HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2012 Perşembe - 10:26

Bayraklı ve Karşıyaka’da adaylık yarışı kızıştı!

Kongre hazırlıklarına başlayan Bayraklı ve Karşıyaka’da, aday olacak isimler de netlik kazanmaya başladı. Bayraklı’da, Ölçer’e alternatif bulunabileceği ve muhaliflerin tek aday ile rakip olacakları konuşulurken, Karşıyaka’da mevcut yönetime karşı olan yapı, Alabay’ı devirmenin planlarını yapıyor.

Bayraklı ve Karşıyaka’da adaylık yarışı kızıştı!

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ- CHP İzmir’de delege seçimleri ile başlayan kongre rüzgarı, metropoldeki ilçeleri çabuk sardı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Levent Ölçer’in desteklediği listeler ile ilçe ve belediye yapısına muhalif partililerin hazırladıkları listelerin yarıştığı Bayraklı’da da sandık telaşı da dört bir yanda heyecan uyandırdı. Birçok mahallede üstünlük sağlayan İlçe Başkanı Ölçer’in işi, sesi bu kez daha gür çıkan muhalefete karşı zor gözüküyor. Muhalif partililer, farklı yapıdaki isimlerin öncülüğünde kazanılan büyük mahallelerde tek aday üzerinde uzlaşarak Ölçer’i bitirme planları yaparken, Ölçer’e bugüne kadar destek veren Belediye Başkanı Karabağ’ın ise yeni ve daha dinamik bir aday arayışında olduğu konuşuluyor.

Çiğli'de iptal krizi haberi için tıklayınız
 
DAYANIŞMA PLATFORMU KURDULAR
İlçe kongreleri yaklaşırken, Bayraklı için ilk somut adım muhaliflerden geldi. İlçe yönetimi ve belediye yapısına karşı zafer kazanılan Manavkuyu, Mansuroğlu, Osmangazi ve Tepekule mahallesi delegeleri önceki akşam önemli bir zirve gerçekleştirdi. Farklı yapıların bir bütün olarak hareket etmesinin ve kongrede tek bir adayın desteklenmesinin ön görüldüğü toplantıda -mahallelerinde etkili olan- Mutlu Odabaşı, Hamza Işık, Mehmet Yıldırım ve Pınar Susmuş’un yer aldığı bir Dayanışma Platformu kuruldu. CHP Bayraklı’daki muhalif kanadın adayını bu heyetin belirleyeceği, ‘o ismin’ bu dörtlü içinden de çıkabileceği söylenirken, başkanlık koltuğuna aday kişiler de delegelere isimlerini duyurmaya başladı. Muhalif yapının parçalı halini toplamaya aday isimlerin başında Yusuf Metin geliyor. Manavkuyu Mahallesi delegesi olan Metin’in, Alevi Kültür Derneklerinin desteğini de aldığı konuşuluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü ordusunda da uzunca bir süre görev yapan Metin’in, yakın çevresine “Delege isterse aday olurum” dediği de biliniyor.
 
ÇOK SES- TEK ADAY PAROLASI!
Büyükşehir Belediyesi eski çalışanlarından, Manavkuyu delegesi Bahattin Özdemir de adaylık için göz kırpan partililerden! Başkan Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen Özdemir’in, aday yapılıp yapılmayacağı belirsiz ancak Kocaoğlu’nun olası bir ışık yakması ile Özdemir de adaylığa soyunabilir. Adaylık yarışının en önemli kilometre taşlarından biri de Demircililer Grubu... Mansuroğlu Mahallesi’nden ilçe yönetimine talip olan grubun en önemli silahı ise eski İlçe Başkanı Ali Sami Doğrukul olacak. ilçe siyasetinin önde gelen isimlerinden İbrahim Alan da potansiyel adaylar arasında. Adaylık işini Kocaoğlu’na bırakmaktan yana olduğu öne sürülen Alan’ın, adaylık için sesi en gür çıkacak isimlerden olacağı konuşuluyor. Dayanışma Platformu içinde yer alan isimlerden ise Mutlu Odabaşı, Hamza Işık ve Pınar Susmuş’un adaylığına da sıcak bakılırken, bu dörtlü içindeki en avantajlı ismin, Alaattin Yüksel döneminin İl Sekreteri Mehmet Yıldırım olması bekleniyor.
 
KARABAĞ YENİLİK PEŞİNDE
İlçe yapısında ise kafalar karışık! Muhalif yapının çok sesliliğinden faydalanmak isteyen mevcut yönetim, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın da gücünü arkasına almak istiyor ancak durum bu kez farklı! Mahalle seçimi sürecinde farklı yapıdaki isimleri tek bir liste üzerinde uzlaştıran İlçe Başkanı Levent Ölçer’in, bütünleşik yapıyı koruması zor gözüküyor. Belediye yapısının da Ölçer’den yana henüz net bir tavır koymaması, yönetimdeki suların bulanmasına neden oluyor. Adayını açıklamak için tüzük kurultayının geçmesini bekleyen Başkan Karabağ’ın “Meclis üyeleri ilçe başkanı olamaz” yönünde bir maddenin tüzüğe girmesi ihtimaline karşı da adaylık çalışmalarını gizli şekilde yürüttüğü konuşuluyor. Karabağ’ın, yakın çevresinden adaylık için isim bulmalarını istediği hatta bizzat kendisinin de bazı isimler üzerinden nabız yokladığı söyleniyor.
 
BARANSEL VE SANDAL ÖN PLANDA
Başkan Karabağ’ın ilk olarak Halil Baransel’e teklif götürdüğü ancak Baransel’den “Ben tek bir yapının adayı olmam” cevabını aldığı da kulislerde sıkça dillendiriliyor. Örgüt içinde ‘Karşıyaka ve Bornova’ yapısı ile de mücadeleye girişen Bayraklı’da, Başkan Kocaoğlu’na yakın bazı isimlerin, mahalle seçimlerini bizzat takip ettikleri ve aday belirleme noktasında muhalif yapı ile hareket edebilecekleri de önemli bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Yerel seçimler öncesi aktif bir başkan adayı üzerinde duran Karabağ’ın, mutlak karını tüzük kurultayından sonra açıklaması beklenirken, Manavkuyu’da delege olamayan eski il yöneticilerinden Serdar Sandal’ın adı da adaylık için anılıyor.
 
KARŞIYAKA’DA ALABAY FAVORİ, MUHALİFLER ARAYIŞTA
Delege seçimlerini tamamlayan CHP Karşıyaka’da ise sular biraz daha sakin. İlçe kongrelerinden güçlenerek çıkan mevcut Başkan Adnan Alabay’ın, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın da desteğini alarak yeniden aday olmasına kesin gözü ile bakılırken, Alabay’a destek için toplanan imza sayısının da 316’ya yükseldiği öğrenildi. İlçe yönetimi ve belediye yapısı Başkan Alabay’ın adaylığı üzerinde uzlaşı ile hareket ederken, büyük mahallelerde zafer kazanarak moral bulan ve delege yapısının önemli bir kısmını elinde bulunduran muhalif kanatta da hareketlilik başladı. İlçe siyasetinin en etkili isimlerinden Cihan Türsen’in –birlikte hareket ettiği ekip tarafından- liste dışı bırakılması, siyasi dengeleri altüst etti. Olası belediye başkanlığı adaylığı nedeniyle Türsen’i saf dışı bıraktığı düşünülen muhalif yapı kongreye kadar örgütlenmenin ve güçlü bir aday çıkartmanın yollarını arayacak. Bu aşamada İl Yöneticisi Barış Erel ve Abdullah Engin ile Karşıyaka siyasetinin önde gelen isimlerinden –ağabeyi- Ali Engin muhalif kanadın belirleyicileri olacak. ortak bir isim üzerinde uzlaşamayan muhalifler, şu an için Barış Erel ismi üzerinde odaklanma eğiliminde. Ancak Erel’in yakın çevresine ‘Benim aday olmam zamanlama açısından doğru olmaz” dediği de kulislerde dillendiriliyor. Alabay’a destek için imza veren pek çok partilinin de muhalif yapının çıkartacağı adaya göre saf değiştirebileceği konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklı Siyasal Strateji 16 Şubat 2012 Perşembe 22:37

Şuan Ölçere yakın olan bir kişiden bahsediliyor herhalde sendemi burutus olacak durum herhalde

Yorumu oyla      12      6  
16 Şubat 2012 Perşembe 17:53

BAYRAKLI DAYANIŞMA GRUBUNUN ADAYI BELLİ DEĞİLDİR. GÜÇLÜ BİR ADAYLA YOLA ÇIKILACAKTIR. DAYANIŞMA GRUBU YAZIDA BELİRTİLEN 4 MAHALLEDEN İBARET DEĞİL HER MAHALLEDEN TEMSİLCİLERİN OLDUĞU GRUPTUR. TOPLANTILARDA HİÇ BİR ŞEKİLDE ADAY İSMİ TELAFUZ EDİLMEMİŞTİR. ORTAYA ATILAN İSİMLERİN ÇALIŞMALARI BİREYSELLİKTEN ÖTE BİR ÇALIŞMA DEĞİLDİR. DAYANIŞMA GRUBUNUN ADAYI TÜM BAYRAKLININ TANIDIĞI VE KUCAKLAYACAĞI BİR ADAY OLACAKTIR. DELEGE ÜZERİNDEKİ HER TÜRLÜ BASKIYA RAĞMEN SEÇİMİN GALİBİ DAYANIŞMA GRUBU OLACAKTIR

Yorumu oyla      14      6  
16 Şubat 2012 Perşembe 17:09

burda dile getirmediğiniz başka isimlerde var yılardır karşıyakada siyaset yapan eski milletvekilerin unutulmaması gerekir

Yorumu oyla      14      6  
Karşıyakalı delege 16 Şubat 2012 Perşembe 16:51

alabay imzalara güvenmesin bizlerde (eski partililer) kendisine imza verenlerdesin ama kongrede başka aday çıkarsa alabay yerine onu destekleriz.

Yorumu oyla      16      7  
Karşıyakalı 16 Şubat 2012 Perşembe 14:43

Burada size söylüyorum. Adnan Alabay aday olacaktır ve karşısına da başka bir aday çıkacaktır. Seçim sonuçları birbirine yakın olacaktır. Ancak, kazanan Adnan Alabay olmayacak...

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önder Sav'ın elinde hangi belgeler var?
Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’den tasfiye edilen Önder Sav’ın, ...
Meclis'te Hakan Şükür tartışması! CHP takipte!
AK Parti Milletvekili Hakan Şükür’ün futbol yorumculuğu yapması, partisi ...
Susam, kamyoncuyu Meclis’te gündemine taşıdı
CHP’li Susam kamyoncuların sorunlarının araştırılması için Meclis Araştırma ...
 
CHP Çiğli’de ilginç itiraz!
CHP Çiğli’de delege seçimleri tamamlandı ancak tartışmalar bitmedi. İlçe ...
‘İhtiyaç kalmayınca özel yetkili mahkemeleri kaldırırız’
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki ...
İlknur Denizli’ye önemli görev
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, partisinin Halkla İlişkiler ...
 
AK Partililer'den yaşlılara Sevgililer Günü ziyareti
Yeşilyurt Nevvar Salih İşgören yaşlı bakım ve huzur evinde kalan yaşlıları ...
Gürsel Tekin: İktidar yargılanmalı
CHP'li Gürsel Tekin,Cumhurbaşkanı'nın, grubu olan siyasi parti liderleriyle ...
Akay: Bergama’da 70 bin gönül kapısını açacağız
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay İlçe ziyaretlerini aralıksız ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva