HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2012 Pazartesi - 15:45

Başbakan Erdoğan: Gençlik tinerci mi olsun?

“Dindar nesil yetiştiriyoruz” sözlerine gösterilen eleştirilere yanıt veren Başbakan Erdoğan, hem dindar hem de çağdaş olunabileceğini söyledi. Erdoğan, “Bu gençlik, tinerci mi olsun? İsyankar bir nesil mi olsun?” dedi.

Başbakan Erdoğan: Gençlik tinerci mi olsun?

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Fatih Projesi''nin okullarda uygulamaya geçmesi nedeniyle Sebahattin Zaim Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, Suriye’deki son saldırılara tepki gösterdi. Erdoğan, “Saldırıları şiddetle kınıyorum, lanetliyorum” diye konuştu.
 
Erdoğan, tablet bilgisayarların okullara dağıtılmasıyla ilgili ise şunları söyledi:
 
“Fatih Projesi’yle eğitimin anlamı değişiyor. Öğretmen ve öğrencinin eğitimdeki durumları köklü olarak değişiyor. Yeni bir dönemi başlatıyor, çığır açıyoruz.
 
Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederek karanlık bir çağı veya karanlık bir çağa, Ortaçağ'a son vermiş, Yeniçağ'ı yeni bir çağı başlatmıştır. İşte biz de bugün Fatih Projesiyle sadece eğitim siteminde değil, eğitimin etkilediği her alanda bir çağı kapatıyor yeni bir çağı, bilgi çağını, bilgi teknolojileri çağını hep birlikte bugün burada açıyoruz.
 
3657 orta öğretim kurumunda Fatih Projesi tamamlanacaktır. 4 yılda 42 bin okulda Fatih Projesi hayata geçecektir. 621 bin akıllı tahtayı okullarımıza kazandaracağız.
 
Tek tek bütün sınıflara yüksek hızlı internet bağlantısını da hayata gerçekleştiriyoruz. Her okula yazıcı ve döküman kamera kazandıracağız. Bugün ilk tablet bilgisayarları dağıtıyoruz. 200 tablet bilgisayarı Sebahattin Zaim Anadolu Lisesi'nde dağıtıyoruz. 12 bin 800 adet tablet bilgisayarı da bugün teslim ediyoruz.
 
Kara tahta sözünü tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Proje, öğretmeni daha önemli yapacaktır."
 
'HEM DİNDAR HEM ÇAĞDAŞ OLUNAMAZ MI?'
"Dindar nesil yetiştiriyoruz" sözlerine gösterilen eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Ne söylediğim açık, yoruma mahal yok. Bir dayatma içinde değiliz. Bu ülke ikna odalarında zulm eden zihniyetlerden çekmiştir. Bu ülkede bir dönem kitaplar yasaklandı, toplandı. Şehir merkezlerinde, kasaba meydanlarında kitap dağları yakıldı. En masum, en basit kitaplar elifba cüzleri, Hz. Ali cenkleri, dua mecmuaları yasaklı ilan edildi. Evlerden toplandı, suç delili sayıldı. Bu ülkenin dini, milli ve manevi değerlerini öğrenmesi engellendi. Kim yaptı bunları, o malum CHP zihniyeti. O değerleri öğrenenler, öğretenler cinayet işlemiş gibi tutuklandı, takip edildi baskınlara ve baskılara maruz kaldı. 24. Madde 'Din Kültürü ve Ahlak dersi bize yüklenen bir görev ve bunu devlet öğretir' diyor.
 
'KÖY ENSTİTÜLERİ'NDE FORMATLADILAR'
Gencecik çocuklar sakal ve bıyıkları, kılık-kıyafeteri nedeniyle üniversite kapılarından geri çevirildi. Kurslar kapatıldı. Anne ve babalarının fotoğraflarına bakarak çocukları okul kapısından döndürdüler. Köy Enstitüsü’nde öğretmen, eğitmen formatladılar. Ellerine öğrenci verip, öğrenci formatladılar. Ayağımızda çarık yoktu. Defter, kitap, silgi ve kalem yoktu. Bırakın bilgisayarı, gaz lambasına koyacak yağ yoktu. Bu ülkede nice çocuk, ekmeğin içini silgi olarak kullandı. Okula tezek taşıdı analarımız. Biz bu zulmü yaşayan bir nesiliz. Bizler 70-75 kişilik sınıflarda okuduk. Öğrenmenin ve öğretmenin önüne engeller koydular. Aşılmaz duvarlar ördüler, geçilmez hendekler kazdılar.
 
'ÇOCUKLARIN OKUMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR'
Ankara’da Mamak’taki işçi Ahmet Amca’nın çocuğunun hukuk fakültesine gitmesinden veya girmesinden; avukat, hakim, savcı olmasından rahatsız oldular. Saimekadın’da evlere temizliğe giden Fatma Teyzemin, Ayşe Teyzemin çocuğu siyasal bilgiler fakültesine girince bunlar rahatsız oldular. Altındağ’ın, Akdere’nin, Hasköy’ün, Sincan’ın Şentepe’nin çocukları öğretmen olmasın, çocuk yetiştirmesin istediler. Keçiören’deki marangozun oğlu, Demetevler’deki terzinin kızı, Çankaya’daki kapıcının çocuğu bürokrat, teknokrat, sanatçı olmasın, gazeteci olmasın; tornacılıkla yetinsin dediler. Biz buna isyan ediyoruz.
 
'GENÇLİK TİNERCİ Mİ OLSUN?'
Bir haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin büyüklerine isyankar bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Siz, bu gençliğin milli, manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti, meselesi olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz, sizlerle burada anlaşamayız ama 'çağdaş bir nesil' derken, dindar bir nesil çağdaş olamıyor mu? Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Beyler, önce başınızı öne eğin de hem çağdaş hem dindar bir nesil nasıl yetiştirilirmiş onu bir düşünün. Dindar bir nesil özgürlüklere saygılıdır; dindar bir nesil, farklı düşüncelere, farklı inanç gruplarına da saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz biz.
 
'KIZLARIMIZA AZ MI ÇİLE ÇEKTİRDİNİZ'
Bu saygının nasıl gösterilmesi gerektiğini de bugüne kadar gösterdik, bundan sonra da gösteririz. Hâlâ bu zihniyeti yaşatan, taşıyan kafalara isyan ediyoruz. Anadolu’nun çocuklarının yürüyüşünden korkan, ürken, tedirgin olan zihniyete isyan ediyoruz. İkna odalarının mucitleri bugün kalkmış bizi eleştiriyorlar. Kızlarımıza az mı çile çektirdiniz. İkna odalarına ses çıkarmayanlar, çıkaramayanlar bugün önyargılarıyla bizi karalamaya çalışıyorlar. Biz bu kampanyaya boyun eğmeyiz. Bu ülkenin tüm çocukları okuyacak. Eğitimin en iyi imkanlarından sonuna kadar yararlanacaklar. Bunu engellemek isteyenler karşılarında bizi bulacaklar.
 
'KİMSE HÜKÜMETE BASKICI VE OTORİTER DEMESİN'
Dünyanın değişik ülkelerine yavrularımızı gönderiyoruz. Senede hedefimiz 1000 öğrenciyi göndermek. Bu ülkenin çocukları ellerindeki tabletlerle dünyayı takip ederken milli ve manevi değerlerini, tarihini, medeniyetini de en güzel şekilde öğrenecekler. Kim çocuğunu nasıl yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirecek ama hiç kimse bilginin, eğitimin, kursun, kitapların, bilgisayarın, internetin; belli okulların, meslek liselerinin önüne set çekmeyecek, çekemeyecek. Aklı başında hiç kimse okulları bilgisayarla, internetle akıllı tahta ile donatan bir iktidarı baskıcı, otoriter, tek tipçi olarak itham edemez. Bu çelişkidir, bu art niyettir. İkna odalarını özleyenler beyhude bekleyecekler. Demokrasiden geriye gidişi arzulayanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. Bu ülkeye karamsarlık, kötümserlik, korku pompalayanlar her zaman olduğu gibi mahcup olacaklar."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 7 Şubat 2012 Salı 14:15

Hayır sn. başbakanım gençlik tinerci olmasın ama dayatma ve telkinler ilede dinci olmasın. Ben dini bütün allaha, peygambere, kitaba inanan ancak sosyal demokrat bir yapıda biri olarak bu çıkışınızı çok ama çok tehlikeli buluyorum. Bir başbakanın görevi din işleri ile uğraşmak değil, Devlet işleri ile uğraşarak halkının refah ve birlik içinde yaşamasını temin etmektir. Bizim cumhuriyetimiz laik'lik ile din ve devlet işlerini ayırmış, dinimizide Laik yaşam biçimi ile teminat altına alınmıştır.

Yorumu oyla      13      7  
6 Şubat 2012 Pazartesi 17:20

insanların dini inançları bireysel özgürlüktür; başbakanın karar vereceği özgürlük değildir. İnsanların önüne zorla koyarsan ona özgürlük denmez; bu ülkede çıksın bir kişi de ben namaz kılamıyorum desin; bunların ki laf ebeliği; ama muhalefette iş yok ki maalesef bunların foyasını ortaya çıkarsın..

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 6 Şubat 2012 Pazartesi 15:57

EVET OLUR, YAŞAR NURİ ÖZTÜRK, ÖZKES GİBİ. VE ADINI SAYAMAYACAĞIM BİR ÇOKLARI GİBİ, ÇÜNKÜ DİNDAR OLAN ÖZELLİKLE DİN HANESİNDE İSLAM OLAN. BOP EŞ BAŞKANI OLMAZ. PENTAGONLA AB İLE BİRLİKTE HAREKET ETMEZ. İSLAM KAPİTALİZMLE EMPERYALİZM LE ORTAK HAREKET ETMEZ. LİBYA DA GÖZCÜLÜK YAPMAZ. IRAK'TAKİ AMERİKAN ASKERLERİ İÇİN İNŞALLAH SAĞSALİM ÜLKELERİNE DÖNERLER DEMEZ

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Çiğli delege seçimleri öne çekildi!
CHP Çiğli’de delege seçimleri öncesinde yaşanan yer sıkıntısının ardından ...
İsa Gök: Kılıçdaroğlu'na karşıyım çünkü...
CHP Milletvekili İsa Gök: ''Kemal Kılıçdaroğlu’na demokrat olmadığı için, ...
MHP’li Vural'dan Arınç'a ağır sözler
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP’nin her fırsatta milli ve manevi ...
 
Kılıçdaroğlu Washington Post'a köşe yazdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazdığı makale The Washington ...
‘‘Büyükşehir kaldırım belediyeciliği yapıyor’’
Saadet Partisi İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, ...
Bülent Gedikli: Paul Auster da Ergenekoncu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Ergenekoncuların iktidarı ...
 
CHP Karşıyaka'da işlem tamam! Gözler il kongresinde!
Delege seçimlerini tamamlayan CHP Karşıyaka’da gözler ilçe ve il kongrelerine ...
Uğur Mumcu Hacıbektaş'ta anıldı
TBMM Başkan Vekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Kurtuluş Savaşı ...
Yıldırım, “Yeteneğe Destek” Projesini İzmir’den başlatacak
TTNET’in 2011 yılında başlattığı “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva