HABERLER>SPOR
14 Eylül 2011 Çarşamba - 10:18

Barcelona’ya Nou Camp’ta şok

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında Barcelona, kendi sahasında konuk ettiği Milan'la 2-2 berabere kaldı.

Barcelona’ya Nou Camp’ta şok

BARSELONA - UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında Barcelona, kendi sahasında İtalyan devi Milan'ı ağırladı. Nou Camp'ta oynanan zorlu mücadeleyi 2-2'lik beraberlikle sona erdi.
 
Karşılaşmada Milan'ın gollerini 25. saniyede Pato ve uzatma dakikalarında Thiago Silva kaydetti, 36. dakikada Pedro ve 50. dakikada David Villa kaydetti.
 
Bu mücadelenin ardından Barcelona ve Milan birer puanla Şampiyonlar Ligi'ne başlamış oldu. Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında Barcelona BATE Borisov deplasmanına konuk olurken Milan ise evinde Viktoria Plzen'i konuk edecek.
 
25. SANİYEDE SOĞUK DUŞ
Karşılaşmada başlama vuruşunun ardından hızını kullanarak savunma arkasına sarkan Pato, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Valdes'in altından topu ağlarla buluşturmayı başardı. Brezilyalı yıldız golü bulduğunda karşılaşmada henüz 25. saniye dolmamıştı. Dakikalar 36'yı gsöterdiğinde sahneye çıkan Messi, sol çaprazda üst üste çalımlarla rakiplerini geçip içeriye pasını aktardı, bomboş durumdaki Pedro'ya ise sadece dokunmak kaldı: 1-1
 
İkinci yarıya da aynı tempoyla başlayan Barcelona takımı, 5 dakika sonra kazanılan serbest vuruşta golü buldu. Dakikalar 50'yi gösterdiğinde topun başına gelen David Villa, barajın üzerinden yaptığı kesme vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi. 2-1 Karşılaşmada temponun düştüğü ve herkesin Barcelona galibiyetini beklediği dakikalarda sahneye çıakn Thiago Silva Katalanların tüm planlarını altüst eden isim oldu.
 
Korner vuruşunda ceza sahasında iyi yükselen Brezilyalı savunmacı takımına 1 puanı müjdeleyen golü kaydetti. 2-2 Chelsea zorlanmadan kazandı: 2-0
 
Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Chelsea, kendi sahasında Alman ekibi Bayer Leverkusen ile karşılaştı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde final oynayıp kazanmak isteyen Chelsea, ilk maçında E Grubu'nda Bayer Leverkusen'i konuk etti.
 
İlk devre sessiz Konuk ekip Bayer Leverkusen, deplasmanda oynayacağı bu maça temkinli bir oyun tarzı ile başladı. Karşılaşmanın ilk şutu ise 1. dakikada Kiessling'in ayağından geldi ancak top farklı şekilde dışarıya çıktı. Seyircisi önünde oynayan Chelsea, daha derli toplu bir görüntü içerisinde oldu. Mavilerde sahada olan Fernando Torres, hırslı ve istekli oyunu ile ilk 20 dakikalık bölümde dikkat çekse de kötü bir performans ortaya koydu.
 
Bunun yanında fazla hırsı sebebiyle bir de sarı kart gördü. Bayer Leverkusen, 20. dakikada Schürrle ile yakın mesafeden kaleyi yoklamak istedi ancak Chelsea defansında Alex buna engel oldu. Chelsea, 33. dakikada Sturridge ile gol çok yaklaştı ancak sonuç çıkmadı.
 
Ev sahibi takım, ilk devre boyunca yüzde 61'lik topla oynama oranı ile dikkat çekti. Geneli orta alan mücadelesi şeklinde geçen ve Chelsea'de Juan Mata'nin iyi bir oyun ortaya koyduğu ilk devre 0-0 tamamlandı. Hücumcular susunca, işi David Luiz bitirdi Konk Bayer Leverkusen, ikinci devreye daha derli toplu başladı ve bu durum atakların gelişimini de etkiledi. 49 ve 54. dakikalarda tecrübeli oyuncu Michael Ballack, takımına eşitiği getirecek şansları değerlendiremedi.
 
Yine 60. dakikada Kiessling, ceza alanı içinde gole yaklaştı ancak Çek kaleci Petr Cech gole izin vermedi. İkinci yarının ilk 15 dakikasında Chelsea, üst üste ataklar geliştiren Leverkusen karşısında oyun kurmakta da zorlandı. Ancak karşılaşmanın son bölümlerine girilmeden Chelsea, kalitesini konuşturdu ve maçta öne geçmeyi başardı. Mavilerde maç boyunca özellikle Fernando Torres başta olmak üzere hücum oyuncuları formsuz olmasına rağmen defans oyuncusu David Luiz, takımını 67. dakikada öne geçirmeyi başardı.
 
Maçın kalan bölümlerinde Bayer Leverkusen, beraberliği sağlayacak golü bulamayınca Chelsea, 90+3'te Juan Mata ile skoru 2-0'a getirdi ve tamamen rahatladı. Maçın son düdüğü ile beraber ev sahibi takım, grup maçlarına 3 puanla başlamış oldu.
 
Arsenal biraz daha dayanamadı
Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda son Almanya şampiyonu Borussia Dortmund, sahasında Arsenal'i ağırladı. Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda son Bundesliga şampiyonu B. Dortmund, transfer döneminin sonlarında yaptığı hamlelerle dikkat çeken Arsenal'i ağırladı. Van Persie sahnede Saha ve seyircisinin avantajını iyi kullanmak isteyen Borussia Dortmund, bu sebeple maça kontrollü başladı. Arsenal ise çoğu zaman rakibini süzen, top kendisine geçince de sabırlı olan bir oyun tarzı ile ilk 45 dakikayı çıkardı. 9. dakikada Japon oyuncu Kagawa kaleyi yokladı ancak gol çıkmadı.
 
Yine Kagawa, 15. dakikada defansın müdahalesi ile yerde kalıp penaltı bekledi ancak karşılaşmanın hakemi devam kararı aldı. Üst üste gelen bu Dortmund ataklarından sonra toparlanan Arsenal, hücumda Van Persie önderliğinde yaratıcı ataklar geliştirmeye başladı. 42. dakikada Walcott'un asisti ile Van Persie, takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golün sahibi oldu. İlk yarı, atılan bu golle 1-0 Arsenal'in üstünlüğü ile tamamlanmış oldu.
 
Arsenal son anda yıkıldı. Konuk ekip Arsenal, yine karşılaşmaya olduğu gibi ikinci devreye de iyi başlayan taraf oldu ve maçın 60. dakikasına kadar geliştirdii olgun ataklarla yaklaşmasına rağmen ikinci golü bulamadı. 57. dakikada Walcott ve 60. dakikada Van Persie, giriştikleri gol pozisyonlarından sonuç alamadılar. İlk devrede Van Persie'ni attığı golün avantajını iyi kullanan Arsenal, Kagawa ve Lewandowski'nin karşılaşmanın 70 ve 76. dakikalarında pozisyon bulmalarına rağmen gol atmalarına da izin vermedi. Ancak ev sahibi Dortmund, kendisine bir puanı getiren ve Arsenal'i yıkan golü 88. dakikada Perisic ile buldu. Bu gol, Dortmund'u sevince boğarken, Arsenal cephesinde ise önemli bir deplasmanda 3 puan kaybetmenin üzüntüsüne sebep oldu. Son düdük geldiğinde taraflar, grup aşamasının ilk maçında puanları paylaşmak zorunda kaldılar.
 
Maçlarda alınan sonuçlar ve gruplardaki puan durumu şöyle oluştu:
Chelsea: 2 - Bayer Leverkusen:0
Genk: 0 - Valencia:0
Olympiakos: 0 - Marsilya:1
Dortmund: 1 - Arsenal:1
Porto: 2 - Shakhtar Donetsk:1
Apoel: 2 - Zenit:1
Barcelona: 2 - Milan:2
Plzen: 1 - BATE:1
 
Kaynak: Goal.com

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
G.Saray'dan 'hisse senedi' açıklaması
Galatasaray Kulübü, bugün gazetelerde çıkan kulübün hisse senetlerinin ...
31 kişinin tutukluluk haline devam
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş ...
Derbiye doğru: Lige sıkıntılı başladılar
Bank Asya 1. Lig'de hasretle beklenen yeni sezon bu hafta sonu start alırken, ...
 
Derbiye doğru: Göz-Göz Eylül ayını seviyor
17 Eylül Cumartesi günü oynanacak Göztepe-Karşıyaka maçı öncesinde, iki ...
En genci Fırtına, en yaşlısı Akigo!
Bu sezon Bank Asya 1. Lig'de en genç takım Bucaspor, en yaşlı takım da Akhisar Belediyespor olacak.
Yaralı Kanarya sezonu 3 puanla açtı: 1-0
Şike skandalıyla zor günler geçiren Fenerbahçe ligin ilk maçında 3 puanla sezona 'merhaba' dedi.
 
Tekelioğlu: İstediğimizi aldık
Şanlıurfa deplasmanından 0-0’lık sonuçla ayrılan Altay, alınan bir puana sevindi.
Fırtına'ya Serkan dopingi
Bucaspor'da deplasmanda oynanacak Tavşanlı Linyitspor maçının hazırlıkları ...
'Türk halkından özür diliyoruz'
2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'ne 2. turda veda eden A Milli ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva