HABERLER>GÜNCEL
25 Kasım 2011 Cuma - 13:46

Balanlı beddua etti, salon ‘amin’ diye inledi

Balyoz Davası'nda Orgeneral Bilgin Balanlı savunmasını yapıyor. Balanlı savunmasında 'Türk ulusu adına, Türk hakimleri önünde temelsiz sahte iddialar nedeniyle savunma yapmak zorunda bırakıldığım için son derece üzgünüm. Beni bu duruma düşürenleri de lanetliyorum' dedi.

Balanlı beddua etti, salon ‘amin’ diye inledi

İSTANBUL- "Balyoz Plan" davasında ilk kez savunma yapan tutuklu sanık YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, "Allah, Balyoz komplosunu yapanları ve bize bu acıları yaşatanları helak etsin" diyerek beddua etti. Balanlı’nın bu sözlerine tutuklu sanıkların ve izleyicilerin "Amin" sesleri yükseldi.
Balyoz Davası kapsamında tutuklandıktan 6 ay sonra savunma yapan Balanlı iddianamenin sahte dijital verilere dayandığını belirterek, "Bu dava ile Türk subayı ve generallerinin aşağılanması amaçlanmıştır" dedi.
 
"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 51. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek ve YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da aralarında bulunduğu 148 tutuklu sanık hazır bulundu. 36 tutuklu sanığın katılmadığı Balyoz davasında 4 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli orgeneral Ergin Saygun ve Tümamairal Ahmet Sinan Ertuğrul ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken, tutuklu sanık Bilgin Balanlı’nın savunmasının alınacağını belirterek, Balanlı’yı kürsüye çağırdı.
 
"SAVUNMA YAPMAK ZORUNDA BIRAKILDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"
Son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında YAŞ üyeliğine atanan sanık Bilgin Balanlı ilk kez yaptığı savunmasında suçlamaları reddetti. Balyoz Davası kapsamında tutuklandıktan 6 ay sonra savunma yapan Balanlı, savunmasında şu ifadelere yer verdi: "Türk ulusu adına Türk hakimleri önünde temelsiz, sahte iddialar nedeniyle savunma yapmak zorunda bırakıldığım için son derece üzgünüm. Beni bu duruma düşürenleri de lanetliyorum. Bizlere iftira atanlar bunun hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir. İstiklal Marşı’nda da belirtildiği gibi ’Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın" dedi.
 
"İDDİA MAKAMINI İSPATA DAVET EDİYORUM"
Görsel sunum eşliğinde savunma yapan Balanlı, davanın sahte dijital verilere dayandığını ileri sürdü. Balanlı, "Davanın iddianamesinde hiçbir somut delil bulunmamaktadır. İddialar hayal ürünüdür. Cumhuriyet savcıları ve mahkeme tarafsızlığını yitirmiştir. Balyoz davasında masumiyet karinesi ihlal edilmiştir " dedi. Balanlı, "İddia sahibi, iddiasını ispat etmekle yükümlüdür. Bu nedenle iddia makamını ispata davet ediyorum. Kartalın başı kopartılmış ve donanma Hasdal Limanı’na demirletilmiştir. Bu dava ile TSK mensupları suç örgütü gibi gösterilmiştir" diye konuştu. Balanlı, davada yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının istifa ettiğini de sözlerine ekledi.
 
BALANLI’DAN BEDUUA
Orgeneral Balanlı, "Allah, Balyoz komplosunu yapanları ve bizlere bu acıları yaşatanları helak etsin" diyerek beddua etti. Balanlı’nın bu sözleri üzerine sanık ve izleyici bölümünden "Amin" sesleri yükseldi. Duruşma sanık Balanlı’nın savunmasıyla devam ediyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göçmen 25 Kasım 2011 Cuma 22:27

amiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!

Yorumu oyla      13      6  
hüseyin ahmetoğlu 25 Kasım 2011 Cuma 21:12

sn dikicigil ordunun onuru ile oynayan yok oynamak isteyen de.ancak sizlere ak partililer e düşmanca bakışınızı anlamış değilim.sizler her halde uzaydan geldiniz 2001 öncesi türkiyesinden bir habersiniz.ilk önce bir geçmişiniz ile ilgili yaşanmışları bir oku ondan sonra yorumla.herhalde sizde göz var görmüyor kulak var duymuyor.

Yorumu oyla      12      8  
mehmet 25 Kasım 2011 Cuma 15:47

irtica yine mi hortladı acaba :)) komutan dua etti.

Yorumu oyla      14      9  
Işık Dikicigil 25 Kasım 2011 Cuma 15:28

GALİBA YASSI ADA DURUŞMALARINDA "SİZİ BURAYA KOYAN GÜÇ BÖYLE OLMASINI İSTİYOR" DEMİŞTİ. ABD BÖYLE İSTİYOR. GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE ONUN İÇİN HER ZAMAN TEHDİT OLMUŞTUR. RUSYA DAĞILMASAYDI TÜRKİYE NİN ÖNEMİNİ YİTİRMEZDİ. AMA SİZLER DİKKAT ETMEDİNİZ BU TEHLİKEYE . TURUNCU DEVRİM YEŞİL DEVRİM ARAP BAHARI DERKEN, SIRA TÜRKİYE YE GELMİŞTİ. LALE DEVRİ BİTTİ GÜL DEVRİ BAŞLADI. GÜL DEVRİ SÜMBÜL DEVRİ DERKEN HERHALDE ARINÇ BUNU KAST ETTİ. KİMSE TÜRK ORDUSUNU ONURUNU KIRAMAZ.

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baba-oğul 525 paket 'Bonzai' ile yakalandı!
Yurt dışından Türkiye'ye getirilip İzmir'de piyasaya sürülmek istenen ...
Manisa'dan geldi İzmir'de silahlı saldırıya uğradı
Manisa'dan İzmir'e gelen 33 yaşındaki Cihan Kılıçoğlu, kimliği belirsiz ...
ÖSYM'den şaka gibi yeni bir skandal daha
ÖSYM, 9 bin hakim adayının gireceği İdari Yargı Hâkim Adaylığı Sınavı ...
 
EKDAV'dan ilginç proje
Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla, "Sevgiyle Uzanan El" projesi ...
‘Kandil değil, piknik hatırası’ymış
Son KCK operasyonunda gözaltına alınan İrfan Dündar’ın avukatı Özcan Kılıç, ...
Çocukları yaşama katan kurs
Türk Sineması’nın önemli isimlerinden olan senaryo yazarı, yönetmen ve ...
 
Yargıtay Başsavcılığı, N.Ç. davasında karara itiraz etmedi
Yargıtay Başsavcılığı, 13 yaşında, 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'nin ...
'Kadına Şiddet' sözleşmesine ilk imza Türkiye'den geldi
Türkiye kadına şiddetle ilgili sözleşmeyi onaylayan ilk ülke oldu.
Operasyonda 3. gün bilançosu: 8 tutuklu 12 serbest!
Körfez 2 Operasyonu’nda ilk gün yapılan 3 tutuklamadan sonra üçüncü günde ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva