HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2024 Çarşamba - 20:00

Bayraklı'da gergin meclis... Cumhur İttifakı salonu terk etti!

Bayraklı Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclisi gergin tamamlandı. Gündem dışı konuşmalarda yaşanan tartışmalar sonrası Cumhur İttifakı gurubu meclis salonunu terk etti.

Bayraklı da gergin meclis... Cumhur İttifakı salonu terk etti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin 2. oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İrfan Önal’ın başkanlığında gerçekleştirilen oturuma yaşanan tartışmalar damga vurdu.

AYDEMİR: GERÇEKLEŞİRSE HEYKELİ DİKİLİR
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir, “Bizim grup toplantımıza katılan başkan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum. Siz de çok şanslısınız. Şehir plancısı olduğunu öğrendim. Üç dönem burada Cumhuriyet Halk Partisi bence uyumuş. Gerçekleri, olması gerekenleri o kadar güzel bize tarif etti ki genel müdür beyefendiyle hanımefendi, ben kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Eğer gerçekleşirse bence heykeli dikilecek bir projelerden bahsetti. Bizler de hükümeti temsilen, partimizi temsilen değerli müdürümüzün ve bu projeyle ilgili neler istiyorsa yanındayız, arkasındayız. Teşekkür ederim” dedi.

ÖZKAN: 46. AY OLMASINA RAĞMEN...
Söz alan CHP’li Meclis Üyesi Haydar Özkan, Dünya Bankası kredisi hakkında konuşurken, “Önce teşekkürle başlamak istiyorum. 46. ay olmasına rağmen Dünya Bankası fonu oluşturuldu. Bunda katkı koyan AK partili arkadaşlarımız ve sayın bakanımıza teşekkür ederim. Sayın Hamza Bey büyük gayret sarf etti, Murat Kurum Bey büyük çaba gösterdi kendilerine teşekkür ederim. 46. ayda da olsa büyük bir konu bizim için bu. Son dönemlerde ortada dolaşan ancak yanlış algı oluşturulan bir konu var. Halk konut ve kooperatifler hakkında farklı bir algı oluşturuluyor. Halk Konut’un içindeki halk. Toprak sahibi vatandaş, parasını kullanan yine vatandaş. Bununla ilgili açıklama yaparken lütfen dikkat ederseniz 3 bin 500 depremzedemiz var Halk Konut'a onlar kırılıyor. Bayraklı Belediyemiz de bununla ilgili yeni bir oluşum için kooperatiflerin süreci hızlandırması için. Bunun için emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

AKBULUT: KAMUDA DEVAMLILIK ESASTIR
AK Parti Soner Akbulut Bayraklı’da tespit ettiği sorunları dile getirirken, “Sabahtan beri dinledik, müdahil olmadık. Bayraklı’nın sıkıntıları var, konuşulması gereken dertleri var. Geçtiğimiz mecliste esnafların özellikle gece mekanlarının dışarıya tezgah atmasından bahsetmiştik, müdahil olmuşsunuz bunun için teşekkür ediyorum. Bunun yanında yukarıda kalan mahallelerin pazaryerindeki tuvaletlerle ilgili büyük sorunlar var. Bayraklımızda parklarla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. Sahile çıktığımızda bırakın balık tutmayı kokudan yürüyemiyoruz. Kamuda devamlılık esastır. İnternet sitemizi incelerken 2019’daki projelerimizi gözden geçirdim. Projeye baktım ve hiçbirine dokunulmamış daha. Önceki dönem belediye başkanı ve dönemini ilgilendiriyordu, ancak sayın başkan siz ve birçok belediye başkanı o dönemde görev aldı” diye konuştu.

KOÇ: ORTAK AKILLA YÖNETELİM
Medyada gündeme gelen iddialar hakkında soru yönelten AK Parti Meclis Üyesi Aydın Koç, “Bayraklı Belediyemiz yerel basında olumsuz konularla anılıyor. Yedek parça meselesi var, bunlar dalmış başını gidiyor. Onlarca çalışanın yargılandığı yerde görevde olan, bugün de hiçbir evrakta imzası olmayan arkadaşlar var. İlimizde bir belediye başkanını bu tarz konulardan görevden aldılar. Lütfen dedikodulara mahal vermeden ortak akılla ilçemizi yönetelim” ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK: KIZ ÖĞRENCİ YURDU KAPATILDI
Kadın sığınma evinin kapatılmasına tepki gösteren AK Parti Meclis Üyesi Dilek Özkan Şimşek, “İrfan Başkan'ın ilk attığı adım belediyenin kadın sığınma evini kapatmak oldu. Sığınma evinin kapatılmasına mazeret olarak birkaç kadının gelip gitmesi gösterildi. Hizmete kapattığınız binaları hangi amaçla kullanılacağını bize açıklar mısınız? Nene Hatun Kız Öğrenci yurdu kapatıldı, bunun nedeni nedir?” dedi.

DEMİR: TEMİZLİK ŞANTİYESİ BÖYLEYSE…
AK Parti Grup Başkanvekili  Emre Demir ilçedeki çöp sorununa dikkat çekerken, “Bizden önce CHP’li arkadaşlar konuştu. Biz herkesin konuşmasından yanayız. Onlar konuşurken not aldık, kendi içimizde doğru bildiklerimizi burada konuşacak değiliz. Konuşurken rica ediyorum siyasetin nazik tabiatı içerisinde konuşalım. Hükümete yakışmayan söylemlerde bulunursanız tabii ki müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Meclis Başkanı müdahale etmesi gerekirken biz müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Aydın Bey yerel basına düşmüş konuları iletti size. Yağmur yağdı ve doğal afet oluştu. Ne zaman böyle bir şey yaşansa işimizi hissediyoruz. Yağmurlu günlerde belediye başkanı eline şemsiye alsın göğe şemsiye çeksin demiyoruz. Ancak cılız cılız yağan yağmurda bile esnafın dükkanını su basıyor. Esnaf yağmur yağmasın duasına çıkıyorsa burada bir problem vardır. Burada ilk günden beri bir irade gösteriyorsunuz. Bence bizim size muhalefet kanadı olarak söylememiz şu yönde; iradeyi hafif yağan yağmurda dükkanına su basan vatandaştan yana da göstermelisiniz. Bugünden tezi yok altyapı ve üstyapı sorunları ile ilgilenmelisiniz. Burada irade göstermeniz altyapı ve üstyapı sorunları ile olmalı. Bir çöp meselesi var. Bununla ilgili sizi aradık ve konuştuk. Siz böyle bir uygulamamız yok dediniz. Çöp mucitleri çıktı. Bayraklı’nın gerçeği farklı. Bayraklı Belediyesi’nde çöp mucidi yeşili, doğayı katledip, çağ dışı doğaya düşman bir hareketle yapılan vahşi depolama. 7 katlı bina büyüklüğünde bu. Diyeceksiniz ki ben görevde değildim. Evet değildiniz, ancak bir mucit var ve bu kişi size de akıl veriyor. Burası Temizlik İşleri Şantiyesi’nin içerisi. Orası böyleyse kentin genelini siz düşünün” ifadelerini kullandı. 

KUL: KADIN SIĞINMA EVİ ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM DEĞİLDİR
CHP’li Meclis Üyesi İpek Kul ise kadın sığınma evleri üzerinden haksızlık yapılmaması gerektiğini vurgularken, “Bayraklı ile ilglili eleştirilerin haklı olması bizi rahatsız etmez eleştiriler katkı koyar sonuçta. Dilek Hanım'ın kadınlar konusunda hassasiyeti olan sorunsun dinledik. Bazı işlerde yerelde hassasiyeti içinde bulunduğumuz partiler içinde de göstermeliyiz. Kadın sığınma evi övünülecek bir durum değildir. 2002 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesinin sonra bir gecede çıkarılan kanunun gereğidir. Bizler kadınların güvencesini ortadan kaldırırken alınmış kararları kadın düşmanlığı gibi yorumlamaktan daha rasyonel yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.  Başıboş sokak hayvanı olarak adlandırmayı da doğru bulmuyorum. Çocuklar elbette çok kıymetli ancak bu çocukların acısı üzerinden görüşülmesi içinde yeterli değil. Biz İslam dinine tabiyiz ve Allahın verdiği canı Allah'tan başka kimse alamaz. Bize düşen canlarımıza belediye kapsamında nasıl sahip çıkarız ve kuduz riskini önceleriz diye çalışma yapmaktır" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI SALONU TERK ETTİ 
Gündem dışı konuşmalarda ise sık sık AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi cephesinden ‘konuşmalar uzun’ ve ‘ilçe gündemine değinilmiyor’ diyerek itirazlar yöneltildi.  Söz alan meclis üyelerinin konuşmaya devam etmesi sonrası Cumhur İttifakı üyeleri yeterlilik önergesi verirken önergenin kabul edilmemesi üzerine AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi grubu meclisi terk etti.

Halk Konut ile ilgili bir şeyler diyor ancak bilmediği konu hakkında çamur atıyor sonra gidiyor. Bir birligi varsa konuşsun aksi takdirde biz kendisine bilgi verelim

ÖNAL: KARŞILIKLI SAYGISIZLIK OLMADIĞI SÜRECE HERKESE SÖZ VERİYORUM
AK Parti Grubunun meclis salonunu terk etmesi sonrası ‘süre kısıtlaması’ tepkilerine karşılık konuşan Başkan Önal, “Burada ben söz isteyen herkese söz vereceğim. Grup başkanvekilleri arasında süre ile ilgili anlaşmaları olmadı. Ben söz isteyen tüm meclis üyelerine söz vereceğim. Kişisel haklarına girilmeyeceği sürece herkese söz vereceğim. Karşılıklı saygısızlık olmadığı sürece herkese söz veriyorum. Bayraklı ilgili konuşacak konular var. Biz toplantımıza devam ediyoruz. ” ifadelerini kullandı.

 
Otomobil ile minibüs çarpıştı: 7 kişi yaralandı
 
Başkan Önal açtı ağzını yumdu gözünü: Sendika işi şova döktü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden orman yangınına hızlı müdahale
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Germencik ...
Başkan Balkan: Urla'da rant olmasa 53 aday olmazdı!
Urla Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında AK Parti meclis üyesi ...
Büyükşehir’de referandum bölünmesi… Birlik Yerel Sen’den hayır çağrısı!
Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam ...
 
Aliağa Yolcu İskelesi için çalışmalar başladı
Aliağa Belediyesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi iş birliğinde ...
TİS krizinde yeni gelişme… Büyükşehir'de sandık kuruluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden TİS krizinde son sözü emekçiler ...
Çiğlili çocuklar eğlenceye doyacak
Çiğli Belediyesi, 10-11 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceği etkinlikler ...
 
Seferihisar Belediyesi bir tık uzakta!
Seferihisar Belediyesi, vatandaşın belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmasını ...
Buca'da can dostlara destek!
Buca Belediyesi, çip taktırma ve kısırlaştırma masrafları yüzünden sokaktaki ...
Eşrefpaşa Hastanesi’nde temeller atıldı!
Eşrefpaşa Hastanesi ek binasının temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva