HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2011 Perşembe - 20:06

Bayraklı’da engelli binası tartışması

Bayraklı Belediyesi Aralık Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yönettiği meclis toplantısında engelliler binası olarak yapılan ve belediye kurulduğundan bu yana hizmet binası olarak kullanılan Osmangazi Hizmet Binası tartışmalara neden oldu.

Bayraklı’da engelli binası tartışması

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ali Kökoğuz engelliler haftasını yaşadıkları bu günlerde belediyenin engelliler merkezi olarak yapılan binadan halen daha çıkmamasının üzüntüsünü yaşadıkların söyledi. Kökoğuz, “Biz burada başkasına ait binayı kullanıyoruz. Halen daha buradayız. Burada oturmak bizim hakkımız değil. Binayı hemen terk etmemiz gerekiyor” dedi. Kökoğuz belediyenin yeni hizmet binası yapılana kadar prefabrik binalarda hizmet verebileceğini de sözlerine ekledi.
 
EMNİYET ÇIKSIN
Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, engelliler merkezi olarak yapılan binadan yeni hizmet binasın yapmadan çıkamayacaklarını ifade etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen Aydın Güven Gürkan Kültür Merkezi’ni geri alacaklarını söyleyen Başkan Karabağ, verilen 6 aylık uzatmanın ardından bir daha süreyi uzatmayacaklarını ifade etti. Emniyetin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ait olan binanın boş katlarına gitmesini isteyen Karabağ, “ Biz, Postacılar’daki binamıza araçlarla öğrenci taşımak zorunda kalıyoruz. Hizmet binası olarak aşağıda emniyetin kullandığı yeri yapabiliriz” diye konuştu.
 
YAZIKLAR OLSUN
Ak Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe de belediye binasındaki işgalin sona ermesini istedi. Boztepe, “Eğer biz burada kullanılan 7-8 oda ve bir salon için burayı kullanıyorsak bize yazıklar olsun. Engelli olmak sadece eli, kolu olmamak değildir. Beni asıl korkutan beyin engellilerin olmasıdır. Bunu da burada görüyorum” ifadelerini kullandı. Boztepe’nin konuşmasının ardından CHP sıralarından ‘ne demek istiyorsun, kimi kastettin açıkla’ sesleri yükseldi.
 
UYARIYORUM
Boztepe, Belediye Başkanı Karabağ’ın yapılan eleştirilere kulak asmadığını da söyledi. Kurban yerleri ile ilgili sorulan sorulara cevap alamadıklarını belirten Boztepe, “Belediye başkanı ‘buralara hizmet verdik’ diyor. Sanki babasının cebinden veriyor” dedi. Bunun üzerine Başkan Karabağ üç kez üst üste Boztepe’ye “Seni uyarıyorum” dedi. Boztepe’nin sözlerine devam etmesinin ardından Karabağ, “Bir daha bu mecliste bu tür konuşmalar istemiyorum. Sorulan sorulara başkan anında cevap vermek zorunda değil. Yazılı olarak alırsınız. Biz her söylenene cevap verecek olursak o zaman meclisi meclis üyeleri yönetsin” ifadelerini kullandı.
 
KÖTÜ NİYETİM YOK
AK Parti ve CHP gurubu arasında geçtiğimiz ay tartışmalara neden olan Başkan Karabağ’ın kurban yerleriyle ilgili söylediği “kulağına istemiyorsan başka yerine söylesin” sözleri tutanaklardan çıkartıldı. Karabağ, sözlerin değiştirilmesini isteyince AK Partili Ali Aslan, “Hata yaptığınızı düşünüyorum. Bunu kim kime söylerse onur kırıcıdır. Özür dileyin. Özür dilemek erdemdir” dedi. Karabağ ise, “Kötü niyetim yok. Hakaret etme niyetim yok. ‘Yüzünüze söylesin demek’ istedim. O an kelime aklıma gelmedi. Siz burada birçok konuda konuşuyorsunuz ama özür bile dilemiyorsunuz” dedi. Değişiklik oy çokluğu ile kabul edildi.
 
SEN DOĞMADAN BURDAYDIM
Engelli konusuna dahil olan AK Partili Ender Doğan ise, “Merkezi hükümetin 8 yıllık dönemde sosyal alanda sağlanan kaynaklar sadece Türkiye de yurt dışında da övgüyle bahsediliyor. Sağlık Bakanlığı ücretsiz helikopter uçak kullandırıyor. Postacılardan neden buraya geldik. Biz burada işgalciyiz. Halktan kaçmak için buraya mı geldik. Topu bir yerlere atarak kurtulamazsınız” dedi Bunun üzerine Karabağ da “İyi biliyorum neyin ne olduğunu. Sen doğmadan ben bayraklıdaydım” cevabını verdi.
CHP’li Cemal Eroğlu ise tartışmaların uzaması üzerine , “Kimse engelliler üzerinden rant sağlamaya çalışmasın. Bir takım siyasi hesaplar yapılarak burası ilçe yapıldı. Buralar yeni belediyeler olduğu için buralar kullanılmak zorunda kalındı. Burası en yakın zamanda terk edilecektir” dedi. Meclis üyeleri arasında zaman zaman ülke politikasına girmeme konusunda tartışmalar yaşandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bıkan vatandaş 4 Aralık 2011 Pazar 17:39

bırakın bu boş işleride, biraz proje üretin

Yorumu oyla      12      6  
REZALET 4 Aralık 2011 Pazar 13:55

ŞU KONUŞULAN KONULARA BAK.HASAN BEYİN MEKANINDA KONUŞULAN BU OLUR ANCAK.HANİ GÜZEL GÜNLER GÖRECEKTİK.NİYET HİZMET OLMAYINCA GERİYE BÖYLE BOŞ ŞEYLER KALIYOR.UMARIM 2014 SON DÖNEMİN OLUR.

Yorumu oyla      13      6  
raşitum naslsun 3 Aralık 2011 Cumartesi 18:15

hüsnü poztepe kardeşim neden kendi isminle yapmıyorsun yorumuda rumuz kullanıyorsun çok yannıs bir tutum bençe sen raşit degilsun sen hüsnü poztesun ve akparti hiç bur zaman rezil olmaz vay tek hüsnüye kalan akparti vah

Yorumu oyla      13      6  
RAŞİT 2 Aralık 2011 Cuma 13:28

dün akşam meclisteydım ak parti yeni yönetımındede 6 yada 7 kişi vardı aralarında yılmaz saynı denen kişi de vardı sanırım utanmıştır hüsnü beye çakma ak partılı demişti dün yine hüzsnü bey dayanmadı ak partı meclis gurubunun onurunu yine hüsnü bey kurtardı iyiki varsın kardeşım hüsnü boztepe iyiki varsın sen olmazsan rezıl olçağız o mecliste

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Meclisi'nde deprem gündeme geldi
Narlıdere Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında Van Depremi ve Narlıdere’de ...
CHP'li meclis üyelerinden Tatı'ya protesto!
Buca Belediyesi’nin CHP’li on muhalif meclis üyesi, hizmet ve yatırımların ...
Tenor kardeşler Karşıyaka’da ayakta alkışlandı
Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, Tenor Kardeşler Aydın-Ayhan ...
 
Selçuk Belediyesi’nde teknoloji devrimi
Selçuk Belediyesi tüm birimlerin yazılım programlarını değiştirerek bilgi ...
İşte sokaktan gelen kahramanlarımız...
Karşıyaka Belediyesi’ne ait, barınaklarda yaşayan sokağa terk edilmiş ...
Oxford Seferihisar'a geliyor
Seferihisar Belediyesi, İngiltere'den Oxford, Amerika'dan Ferris State ...
 
Sendikacılardan Büyükşehir'e destek ziyareti
Türkiye Devrimçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’e bağlı sendikaların ...
Buca Kent Konseyi’nden sağlık taraması
Buca Kent Konseyi önderliğinde düzenlenen sağlık taramasında Mustafa Kemal ...
Bornovalı kadınlara Bayan Sındır sürprizi
Bornova Belediyesi’nin 2010 yılının Nisan ayında başlatıp ödül aldığı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva