HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2012 Cuma - 08:21

Bayraklı’da ‘bindirme üye’ tartışması

Büyük mahallelerde sandık kuracak olan CHP Bayraklı örgütünde ‘bindirme üye’ krizi patlak verdi. Karabağ- Ölçer yapısına muhalif partililer, Osmangazi’de 90, ilçe genelinde 200 kişinin üye yapıldığını öne sürdü. İlçe Başkanı Levent Ölçer “Kayıtlar 12. Madde değil, münferit” dedi.

Bayraklı’da ‘bindirme üye’ tartışması

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ/ ÖZEL- Delege seçimlerine geçtiğimiz hafta başlayan ve bu hafta sonu da Manavkuyu, Mansuroğlu ve Osmangazi gibi büyük mahalleler başta olmak üzere, 10 mahallede daha sandık kuracak olan Bayraklı’da ‘bindirme üye’ krizi patlak verdi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Levent Ölçer ‘in, üstünlük kurmak istedikleri önemli mahallelerde, parti tüzüğünün 12. Maddesi’nden faydalanarak, ilçe genelinde iki yüzün üzerinde yeni üye kaydı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Partiye yeni katılan isimlerin birçoğunun farklı il ve ilçelerde ikamet ediyor olması da seçimler öncesi, kafaları iyice karıştırdı.
 
ŞİKAYET DİLEKÇESİ HAZIRLADILAR
İddiaya göre, İlçe Başkanı Levent Ölçer’in girişimleri ile delege seçimleri bu haftasonu yapılacak olan Osmangazi Mahallesi’ne, MYK kararı ile 90 yeni üye kaydı yapıldı. Yılın ikinci haftasında gerçekleştirilen MYK toplantısında alınan karar, parti içi muhalif kanadı da harekete geçirdi. Kendi aralarında toplantı yapan mahalle temsilcileri, Osmangazi Mahallesi’nde ikamet etmeyen yeni üyelere itiraz etti. Muhtarlık kayıtlarında yapılan incelemeler sonunda 90 üyeden yarıya yakınının Osmangazi dışındaki mahallelerde ikamet ettiği, hatta bir kısmının da farklı illerden geldiği tespit edildi. Mahalle temsilcileri, hazırladıkları şikayet dilekçesi ile CHP İl Başkanlığı’na itirazda bulundu. Muhalifler, hazırladıkları dilekçede, MYK kararına saygılı olduklarını ancak en azından Osmangazi’de ikamet etmeyen üyelerin oy kullanmasının engellenmesini istedi. İl yönetimi de şikayetler üzerine, o mahallede ikamet etmeyen üye varsa tespit edilmesi ve kayıtlarının kendi mahallelerine nakledilmesi yönünde çalışma başlattı.
 
12. MADDEDEN 200 ÜYE İDDİASI
Bayraklı’daki ‘bindirme üye’ krizi, muhaliflerin şikayet dilekçeleri ile parti genel merkezine de taşındı. MYK kararı ile üye kaydı yapılan partililerin, Osmangazi’de ikamet etmedikleri halde, bu mahallede oy kullanacakları endişesi dile getirildi. Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın da ikamet sorunu ile ilgili inceleme başlatacağı öğrenildi. Ölçer ve Karabağ yapısına karşı liste hazırlığında olan muhalifler, Bayraklı genelinde 200’ün üzerinde kişinin, 12. Madde sayesinde parti üyesi yapıldığını tespit ettiklerini söyledi. Bayraklı’nın en büyük mahallelerinden biri olan Mansuroğlu Mahallesi’nde de 10 civarında yeni üye kaydının gerçekleştirildiği tespit edildi. Durumdan rahatsızlık duyan partililer “Hani bu dönemde demokrasi vardı? Hani seçimlere şaibe karışmayacaktı? Bir oyla bile seçim kazanılan ortamda, onlarca bindirme üyenin vebalini kim ödeyecek? Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” şeklinde görüş belirtti.
 
ÖLÇER “YENİ KAYITLAR SONUCA ETKİ ETMEZ”
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer ise Osmangazi’deki yeni üye sayısının 90 değil 61 olduğunu, Mansuroğlu’da ise 10 civarında yeni üye bulunduğunu söyledi. üye kayıtlarının münferit bir çalışmadan ibaret olduğunu dile getiren Ölçer “Mahalle seçimlerinde, sandık sonucuna etki edecek bir durum söz konusu değil. 800- 900 üyesi olan mahallelerde bu rakamların etkisi çok az olur. MYK’dan çıkan bir kararı tartışmak gereksiz. İddia edildiği gibi bir ikamet sorunu da bulunmuyor. Arkadaşlar farklı bir anlayış içerisinde” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyet Halk Partisi 28 Ocak 2012 Cumartesi 09:15

Sayın belediye başkanı ,ilçe başkanı levent ölçer,insanları tehdit ederek hileyle daleverelerle delege seçimi, almak istiyor halkın gönlünde bittiğinizin sizde farkındasınızki işi diktatörlükle götürmeye çalışıyorsunuz çıkarınız gözünüzü öyle karartmışki partiyi bitirdiğinizin bile farkında değilsiniz sizin diğer partileri eleştirmeye hiç hakkınız yok çünkü onların yaptıklarını siz kat kat fazlasıyla yapıyorsunuz,baskı,zulüm ,haksızlık,menfaat,saymakla bitmez

Yorumu oyla      14      8  
bayraklı bir tiyatro 28 Ocak 2012 Cumartesi 00:54

siz bakmayın siyaset yaptıklarına.her kez cebinin derdinde ilçesini düşünen yok.şimdiki meclis üyelerinin ikişer ikişer evlatları belediyede.hedeflerine ulaşmış.hasan başkanın çorba kazanı kaynıyor.hapise girmezse oda bir oh çekecek.eee geriye ilçe başkanı kalıyor.güya oda hiç bir yerden maaş almadan ilçe başkanlığı yapıyor.gülüyorum sadece.levent hizmet aşkıyla para almadan ilçe başkanlığı yapıyor.hemde 3 milyarlık başkan yardımcılığını bırakıpta..kimse inanmadı biiyorum.o inandık bilsin.pess

Yorumu oyla      15      8  
BÖYLE HALKÇILIK OLMAZ OLSUN 27 Ocak 2012 Cuma 23:11

BELEDİYE BAŞKANI, BAŞKANLIĞINI YAPSIN; İLÇE BAŞKANI İSE ÖRGÜTÜNE SAHİP OLSUN. BÖYLE KISIR ÇEKİŞMELERLE UĞRAŞIRKEN AKP BAYRAKLI'YI ALACAK. ARTIK; BELEDİYE BAŞKANI KARABAĞ DUYSUN DA KISIR ÇEKİŞMELERE GİRMESİN VE ARTIK DEVE GÜREŞİ RAMAZAN EĞLENCELERİNİ VE ALTIN DAĞITMAYI BIRAKIP BİRAA İCRAAT YAPSIN. YANLIŞ BİR İŞLEM DE YAPMASIN, TÜM MÜFETTEİŞLER VE MALİ ŞUBE TAKİPDE.

Yorumu oyla      13      8  
Reha abi kalemine sağlık 27 Ocak 2012 Cuma 21:37

Sayın Reha bey basına yıllarınızı vermiş bir değer olarak sizi görmekteyim.Umarım abi dememi mazur görür yazdıklarıma destek verirsiniz. Bayraklı Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Sayın Hasan Karabağ Ameliyat oldu İstanbul dan geldi karşılamayı sanki Akp ye pirim verilsin gibi organize ettiler gerçek başkancı olanlar daireleri terk etmediler çünkü mesai saatinde çalışmak başkanı daha yüceltirdi.Ama bu karşılamaya gitmeyenler zaten haber edilmediler Başkan iş ile yükselir şak şakla değil

Yorumu oyla      14      7  
chp bayraklı üyesi 27 Ocak 2012 Cuma 15:19

reha bey; sahada çalışan emekçi partiliden kastım,birilerinin adamı olmadan sadece partili çıkarları doğrultusunda çalışan, sadece seçim zamanı değil sürekli çalışan,bunu bir hayat felsefesi haline getirmiş emekçi insanları kastediyorum.örgüt seçimleri sonucunda kim kazanırsa elini sıkıp görev isteyen ve görevi yerine getiren kişileri kastediyorum.Malesef bu tarz insanların azlığını da yaşayarak öğrendim.sizin örneğini verdiğiniz tarz üye yapısı nedeniyle bu halde olduğumuzu düşünüyorum.

Yorumu oyla      15      7  
Reha Parlar 27 Ocak 2012 Cuma 15:01

Sahada çalışan emekçi partili anlayamadım. İnsanları ikna ederek başka partiden ,partisine kazandıran mı? Yada; Genel Başkanı hava alanında karşılama mangasına katılmak mı? Yada; Her türlü açılışta bulunmak mı? Bir partili nasıl çalışır.Ne yapar merak ediyorum.

Yorumu oyla      14      7  
chp bayraklı üyesi 27 Ocak 2012 Cuma 12:48

61 veya 10 hiç farketmez Levent bey.bu şekilde 1 tane bile olmamalı.sahada çalışan emekçi partililerin emeğinin çalınması olarak görüyorum bu bindirme,naylon üye konusunu.sadece ben değil üyelerin neredeyse tamamına yakını bu şekilde düşünüyor.Ama malesef bir tek "yetkili" kişiler bu duruma itiraz etmiyor ve savunuyorlar.Sistemden beslenenler malesef sistem değişikliğini istemiyorlar. gün gelecek devran dönecek akp halka hesap verecek diyoruz ya meydanlarda..ilk önce siz hesap vereceksiniz.....

Yorumu oyla      15      7  
partili 27 Ocak 2012 Cuma 12:11

Tabiki belediye başkanının bu kadar açıktan müdahil olması hiç bir şekilde doğru değil,sen halka hizmet et bırak delege seçimlerini ama belliki kendisine biat eden bir ilçe başkanı yaratma çabaları bu sen kendini değil CHP yi iktidar etmeye çalış halk neylerse güzel eyler

Yorumu oyla      19      7  
EŞREFPAŞALI 27 Ocak 2012 Cuma 11:59

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer İN söylediklerine bak fazla bir şey farkettirmez diyor,hani doğruluk hani dürüstlük CHP nin ruhu nerede yoksa chp nin ruhu yolsuzlukmu yalan beyancılıkmı birde kalkmış ne olmuş diyorsun allah senin gibileri Bayraklı halkının başından eksik etmesin oy uğruna koltuk uğruna yapılan işe bak siz nebiçim "insan" sınız yoksa......!

Yorumu oyla      15      7  
levent -hasan organizasyon 27 Ocak 2012 Cuma 11:17

bu ikiliden daha ne bekliyorsunuz.2014 de kadar bünyelerindeki bütün seçimleri bu iki ileri düşünceye sahip ikili kimseye bırakmaz.bundan garip bir zevk alıyorlar.göreceksiniz sırf bu ikiliden 2014 de kurtulmak için fanatik chpliler ya oy kullanmıcak yada mhp ye oy verecekler.başka türlü kurtulunmaz.niyet kötü olunca bu haberleri sık sık görmek doğal olmaya başladı bayraklıda.hasan bey lakabına yakışır işlerin içinde.onun yaptıklarını bünyem yadırgamıyor artıkın.hasanmı yapar.yaparmı?.yapar..pes

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da delege kavgası hastanelik etti!
Bornova Belediye Meclis Üyesi Yıldız ile kavga eden eski İl Disiplin Kurulu ...
CHP'li 50 vekil komisyonu bastı
CHP’li yaklaşık 50 milletvekili, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına ...
İstiklal Marşı kaldırılıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda İstiklal Marşı okunmasının ...
 
AK Parti Karşıyaka'da Sürekli'nin ekibine onay
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yeni ekibi Ankara’dan onay aldı.
CHP Konak ateş çemberinde!
İzmir’in en büyük ikinci ilçesi olan Konak’ta hafta sonu sandık heyecanı ...
Bakan Dinçer'den 'okul kiralama' yöntemi açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni okul yatırımları için kamulaştırma ...
 
Binali Yıldırım: İnternet çıktı, mertlik bozuldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de ...
Mehmet Ali Susam davadan resmen vazgeçti
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, genel seçimlerden iki gün önce ...
Çıray: 500 metrelik cinayetin sorumlusu kim!
Tiresporlu genç futbolcu Serkan Tuğal’ın ölümünü sağlık cinayeti olarak ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva