HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2022 Çarşamba - 20:32

Bayraklı meclisinde tansiyon yükseldi... Başkan Sandal ateş püskürdü!

Bayraklı Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Genel olarak sakin geçen meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Parti ve CHP kanatlarından karşılıklı olarak sesler yükseldi. CHP Grubu’ndan genel ekonomiye dair eleştiriler yükselirken, AK Parti Grubu Başkan Sandal’a sosyal yardımlar konusunda yüklendi. Meclisin sonunda oturumu kapatan Sandal, “Bizi Cumhurbaşkanı’nın karşısındaymış gibi gösterdiler. Bu demokrasiye karşı olan bir şey. Keşke Cumhurbaşkanımız belediyemize gelseydi. Bize sorsa sorunlarımızı arz ederiz" dedi.

Bayraklı meclisinde tansiyon yükseldi... Başkan Sandal ateş püskürdü!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, başkanlık yaptı.

Genel olarak sakin geçen mecliste dilek ve temenniler bölümünde tansiyon yükseldi.

Söz alan AK Parti Meclis Üyesi Emre Demir, depremzedelere ve o süreçte harcanan paraları sorarak “Deprem siyaset üstü bir konudur. Siyasete depremi alet etmemeliyiz. Bayraklı Belediyesi kendi bütçesi ile depremzedelere ne kadar para harcamıştır? Geçen mayıs ayında bir canlı yayına katıldınız. “Farklı bir genel başkanımız” var dediniz. Bayraklı belediyesi ve başkanı depremi kendine kalkan yaptı dedik. Deprem konusunda hala vatandaşımızın yanındayız dediniz. Belediye depremzedelere ne kadar harcadı? Bizi depremde arayan soran yok dediniz. Arayıp ulaşamadığınız kim vardı? Kredi konusunu her seferinde dile getiriyoruz. Kredi meselesini çözdüm dediniz. Bu çözdük dediğiniz konu neydi?” diye sordu.

SANDAL’DAN AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE: SENİ ÇOK SEVİYORUM
Demir’in bu sözleri üzerine Başkan Sandal, “Ben seni çok seviyorum, benim en çok reklamımı yapan sensin. Söylediklerimi hep aktarıyorsun” diyerek kinayede bulundu.

‘2024’DE GİDECEKSİNİZ, BOŞUNA SÖZ VERMEYİN’
Eleştirilerin dozunu yükselten AK Partili Demir, Başkan Sandal’a yönelik olarak ‘2024’te gideceksiniz, meydan için tarih vermeyin’ ifadelerini kullanırken, “Smyrna, Homeros, Galen Bayraklı’da dediniz. Bazen hangi Serdar Sandal’a cevap vereceğimizi şaşırıyoruz. Bayraklı 2024’e kadar hak ettiği yerde olmayacak. Kent meydanı yok dediniz, ne zaman yapacaksınız? 2024’te gidiyorsunuz. Bize turist diyen bir belediye başkanı vardı, kentte yeşil alanlarımız yok dediniz. Kentte alışveriş merkezi yok dediniz, Westpark var. Her mahallemize kreş yapacağız sözünü 2019’dan beri duyuyoruz. Neden yapmıyorsunuz deyince ‘pandemi ve deprem’ diyorsunuz. Yapamıyorsunuz” diye konuştu.

‘ASFALTI PAKİSTANLILAR, YAMA YAPMAYI CHP BULDU’
İlçedeki altyapı sorunlarına değinen Demir, “Açıkladığınız manifestonun yüzde 20’sini yapsaydınız kentte istihdam konusu olmazdı. Dünya çocuk ve gençlik kenti vizyonu başkana en az 10 gömlek fazla gelmiştir. Pakistanlılar diyor ki asfaltı biz bulduk, yamayı CHP buldu. 250 bin ton asfalt dökmediniz, 92 bin ton yama yapmadınız. Homeros gelip hala bir şey değişmemiş demesin.” eleştirilerini yöneltti.

‘ÜYEMİZİN SİYASİ VARLIK GEREKÇESİ SADECE BENİM’
Demir’in açıklamalarından sonra tansiyonun yükseldiği mecliste söz alan Başkan Sandal, meclis üyesi Demir’in siyasi varlık gerekçesinin sadece kendisi olduğun söyleyerek tansiyonu daha da arttırdı. AK Parti ve MHP sıralarından yükselen seslerden sonra Başkan Sandal, eleştirilere şöyle yanıt verdi:

"Meclis üyemizin siyasi varlık gerekçesi sadece benim. Haddini bil. Burası meclis, herkesin haddi ve sınırı var. Bugüne kadar konuştuğun her şey benim söylediklerim. Siyaset üstü deprem ama biz depremde gördük ki bütün kanalları CHP’li belediyeye, vekillere kapattınız. Büyükşehir belediyesinin enkaz üzeri çalışmalarına bile uyarı yaptınız. Bazı birimlere orada kaldı, havuz medyanız yayına geçti. Binali Yıldırım dışında ziyaret eden var mı? Toplantıların son kısmına dahil edildik. Bu meselelere hiç girmedim, girerseniz cevap veririm. 300 aileye set dağıttık. Vestel, Arçelik, Beko bu markalar dağıtım yaptı. İlla parayla mı dağıtmak gerekiyor, Van’da da yapsaydınız. Yağma yapılmasaydı.

‘HERKESİN ANASINI AĞLATTINIZ!’
Kredi meselesinde şükür sayenizde faiz oranlarıyla ekmeğe muhtaç ettiniz. Herkesin anasını ağlattınız. Millet elektrik faturasını ödeyemiyor. Yamayı biz bulduk, siz ne buldunuz? 430 milyonluk bütçe yapıyoruz, bütçemizin dolar karşılığı düştü. Bankalara kredi vermeyin talimatını ben mi verdim? Siz satmak dışında ne yaptınız? Şeker fabrikalarını sattınız, ne oldu? Saman ithal ediyorsunuz?"

Belediye meclisinin genel siyaset tartışmalarına dönüşmesi sonrasında AK Parti sıralarından ‘Bayraklı için ne yaptınız, mesele Bayraklı!’ sesi yükseldi. Yükselen sesler sonrasında Başkan Sandal, “8 TL’lik mazot 25 TL iken mesele Bayraklı diyemezsiniz” dedi. Meclis üyelerinin karşılıklı olarak seslerini yükseltmesi sonrasında AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Burayı panayıra çevirmeyin” diye bağırdı.

Tansiyonun biraz durulmasından sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Şentürk Apaydın, Bayraklı ile ülke gündeminin ayrılamayacağını belirterek “Meclis üyemizin ezberlenmiş cümleleri için teşekkür ediyoruz. Sizi çok güzel takip ediyor. Bayraklı halkı herhalde başka bir ülkede yaşıyor. Herhalde çok güzel ve modern maaşlar alıyor. Bugün doğalgaz ve elektrik zammı geldi. Bu zamlar çerçevesinde halen daha belediyeye ne yaptığını sorgulayan varsa bunları düşünsünler. Bütçemiz bu zamlarla sıfıra düştü. Kimse kurban almaya gelmiyor. Bu ülkede her şeyi ithal ediyoruz. Bayraklı halkı da bu ülkenin halkıdır” ifadelerini kullandı.

‘DEPREMZEDELER İÇİN 1 TL HARCADIK’
Depremzedeler için ne kadar para harcandığı sorusunu yineleyen AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, “Matematik öğretmeni olan size kolay bir soru sordu. Ne kadar harcadınız depremzedelere? Buradan soru önergesi vermek istiyorum, deprem için ne kadar harcadınız? Bu yardımları siz yapmadınız. Gelen yardımlar nereye gitti? Spor salonunda çürüttüğünüz mallar nereye gitti? Burada zamlandı diye maval okuyorsunuz” dedi.

Aktaş’ın sorusu üzerine Başkan Sandal, “1 TL. Bu para da depremzedelerin vicdanında. İftira atma. Doğruyu söylemiyorsun” diye cevap verdi.

‘BÜYÜKŞEHİRİN VERDİĞİ ARAÇTAN BANA NE?’
Başkan Sandal’ın cevabı sonrasında Aktaş, Yozgat’ın Sorgun ilçesi Bahadın Beldesi’ne yapılan otobüs bağışını hatırlatarak, “Meclis kararı almadan nasıl bağış yaptınız? Burada başka yere ağaç bağışlıyorsunuz. Belediyeye araç lazım dediniz sonra bağış yaptınız. Madem ihtiyaç var neden bağış veriyorsunuz?” diye başkana yüklendi.

Başkan Sandal, verilen aracın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini hatırlatarak, “Meclis kararı olmadan bağış yapmadık. Halkın parasını halka veriyoruz. Kardeş belediyeler yasal değil mi? Büyükşehrin verdiği araçtan bana ne?” dedi.

Bu sözler üzerine Aktaş, “Madem siz araç vermediniz, ilçenin yerini siz nereden biliyorsunuz?” diye başkana soru yöneltti.

‘SİZ NEDEN ZAM YAPTINIZ?’
Aktaş, sözlerinin devamında, devletin uyguladığı zam eleştirilerini haksız bulduklarını ifade ederek, “Bütün ürünlerin tedariğinde sorun var. Sadece bizi değil bütün dünyayı etkiledi. Savaştan sonra gördük. Dışarıya bağlı olduğumuz sürece bunları yaşayacağız. Devletin zamlarına söz ediyorsunuz, siz de neden zam yaptınız?” diye sordu.

‘ALDIĞINIZ KARARI MI ELEŞTİRİYORSUNUZ?’
Yapılan zamların meclis kararıyla yapıldığını hatırlatan Başkan Sandal, “Enflasyon yüzünden zam yaptık. Aldığınız kararları mı eleştiriyorsunuz? Oy birliği ile aldık bu kararı. Hatibin sözünü kesmeyelim, çok değerli bilgiler veriyor” ifadelerini kullandı.

‘REZERV ALANLARIN AKIBETİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUZ’
Tansiyonun düşmesi sonrası söz alan CHP’li Meclis Üyesi İrfan Önal, rezerv alanların akıbetini merak ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bayraklı Türkiye’den bağımsız değil. Bütçemiz sıfıra inmedi, yarısından fazlasının değeri gitti. Deprem siyaset üstü olmalı, bunun için çok dikkatli olduk ama arkadaşlar bunu siyasete bulaştırıyor. Bayraklı’da şehir hastanesinin arkasındaki alan rezerv alan ilan edildi. Bayraklı, büyükşehir ve odalardan itiraz gelmedi. 3500 dönüm imara açılırken depremzede mağduriyeti için açıldı. Bayraklıda 10 bin kişi ev aradı. 20 ay geçti o rezerv alanlar hakkında açıklama yapılmadı. Yakında konutların biteceğini etraftan duyuyoruz ama açıklama yapılmadı. Durumun akıbetini öğrenmek istiyoruz."

‘RESMİ KAYNAKLARDAN BİLGİ ALALIM’
Önal’ın sorusu üzerine Başkan Sandal, “Orada bir bilgi eksikliği galiba mevcut. Çevre Şehircilik ve TOKİ orada işin içinde. Bu konuda açıklama yapılmasını istiyoruz. Biz de gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu konuda gerekli resmi kaynaklardan bilgiyi alalım, olmazsa itiraz ederiz” dedi.

‘O GÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YANLIŞ BİLGİ VERİYORSUNUZ’
Başkan’ın sözleri üzerine söz alan AK Partili Hızal, rezerv alanlarla ilgili olarak, “Konutlarla alakalı olarak biliyorsunuz 1700 konut proje alanları içerisinde yapıldı ve yapılıp hak sahiplerine verildi. Benzer bir eleştiri gelmişti o dönem, şimdi orada hak sahipleri orada otuyor. O gün olduğu gibi bugün de yanlış bilgi veriyorsunuz. Rezerv alanda konut yapımı devam ediyor, ağır hasarlı evlere sahip depremzedelere verilecek” ifadelerini kullandı.

‘SİYASET VE HAMASET YAPIYORSUNUZ’
CHP’li belediyelerin engellediği iddialarına cevap veren Hızal, Başkan Sandal’ın hamaset yaptığını iddia etti. Belediyenin merkezi hükümete olan talepleri konusunda Başkan Sandal’ın yanında olduğunu belirten Hızal, “Birçok meclis toplantısı yaptık, şu ifadeniz doğru değil “CHP’li olduğumuz için bizi engelliyorsunuz” doğru değil. Bahsettiğiniz toplantılarda ben de vardım. Bazen yanınızda bazen karşınızda oturdum. Taleplerinizin nasıl karşılık gördüğünü biliyoruz. Sosyal Güvenlik’e olan borcunuz için takas olması için ben de bulundum siz de bulundunuz. Siyaset ve hamaset yapmayın. Sizin bir talebiniz gerekli görüşmeleri yaptığınızda elbette bir karşılığı olur. Siz yazdığınız yazının nereye gittiğini bilmiyorsanız Cengizhan’a bir tuvalet yapamazsınız, var olanı kaldırırsınız İZSU’da size 200 bin TL ceza keser” dedi.

‘ELİMİZDEKİ VERİLER SİZİN SÖYLEDİKLERİNİZLE UYUŞMUYOR’
Pandemide ve depremde ne kadar sosyal yardım yapıldığı konusunda eldeki verilen uyuşmadığını belirten Hızal, şunları söyledi:

"İnsanlığın ön göremediği pandemi koşullarından bahsediyoruz. 2 yıl boyunca tüm dünyada problemler yaşandı. Bütün devlet kurumları pandemiden olumsuz etkilenen vatandaşlara yardım etti. Ne kadar yardımda bulundunuz? Sayın başkan pandemide ve depremde ne kadar sosyal yardımda bulundunuz. Elimizdeki veriler ile sizin söylediğiniz uyuşmuyor.

‘ARAMIZDAKİ FARK BU, SİZ MAZERET ÜRETİRSİNİZ’
Pandemi, deprem, savaş… Dünya ekonomisine ne gibi etkileri var biliyorsunuz. Bizimle sizin aranızdaki temel fark bu. Biz bu noktada mazeret üretmeyiz, siz mazeret üretip şehirleri idare etmeye çalışırsınız. Aramızdaki fark bu. Bu şehri 2009’dan beri CHP yönetiyor. İsrafı önleyeceğiz diyorsunuz, israfı biz yapmadık. İsrafı engelleyip borç ödüyorsunuz, borcu biz yapmadık."

‘PANAYIRCILIK GÖREVİNİ BURADA YAPMASINLAR’
AK Partili Hızal’ı CHP’li belediyelerin mazeret ürettiği iddiası üzerine CHP Grubu’ndan sesler yükseldi. Hızal’ın süreyi aştığı seslerinin yükselmesinin ardından Hızal, “Panayırcılık görevini burada yapmasınlar. Ben meclisin onurunu korumaya çalışıyorum. Sözümün arkasındayım. Burası gündem dışı konuşma. Dilediğim gibi konuşurum” dedi.

‘SİZDEN SONRAKİ BAŞKAN ÇIKAR ‘SGK ARSASINI NASIL VERDİNİZ?’ DER’
Belediyenin yaptığı borcun önceki dönem CHP’li başkandan kaldığını söyleyen Hızal, “Bu borcu biz yapmadık. Sizin CHP’li belediye başkanınız yaptı. Borç ödediğimiz için yatırım yapamıyoruz iddiası gerçek bir iddia değil. Evet o 50 milyonun alınmasında sizin ima ettiğiniz kişiler destek verdi. oy veren kişiler de bilmiyordu o paraların nereye gideceğini. Siz de görevi devrettiğinizde başka bir belediye başkanı çıkar “SGK arsasını nasıl verdiniz?” derler” ifadelerini kullandı.

Hızal’ın eleştirileri sonrasında Başkan Sandal, “Bakanlıktan alınan kredide siz yok musunuz? Ben kamu bankalarından kredi alamıyorum. Bu mevzulara girmeyelim. Burası faaliyet raporu değil.  Desinler SGK arsası için” cevabını verdi.

‘SERDAR SANDAL’IN SİYASİ İKBALİ İÇİN İŞE ALIM YAPILDI’
Belediyede işe alım sürecine dair eleştirilerde bulunan Hızal, işe alımların Serdar Sandal’ın siyasi kariyeri üzerine şekillendiğini iddia ederek, “İsrafı ve borcu ödediniz ama bu belediyeyi Serdar Sandal siyasi kariyerini bir noktaya taşıyabilmek için yüzlerce personel aldınız. Sayısını da söyleyeceğim. Bunu ne için yaptınız? Bunun belediyenin menfaati için mi yaptınız, hayır. Siyasi ikbaliniz için birilerinin yakınlarını işe aldınız, kimleri işe aldınız?” diye sordu.

İşe alım sürecine dair gelen eleştiriye karşın Başkan Sandal, “Geldiğimizdeki gündeki personel sayısı arasında fark o kadar değil. Sadece belediyeden emekli olan personellerin yerine alım yaptık. Ayrıca belediye başkanı olarak kaç kişinin çalışacağına biz karar vereceğiz” diye cevap verdi.

‘BAYRAKLI İÇİN ÇABA SARF ETMELİYİZ’
Meclisin genel siyaset tartışmasına fazlaca girdiğini ifade eden MHP’li Meclis Üyesi Muhammet Şahin, şunları söyledi:

"Bizim görevimiz burada yaşayan insanlara çözüm üretmek. Bayraklı’nın yerel sorunlarını dile getirmeliyiz. Her seferinde genel siyasete giriliyor. Bilerek veya bilmeyerek yapılıyor. Bunlardan rahatsız olduğumuzu MHP olarak dile getirmek istiyorum. Bayraklı için çaba sarf edersek bir takım hususları çözeriz diye düşünüyorum."

‘CUMHURBAŞKANI’NIN KARŞISINDA DEĞİLİZ’
MHP’li Şahin’in eleştirilerini haklı bulan Başkan Sandal, son olarak deprem sürecine yeniden değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında olmadıklarını, aksine deprem sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı belediyede ağırlamak istediklerini dile getirdi. Kendilerine sorunlarının sorulması durumunda Cumhurbaşkanı’ndan, belediyenin sorunlarına dair ‘arz ederiz’ diyeceklerini ifade etti. Başkan Sandal, meclisi şu sözlerle noktaladı:

“Fikirlerinize ve eleştirilerinize katılıyorum. Burada her hangi meseleyi tartışırken demokrasinin gereği yapıyoruz. Tartışmalarımızın siyaseten olan şeyler. Özgür Bey ile aramızda şahsi bir münasebet yok. Biz genel siyasete girmemeye çalışıyoruz. Siyaseti meclisin ana konusu yaparsak buradan pozitif sonuçlar çıkarmayız. Bizim kamuyla ortak işler yapmamız lazım. Deprem döneminde bazı konularda merkezi hükümetin yanında oldum. Belgeleri günübirlik attık. Bizi Cumhurbaşkanı’nın karşısındaymış gibi gösterdiler. Bu demokrasiye karşı olan bir şey. Keşke Cumhurbaşkanımız belediyemize gelseydi. Bize sorsa sorunlarımızı arz ederiz. Kamuyla da aynı şekilde, çatışma gibi bir derdimiz yok. Gerçekten zor günlerden geçiyoruz. Birçok belediyede yüzde 15’e gelen müteahhitler bırakıyor.

Kent meydanı ile ilgili çalışıyoruz. Bunu el birliğiyle yapalım. Bugüne kadar birçok yeri beraber planladık. Deprem sürecinde de birçok defa teşekkür ettik. Bunun bu çerçevede olduğunu hepimiz biliyoruz."

 
Soyer'den 'moda fuarı' yorumu: Bu sektörü büyüteceğiz!
 
Başkanvekili Koçer, Çiğli'deki kokunun sebebini açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den 'moda fuarı' yorumu: Bu sektörü büyüteceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından yapılacak ...
Gaziemir'de CHP grubunda çatlak... O planlar reddedildi!
Haziran ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi'nde ...
Karşıyaka'da ŞPO'nun itirazına ret!
Karşıyaka’da Şehir Plancıları Odası’nın Emlak Konutları’nda ki bir kat ...
 
Bornova'nın gündemi 'yurt' tartışmaları... ÇYDD'nin bağışı kabul edildi mi?
Bornova'da tartışmalara neden olan kız öğrenci yurdu projesine ilişkin ...
Karabağlar'da dönüşüm planlarına oybirliği!
Karabağlar Belediyesi’nden bugünkü meclis toplantısında KARBEL Şirketi’nin ...
Konak 'Zorlu' kararını verdi!
Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclis gündeminin ana maddesi Zorlu Projesi ...
 
Aydın'da kursiyerlerden muhteşem yıl sonu gösterisi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde gerçekleştirilen ...
Başkan Soyer imzaladı... Kritik görev o isme emanet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer genel sekreterlik makamı ...
ŞPO'dan Karabağlar Belediyesi'ne uyarı!
Mahkeme tarafından iptal edildikten sonra Karabağlar Belediyesi’nin yeni ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva