HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2022 Çarşamba - 08:05

Başkan Oran'dan Çeşme raporu açıklaması: Bize inanmaya ve güvenmeye devam edin!

"Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi"nin bilirkişi raporuna ilişkin açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, parti politikaları doğrultusunda süreci yakından takip ettiklerini belirterek "Çeşmeli hemşehrilerimiz bize güvensinler, inanmaya devam etsinler. Onların oylarıyla seçilmiş evlatları, kardeşleri, Eko’su var. Asla onları mahcup edecek bir şey yapmaz" dedi.

Başkan Oran dan Çeşme raporu açıklaması: Bize inanmaya ve güvenmeye devam edin!

EGEDESONSÖZ- Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinesinde yürütülen "Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi"ne çeşitli çevre örgütleri, odalar ve vatandaşlar tarafından açılan dava sonucunda yapılan incelemeler doğrultusunda ortaya konan bilirkişi raporu hakkında açıklamalarda bulundu.

Projeye ilişkin ilk günden beri gerekli tüm sürecin içinde olduklarını ve çekinceleri olan konularda görüşlerini ifade edebildiklerini bunun sonucunda da Bakanlık'tan, olumlu dönüşler aldıklarına değinen Başkan Oran, bundan sonraki süreçte de Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikaları doğrultusunda gelişmeleri izleyeceklerini vurguladı. Çabalarının tümünün Çeşme için olduğuna dikkat çeken Oran, ortaya konan mücadelenin Çeşmelilerin hakkını ve hukukunu korumak, doğasına sahip çıkmak ve aynı zamanda kenti bir cazibe merkezi haline getirmek amacıyla yürüttüklerini ifade etti. 

Belediye olarak hazırlanan bilirkişi raporunu tüm ayrıntılarıyla tek tek incelediklerine vurgu yapan Oran, sürecin yargıda olduğunu ve bu konunun siyasi bir malzeme yapılmaması gerekliliğini aktardı. 

RAPORU SATIR SATIR OKUYORUZ
Çeşme'nin doğasının, suyunun ve çevresinin kirletilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerine değinen Oran, sürecin en başından itibaren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte proje hakkında hiçbir zaman "istemiyoruz" ve ya "kabul ediyoruz" gibi net kelimeler kullanmadıklarını belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmaları yürütülen “Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi” konusunu yakından takip ediyoruz.  Sayın Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un yaptığı tüm toplantılara ve sunumlara katılarak çekincelerimizi, taleplerimizi yerinde iletmiştik. Danıştay’da görülen davada mahkemenin atadığı bilirkişiler raporlarını sundular. Bilirkişi raporunda ayrıntılı olarak tüm konular ele alınmış. Çeşme’nin geleceğini korumak ve gelecek nesillere daha iyi bir Çeşme bırakmak için var gücüyle çalışan yerel yönetim anlayışı olarak raporu ayrıntılı olarak inceliyoruz. Belediyemizin teknik birimleri ve ilgili danışmanlarımız da satır satır okuyor, üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için eksiksiz çalışıyoruz.  Projenin ortaya çıktığı günden itibaren tüm çekincelerimizi söyleme fırsatı yakaladığımız, iletişim ve diyalog kanalları açık tutulduğu için de kendimizi ifade ettiğimiz için yetkili makamlara teşekkür de ettik.

ÇEŞME'NİN HAKKINI KORUYACAĞIMIZI GÖSTERDİK
Çeşme’nin çıkarlarının ve menfaatinin ön planda olacağı bir projeyi önemsedik. İlk olarak kamulaştırma kararı alınan vatandaşlarımızın mülklerinin üzerindeki şerhlerin kaldırılmasını itiraz ederek sağladık. Sonrasında kurumlar arası işbirliği ile taleplerimizi ilettik. Çeşme’ne turizm bölgesinin ortasında kalmış bir sanayi sitemiz var. Burası artık ilçemize yakışmıyor. Hem kentsel dönüşüm hem de çevrenin sağlığı için proje içinde bu alan için yer talebinde bulunduk. Bir de kamu kurumlarında görev yapanlar, belediyemizde çalışanlar ve dışarıdan gelen iş gücünün rahat koşullarda, uygun imkanlarda barınabileceği lojman talebini ilettik. Bakanlık bu taleplerimizi de uygun gördü.  İzmir Ticaret Odası’nda yapılan son toplantıya da katılarak “masadayız” mesajını açık ve net bir şekilde ilettik. Çeşme’nin hakkını, hukukunu koruyacağımızı da gösterdik.

SÜRECİN DIŞINDAKİLER ANLAYAMAZLAR
Öncelikli olarak şunu bilmeliyiz ki içinde olmadığınız sürecin olumlu ya da olumsuz yanlarını göremezsiniz. Dışarıdan bakarak olanları kurumları yönetenler olarak anlayamazsınız. Ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ne de biz en başından itibaren “istemiyoruz” ya da “kabul ediyoruz” gibi net ifadeler kullanmadık. Bilime, bilimsel çalışmalara, araştırmalara, uzman görüşlerine önem verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde çalışan uzmanlar da kentin yönetiminde birlikte çalıştığımız odalarımızın değerli görüşlerini göz önünde bulundurarak fikirlerini ortaya koymuştur.

BİZ YİNE AYNI NOKTADAYIZ
Ortaya çıkan bilirkişi raporu;  Yarımada’nın doğal yapısından su kaynaklarına, projenin getireceği yükten insan kaynağına kadar birçok alanda tespitler barındırmaktadır. Bizler alanında uzman bilirkişilerin değerli tespitlerini ciddiye almak, önemsemek ve dikkatli bir şekilde incelemek mecburiyetindeyiz. Projeyi hayata geçirenler de ben yaptım oldu anlayışıyla hareket etmemelidir. Konu yargıdadır ve görüşülmeye devam etmektedir. Hukuki süreç sürerken siyasi tartışmalara neden olacak ifadelerden özellikle kaçınıyoruz. Çeşme’mizde sezonu 12 aya kadar çıkartacak projeleri desteklediğimizi, yatırımları önemsediğimizi ifade ederken doğayı, çevreyi, toprağımızı ve suyumuzu kirletecek hiçbir şeye de izin vermeyeceğimizi her fırsatta söylüyoruz. Yine aynı noktada duruyoruz. Bilime inanıyor ve güveniyoruz. Biz yerel yöneticiler olarak bilimden, ilimden ayrı düşünmüyoruz.

Çeşmeli hemşehrilerimiz bize güvensinler, inanmaya devam etsinler. Onların oylarıyla seçilmiş evlatları, kardeşleri, Eko’su var. Asla onları mahcup edecek bir şey yapmaz. Çeşme Ailemizin daha mutlu ve müreffeh yaşaması için çalışmaya devam edeceğiz."

BAŞKAN SOYER NE DEMİŞTİ?
Bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten sürecin şeffaflığı konusunda söylediklerim netti ama kaygılarımız olduğunu da söylemem icap ediyordu... Ve o kaygılar bilirkişi raporunda kendini bulmuş. Bilirkişi raporu herkes için ders niteliğinde. O yüzden çok kıymetli bulduğumu söylemek isterim. Bizim bakışımızı belirleyen şey zaten bilimsel raporlar. Bizim başka türlü, kişisel veya duygusal bakışımız olamaz ki. Bu raporlar bizim bakış açımızı belirleyecek raporlardır. Bununla ilgili tek rapor da değil başkaca raporlar da var, üzerinde çalıştığımız okuduğumuz... O nedenle bize yol gösterici şeyler bunlar. Biz de fikrimizi düşüncemizi buna göre şekillendireceğiz. Biz zaten davamızı açmıştık, dolayısıyla o davayı açarken taşıdığımız fikriyat bugün biraz daha ayakları yere basan duruma dönüşüyor" ifadelerini kullanmıştı.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Devrimci ruhu hep önde!
 
KDV indirimi tüketiciye nasıl yansıyacak?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 30 Mart 2022 Çarşamba 21:41

Chp li bazı vekiller projeye karşı iken adı geçen iki belediye başkanı da açıkça destek veriyor. Tunç Soyer her zaman ateşi maşayla tutar güya bilimsel raporlara bakacak, yahu geçmişte haber arşivlerinde mevcut projeye verdiği desteğe dair demeçler dalga mı geçiyorsunuz milletle? Bilim insanları açıkça söylüyor İzmirin Kanal İstanbulu diye daha lafa gerek var mı? Utanmadan projeyi "cici" göstermek adına bazı isimler kullanılmış ayıptır yahu! Biz talan zihniyeti gidecek diye umutla beklerken talan için başkaları avuç oluşturmaya başlamış bile! hem de umutla bu duruma dur diyeceğini sandığımız tarafın mensuplarından! Kılıçdaroğlu gerçekten doğa dostu ve talana karşı ise bu iki belediye başkanını açıkça uyarır yapmazsa çıkıp ekranlarda ben şöyleyim, bizim iktidarımızda böyle olacak gibi boş laflar etmesin.

Yorumu oyla      2      5  
flaneur 30 Mart 2022 Çarşamba 10:01

Sayın Soyer, bilimsel raporların izinden gittiğini, duygusal bakışı olmadığını söylemiş. Belediye Binasının yıkımı konusunda neden konunun uzmanlarını dikkate almadığına, gayet de duygusal davrandığına bir açıklama getirebilecek mi? Merakla bekliyoruz.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Devrimci ruhu hep önde!
Mehmet KARABEL yazdı... Devrimci ruhu hep önde!
Büyükşehir'den AK Partili Başkan'ın iddialarına yanıt: Böyle bir projemiz yok!
Menemen Belediye Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan’ın, İzmir Büyükşehir ...
Aydın'da 23 Nisan temalı resim yarışması
Aydın Büyükşehir Belediyesi, geleceğimiz olan çocukların 23 Nisan Ulusal ...
 
Büyükşehir'den Buca Metrosu için kritik hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından verilen ...
Deva Partisi'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Aydın İl Başkanı Meltem Gürler ve yönetim ...
'Anadolu Cevheri' kapılarını açıyor... Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
Türkiye doğal taş ihracatının can damarı Marble İzmir Fuarı için nefesler ...
 
Konak’ta türkü ve Zeybek gecesi
Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile İzmir Folklor Gençlik ...
Çiğli'nin milli gururu: Avrupa'ya gidecek!
Çiğli Belediyesi Vücut Geliştirme Sporcusu Mustafa Çiçekdağ, Vücut Geliştirme ...
Başkan Sengel müjdeyi verdi: Selçuk kazandı!
Selçuk Belediyesi, uzun süredir kentteki tüm siyasi parti ve sivil toplum ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva