HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2012 Pazartesi - 16:52

Bayraklı'da sınır krizi!

Yerel seçimler öncesinde çıkartılan 5747 sayılı yasa ile oluşturulan İzmir’in iki yeni ilçesinden biri olan Bayraklı’da sınır krizi çıktı.

Bayraklı da sınır krizi!

FATİH YAPAR / EGEDESONSÖZ- Yerel seçimlerin öncesinde Bakanlar Kurulu kararı ile çıkartılan 5747 sayılı “yeni ilçe oluşturulması ve metropol sınırları içinde bulunan belediyelerin kapatılarak sınırları içindeki ilçeye mahalle statüsünde bağlanması” hakkındaki kanun gereği yapılan işlemler nedeniyle Karşıyaka ve Bayraklı Belediyeleri yine birbirine düştü. Daha öce Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan ve Bayraklı’ya tahsisinde krize neden olan Dünya Barış Anıtı nedeniyle kapışan iki belediye bu kez Doğançay Köyü sınırları nedeniyle mahkemelik oldu.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu mülkü olan mezarlık, göletler, tarım alanları ve hayvancılık, arıcılık faaliyetleri ile adını duyuran Doğançay’ın mücavir alan sınırı iki belediyenin arasını açtı. Doğançay’ın üst tarafında kalan Alurca Mevkii, son tapu kadastro çalışmalarında Karşıyaka Belediyesi’nden alınarak Bayraklı’ya verildi. Karşıyaka bunun üzerine geneli makilik olan alanın geri verilmesini istedi. Bayraklı Belediyesi de Alurca’nın Doğançay’ın eski adı olduğunu, iki yerin birbirinden ayrılmasının yanlış olacağını ve büyük alanı kapsayan yerin kendilerinde kalması gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine Karşıyaka, Alurca’yı Doğançay’a yani Bayraklı’ya bağlayan karar için idare mahkemesine gitti.
 
KARŞIYAKA YİNE KAYBETTİ
Karşıyaka Belediyesi, tapu çalışmalarında kendi alanında kalan Alurca Mevkii’nin son tapu çalışmalarında Bayraklı’ya geçmesi nedeniyle Bölge İdare Mahkemesi’ne İçişleri Bakanlığı, İzmir Valiliği ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü hakkında dava açtı. Belediye işlemi onaylayan üç kurumu mahkemeye verirken yürütmenin durdurulmasını talep etti. Yapılan tapu incelemeleri ve bilirkişi raporları sonrasında Bölge İdare Mahkemesi verilen kararlarda ‘yasaya aykırılık bulunmadığı’ gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasını ret etti. Karşıyaka Belediyesi’ni üzen Bayraklı Belediyesi’ni ise sevindiren karar Bölge İdare Mahkemesi Başkan Vekili Nuray Edizel, Üyeler Naim Balcı ve Mehmet Çabuk’un imzasıyla alındı. Karşıyaka Belediyesi ise Bölge İdare Mahkemesi'nin aldığı kararı temyize götürerek Danıştay'a dava açtı.
 
ÇİĞLİ KRİZİ DEVAM EDİYOR
Karşıyaka son olarak, sürekli sınır kavgasında olduğu Çiğli ile tekrar karşı karşıya gelmişti. 3. İdare Mahkemesi, Karşıyaka Belediyesi tarafından 2009 yılında belirlenen sınır hakkında dava açarken konuyu yargıya taşımıştı. İl Genel Meclisi tarafından da onaylanan iki belediye arasında krize neden olan sınır tartışmalarına geçtiğimiz günlerde mahkeme son noktayı koymuştu. Mahkeme, Çiğli Belediyesi’nin talebini haklı bularak, Yalı Mahallesi'nin sınırlarını genişleterek, Karşıyaka'nın ilçe sınırını Soyak, Bozoğlu ve Carrefour Alışveriş Merkezi'ni de içine alacak şekilde yeniden belirleyen Karşıyaka Belediyesi'ne engel olmuştu. Tabela ve reklam gelirlerinin en fazla olduğu, ruhsat başvuru gelirlerinin fazlalığı ile dikkat çeken alışveriş merkezlerinin bulunduğu alanın Karşıyaka’da kalması kararı iptal edilmişti. İki ilçe arasındaki sınır kavgası halen daha sürüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şekilsiz bölünme 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:23

bayraklı ile k.yakayı sayın cevat durak bölünmesine sebep olmuşdur.nedenmi k.yakada yeni girneye yapılan belediye binası yerinde kalsa idi bayraklının 9 mahallesi bölünemezdi birilerne yaranmak için belediyeyi adliyenin karşısına götürdü hükümette balıklamasına atladı böldüler 9 mahalleyi şimdi ne oldu mahrumiyet bölgesi oldu buralar ne bayraklılıyım diyebiliyorsun nede k.yakalı o zaman 9 mahalle örnek köy cumhuriyet imbatlı 14 mahalle 2 köy yeni bir ilçe olsun buda halkın teklifi

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Oto slalom heyecanı
Hız tutkunları Karşıyaka’da buluştu. Bu yıl 2. gerçekleştirilen 2012 Oto ...
Bornova'da iki mahallede su kesintisi
Bornova Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinde 1 Mart’ta su kesintisi uygulanacak.
Bergama UNESCO için sona yaklaştı
Asklepeion, Akropol ve Kızılavlu ören yerleriyle Bergama Müzesini gezen ...
 
Dönüşümün çılgın mimarı Cevat Durak!
Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birine imza atmaya ...
Sındır'dan Bornova Merkez’e pazaryeri müjdesi
Bornova Belediyesi, açılan dava nedeniyle bir yıldır durdurulan merkez ...
Hakan Tartan'a büyük moral
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türkiye’nin en başarılı 4’üncü belediye başkanı seçildi.
 
Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden Tatı’ya teşekkür
Bulgaristan’da 4 ay önce seçimlere katılan Hak ve Özgürlükler Hareketi ...
Büyükşehir, Mavişehir’e yatırımlarını sürdürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Dudayev Bulvarı ile Mavişehir TOKİ ...
İzmirli kadınlara “festival gibi” kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü 6 gün süren ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva