” dedi.

Dilerim bir daha Kurtuluş Savaşı’na ihtiyaç olmaz
9 Eylül’ün sadece İzmir’in kurtuluşu olmadığını, bir ulusun bir arada oldukça ve inandıkça, neleri başarabileceğinin de çok büyük bir göstergesi olduğunu belirterek, “Bu anlamıyla kurtuluşa inanan, bu uğurda hayatını ortaya koyan, bu savaşa varıyla yoğuyla her şeyiyle destek olan tüm Anadolu halkını ve bu mücadeleyi dualarıyla, varlığıyla destekleyen Afganistan’dan Bosna’ya kadar tüm kardeşlerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Dilerim ülkemizi bir daha kurtuluş savaşlarına ihtiyaç olmayacak güçte yönetir ve ülkemizin asla böyle karanlık günlere sürüklenmesine izin vermeyiz” dedi.

 
Doğu Karadeniz'den 11 ülkeye bal ihracatı
 
Üç kişiyi öldürmüştü: 981 günlük firar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da 9 Eylül voleybol turnuvası
Bayraklı Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü, ...
Buca'da 'engelsiz' kurslar başlıyor!
Buca Belediyesi Çocuk ve Yetişkin Engelli Eğitim Merkezi’nde, yeni dönem ...
Selçuk kurtuluşunun 102'inci yılını Norm Ender ile kutladı
Selçuk’un Kültür Sanat ve Yaşam festivali EFEST 2024’ün üçüncü günü de dolu dolu geçti.
 
Başkan Mutlu’dan 9 Eylül mesajı
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir’in kurtuluşunun 102’nci ...
Fuar'da Can Gox rüzgarı!
93. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) onuncu gününde de konserler, gösteriler ...
Çiğli’de 9 Eylül etkinlikleri iptal!
Çiğli’de, Tunceli Ovacık’tan gelen şehit haberi sebebiyle ilçede 9 Eylül ...
 
Kemalpaşa'da kurtuluşun 102'inci yılı coşkuyla kutlandı
Kemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla ...
Evler hasar almıştı: Büyükşehir’de ‘Onat Tüneli’ gelişmesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi yapımı devam eden Buca Onat Tüneli üzerindeki ...
Öğrencilere ilk harçlık Menderes Belediyesi’nden
Menderes Belediyesi; üniversite öğrencilerine ilk harçlığını hediye ediyor.
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva