HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2011 Cumartesi - 16:34

AK Parti’den CHP’ye bayramlık gönderme

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül bayramlaş töreninde CHP ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi.

AK Parti’den CHP’ye bayramlık gönderme

Fatih Yapar/Egedeonsöz- Balçova Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilen bayramlaşma törenine İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Aşlık, Erdal Kalkan, Aydın Şengül, İlhan İşbilen, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Rıfat Sait, eski vekiller Taha Aksoy ve Tevfik Ensari, Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Başbakan Recap Tayyip Erdoğan’ın tüm illere gönderilen bayram mesajının yayınlanmasından sonra konuşma bölümüne geçildi. Milletvekili Aydın Şengül son günlerde kentin tartışma konusu olan kentsel dönüşüm çalışmaları ve Pektim Planları üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu sert bir şekilde eleştirdi.
 
YIKACAĞIZ
Van’da yaşanan deprem olayından sonra herkesin büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Milletvekili Şengül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gecekondu ve çarpık yapılaşmaları yıkacağız’ sözlerine açıklama getirdi. Başbakanın söylemlerinin ardından İzmir’de bur çok kişinin kendisine ulaşarak durum hakkında bilgi sorduğunu anlatan Şengül, “Sayın Başbakanımız ‘gerekirse yıkacağız’ dedi. Teşkilatlarda da tedirginlikler yaşanmaya başladı. Evet yıkacağız. Çünkü İzmir’in yüzde 55- 60’ı kaçak durumda. Bugün yıkılmayan bu evler yarın mezarımız olabilir. Zorla kimsenin evini yıkmayacağız. Orada oturan vatandaşımızı da umursuyoruz. Belki onlarla istişare ederek daha iyi mekanların olacağı devletin elini taşın altına koyacağı bir sürece gireceğiz. Başlangıç noktalarından biri de İzmir. Sivil toplum örgütleri işbirliği ile yapmaya çalışacağız. Bir yatırım yapıldığında artık ‘ben yaptım sen yaptın’ ı kenara bırakalım. Millet adına neler yaptık onu konuşalım” dedi.

 
YATIRIMA DAVA AÇIYORSUNUZ
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Petkim Tesisleri’nin planları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davayı hatırlatan Şengül, “Hep İzmir’den ‘yatırım kaçıyor’ diye söylüyoruz. Dünyanın en büyük yatırımı İzmir’e yapılıyor. Siz ise Büyükşehir Belediyesi olarak dava açıyorsunuz. Kim onaylarsa onaylasın senin koştura koştura destek olman lazım. Bu zihniyet, bugün İzmir’in bu duruma gelmesinin en büyük nedenidir. Parti olarak bize büyük görev düşüyor. Bu anlayıştan İzmir’i kurtarmamız lazım. O yüzden görev sorumluluğumuz çok daha fazla. Bundan sonra her bayram birbirimizi umursayacağımız bayramlar olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
 
HESABIMIZ VAR
Partinin kongre sürecinde olduğunu anlatan Şengül, yenilenme ve değişim içinde olduklarını belirtti. Şengül, “Parti olarak bizi farklı kılan en önemli şeylerden biri de heyecanımız. Heyecan bittiği anda beklentilerimiz biter. Hep o heyecanı yenilememiz gerekiyor. Heyecanını kaybeden olursa hemen görev değişimi yapılır. İlelebet buralarda kalmayacağız. Teşkilatlarda uzun süre görev yapanlar kendilerini sorgulayacak. Eğer sizi egonuz nefsiniz yönetiyorsa önce kendinize sonra partinize zarar verirsiniz. Bizden bireysel şeyler beklemeyin. O, zübük siyaset anlayışı bitti. Artık bu şunun adamıydı söylemlerini bırakın. Bizim genel bir siyaset anlayışımız var. Umuyorum ki yeni kongre süreci yeni heyecanının başladığı bir süreç olacak. Geçmişten kalan yarım kalan hesabımız var. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini almak için elimizden gelen gücü sarf edeceğiz.

 
BİZİ ANLAYIN
Partililerden duyarlı olmalarını isteyen Şengül, “Partimizin kuruluşunda partimizde görev aldık. Sizlerle birlikte sevindik, üzüldük. Milletvekillerimizi eleştirdiğimiz de oldu. Başta Sayın Başbakanımız sesimize kulak verdi. Şu anda teşkilatımızı temsil edecek iki il başkanlığı yapan arkadaşımız var. Bizden beklentiler büyük. Milletvekili olduktan sonra eleştirilerin ne kadar haklı olup olmadığını dengelemeye çalışıyoruz. Bugün bazı eleştirilerin haklı olduğunu, bazılarının ise haksız olduğunu gördük. Bize ulaşamayanlar sitem etmekte haklılar. Mecliste çalışmaya çalışıyoruz ama bizleri çalıştırmamak adına her şeyi yapıyorlar. Bunların milletin derdiyle ilgilenmek gibi dertlerinin olmadığını görmeye başladım. Tüm muhalefetteki siyasi partilerin sanki arkasında taraftarı var, mecliste konuşma yaptıktan sonra birbirlerine ‘ne güzel konuştun’ diyorlar. Millet adına ne yaptık özeleştirisini inşallah bir gün yaparlar.
Diğer siyasi partilerden farkımız var. Başta Başbakanımızdan başlayarak biz umursayan bir partiyiz. Bizim farkımız bu. Siyaset yaparken de bunu unutmamak lazım” dedi. Şengül ayrıca milletvekilliği seçimlerinde kendilerine destek olan parti teşkilatlarında görev alan herkese teşekkür etti.
 
TARİHİ GÖNDERME
Deprem felaketinin ardından toplumumda yaşanan dayanışma ve kardeşlik duygularının şahlanışı karşısında, her türlü ayırımcılık ve nifak tohumlarının da enkaz altında kaldığını belirten İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Kudüs fatihi Selahattin-i Eyyubi’nin torunları ile Malazgirt Kahramanı Alpaslan’ın torunlarını birbirine kırdırmaya ve düşman etmeye hiç kimsenin gücü yetmedi ve yetmeyecektir. Geçmişte nasıl Malazgirt’te Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Yemen’de birlikte omuz omuza mücadele ettiysek, bugünde Türkiye’nin demokratikleşmesi ve büyümesi için aynı kararlılığı sergileyeceğiz. Çünkü; Fuzuli’nin Leyla ile Mecnun’u ve Ahmede Hani’nin Memu- Zin’i aynı aşkı anlatıyor. Neşet Ertaş ve Şıvan Perver aynı duyguları dile getiriyor. Horonlarımız halaylarımız aynı coşkuyu yaşatıyor. Mehmet Akif, Çanakkale destanını nasıl anlatıyorsa, Ahmet Arif dizelerinde Urfa’lı Nazif’i aynı vatanperver duygularla anlatıyor. Bizler aynı dağın yeli ve aynı sazın telleriyiz. Bunu herkes böylece bilmelidir” dedi.

 
AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ
İzmir teşkilatları olarak, gençlik kolları ve kadın kolları ilçe kongrelerinin bitirildiğini söyleyen Akay, “24 Kasım tarihinden itibaren ilçe kongre süreçleri başlayacak ve ardından yapılacak il kongresi ile birlikte kongre sürecimiz tamamlanmış olacaktır. Bu kongrelerle birlikte şekillenecek olan teşkilat yapımız, yepyeni bir heyecan ve dinamizm ile birlikte, partimizi 2014 yerel seçimlerinde İzmir’de yerel yönetimlerde iktidara taşıyacaktır. Kongre dönemleri, siyasi partilerin dinamizm kazandığı ve heyecanların zirveye ulaştığı dönemlerdir. Mutlak hedefimiz olan İzmir’in AK Parti Belediyeciliği hizmetleriyle tanışması için yerel seçim çalışmalarına hız vereceğiz. Bu süreçte tüm birimlerimizle el ele, omuz omuza, yılmadan, yorulmadan çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

Bayramlaşma töreni öncesinde diğer milletvekilleri, kadın kolları başkanı ve gençlik kolları başkanı da kısa birer konuşma yaptı. Törenin sunumunu yapan İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hacıibrahimoğlu’nun konuşmaları uzatması bir ara protokolün bunalmasına neden oldu. İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve milletvekilleri el kol işaretleriyle sunucuyu susturmaya çalıştı. Programın uzaması katılımcıları zaman zaman sinirlendirdi. Milletvekili Erdal Kalkan da Ahmet Arif’in Anadolu isimli şiirini okudu. Vekiller ve parti üst yönetimi tek sıra halinde partililerle bayramlaştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
marifet 6 Kasım 2011 Pazar 21:32

proğram bu kadar sade ve basıt olnca yuk sunucuda kaldı baştan sona cok iyiydı hacıibrahimoğlu bizim gururumuz

Yorumu oyla      12      7  
hüseyin ahmetoğlu 6 Kasım 2011 Pazar 19:21

maşaallah gurur tablosu allah nazardan saklasın işte başkan işte teşkilat

Yorumu oyla      12      6  
6 Kasım 2011 Pazar 12:05

Şu tabloya bir bakın, İzmir'e, memlekete hizmet ateşiyle yadıkları için mi bir araya gelmişler, yoksa iktidar nimetlerinden bize kalmaz endişeyile mi bayramlaşmaya gelmişler. Aydın Şengül'de çok iyi şehir plancısıdır. Kendisi il başkanı iken Aliağa Belediyesi de AKP'de iken Aliağa'daki fabrikalarla ilgili çok iyi planlamalar yapmıştı. En son yorum yapması gereken kişi olmasına karşın şimdi sıkılmadan konuşuyor. (Milletin derdiyle dertleninoyorlarmış, vah başımıza gelenler, vah...)

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den pankartlı bayram uyarısı
İzmir'de CHP Konak ilçe örgütü, her bayramda meydana gelen trafik kazalarına ...
Kılıçdaroğlu'dan Barzani tepkisi
Kılıçdaroğlu: Barzani'nin olası tutumu konusunda da sayın Başbakan'ın ...
'İnternet medyası' için yasal düzenleme yolda
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internet medyasını Basın Kanunu'nun ...
 
İP'li kadınlardan Erdoğan'a Suriye suçlaması
Suriye’ye giden kadın heyetinde yer alan İşçi Partisi Genel Sekreteri ...
Aksünger Midyatlılarla biraraya geldi
Erdal Aksünger Mardin Midyat Ziyaretliler Derneğini ziyaret ederek Yönetim ...
Kadın Kollarından Yüksekovalı 40 öğrenciye bayram hediyesi
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Hakkari Yüksekova Şemsettin ...
 
Çıray’ın soruları Bülent Arınç’ı kızdırdı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda MİT bütçesi görüşülürken söz alan CHP ...
'İntibak yasası eşitsizliği gidermiyor'
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, ''hükümetin sözünü ettiği intibak ...
Bayır: Van’ın İzmir’den bir farkı yok
İzmir’in Van depremi sonrası gösterdiği tepkiyi nasıl değerlendireceği ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva