HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2011 Çarşamba - 10:32

Bornova'da 16 kurstan 4282 kişi mezun oldu

Vatandaşların ilgi duyduğu alanlardaki yeteneklerini geliştirmek için çeşitli kurslar açan Bornova Belediyesi bu yıl 4282 kişiyi mezun etti.

Bornova da 16 kurstan 4282 kişi mezun oldu

İZMİR - Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra eğitim, spor ve kültür alanında da önemli çalışmalar yapan Bornova Belediyesi açtığı kurslar ve verdiği mezunlarla bir okuldan farksız çalışıyor. Bornova’da, bir yıl içinde belediyenin kültür-sanat kurslarından toplam 4284 kişi mezun oldu. Bornova Belediyesi’nin yeni dönem kurs kayıtları ise 5 Eylül’de başlıyor. 20 değişik alanda verilecek kurslar için isteyenler 23 Eylül tarihine kadar kayıt yaptırabilecek.
 
Bu yıl 16 değişik alandak verdiğj kurslarla hemşehrilerine hizmet veren Bornova Belediyesi 2010-2011 kış dönemi kurslarından 2227 kişiyi mezun etti. 2011 yılı yaz dönemi kurslarına ise 2057 kişi katıldı. Katılımcılar, bale, latin dansları, halk oyunları, fotoğrafçılık, resim, takı tasarım, seramik, satranç, çocuk korosu, bağlama, gitar, bilgisayar, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği), İngilizce ve çini bezeme dallarında yeteneklerini geliştirdi. Kurslar,  belediyenin Engelliler Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Taşdemirler İş Hanı, Çamdibi Kadın Danışma Merkezi ve Mevlana Toplum Merkezi olmak üzere 5 ayrı yerde veriliyor.
 


2011-2012 kış sezonuna da 5 Eylül de kapılarını açacak olan Bornova Belediyesi kültür sanat kurslarının kayıtları 23 Eylül’e kadar devam edecek. Yeni sezona 16 dalda kursun yanı sıra bu yıl keman, piyano, ritmik terapi eğitimi ve öykü şiir atölyesi de eklenerek kurs çeşidi sayısı 20’ye çıkarılacak. İsteyen tüm yurttaşların katılabileceği kurslar her bölgede yapılacak. Böylece herkes kendisine yakın merkezi seçip orada kursa gidebilecek.
 
İlçede yaşayan yurttaşların öğretimlerinin yanı sıra farklı sanat dallarına yönelmeleri ve sosyal hayata katılmalarının kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Kültür-sanat alanlarında Bornovalı yurttaşlarımıza bu yıl 20 dalda kurslar vereceğiz. 2011 yılında 4287 kişiye kültür sanat eğitimi vererek onları sosyal hayata kazandırdık. Vatandaşlarımızın öğretimlerinin yanı sıra kültür, sanat alanlarında kurs vererek onları sosyal yaşama kazandırıyoruz. Bornovamız kültür, sanat, spor alanlarında zaten her zaman başı çekiyor. Vatandaşlarımız açtığımız kurslara büyük ilgi gösteriyor. Biz elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya, kurslarımızın çeşidini, kapasitesini her geçen gün arttırmaya çalışıyoruz. Her yaştan vatandaşlarımız katılabildiği kurslarımızın sonunda ev hanımlarımız, çocuklarımız farklı meslek dallarındaki yeteneklerini geliştirmiş oluyor.  Ev hanımlarımız bu sayede evlerine ekonomik katkıda bulunabiliyorlar, sosyal yaşama katılabiliyorlar" diye konuştu.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ercüment Özgür toprağa verildi
Geçirdiği kalp krizi sonucu sabaha karşı evinde hayatını kaybeden Balçova ...
Bayraklı’dan 7 okula yeni anasınıfı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı’da bulunan 7 okula anaokulu ...
Güzelbahçe’den tüm okullara ‘bakım ve onarım’
Güzelbahçe Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi okullarda bakım-onarım ...
 
ESHOT personeline “akademik” destek
3 bin şoför ile 100 hareket memuru, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından ...
Büyükşehir Meclisi'nde vapur kavgası
Aziz Kocaoğlu’nun, metro vagonu deneme sürüşüne katılmak amacıyla Çin’e ...
İstinat duvarında kuşlarda düşünüldü
Fen İşleri’nin hünerli ustaları duvar inşaatı sırasında kuşları unutmadı. ...
 
Can dostlarımız sahipsiz değil
3 adet köpek bakımevi ve rehabilitasyon merkezi ile 1 poliklinikte sahipsiz ...
Hayal ettiler, gerçekleşti
Konak Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleri iki ...
Bez torbaya bir destek de Moroğlu'ndan
Karşıyaka Belediyesi ve gönüllü bayanların başlatmış olduğu naylon poşete ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva