HABERLER>GÜNCEL
6 Eylül 2024 Cuma - 19:40

Baro Başkanı 'ölümler devam edecek' dedi... Hangimiz yağmurlu günde Alsancak'ta gezebileceğiz?

İzmir'de yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) ölümüne ilişkin olarak görülen mahkemenin ilk duruşmasında 13 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Karar sonrasında açıklamalarda bulunan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, özel sektörün kamu alanlarında olmasıyla beraber benzer cinayetlerin daha fazla görüleceğini söyledi. Yılmaz, ayrıca, “Yarın yağmur başlayacak. Hangimiz Alsancak’ta olabileceğiz? Hangi mazgala bastığımızda ölmeyeceğimizden, elektrik çarpmayacağından emin olacağız?" dedi.

Baro Başkanı  ölümler devam edecek  dedi... Hangimiz yağmurlu günde Alsancak ta gezebileceğiz?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Alsancak’ta 12 Temmuz’da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Faciayla ilgili olarak bugün görülen mahkemede 13 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

-HAKİMDEN DERS GİBİ SÖZLER... ELEKTRİK FACİASI DAVASINDA KARAR!

‘CİNAYETLERİ GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Duruşma sonrasında İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz, özel sektörün kamu alanlarında olmaya devam etmesiyle birlikte ölümlerin daha fazla görüleceğini belirterek, “2 gün süren bir duruşma oldu. Duruşma koşulları çok olumsuzdu. Herkes bundan rahatsız olmasına rağmen çok fazla üzerinde durulmadı. İlk duruşmanın ardından tutuklu sanıkların ardından tutukluluklarının devamına ayrıca birtakım tedbirlerin de devamına karar verildi. Olay mahalinde bir açıklama yapmıştık, kamuya ait alanların özel kurumlara peşkeş çekilmesi bu sonuçları doğuruyor. Özellikle özel sektörün vasıfsız işçilik ile kar hırsı var, başka bir amacı yok. Bu hırsla yapılan bütün işlemlerde ne yazık ki bu cinayetleri görmeye devam edeceğiz. Soma’da Amasra’da olduğu gibi… O kadar niteliksiz işler yapılıyor ki…” dedi.

‘BİLİRKİŞİ RAPORU VE İDDİANAME YETERSİZ’
Yılmaz, açıklamasının devamında, iddianame ve bilirkişi raporlarını yetersiz bulduklarını söyleyerek, “İki gündür içeride sorumluluklar kime aittir sorusunun cevabı aranıyor ve kimse sorumluluk kabul etmiyor. Böylesi hukuksuz bir ülkede yaşıyoruz. Bu maddi gerçeğe gerçekten ulaşabilecek mi bilemiyoruz. Onların da işi zor. Gördüğümüz odur ki, gelinen sürece kadar bilirkişi raporları ve iddianame bize göre de yetersiz. Asıl sorumluların kim olduğunu bulmak gerekir. Dar kalıplar içerisinde Ahmet Mehmet ile uğraşmaya devam edersek bu hukuksuzluklar devam edecektir. Bu ülke bunları hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

‘YARIN YAĞMURLARDA HANGİMİZ ALSANCAK’TA OLABİLECEĞİZ?’
Havaların soğumasıyla beraber yağışların olduğu günlerde vatandaşların Alsancak’ta güvenle yürüyemeyeceğini belirten Yılmaz, “Yarın yağmur başlayacak. Hangimiz Alsancak’ta olabileceğiz? Hangi mazgala bastığımızda ölmeyeceğimizden, elektrik çarpmayacağından emin olacağız? Bu hukuksuzluk ve korkuyla insanlar daha fazla tahammül gösteremezler. Burada tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz, gelin kamu alanlarını özelleştirmeyin. Özelleştirenler hakkında dava açın, asıl suçlular onlardır. Depremde yıkılan ilk binalar, yapı kayıt belgesi verilen binalardır. Neden bununla ilgili soruşturma yapılmaz? Anayasanın en önemli haklarından biridir yaşam hakkı. Yaşam hakkının olmadığı yerde başka bir haktan bahsedemezsiniz” diye konuştu.

20 SANIK, KASIM AYINDAKİ MAHKEMEDE DİNLENECEK
Müşteki avukatı Ayşe Sarıçiçek, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada "Sanıkların çok sayıda olması sebebiyle dün ve bugün 13'ü tutuklu, 9'u tutuksuz 22 sanık dinlendi. Tutukluların tutukluluk halinin devamına, adli kontrollü sanık hakkında adli kontrolün devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma üç güne yayılarak 13-14-15 Kasım tarihlerinde görülecek" dedi

 
Aydın'da çarşının içinde korkutan yangın
 
Çuval eylemine tahliye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hindistan'a gidiyordu... Bomba ihbarı sonrası Erzurum'a indi
Hindistan'dan Almanya'ya giden bir uçak, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum ...
İzmir'de 'toz kaldırdın' cinayeti... Pompalı tüfekle öldürdü!
İzmir’in Ödemiş ilçesinde "hızlı giderek toz kaldırdığı" gerekçesiyle ...
Türkiye'nin ünlü şarap üretim üzümleriydi... 550 dönümlük bağ kül oldu!
Urla Uzbaş Çiftliği’nde hasat zamanı çıkan yangın, bağların önemli bir ...
 
2024-YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı
2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme tercihleri alınmaya ...
Türk aktivist Batı Şeria'da hayatını kaybetti
İsrail güçleri, Batı Şeria'da düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek ...
Engin Polat'ın tahliyesine itiraz
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "kara para aklama" davasında ...
 
İzmir'de terör örgütü mensubu tutuklandı
İzmir'in Bayındır ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen ...
İzmir'de 'kurtuluş'a özel panel
İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla İzmir ...
Elektrik faciası davası... Onlar konuştu, boğazlar düğümlendi: Anaların öfkesi!
İzmir’de elektrik faciasında hayatını kaybeden İnanç Öktemay ile Aslı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva