HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2011 Perşembe - 16:13

Bakan Günay: Siyasetle uğraşın, katı partici olmayın

İzmir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gediz Üniversitesi'nde öğrencilere ülke sorunları üzerine düşünmelerini öğütleyerek, bunu ideolojik bağnazlıktan uzak yapmalarını istedi.

Bakan Günay: Siyasetle uğraşın, katı partici olmayın

İZMİR - Günay, "Siyasetle uğraşın, ama katı partici olmayın. Katı particilikten, ideolojik körlükten kendinizi sakının. Doğru, tek taraflı değil. Türkiye geçmiş yıllarda bunu yapmadığı için siyaset çok katı ve acımasız oldu. Toplumu vuruşturdu, bizim vuruşmaya değil, barışmaya ihtiyacımız var" dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'deki vakıf üniversitelerinden olan Gediz Üniversitesi'nde, Münazara Kulübü tarafından düzenlenen 'Zorunlu askerlik kaldırılmalıdır' konulu üniversitelerarası münazara yarışmasını izledi. Münazarada Yeditepe Üniversitesi'nden Yavuz Yiğit askerliğin profesyonelleşmesini, Koç Üniversitesi'nden Berkay Özyiğit ise böyle devam etmesini savundu. Yarım saat süren münazaranın ardından Bakan Günay, her iki tarafa da "Sen de haklısın" dedi.
 
Gediz Üniversitesi'nde öğrencilerin alkışlarıyla kürsüye çıkan Günay, "Üniversitede alkışlanmak bir hükümet temsilcisi için şans" diyerek konuşmasına başladı. Geçmiş yıllarda münazaralara katıldığını belirten Günay, "Münazaraların iyi tarafı kürsüyü ve zamanı kullanmaya alışırsınız. Anlatacağınız konuda giriş yapma, geliştirme ve sonuca varmaya alışırsınız. Bu faydalıdır. İyi münazaracılar ya avukat olurlar ya da politikacı. Kötü tarafı illa haklı olduğunuz konusunda bir ısrar sürdürürsünüz. Gerçek her zaman öyle değildir. Gerçek iki tarafın da haklı olabileceğidir. Münazarayı bir hayat tarzı haline getirirseniz münazara mantığı zarar verebilir" dedi.
 
Bakan Günay, "Zorunlu askerlik kaldırılmalıdır" konulu münazarada tek tarafı haklı görmeyerek, "İhtiyacımız olan şey diyalog, empati yapmaktır. Kendimizi başkasının yerine koymaktır. Netameli bir konuyu ele almışlar. Konuşurken her iki tarafa da `sen de haklısın' dediğim oldu. Konuştuğumuz konu, askerliğin zorunlu olmasıyla ilgili değil güvenlik ve yurttaşlık konusudur" dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, öğrencilere siyaset ve ülke sorunlarıyla ilgilenmelerini önererek şöyle konuştu:
 
CUMHURİYET SAYESİNDE YAPTIK
"Siyaset ülkenin sorunları üzerine düşünmektir. Bunu erkenden yapın. Ülkenin sorunlarını anlamak konusunda ideolojik bağnazlıktan uzak olarak bununla uğraşın. Siyasetle uğraşın ama katı partici olmayın. Katı particilikten ideolojik körlükten kendinizi sakının. Doğru tek taraflı değil. Türkiye geçmiş yıllarda bunu yapmadığı için siyaset çok katı ve acımasız oldu. Toplumu vuruşturdu, Bizim vuruşmaya değil, barışmaya ihtiyacımız var. Yapmamız gereken toplumun her kesiminin yukarı doğru yükselmesinin yolunu açmaktır. Başbakan da ben de orta halli bir ailenin çocuklarıyız. Şükürler olsun ki ülke yönetimine geldik. Bunu bize Atatürk sağladı. Ülkemizde sosyal kastlar oluşmadı. Biz bunu cumhuriyet ve demokrasi sayesinde yaptık."
 
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Bakan Günay'a plaket takdim etti. Bakan Günay da münazaraya katılan öğrencilere hediye verdi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte hükümetin İzmir’e özel 'Roman Açılımı'
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin öncülüğünde hayata geçen ...
Karataş'tan ilk mesaj: Hedef 2014
MHP İzmir İl Başkanlığına atanan ve coşkulu bir devir teslim töreniyle ...
‘Almanya’da Kandil’in iki katı PKK’lı var’
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Almanya’da Kandil Dağı’ndan iki kat daha fazla ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan büyükelçiye sürpriz sorular
Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye füze ...
CHP Karşıyaka’dan depremzedelere yardım
Van’da meydana gelen deprem sonrasında depremzedelere Karşıyaka’dan da ...
Önder Sav tazminat kazandı!
Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski AK Parti Konya Milletvekili Ahmet ...
 
MHP İzmir'in yeni yönetimi belli oldu
MHP İzmir İl Başkanlığı’na atanan Necat Karataş, coşkulu bir devir teslim ...
Tanrıkulu: Başbakan, sözleşmelilere verdiği sözü tutmalıdır
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ...
Gecekonduya savaş: Bedeli ne olursa olsun!
Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva