HABERLER>POLİTİKA
3 Eylül 2011 Cumartesi - 11:37

Başkanlar’dan Bayır’a: Talihsiz açıklamalar

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın parti içinde yaşananlara yönelik yaptığı açıklamalar cevapsız kalmadı.

Başkanlar’dan Bayır’a: Talihsiz açıklamalar

FATİH YAPAR/EgedesonsözTacettin Bayır’ın “Kimse siyasi hesap yapmasın” diyerek tepki altını çizdiği CHP İzmir’de yaşanan sorunlar yine gün yüzüne çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu’nun ziyaretinin ardından yeni Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in açıklamaları ile durulan sulan tekrar bulandı. Bayır’ın açıklamalarına hedefteki belediye başkanlarından cevap gecikmedi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Talihsiz açıklamalar” ifadelerini kullandı.

Tacettin Bayır ne demişti?...tıklayın
 
ZAMANLAMA MANİDAR
Bayır’ın sürecin tıkanmasının nedeni olarak gördüğü Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin açıklamalara sessiz kalmadı. En sert tepkiyi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak verdi. İl Başkanı Bayır’ın açıklamalarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti öncesinde yapmasına anlam veremediğini ifade eden Başkan Solak, “Bu açıklamaları çok talihsiz buluyorum. Daha önce de genel merkez heyeti İzmir’e gelmeden önce bu tür çıkışlar ve açıklamalar yaptı. Hiçbir gerginlik ve sorun yokken tam da ortam yatışmışken çıkıp bu tür açıklamalar yapıyor. Ortalık süt liman iken böyle açıklama yapılmaz. Ortada bir sorun varsa sorunu çözecek olan da il başkanının kendisidir” dedi.
 
TEHDİT EDİYOR
Bayır’ın CHP geleneğini yaptığı vurguyu hatırlatan Başkan Solak, “CHP geleneğinden gelen bir kişi bu tür açıklamaları yapmaz. Böyle konuşarak partiyi zor durumda bırakmaz. Bunları anlatırken kendisi 40 kez düşünmelidir. İl Başkanlığında yaptığı toplantıda görüşmelerin dışarı çıkartılmaması konusunda kendisi öneride bulundu. Fakat şimdi açıklamalar yaparak hedef gösteriyor. Sorunu çözmesi gerekirken tehdit ile ortamı bastırmaya çalışıyor” diye konuştu
 
TOPLAMASIN BİZ VERELİM
İl Başkanı Bayır’ın süreç içinde yapılan açıklamaları dosya haline getirip Kılıçdaroğlu’nu sunma konusuna da değinen Başkan Solak, “İl Başkanı bunun için uğraşmasın. Bu süreçte yapılan açıklamalar ve gazetelerde çıkan haberlerin hepsi bizde var. Ben kendisine yollarım. O da içinden beğendiklerini ve bizim aleyhimize kullanacakları seçip gönderebilir. Bu tür uğraşlara girmesine gerek yok. Bizde hazır halde hepsi duruyor. Partiye kimin ne kadar zarar verdiği ortada. Sorunu körükleyen değil çözen bir il başkanı görmek istiyoruz. Bu tür talihsiz ve yerinde olmayan açıklamaları kendisine yakıştıramıyoruz. Sorun icat eden, sorunu körükleyen bir yapı bize fayda sağlamadığı gibi partiye de zarar verir” dedi.
 
DEVRİMCİYİM
İl Başkanı Tacettin Bayır’ın artık masaya vurmasının zamanı geldiğini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, kimsenin gelenek ve göreneklerini sorgulayamayacağını ifade etti. 1976 yılından bu yana devrimci olduğunun altını çizen Başkan Özgün, “SODEP ve SHP’de farklı görevlerde siyaset yaptım. Ardından belediye meclis üyeliğinden sonra 2002 yılında belediye başkanı seçildim. Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile birlikte DSP çalışma fırsatı buldum. Sonra CHP’ye geçtik. Belediye başkanı olarak siyasi yaşamımdan onur ve gurur duyuyorum. İyi ki o süreci yaşamışım. Benim dilimin altında bakla yok. Gizli ajanda hazırlamıyorum. Gizli dosyalarım hiçbir zaman olmadı” dedi.
 
GEREĞİNİ YAPSIN
Vatandaşın hizmet ve sorunlarının çözümünü beklediği belediyelerin temsilcileri olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını anlatan Özgün, kamooyu önünde çok fazla tartışmanın partiye zarar vereceğini söyledi. İl Başkanı Bayır’dan partiye zarar verenler hakkında işlem yapmasını beklediklerini anlatan Özgün, “Menderes halkının geleceğini korumak ve kollamak zorundayım. Kimse boş yere soy sop hesabına girmesin. İl başkanı kimin partiye zarar verdiğini araştırsın ve ona göre gereğini de yapsın. İsyancı diye ortaya konulan 8 belediye başkanının yaptıkları bugün İzmir’de 2 milyon nüfusu etkiliyor. Bizim sorumluluklarımız olduğu gibi CHP İl Başkanı ve yönetiminin de var. Yapılması gerekenlerde samimiyet yoksa zafiyet varsa ve samimi değillerse gereğini yapsınlar. Kimse gizli arşiv oluşturmasın” diye konuştu.
 
PARTİ BÜYÜĞÜMÜZ
Sorunların çözümüne odaklanılması gerektiğini ifade eden Özgün, kimsenin pazarlık yapmaması gerektiğini vurguladı. Özgün, “İl başkanı bu sorunun çözümünde gereğini yapmalıdır. Soy sop işleriyle gelenek ve görenek vurgusuyla bu işler olmaz. Biz kendisini zaten il başkanımız ve parti büyüğümüz olarak görüyoruz. Bunda sorun yok. Sorunu görmek istemeyenler ve başka yöne çekmek isteyenler var” ifadelerini kullandı.

YAKIŞTIRAMADIM
İl Başkanı Bayır’ın neden böyle bir açıklama yaptığına anlam veremediğini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “İl Başkanı kucaklayıcı olmalıdır. Parti örgütü kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu tür açıklamalar ve konuşmalar partiye zarar verir. Beni neden hedef aldığını anlamış değilim. Herhalde sinirleri bozuldu ya da canı bir şeye sıkıldı.Bu açıklamaları kendisine yakıştıramadım. Canı kavga etmek istiyor olabilir ama biz kavga etmeyeceğiz” diye konuştu

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 40 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 5 Eylül 2011 Pazartesi 22:21

MEHMET ALİ SEN İYİCE SAÇMALADIN CESARETİNDEN DOLAYIDA KUTLUYORUM SENİ

Yorumu oyla      20      11  
mehmet ali 5 Eylül 2011 Pazartesi 21:20

ayrıca hasan arkadaşım madem konserleri metin solak yaptırmadı o zaman niye çiğlinin her yerinde kendi afişleri vardı kendi resimlerinin altında halkı davet ediyordu bir de bunu açıklarmısın o zaman halkevleri kendi afişlerini astırsaydı ya..

Yorumu oyla      19      16  
5 Eylül 2011 Pazartesi 21:15

hasannnn sen yine yazıyı okumamışsın arkadaş yazıda diyor ki kim yaparsa yapsın yani metin solak yada bir başkası metin solak etkinliklere katıldımı katıldı güzel kardeşim belediye başkanı çıkıp türkiyede bunca şehit varken benim katılmam doğru olmaz demelimiydi ...evet demeliydi halkın özellikle şehit ailelerinin olumlu tavırlarını alırdı..ayrıca sen git metin başkanına söyle bakalım işten çıkartmış mı çıkartmamış mı o zaman yüzün kızarır belki ayrıca ismim mehmet ali çok şükür cesaretimde var.

Yorumu oyla      19      17  
HASAN 5 Eylül 2011 Pazartesi 18:29

ARKDASIM ÖNCE İSMİN YAZ TABİ CESARETİN VARSA O KADAR CAHİLLİĞE GELİNCE KİMİN CAHİL OLDUĞU ORTADA FESTİVAL YOK ORTADA HALK EVLERİNİN ETKİNLİĞİ VAR METİN SOLAK'I NE İLGİLENDİRİR AYRICA İŞÇİ OLAYINIDA İSPAT ET BENİ UTANDIR.

Yorumu oyla      25      12  
5 Eylül 2011 Pazartesi 14:39

hasan isimli şahıs bu kadar cahil olma yada olduğunu gösterme önce yazıları bir oku anla sonra yorum yaz derin doğru söylemiş ülkemizde şehit kanları akarken kim yaparsa yapsın festival iptal edilmeliydi ayrıca bilmediğin çok şey var o savunduğun metin solak döneminde işçi işten çıkartıldı bunu ıspat edrsek aynaya bakıp kendinden utanacakmısın bilmem .ayrıca işten çıkartılıpta tazminatını tamamıyla alan bir tane işçi göstersene bize adamlar yargıtay kararın rağmen alamadılar ya gerçekler böyle.

Yorumu oyla      19      20  
HASAN 5 Eylül 2011 Pazartesi 12:22

SEÇİMLERDE İLÇE ÖRGÜTÜ ÇALIŞIRKEN DEMİŞSİNİZ BİZ NİYE GÖRMEDİK ACABA BURADA YAZDIKLARINIZA BAKILIRSA SİZ SAĞLAM BİR ASKERSİNİZ CHP 2014 YILINDA YAPILACAK YEREL SEÇİMLERDE METİN SOLAKTAN VAZGECMEYECEKTİR. SİZİN GİBİLERDE BU PARTİDE OLMAYACAK CHP DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI DEVAM EDECEK....METİN SOLAĞIN ÇAKTIĞI ÇİVİLER YENİ ALINAN BELEDİYE BİNASI UĞURMUMCUDA TEMELİ ATILAN YENİ ŞANTİYE BİNASI YETERLİMİ 1 YILLIK KISA BİR SÜRE İÇİN

Yorumu oyla      26      15  
HASAN 5 Eylül 2011 Pazartesi 12:17

DERİN ADLI KİŞİ MAŞALLAH BELEDİYE VE CHP HAKKINDA BAYAĞI BİLGİYE SAHİPSİNİZ AMA UNUTMAYIN Kİ ÇİĞLİDE BU YIL FESTİVALLER İPTAL EDİLDİ YAPILAN KONSERLER HALK EVLERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ AFİŞLERDE ÖYLE YAZIYORDU TABİ OKUMA YAZMANIZ VARSA İKİNCİSİ METİN SOLAK BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNDAN BERİ İŞÇİ İŞTEN ATMADI DAHA ÖNCE ATILANLARINDA ÜCRETLERİNİ ÖDEDİ İLÇE ÖRGÜTÜ DİYORSUN YA SEN İLÇE ÖRGÜTÜNE ÜYE BİLE DEGİLSİN YAVAŞ OL BİRAZ BIRAK ÖRGÜTÜMÜZÜ BİZ SAVUNALIM TABİ SAVUNULACAK BİR YERİ VARSA

Yorumu oyla      26      14  
Sosyal Demokrat 5 Eylül 2011 Pazartesi 00:46

Bu yüzdende lütfen yorum yazarken Öncelikle Partimizi düşünün saygılarrrr.

Yorumu oyla      14      6  
Sosyal demokrat 5 Eylül 2011 Pazartesi 00:45

Hey bu habere yorum yazan arkadaşlar özellikle de CHP'li olduklarını söyleyenler lütfen bu tür haberlere yorum yazarak sevdiğiniz kişilere,Metin Solak'ta olabilir,İlçe Başkanıda olabilir başka biride ama öncelikle bu kişilere zarar verdiğinizin ve dahası Partimize zarar verdiğinizi unutmayın hiç bir solcu sağ partiye çalışmazda oy da vermez ilçe başkanı hakkında söylenenler bir iki delinin ilçe kongresini kazanmak için ortaya attığıdır. Metin Bey de yasalardan gelen hakkını kullanmıştır okadar..

Yorumu oyla      22      7  
derin 4 Eylül 2011 Pazar 21:07

daha sayayım mı arkadaşlar bir kere başkan dediğiniz bu kişide azıcık anlayış olsa tüm türkiye festivallerini iptal ederken bunu yapmamış olması bile çok kötü birşey işçine para vermeyeceksin festivale para bulacaksın vay beee..ayrıca ilçe örgütüne laf eden zihniyetlere sesleniyorum siz kimin çıkarı peşinde koşuyorsunuz bilemem ama metin solak bir daha seçilemeyecek bunu bilin çiğliye ne yaptı yahu biriniz bir açıklayın..metin bey örgütüne işçine ve işten çıkartıklarına sahip ol..saygılarımla

Yorumu oyla      21      32  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekiller artık bir tık ötenizde
Meclis'in internet sitesinde yapılan değişiklikle artık milletvekillerinin ...
‘Kimse siyasi hesaplarla bir yere varamaz'
Bu zamana kadar sadece üstü kapalı uyarılarda bulunarak parti içi sıkıntıları ...
İsrail: Özür dilemeyeceğiz
İsrail, ilk açıklamasında özür dilememe kararını yineledi.
 
Gökçek ODTÜ’ye meydan okudu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anadolu Bulvarı’nın devamı ...
CHP'den ilk İsrail tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "BM’nin Mavi Marmara Raporu’nun ...
'Çarşamba gününe kadar Türkiye'yi terk edin'
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'le diplomatik ilişkilerin ikinci ...
 
‘Ermeniler İncirlik’i istiyor’
Ermenilerin “İncirlik dedelerimizin yasadışı el konulan toprakları üzerine ...
Protokolde 12 Eylül öncesine dönüş
Devlet görevlilerinin protokoldeki yerlerini belirleyen liste 11 Eylül ...
'Dinlemeleri kim yapıyor biliyorum'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı emekli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva