HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Aralık 2023 Cuma - 10:21

Başkan Soyer'den detaylı Kemeraltı raporu: Seçim değil, geçim projesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı Esnaf Derneği’nde yapılan Kemeraltı projesi tanıtım toplantısında, “Kemeraltı’yı seçim projesi gibi görmüyoruz tam tersine Kemeraltı esnafının geçim projesi olarak görüyoruz” dedi.

Başkan Soyer den detaylı Kemeraltı raporu: Seçim değil, geçim projesi!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alt yapı ve üst yapının yenilendiği Kemeraltı’ndaki çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kemeraltı Esnaf Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Soyer’in yanı sıra Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Konak Muhtarı Tamer Yıldırım katılım gösterdi. Toplantıda Başkan Soyer, Kemeraltı’nda sona eren birinci etap projesi hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

‘CERRAH GİBİ ÇALIŞILDI, EN ZORLU İLK ETAP BİTTİ’
Toplantıda konuşan Başkan Soyer, Kemeraltı’nda cerrah gibi çalışmalar yapıldığını ifade ederek birinci etabın hedeflenen tarihte sona erdiğini söyledi. Soyer “İzmir nasıl bölgenin kalbiyse Kemeraltı, İzmir’in kalbidir. Kemeraltı’nın en can alıcı noktası 15 bin esnafın her gün kepenk açtığı ortalama 250 bin kişinin ziyaret ettiği 600 metrekarelik dev çarşı. 2 bin 500 yıl öncesinden giden bir çarşı tarihte eşsiz bir özellik taşıyor. Tarihte en eski açık hava alışveriş merkezi olmak gibi önemli bir başlık taşıyor. Kemeraltı bu şehrin en kıymetli varlığı. Hele ki limandan başlayarak Pier, Konak Meydanı, Havra Sokak’tan Agora Kadifekale ile liman arasındaki bu hat İzmir’in omurgası, ana taşıyıcısı. Şehrin 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca önemini yitirmemiş en önemli aksı. Bu mücevherin pırlantanım layık olduğu şekilde iadeyi itibar edilerek görkemli günlere gelmesi gerektiğine inandık. Önce altyapısını düzeltmemiz gerektiğine karar verdik. Bunun için 5 etaplı proje ortaya çıktı. Bugün itibariyle 5 etabın birincisini tamamladık. Bu da yüzde 25’ine tekabül eder. Bundan sonraki etaplar zorlu etaplar ama en zorlu ilk etabı tamamlamış olmanın huzurunu taşıyoruz. Adeta bir cerrah gibi çalışıldı. Mevcut hatları bozmadan sadece gece çalışarak eski pis su kanallarını kaldırıp yenilerini döşeyerek. Çok zorlu bir süreçti. Bu süreç ön gördüğümüz tarihte bitti. 1 Ocak’ta yılbaşı kutlamayla taçlandıralım istiyorduk şehitlerimizin acısı nedeniyle iptal ettik. Ön gördüğümüz tarihte bitirdik” diye konuştu.

7 TON SU POMPAYALAN POMPA KONULDU
Soyer çalışmaların devamında şunları aktardı:

Kemeraltı bir çanak gibi arkasında İkiçeşmelik, önünde İzmir körfezi bu çanak deniz seviyesinin altında yağmurlarda esnafın dükkânını su basması gibi sorunlarla yüz yüze kalıyordu. Saniyede 7 ton su pompalayan 7 büyük pompa... Bu pompalar aktif olarak çalışıyor. Aralık’ın başındaki yağmurlarda Kemeraltı’ndaki tabloyu test etme fırsatı bulduk. 7 pompanın hiçbir zaman hepsi birden çalışmadı. En çok 2 tanesi aynı anda çalıştı. 2 tanesi yağışlarda yağan suyu körfezi drene etmek için yeterli oldu. 7 pompanın birlikte çalışması için nasıl bir yağmur yağması gerekir onu hayal edebiliyoruz. Yeterli bir donanımla bu hazırlığı tamamladık.

2 MİLYAR TL’Yİ BULACAK
Soyer, Kemeraltı’nda devam edecek diğer etap projeleri ile ilgili olarak, “2. etapta Kızlarağası ve Anafartalar’ın Kestelli bölümü, 3 .etapta Cici Park’tan ikiçeşmelik’ten gelen bölümün çalışması yapılarak, son etapta bütün Kemeraltı çevresindeki İkiçeşmelik- Kemeraltı arasındaki sokakların tamamlanması sağlanacak. Şu ana kadar 770 milyon TL‘lik yatırım yapıldı. Tüm etaplar bittiğinde 2 milyar TL’nin üzerine çıkmasını öngörüyoruz. Aydınlatma çalışmasına önem verdik” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ KALICI LİSTEYE GİRMEK
Hedeflerinin Kemeraltı’nı UNESCO dünya mirasına girmesi için çabalayacaklarını belirten Soyer, “Kemeraltı’nın gece de yaşayan bir çarşı olmasını arzu ediyoruz. O nedenle aydınlatma çalışması, altyapı çalışmalarına paralel devam ediyor. Burada büyük bir ödül kazanıldı dünya çapında. Bu da bizi cesaretlendiren bir durum. Kemeraltı’nın tamamını 24 saat yaşayan bir çarşıya çevirme hayalimiz var. Dünyanın Old Town denilen noktalarında olduğu gibi Kemeraltı mıknatıs gibi şehrin cazibe noktası olacak. Bu sürecin nihai hedefi UNESCO dünya mirası listesine girmek, geçiciden kalıcı listeye girmeyi hedefliyoruz” dedi.

‘GEÇİM PROJESİ’
Esnafa katı atık bedeli ile ilgili destek vereceklerini ifade eden Soyer, “2024 yılında esnaftan katı atık bedeli almayacağız, 166 hizmet noktasında günde bin 500 kişinin kullandığı internet hizmetini başlattık. Özetle Kemeraltı’yı seçim projesi gibi görmüyoruz tam tersine Kemeraltı esnafının geçim projesi olarak görüyoruz. Ticaret hacimlerini büyütmeyi istiyoruz. Kemeraltı ne kadar güçlenirse İzmir o kadar güçlenir. Kemeraltı turizm cazibesi yaratacak. Kemeraltında büyük bir devrim yaşanıyor. Bu devrimin sonu hayırlı olacak. İzmir Kemeraltı ile çok daha fazla gurur duyacak” açıklamasını yaptı.

KATI BİR YÖNETMELİK OLACAK
Kemeraltı’nda yeni bir yönetmelik olacağını söyleyen Soyer, “Katı bir yönetmelik uygulayacağız. Çalışma düzeniyle ilgili düzenlemeler yapılacak. Her şeyine sahip çıkacağımız dolayısıyla da adil ticaret yapan herkesi koruyacağımız bir düzenleme getiriyoruz. Burada da tüm paydaşlar bunun altına imza atacak” diye konuştu.

POPÜLİST BİR SİYASETÇİ OLMADIM
Soyer, yatırımlarla ilgili siyasi risk olup olmadığı sorusuna,“Hiçbir zaman popülist bir siyasetçi olmadım. Popülist siyasetçiler geleceği çalan ziyaretçilerdir. Popülist siyasetçi en tehlikelisi, en zehirlisidir. Bugün geleceği kurtarmak adına yapılması gerekenleri popülist siyasetçiler yapmaz. Ben onlardan olmadım. Risk var çünkü çağımızda popülist siyasetçi sayısı çok. Algılar, olguların önünde seyrediyor. Bunları yapmasaydım gece uyku tutmazdı” diye cevap verdi.

KEMERALTI’NIN KURALLARI REVİZE EDİLMELİ
Daha sonra söz alan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Girgin, Tunç Soyer ve ekibine teşekkür ederek, “Altyapı çalışmalarında birinci etap sona erdi. Esnaf olarak başkanımızla kurallarımızı revize etmemiz gerektiğini konuşmuştuk. Kemeraltı’nın kurallarını tekrar yazıp güncellemek durumundayız” dedi. 

DEVRİMLER KOLAY OLMAMIŞTIR
Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım ise, tedavi sürecine ihtiyacı olan bir Kemeraltı vardı dedi. Yıldırım, “Çalışmalar bitti. Bundan dolayı da mutlu ve gururluyuz. Bize verdiği sözü tuttuğu içinde hem Tunç Soyer’e hem de ekibine teşekkür ediyoruz. Devrimler kolay olmamıştır zor olmuştur ama hiçbir zaman unutulmamıştır.Kemeraltı bir devrimdir” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Özgener 'alım gücüne' dikkat çekti: Enflasyonla mücadele devam etmeli!
 
Feci kaza... Motosiklet sürücüsü can verdi!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 30 Aralık 2023 Cumartesi 10:47

izmire akp

Yorumu oyla      2      1  
Tunç soyer adaylığı derhal açıklansın 29 Aralık 2023 Cuma 14:56

Bravo Tunç başkana, izmirin tarihine sahip çıkıyor, izmiri geleceğe taşıyor. Tebrikler, sizi neden aday ilan etmedi chp hayret ediyorum, ilan etikleri sizden daha mı çok çalıştı, ne başardı, ölçüsü ölçümü var mı, bu kararlar tamamen siyasi, senin adamım benim adamım mantığı, CHP bu şekilde emri vaki bir aday getirirse izmirde kaybeder, Tunç başkan mutlaka kazanacaktır.

Yorumu oyla      4      6  
Zincir koparılınca , otobüsler boş kalıyor . 29 Aralık 2023 Cuma 14:27

Toplu ulaşım medeniyet de ; İzmir BB’si İzmir kırsal ilçe otobüslerindeki 90 dk . aktarma hakkını iptal ederek kırsal ilçelerde toplu ulaşımın kullanılmaması için elinden ne geliyorsa yapıyor . Otobüs hattını 3 km. uzatmaktan imtina ederek binlerce kişiyi mağdur ediyor. Otomobili olan vatandaş ne yapsın , belediyenin keyfini mi bekleyecek , havayı kirletmeye , yakıt tüketmeye devam edecek tabi.

Yorumu oyla      4      4  
Toplu ulaşım medeniyet tir , çevre dostudur 29 Aralık 2023 Cuma 13:00

Mutlaka her yere araba ile mi gideceksin, otopark yokmuş diyor, wc ye bile araba ile gireceksin neredeyse, metro tramvay dibinde biraz toplu ulaşımı kullanın, hem çevreyi kirletiyorsunuz hem trafiği kilitliyorsunuz, ne ehli keyif insanlarsınız, senin çok paran var belli, paran olsa da çevreyi düşün, nerede sizde o medeniyet.

Yorumu oyla      7      3  
izmir 29 Aralık 2023 Cuma 12:39

otopark yok, yazın güneş, kışın su dan geçilmiyor. çığırtkanlar, sonra esnafın tavrı, mağazalarda fiyat yazmıyor adamına göre fiyat çekiyorlar... bu kafa ile olmaz

Yorumu oyla      9      7  
ksk li 29 Aralık 2023 Cuma 12:23

Herkes konuşur, soyer arı gibi çalışır. Karşıyaka ya bir çivi dahi çakamayan cemil tugay ı aday yapmayı düşünen CHP genel merkezi yapılan ve yapılacak projeleri görsün, soyer in hakkını yedirmeyiz, soyer olmazsa oy yok haberiniz olsun değişimci adı altında başarısız adayları getirmeyin.

Yorumu oyla      11      8  
Tebrikler başkanım 29 Aralık 2023 Cuma 12:00

Değişimci diye hiç bir başarısı olmayan bazı adaylar tv lere çıkarılıp köpürtülürken , Tunç başkan projelerine devam ediyor. CHP gemel merkezi hiç bir projesi ve başarısı olmayan malum ilçe başkanını objektif değerlendirsin.

Yorumu oyla      10      9  
İzmirli 29 Aralık 2023 Cuma 11:45

Kemeraltı için kalıcı çözümler üreten Tunç Soyer ve ekibini kutlarım.

Yorumu oyla      10      9  
29 Aralık 2023 Cuma 11:24

İzmire soyer

Yorumu oyla      11      10  
serpil 29 Aralık 2023 Cuma 10:59

Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Aşkla İzmir....

Yorumu oyla      13      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılın son İEKKK'sında gündem kentsel dönüşüm!
5 yılda 5 bin 500 bağımsız yapıda dönüşüm çalışması yaptıklarını söyleyen ...
Başkan İduğ '1 milyar lira yatırım yaptık' dedi ve ekledi: Kasasında para olan bir belediyeyiz!
Bornova Belediyesi’nin 2019 yılından bu yana satın aldığı 147’nci iş makinesi ...
Torbalı'dan ücretsiz tıraş hizmeti
Torbalı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, başlatmış olduğu evde ...
 
Bayraklı'da yılbaşı öncesi sıkı denetim!
Toplum sağlığını korumak ve vatandaşların güvenli ortamda alışveriş yapabilmelerini ...
Karakılçık efsanesi geleceğe taşınıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da bir avuç ...
Selçuk'a öğrenci dostu kafe yolda!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 14 Mayıs Mahallesinde ...
 
Soyer'den destek ziyaretinde mesajlar: Bu zor dönemde yine İzmir’e iş düşüyor
Yerel Yönetimler Toplum Bilimleri Araştırma Geliştirme Derneği temsilcileri, ...
Menderes'te yılbaşı öncesi sıkı denetim!
Menderes Belediyesi tarafından yeni yıl öncesi kuruyemiş dükkanları ve ...
Başkan Batur ilçe turlarını tamamladı... 'Örgütten aldığım güçle en yüksek oyu alacağım'
Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva