HABERLER>GÜNCEL
10 Mart 2012 Cumartesi - 12:08

Bankamatik soyguncuları kendini aştı!

İzmir'de ATM'deki bölümlerin birebir kopyalarını yaptığı öne sürülen 38 yaşındaki Murat A. ve 27 yaşındaki Gökhan Ş.'nin, Türkiye'de ilk kez denenen yöntemle bu parçaları yerleştirdikleri cihazlardan işlem yapan müşterilerin kart bilgilerini kopyaladıkları; şifreleri yine para çekme bölümüne taktıkları mikro kamera görüntüleriyle tespit ettikleri belirlendi.

Bankamatik soyguncuları kendini aştı!

İZMİR - Şüphelilerin bastırdıkları yeni kartlarla, nakit para çektikleri ve ABD ile Tayland üzerinden hizmet veren internet sitelerinden alışveriş yaptıkları tespit edildi.
 
İzmir'de oturan banka müşterisinin cep telefonuna, hesaplarından bilgisi dışında işlem yapıldığı ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Bilişim Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin banka şubesinin güvenlik kamerasından yaptığı araştırmada, iki kişinin ATM üzerine cihaz yerleştirdikleri, bu yöntemle bilgileri kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları saptandı. Görüntülerdeki kişilerin izini süren polis ekipleri, aynı kişilerin Muğla'nın Ortaca ve Fethiye ilçelerinde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.
 
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Banka ile yapılan ortak çalışma sonrasında İzmir'in Alsancak semtindeki ATM'de yasadışı işlem yapan iki kişinin bulunduğu ihbarı üzerine bilişim polisi operasyon için harekete geçti. Banka şubesi etrafında önlem alan polis ekipleri, ATM'ye koplayama cihazı yerleştirdikten sonra uzaktan izleme yapan iki kişiyi takibe aldı. Cihazı sökmek için ATM'nin yanına gittikleri anda ise, Murat A. ile Gökhan Ş. suçüstü yakalandı. İki şüphelinin kullandığı otomobilin bagajında, dolandırıcılık olayları sırasında kullandıkları, malzemeler ile giysiler ele geçirildi.
 
TÜRKİYE'DE İLK KEZ
Polisteki sorgularından ve yapılan araştırmalardan iki zanlının kullandığı yeni yöntemin de tüm ayrıntıları ortaya çıktı. ATM'nin para çekme bölümlerinin birebir kopyalarını yaptıran iki zanlının, daha sonra bu parçalardan kart yuvasının bulunduğu yere kopyalama cihazı, şifrenin öğrenilmesi için tuşları gören para çekme bülümüne ise, mikro kamera yerleştirildiği belirlendi.
 
Tanınmamak için şapka, bere yara kask takan, sık sık kıyafet değiştiren iki şüphelinin, çeşitli tarihlerde yerleştirdikleri bu aparatlar sayesinde işlem yapan kişilerin kart bilgilerini kopyaladıkları tespit edildi. Dolandırıcıların kopyalanan bu bilgilerle bastırdıkları kartlarla da, nakit para çektiği, ABD ile Tayland üzerinden hizmet veren internet sitelerinden alışveriş yaptıkları ortaya çıktı.
 
Banka şubesinden 1.5 saat gibi bir sürede 33 kişinin kart bilgilerini kopyalayan şüphelilerin mağdurları arasında, polislerin, aynı şubede çalışan banka görevlileri ve adliye personelinin de bulunduğu anlaşıldı. Ele geçirilen flash belleklerde 170 kişiye ait kart bilgilerini saklayan iki zanlının ilk belirlemelere göre 60 bin TL'lik haksız kazanç elde ettikleri saptandı. Murat A. ile Gökhan Ş.'nin, Türkiye genelinde karıştıkları olayların ortaya çıkması için tüm illerin emniyet müdürlükleriyle bağlantıya geçildiği bildirildi. İki şüpheli işlemlerin ardından sevkedildikleri adliyede tutuklandı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DECEP AMCA 10 Mart 2012 Cumartesi 13:09

Dolandırılmadan çözülse keşke insanlarımız. Millet açlıktan, işsizlikten nereden ne çalacağını şaşırdı. Deniz Feneri misali hükümet yapınca sorun yok vatandaşa gelince...

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memur ve işadamı lokantada fena sobelendi!
Ankara'da vergi memur Fetih E., 140 bin liralık vergi borcunun taksitlendirilmesi ...
Necmettin Erbakan'ın mirasıyla ilgili şok iddia!
Milli Görüş'ün iki numaralı ismi Oğuzhan Asiltürk ile Erbakan ailesini ...
Tasarı hazır: 13 il artık Büyükşehir oluyor
Nüfusu 750 bini geçen 13 il Büyükşehir oluyor. 2014 de, 29 Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek.
 
Başbakan Erdoğan’dan dul kadına maaş şoku
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açıklağı ...
Kızılay'ın İzmir deposunda kaç tane deprem çadırı var?
Milliyet Ege yazarı Mustafa Yılmaz köşesinde İzmir’de depremle ilgili ...
Yamaç paraşütü yaparken tellere takıldı
Ödemiş’e bağlı Gölcük Yaylası'na yamaç paraşütü yapmak için gelen gruptaki ...
 
Ankara'ya zorunlu ters iniş: 2 yaralı
Adana'dan kalkış yapan Cessna 172 tipi bir uçak motorundaki arıza nedeniyle ...
Ankara Kumrular bombacısından itiraf
Ankara Kumrular'daki patlamayla ilgili gözaltına alınan üniversite öğrencisi ...
Türk güzele Almanya'dan vize engeli
Top Model of The World 2012 yarışmasında Türkiye'yi temsil etmesi beklenen ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva