HABERLER>GÜNCEL
9 Nisan 2022 Cumartesi - 08:20

Bergama Millet Bahçesi ihalesi sil baştan!

Bergama'da hayata geçirilmek istenen Millet Bahçesi’nin ihalesi, yer teslimi zamanında yapılamadığı için iptal edildi. TOKİ önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacak.

Bergama Millet Bahçesi ihalesi sil baştan!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Kamuoyunda tartışmalara neden olan Bergama’daki 14 Eylül Stadyumu'nu da içine alan 51 bin 569 metrekarelik alanda yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Projenin geçtiğimiz Mayıs ayında planları askıya çıkmış, İzmir Büyükşehir Belediyesi plana askı süresinde itiraz etmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Büyükşehir'in yaptığı itirazı reddetmişti.

TOKİ projenin ihalesine geçtiğimiz Ağustos ayında çıkmış ancak ihale alanında dükkanları olan esnaf mağdur olduklarını ileri sürerek ihaleyi yargıya taşımıştı. Esnafın açmış olduğu davalar sonucunda İzmir 2. ve 5. İdare Mahkemeleri, üç ayrı yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Kararlardan dolayı yer teslimi gerçekleşmemişti. Yer tesliminin ihale şartnamesindeki süre içerisinde teslim edilememesinden kaynaklı TOKİ ihaleyi iptal etti. Önümüzdeki günlerde TOKİ'nin yeniden ihaleye çıkması ve yeni ihale ile birlikte muhammen bedelin artması da bekleniyor.

PROJE İLE İLGİLİ ŞÜPHELER OLUŞTURULDU’
İhale iptalini belediye meclis toplantısında duyuran Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Geçen yıldan bu yana bu projede zaman kaybettik. Pandemi koşullarında esnafımızın mağdur olmaması için geçtiğimiz yılın Eylül ayında esnafımızdan tahliye ricasında bulunduk. Gerekli iş ve işlemler yapıldı. Süreci Eylül, Ekim ayına kadar beklettik ve tebligatlar çıktı ve tabi ondan sonra mahkemelerle karşılaştık. Karşılaşmasaydık iyiydi ama. Sonuçta Ağustos ayında ihalesi yapılan bir yerin teslimini henüz yapamadık. Bundan dolayı TOKİ tarafından yapılan ihale iptal oldu. Bu tam olarak bizim arzu ettiğimiz bir şey değildi. En başından beri esnafımızı mağdur etmeyeceğimizi ilettik. Esnafı geçen sene temmuz ayında kültür merkezinde topladığımda orada yine esnaf çarşısı yapacağız demiştik. Proje içerisinde var. Kafalar karıştırıldı, proje ile ilgili şüpheler oluşturuldu. Keşke bize inansalardı. Tabi ki herkes dava açma hakkına sahip. Mahkemeler de kısa sürede sonuçlanmıyor. Başından beri güdük olan bu davaların çoğu zaten retle sonuçlandı. Yürütmeyi durdurma kararları kaldırıldı” dedi.

‘YÜZDE 30-40 SEVİYESİNE GELMİŞTİK’
Kaybedenin Bergamalılar olduğunu ifade eden Koştu, “Biz 30 yıldır bu projeyi bekliyoruz. Davalar açılmasaydı ve her şey yolunda gitseydi şimdiye kadar yüzde 30-40 seviyesine gelmiştik bu işte. Müteahhit yer teslimi alamadığından, hiçbir şekilde alım yapamadı, fiyat dalgalanmaları oldu tüm dünyada olduğu gibi. Burada bir maddi kayıp da söz konusu. Kamu kaynaklarının kaybı söz konusu. Geçen sene 82 milyon muhammen bedelle çıktı TOKİ ihaleye. Bu sene nasıl çıkacağını hep beraber göreceğiz. Farklar ihaleye yansıyacak. Bu ciddi bir kamu zararıdır. Yapılacak bir şey yok mahkeme sürecini beklemek zorundaydık. Gelinen aşamada hali hazırda yer teslimi yapılamadığı için ihale geçtiğimiz hafta fesh oldu. Yenilenecek. Tabi yenilenmesi de kolay değil. İlana çıkacak, belli bir süreci, KİK süreci var derken iş uzuyor. Tabi ki arzumuz bu projeyi Bergama’ya kazandırmak” diye konuştu. 

 
Suudi Arabistan'da 'hacı' sayısı 1 milyona yükseltildi
 
Kamu ihalelerini alıyordu… İzmirli şirketten konkordato talebi!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
said İŞLEK 12 Nisan 2022 Salı 09:41

başkanım başaracaksınız çok güzel bir yer olacak işallah yanındayız herzaman

Yorumu oyla      2      3  
Nurcan 12 Nisan 2022 Salı 05:48

Pandemi yüzünden beli bükülmüş esnafın belini bir de siz büktünüz. Ekonominin alarm verdiği bir dönemde milletin aç karnını doyurmayı düşünecek yerde, " çimlerde yuvarlanıp kek yemeyi" önceliklediniz. Yani, size yakışanı yaptınız.

Yorumu oyla      2      3  
Hakan H. 12 Nisan 2022 Salı 01:31

Önce Çamlıpark''i mahvetti, şimdi de stadı ve çevresini. Biz de onun bir daha belediye başkanı olmasını istemiyoruz zaten. Aferin, böyle devam etsin.

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa kus 11 Nisan 2022 Pazartesi 15:06

Bu ülkede istemezükcü gerici yobaz zihniyetten kurtulamadık. Kurtulacağız inşallah.

Yorumu oyla      2      3  
Fikret kasırga 11 Nisan 2022 Pazartesi 10:47

Bergama belediyesi değil türkyede bulunan hiçbir yeni bir yapılanmaya karşı tahammülü olmayan ,bir zihniyet ile içiçe yaşamak zorunda kalmak, türk halkı için, bir utanç meselesidir,İstanbulun şu anki halinde hazır yapılmış metro tünellerini doldurup kapatan bir zihniyetin mensupları,bizler için, gerek gelecek nesiller için yeni ne yapacakları bir projesi varmı,mesela dünyanın en büyük hava limanı gibi vs varmı? lütfen var ise ,yeni yapılanları yıkmamak şartı ile,destek bizden seve,seve buyrun bekliyoruz.türkiye cumhuriyetini gerçekten seven ve vatanına bağlı olarak yaşayan işini iyi yapana hakkıyla ,oyunu seve,seve özgür iradesiyle veren,kendini satmayan bir Türk vatandaşı olarak , yenilik bekliyorum

Yorumu oyla      2      3  
Bergama Spor 11 Nisan 2022 Pazartesi 09:33

Güzelim stadı yıktınız. Kapalı spor salonunu da yıktınız. Park yeri yok. Yollar berbat. Hizmet sıfır ama siz halen birilerine para kazandırma derdindesiniz. Nasıl bir belediyecilik nasıl bir Bergama sevgisi.? Yalan dolan belediyeciliği

Yorumu oyla      2      3  
Cemile 10 Nisan 2022 Pazar 11:17

Bahçeye değil fabrikaya ihtiyaç var işsizlik diz boyu

Yorumu oyla      2      3  
Nuri 10 Nisan 2022 Pazar 10:07

Hakan bey ordaki esnaf yıllardır oradaydı,stad da oradaydı.Orası bergamanın tam merkeziydi.Millet bahçesinin kime ne faydası olacak,kime sordunuz orda bergama halkının millet bahçesine çok mu ihtiyacı varmış? Hayır tabikii de yok.Bergamanın her tarafı zaten bahçe. Çok yanlış bir karar verdiniz Hakan bey vede bu yanlışı seçimleri kaybederek ödeyeceksiniz. Bergamada sizden önce chp vardı, sözde halk chp''ye kızarak cezalandırmak isteyerek Akp''ye oy vererek en büyük hatayı yapttı.Bergama''da bir referandum yapsanız sizleri orda bir dakka bile tutmazlar.Yaptığınız yanlış Hakan bey, biran önce istifa etmeniz en iyisi...

Yorumu oyla      2      3  
Hikmet 10 Nisan 2022 Pazar 01:39

Kiracılar mulk sahibi gibi davranip işin yapılmasına engel olması bergama belediyesine yuk getirdi .Bazen sırf muhalefet olması icin her yapılana karşı cıkıyorlar ve esnafıda kullandılar.

Yorumu oyla      2      3  
Ersan 9 Nisan 2022 Cumartesi 23:11

Bu enkaz, bir süre daha izleyeceğiz demek. Stad içinde, dünya hurda satıldı.. Bu bergamalının parası ayrıca. Hizmet yok, yolla devam politakasımı mı güdülüyor? Yarım kalan işler, harabeye dönmüş bir şehir ve seçimlere nasıl çıkacaksınız bu gidişle çok merak söz konusu..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderesli muhtarlara… Bergama’ya ikna gezisi
Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe mevkiine yapılması planlanan Entegre ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bayılıyor evlenmeye!
Mehmet KARABEL yazdı... Bayılıyor evlenmeye!
Prof. Dr. Kemal ARI yazdı... Carmen’in büyüsü ve 'Georges Bizet'
Prof. Dr. Kemal ARI yazdı... Carmen’in büyüsü ve 'Georges Bizet'
 
Atamalar Resmi Gazete'de... Ege'de Defterdarlar değişti!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Bekir Emre Haykır atanırken; Hazine ...
COVID-19 Genelgesi yürürlükten kaldırıldı!
Haziran 2021 tarihinde yayımlanan COVID-19 salgınında normalleşme tedbirlerini ...
İzmir'de 46 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Menderes ve Çeşme ilçelerinde yardım talebinde bulunan 46 düzensiz göçmen kurtarıldı.
 
Türkiye, İtalya ve İngiltere'den üçlü toplantı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ev sahipliğinde İtalya Savunma Bakanı ...
Nisa bebekten sevindirici haber
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nisa Mihriban bebeğin sağlık durumuna ilişkin, ...
İzmir'de feci kaza... Çok sayıda yaralı var!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva