HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2012 Pazartesi - 14:48

Bayır'dan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Sayın Tacettin Bayır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Bayır dan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

İZMİR - CHP İzmir İl Başkanı Bayır tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:
 
Günümüz şartlarında yapılabilecek en zor mesleklerden biridir gazetecilik. Hem yıllardır bu işi namusu ve onuruyla yaparak kalemlerini satmamış ustalar, hem de okudukları okullarda nasıl gazetecilik yapılacağını öğrenip mezun olan genç gazeteciler için, şimdiye kadar görülmemiş bir baskı ve psikolojik yıpratma söz konusu.
 
Yapılan gazetecilik görevinin önemine, zorluğuna her 10 Ocak’ da dikkat çekilir ve gerçekten de zor ve önemli bir görevdir. Ancak, gazetecilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi, geçimlerini hiçbir baskıya boyun eğmeden sağlayabilecekleri imkanlara ulaşmaları, bu iktidar döneminde iyice arap saçına dönen yıpranma haklarının bir türlü verilmemesi nedense hep gündem dışı kalmaktadır.
 
Dürüst ve tarafsızca mesleğini yapan hiçbir gazetecinin işini zengin yada ünlü olmak için bu işi yaptığını düşünmüyorum. Yapılan iş haksızlığa, zorbanın gaddarlığına, güçlünün güçsüzlere uyguladığı baskıya ve gerçeği gizlemek isteyenlere karşı bir savaştır.
 
Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez bir iktidarın kendi medya ordusunu yaratmak, gazetecileri bizden olanlar ve olmayanlar diye ayırmak üzere büyük ve tehlikeli bir çaba içinde olduğunu görmekteyiz. Bu çaba mesleğini yapmak isteyen ve elbette ki hayatını idame ettirmek isteyen gazetecilerimiz için dayanılmaz bir baskı ve tehdit unsuru oluştur. Gazeteciler bu baskıya biraz baş kaldırdıklarında, siyasi güç tüm imkânlarını kullanarak, ya çalışan gazeteciyi kurumundan uzaklaştırmak, ya da gazetecilik yapamayacağı bir yere yollamak için her türlü yolu denemektedir. Onun için bugün neredeyse dışarıda çalışan kadar, cezaevlerinde gazetecilik yapmaya çalışan tutuklu gazeteciler var. 
 
Gazeteler ve gazetecilerle uğraşan, sürekli susturmaya ya da sadece kendi söylediklerini yazmaya zorlayan bir zihniyetin, hangi işinin ve icraatının düzgün olduğuna inanırsınız. İşini doğru yapan, dürüstlükten taviz vermeyen, amacı hizmet olan kim Özgür ve Çok sesli bir basından rahatsızlık duyabilir.
 
Çalışan gazetecilerin günü maalesef kutlanacak bir gün haline getirilememiştir. Kutlanır bir hale gelmesi, gazetecilerin sorunlarının çözülmesi, saatlerce çalışan muhabirlerden başlayarak maddi ve sosyal hakların iyileştirilmesi, yıpranma paylarının vakit kaybetmeden yasalaştırılması, çalışan gazetecilerin üzerindeki hem iktidar hem patron baskısının kaldırılması, gazete ve televizyon sahiplerinin maliye ve benzeri kurumlar kullanılarak tehdit edilmemesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.
 
Her ne kadar “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak bilinse de, inanıyorum ki, hayatının bir yerinden gazeteciliğe başlamış olan her basın emekçisi ömrünün sonuna kadar gazetecilik vasfını taşır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta bugün kurumlarında çalışan tüm basın emekçileri ve gazetecilerimizin, aynı zamanda yaşayan ve gazetecilik yaparak bu ülkeye hizmet etmiş olan tüm basın emeklilerinin günü kutlar, Kalemlerini özgürce oynattıkları, ya kovulursam ya tutuklanırsam korkusu yaşamadıkları bir mesleki yaşam dilerim.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alptekin Sarıca 9 Ocak 2012 Pazartesi 19:27

Gazeteci Sedat'ı disipline veren sen, Gazeteci Mustafa'yı disipline veren yine sen! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bence siz "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" değil de "10 Ocak Çalışan Benim İçin Çalışan Gazeteciler Günü” açıklaması yapmışsınız.

Yorumu oyla      13      6  
ÇAMYAYLA 9 Ocak 2012 Pazartesi 15:05

BAYIR BEY HER ÖNEMLİ GÜNDE TAŞIN ALTINDAN ÇIKIP YORUM YAPMAYI ÇOK SEVİYOR. AMA NE TEZATTIR Kİ HİÇBİR SÖYLEMİ EYLEMLERİ İLE ÖRTÜŞMÜYOR! YANİ ASLINDA YANLIŞ YAPTIĞINI O DA BİLİYOR FAKÂT BOŞ BOŞ KONUŞMAKTANDA KENDİNİ ALAMIYOR.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'dan kritik genel başkanlık açıklaması!
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yeniden CHP’nin ...
Bucaspor yönetiminden AK Parti'ye ziyaret
Bucaspor yönetim kurulu üyeleri Kulüp Başkanı Şükrü Kayagüney eşliğinde ...
Kılıçdaroğlu: Başbuğ Yüce Divan'da yargılanmalı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa'ya göre, Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini söyledi.
 
AK Partili Ali Aşlık'tan flaş değerlendirmeler!
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, kongre sürecindeki partisi ve Büyükşehir ...
CHP'den AK Parti'ye misilleme!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ...
Kınık’ta Sami Mollaahmet yeniden seçildi
AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı görevine Sami Mollaahmet yeniden seçildi. ...
 
Başbakanlık’a Beyaz Saray modeli
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 150 dönüm arazi üzerine inşa ...
Baykal'dan Başbuğ açıklaması: Yargı sorunudur
CHP'li Deniz Baykal, Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili, "Yargı sorunudur" dedi.
CHP'li Susam'dan zehir zemberek sözler!
CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam, “Kim, ne yaparsa yapsın bu kentin CHP’yle ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva