HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ocak 2012 Perşembe - 11:56

Bakan Yılmaz: Aziz Başkana güveniyoruz

Büyükşehir iddianamesinin kabul edildiği ve Kocaoğlu’nun 397 yıl hapsi istendiği saatlerde Büyükşehir’i ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz “Başkanımıza güveniyoruz. Birlik olursak, ele ele verirsek, aşamayacağımız engel yoktur” diye konuştu.

Bakan Yılmaz: Aziz Başkana güveniyoruz

İZMİR - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. İzmir’in Türkiye’nin batıya açılan yüzü olduğunu belirten Bakan Yılmaz, EXPO 2020’nin kente getirilmesi için merkezi hükümet ve yerel yönetim ile birlikte çalıştıklarını kaydetti. Yılmaz, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de el ele vererek İzmir’i bulunduğu statüden çok daha iyi duruma getireceğiz” diye konuştu.

İzmir’e birden fazla kruvaziyer limanın yapılması gerektiğinin altını çizen Milli Savunma Bakanı, merkezi hükümet ve yerel yönetim işbirliği ile İzmir’i 21. yüzyıla taşımak ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak hedefiyle çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:
“Başkanımıza güveniyoruz. Birlik olursak, ele ele verirsek, aşamayacağımız engel yoktur. 2012 yılının hem güzel İzmirimiz’e hem de Başkanımıza sağlık, sıhhat ve esenlikler getirmesini diliyorum.”

Ziyaretten büyük onur ve mutluluk duyduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakan Yılmaz’ın Denizcilik Müsteşarlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevleri sırasında İzmir’in projelerine sahip çıktığını ve desteklediğini belirterek teşekkür etti ve Milli Savunma Bakanı olarak geldiği İzmir’de kendilerini ziyaretlerinden büyük onur duyduklarını söyledi.

HÜRKUŞ BU YIL İLK UÇUŞUNU YAPACAK
Bakan Yılmaz, basın mensuplarının eğitim uçaklarında çok kazaların olduğu yeni uçakların ne zaman hizmete gireceği yönündeki sorusu üzerine, “Eğitim uçaklarını modernize ediyoruz. İnşallah yenileyeceğiz. Hem yeni eğitim uçağı, hem savaş uçağımızın tasarım sözleşmesini yaptık. Hürkuş, Tusaş ve TAI’de (Tusaş Havacılık ve Uzay sanayi A.Ş) kendi eğitim uçağımızı yapıyoruz. İnşallah kendi eğitim uçaklarımızı tamamlarsak bu eski uçaklarımızdan da kurtulmuş olacağız. Hürkuş, bu yıl ilk uçuşunu yapacak. Test uçuşları TAI’de devam ediyor” dedi.
 
EXPO İZMİR’İN KIZIL ELMASI
Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaretinde, Bursa’ya 'yeşil’, İzmir’e ise 'güzel’ sıfatının yakıştığını belirten Bakan Yılmaz, “Her ilimize bir sıfat yakıştırılır. 'Yeşil’ sıfatı nasıl Bursa’ya uyarsa, 'güzel’ sıfatı da İzmir’e yakışıyor” dedi. Hükümetin gündeminde İzmir’in yer aldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, 2020 EXPO’sunu İzmir’e kazandırmak için mücadele ettiklerini söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: “EXPO İzmir’in kızıl elması’ desek yerindedir. Her yaptığımız ikili temaslarda ülkemize destek açısında iki unsur istiyoruz. Birisi Güvenlik Konseyi’ne geçici üyeliğimiz 2015- 2016 dönemi için ve İzmir EXPO’ya destek istiyoruz. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızın ve bizim iki görüşmelerimizde var. En son Kolombiya’dan destek talebinde bulunulmuş ve destek verileceği beyan edilmiştir. Geçtiğimiz hafta Kırgızistan Cumhurbaşkanı Türkiye’ye geldi. Yine aynı şey ifade edildi. Ankara’da Hükümet olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere EXPO’yu 2020 yılında İzmir’e getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İzmirliler bir ve beraber oldukça inşallah bunu kazanacağız. Barselona sıradan bir şehirken olimpiyatlarla bir dönüşüm yaptı. Çıtasını yükseltti. İzmir’de Türkiye’mizin güzel İzmir’idir. İyi bir yerdedir. Ancak çıta atlaması EXPO ile olacaktır. EXPO aynı zamanda İzmirlilerin ortak düşüncesi ve ortak bir heyecan vermesi açısından da önemlidir. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. İzmirliler’in çalışması lazım. Sadece Ankara’dakilerin çalışması ile olmaz. El birliği ile çalışmamız lazım” dedi.
 
HEDEF 500 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Bakan Yılmaz, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’yi 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaştırmamız lazım. Bu hedefe ulaşabilmek için savunma sanayi şirketlerimizin de kamu ile özel sektörün el ele vererek savunma sanayindeki ihracatlarını artırması lazım. Savunma sanayi şirketlerimiz Ankara, Eskişehir, Konya, İstanbul ve İzmir’de var. Bu şirketlerimize hem destek vereceğiz, hem de teşvik edeceğiz. 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin önemli payını bu şirketlerimiz gerçekleştirecek. Bu gayretle çalışıyoruz. İzmirli kardeşlerimiz yolu, bahtı ve ufku açık olsun” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.K. 20 Ocak 2012 Cuma 08:07

Nezir gel de nüfus cüzdanımı alnına yapıştırayım. İzmirli miyim, değil miyim görürsün. Bula bula belediye işe girenleri buldun bahane olarak. Kadrolaşma diyorsan önce kendine partine bakacaksın. En son Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda kaç kişi boşa çıktı? Kaç kişiye boş yere maaş ödeniyor? Bu havadan para ödemelerin nedeni ne? Önce bunları açıkla. Ondan sonra konuşuruz. 2014'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni alamayacaksınız. Bakalım o zaman da böyle yorum yapabilecek misin?

Yorumu oyla      15      7  
Nezir 19 Ocak 2012 Perşembe 20:16

a.k koççum sen İzmirlimisin değilsin İzmirde İzmirin yerlileri bırak onu egeliler belediyelere giremiyor İzmirin yerlileri Chp li ne oluyor artık ege uyanıyor bölgemizde yerel yönetimlerde işe girmek istiyoruz diyorlar Muhtar çocukları yeğenleri gelileri bile giriyo diyolar la bunlar uyanmışlar artık chp ye oy vermezler işe alınan bdp liler versin diyolar

Yorumu oyla      13      10  
A.K. 19 Ocak 2012 Perşembe 15:55

Kötü olan senin için kardeşim... İki yanlış bir doğru etmez. Yapılan haksızlıklar karşısında susan herkes o haksızlığa ortaklık eder. Bu genel bir kuraldır. Önce adamı tefe koyup tambur gibi çalacaksın, sonra "güveniyorum" diyeceksin. Yok öyle bir şey. Bu hareketin literatürdeki karşılığı bellidir.

Yorumu oyla      17      8  
başlık yanlış 19 Ocak 2012 Perşembe 14:58

kruvaziyer limanı konusunda uveniyoruz demiş:)

Yorumu oyla      13      6  
A .K . YE. 19 Ocak 2012 Perşembe 14:06

SENDE ÇARŞI HERŞEYE KARŞI......... Ya Bu Yazıyı Okumadan aKLINCA Yorumluyorsun. Ya Da Yapacak Bir Şey Yok, Allah Kurtarsın Diyorum.....BAK AZİZ BEY NE DİYOR OKU..... Bkan Beyle Daha Önceden Tanışıyoruz DENİZCİLİK MÜSTEŞARI ve KÜLTÜR ve TURİZİM Müstaşarı İken Gönderdigimiz Bütün PROJELERİMİZDE Bize Yani İZMİRE Hep YARDIMCI OLMUŞ. Şimdi ise Nezaket ziyaretinde Bulunuyor. Kendisine Teşekkür Ettim Diyor. AZİZ BAŞKAN bunun Neresi Kötü. KÖTÜ OLAN SENİN İÇİNİN KARASI.

Yorumu oyla      15      10  
A.K. 19 Ocak 2012 Perşembe 13:09

Hadi ordan... Hem adamın kuyusunu kazın, etmediğinizi bırakmayın. Kendi belediyelerinizi göğe çıkarıp, dürüstleri karalamaya çalışın. Sonra da "BİZ AZİZ BAŞKAN'A GÜVENİYORUZ" deyin. Hele bir sorun bakalım İZMİRLİ SİZE GÜVENİYOR MU?

Yorumu oyla      34      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSM korosu izleyicileri büyüledi
Aydın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, birbirinden güzel eserlerle ...
Bakan Yılmaz: Başkanımıza güveniyoruz
Büyükşehir iddianamesinin kabul edildiği ve Kocaoğlu’nun 397 yıl hapsi ...
Soner Arıca İzmir’de hayranlarıyla buluşacak
Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde, Türk Pop Müziği’nin sevilen ...
 
Ve iddianame kabul edildi! Kocaoğlu için 397 yıl istendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonların ...
Aliağa Belediyesi Uğur Mumcu’yu anıyor
Aliağa belediyesi, Uğur Mumcu’yu; Hasan Fehmi Güneş, İlhan Cihaner ve ...
İzmir için el ele
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımları, 2011’de 24 milyon lira ...
 
Başkan Sındır’dan esnafa arsa sözü
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Altındağ Esnaf ...
Hayaller gerçek oldu
Konak Belediyesi ‘Hayal Et, Gerçekleşsin’ projesiyle çocukları bir kez ...
Denktaş ve Lefter, Konak'ta anıldı
Konak Belediyesi geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Denktaş ve Lefter için anma töreni düzenledi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva