HABERLER>GÜNCEL
25 Kasım 2011 Cuma - 13:41

Başsavcı: 'Operasyonlar devam edebilir'

Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili açıklama yapan Başsavcı Kavak, "Yeni delillere göre yeni bir operasyon yapma ihtimalimiz de olabilir. Kocaoğlu'nun şu an için gözaltına alınması gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

Başsavcı:  Operasyonlar devam edebilir

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili olarak Yeni Asır'a konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, "Yeni delil durumuna göre operasyonlar devam edebilir" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun şu an için gözaltına alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Kavak, "İleride delillerin oluşması ne gösterir onu bilemeyiz. Şimdi bu 2. Operasyon ve son operasyon da diyemeyiz. Çünkü var olan delillere yeni deliller de eklenebilir ve yeni bir operasyon yapma ihtimalimiz de olabilir" dedi.

Savcının diğer açıklamaları için tıklayınız
 
'10 GÜN ÖNCE PLANLADIK'
Operasyonun zamanlaması konusundaki yorumları yanıtlayan Başsavcı Durdu Kavak, "Zamanlaması konusunda hiç düşünmedik. Bir hafta, 10 gün öncesinden bu operasyonun planlamasını yaptık. Kötü bir tesadüf oldu ama inanın bu tarihin EXPO'nun olduğu tarih olduğunu dahi bilmiyorduk. Ancak söylendiği gibi o kadar kötü etki yaratacağını da düşünmüyorum. Bu tür operasyonları hep sabah erken saatlerde ve insanların evlerine yönelik olarak yaparız. Erken saatte yapmamızın nedeni, insanların kaçma ihtimallerini düşünerek hareket etmektir. Evlerinde alma nedenimiz ise tamamen kişilerin daha fazla rencide olmaması, yapılan yasal işlemden dolayı küçük düşürücü duruma düşmemesi içindir. Biz aynı uygulamayı mesai saatleri içinde ve insanların işyerlerinde yapsak, o insanları çok küçük düşürürdük. Biz insanların yargılama süreçleri bitene kadar masum oldukları görüşüyle ve kişisel haklarının olabildiğince zarar görmemesi adına bu yöntemle çalışıyoruz" dedi.

"İnsanları gözaltına alırken sadece o insanları gözaltına alma gibi bir çalışma içinde de bulunmuyoruz" diye konuşan Kavak, şöyle devam etti: "Operasyonlarımızın iki amacı vardır. Birincisi tabii ki belirlenen kişileri ifadelerini almak için gözaltına almak ama ikinci amacımız insanları aldığımız yerde, iddialarla ilgili varsa deliller onları da toplamak. Biz insanları alırken aynı zamanda delilleri de topluyoruz. Bakın kanunumuz açıktır, 'şüphelinin 7 yıldan fazla hapsi istenen durumlarda, şüphelinin kaçacağını düşünerek hareket edebilirsiniz' der. Yapılan işlemler de tamamen bu şüphelilerin işlediği isnat edilen suçların cezalarının yüksek olmasından kaynaklanmaktadır. Siz kendiniz için 20 yıl, 30 yıl hapis istenen bir suçlamayla karşı karşıya kalsanız çok küçük bir ihtimal de olsa kaçmayı düşünmez misiniz? Bu tamamen bu amaçlı bir tedbirdir."

Bilirkişi raporlarıyla ilgili eleştirilere de katılmadığını belirten Kavak, "Biz savcılar tamamen bilirkişi raporlarına göre hareket etmeyiz. Bilirkişi raporları bize sadece yol gösterir, yön verir. Ama onların her dediğini yapmak zorunda değiliz. Anlamadığımız, bilemediğimiz konularda bilirkişiler raporlarında bizi aydınlatırlar. Bizler bilmediğimiz konuları onları çağırır tekrar tekrar sorarız. Böylece suçun nasıl işlendiğini, neyin eksik olduğunu anlar ve işlemlere başlarız. Bilirkişi raporuna itiraz etmeleri tabii ki en doğal haktır" diye konuştu.
 
'Soruşturma sürdüğü için gecikme yaşandı'
İddianamenin açıklanması konusunda yasal süreç içinde bir gecikme olduğunu ancak bu gecikmenin tamamen soruşturmanın devam etmesinden kaynaklandığını dile getiren Başsavcı Durdu Kavak şunları söyledi: "Bir soruşturmanın bittiğini düşünmediğiniz, yeni yeni bir şeyler bulduğunuz, bağlantılı bir takım şeylerin daha ortaya çıktığı durumda doğal olarak iddianameyi hazırlayıp, soruşturmayı tamamlamak mümkün olmuyor. Ancak bu operasyondan sonra bir kısım sanıklarla ilgili soruşturmamın tamamlanmış olabileceğini ve iddianamenin de en kısa sürede hazırlanacağını tahmin ediyorum.” (Ali Eyce/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 26 Kasım 2011 Cumartesi 12:15

İlk operasyon yapılalı 7 ay oldu iddaname yok.Baskınlar aramalar onlarca insanı tutuklamalar varşu kadar götürmüşler diye dedikodu bile yok.Delilden vazgeçtik dedikodu bile çıksın razıyız.Atın içeri diyelim .Haklılarmış canım diyelim.

Yorumu oyla      12      6  
Umutluyum 25 Kasım 2011 Cuma 23:11

sn. savcım umarım dediğiniz gibidir, umarım ileride elle tutulur ve gözle görülür somut delilleri ortaya koyabilir ve anlınızın akıyla çıkarsınız bu davadan. Yanlız bu iddialar yarın ispatlanamaz ve somut birşeyler ortaya koyamazsanız Türkiye'de ne denli ileri demokrasi olduğunu kanıtlayacaksınız ve bu hesabı veremiyecek duruma düşeceksiniz. bakalım size gaz verip bu soruşturmaları yaprıranlar işler ters tepince yanınızda olacaklarmı. saygılarımla kolay gelsin.

Yorumu oyla      18      7  
göçmen 25 Kasım 2011 Cuma 23:09

bu şehrin sahibi halktır.... bu tutum ve konuşmalar boş.................

Yorumu oyla      13      9  
özbucalı 25 Kasım 2011 Cuma 20:25

helal sayın savcım Allah başımızdan eksik etmesin sizin gibi değerli insanları,kanunlar ortada ve bir kanun adamının yol göstericisi Her zaman TCK'dır(TÜRK CEZA KANUNU)koparılan yaygaralara bakmadan,işinien ince ayrıntısına kadar dikkatlice yapan herkesten razıyım..Allah yardımcıları olsun..Güzel ve doyurucu bir açıklama olmuş..yaygara koparanlar iyi okusun..ADALETE GÜVENMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK....HERKES İÇİN GEREKLİ...

Yorumu oyla      15      10  
ali kayancıoğlu 25 Kasım 2011 Cuma 15:23

Savcımıza güvenelim titiz bir hukukçu gibi konuşuyor.EXPO var diye kişilerin suç işleme özgürlüğümü var yani? burası muz cumhuriyetimi? polisimize savcımıza hakimimize güvenelim...

Yorumu oyla      18      18  
Mesut 25 Kasım 2011 Cuma 14:46

Hala insanların sabahın köründe eşi ve çocuklarının yanında iken gözaltına alınması intikamcı bir duygu. Sabah 7 de git şu saatte polise gel denilebilir. Ama amaç küçük düşürmek.

Yorumu oyla      27      11  
25 Kasım 2011 Cuma 14:33

SAVCI BEY AZİZ KOCAOĞLUNUN 6 AYDIR İDDANAME NİYE HAZIR DEĞİL DEDİKTEN SONRA NE DİYECEKLERDİ,UYDURMA DELİLLERLE BİŞEYLER YAPMALILAR ADAMLARA EMİR DE GELMİŞ ÖYLE PLANLAYINKİ BAŞKAN EXPO YADA KATILAMASIN

Yorumu oyla      24      12  
25 Kasım 2011 Cuma 14:31

SAVCI BEY AZİZ KOCAOĞLUNUN 6 AYDIR İDDANAME NİYE HAZIR DEĞİL DEDİKTEN SONRA NE DİYECEKLERDİ,UYDURMA DELİLLERLE BİŞEYLER YAPMALILAR ADAMLARA EMİR DE GELMİŞ ÖYLE PLANLAYINKİ BAŞKAN EXPO YADA KATILAMASIN

Yorumu oyla      20      11  
AREN 25 Kasım 2011 Cuma 14:12

HAYDİ CHP liler SİSLERİ GÖRELİM . ASKERLER VE İŞÇİ PARTİLİLER GİBİ CESURCA MÜCADELE EDEBİLİCEKMİCİNİZ TAYİBİN İLERİ DEMOKRASİ İLE.TATLI SU SOLCULUGU BİTTİ.

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balanlı beddua etti, salon ‘amin’ diye inledi
Balyoz Davası'nda Orgeneral Bilgin Balanlı savunmasını yapıyor. Balanlı ...
Baba-oğul 525 paket 'Bonzai' ile yakalandı!
Yurt dışından Türkiye'ye getirilip İzmir'de piyasaya sürülmek istenen ...
Manisa'dan geldi İzmir'de silahlı saldırıya uğradı
Manisa'dan İzmir'e gelen 33 yaşındaki Cihan Kılıçoğlu, kimliği belirsiz ...
 
ÖSYM'den şaka gibi yeni bir skandal daha
ÖSYM, 9 bin hakim adayının gireceği İdari Yargı Hâkim Adaylığı Sınavı ...
EKDAV'dan ilginç proje
Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla, "Sevgiyle Uzanan El" projesi ...
‘Kandil değil, piknik hatırası’ymış
Son KCK operasyonunda gözaltına alınan İrfan Dündar’ın avukatı Özcan Kılıç, ...
 
Çocukları yaşama katan kurs
Türk Sineması’nın önemli isimlerinden olan senaryo yazarı, yönetmen ve ...
Yargıtay Başsavcılığı, N.Ç. davasında karara itiraz etmedi
Yargıtay Başsavcılığı, 13 yaşında, 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'nin ...
'Kadına Şiddet' sözleşmesine ilk imza Türkiye'den geldi
Türkiye kadına şiddetle ilgili sözleşmeyi onaylayan ilk ülke oldu.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva