HABERLER>GÜNCEL
4 Haziran 2011 Cumartesi - 13:32

Bakan Gönül: Alo başkan asker geri çekildi

Milli Savunma Bakanlığı, Bayraklı Belediyesi’nin başvurusu üzerine Gümüşpala’da askeri sınırı yaklaşık 10 metre geri çekerken 5 kilometrelik yeni yol açılmasına izin verdi. Müjdeli haberi Bakan Vecdi Gönül iletti.

Bakan Gönül: Alo başkan asker geri çekildi

Fatih YAPAR/Egedesonsöz - Yerel seçimlerden önce Bayraklı ve Karşıyaka Belediyelerinin ayrılmasının ardından Bayraklı sınırlarında kalan Gümüşpala Mahallesi ile İzmir’in en büyük mezarlık alanı Doğançay’daki şehiriçi bağlantı yolları yetersiz kaldı. Dünya Barış Anıtı’nın bulunduğu bölgeye tek geçiş güzergahı olan Gümüşpala’nın içinden geçen yolda ciddi problemler yaşanınca Bayraklı Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı’na başvurdu. Yerleşim yerinin dışından Gümüşpala’yı doğrudan Doğançay’a bağlayacak yeni yol güzergahının açılması için askeri sınırın geri çekilmesini istedi. İzmir Çevre Yolu’na ulaşımı da kolaylaştırması planlanan 5 kilometrelik yeni bypass yol için istenen onay geldi. Asker, sınırı yaklaşık 10 metre geri çekme kararı aldı. Sınırların geri çekilme kararını jet hızla Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de imzaladı.

 
TELEFONLA ARADI
Sınırın geri çekilmesi yönünde verilen kararın ardından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı telefonla aradı. Bayraklı trafiği için çok önemli olan yolun açılması için önüne gelen yazıyı imzaladığını belirten Bakan Gönül’ün telefonda, “Askeri sınır geri çekildi. İsteğinizi hemen yerine getirdik. Çalışmalara başlayabilirsiniz” dediği öğrenildi. Ayrıca askerin su depolarının bulunduğu yerin yakınındaki alanda yeni sınır çalışmaları ve betonlama işlemleri bitme noktasına geldi.
 
KOCAOĞLU’NDAN İSTEKLERİMİZ VAR
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni güzergahta yol çalışlarına biran önce başlaması gerektiğini ifade eden Başkan Karabağ, askerin sınırı geri çekmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Karabağ, “Başkan Aziz Kocaoğlu, yolun yapılacağı sözünü vermişti fakat çalışmalar tam olarak başlamadı bile. Ayrıca yine Büyükşehir tarafından yapılacak olan rekreasyon alanı projesi ve Fuat Edip Baksi Mahallesi’nde metro geçidi projesinde gelişme yok. Biz biran önce bunların tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 7 Haziran 2011 Salı 22:33

hasan bey son derece aykırı bir adam.sanatçı olsaydı sansasyonda eline kimse su dökemezdi her halde .kimle nerede nasıl niçin sorularının hiç bir zaman ucu yok hasan beyde.denge sorunu yaşıyor sanırım .chp yemi yoksa akp yemi yakın anlamak mümkün değil azizlemi yarışıyor yoksa onunla berabermi koşuyor anlamadık.anlayan varsa beri gelsin.hasan bey bana göre bayraklı için talihsiz bir seçim onu altınla bile varaklasanız.hasan yine aynı hasan.ilerliyeceğine geriye doğru yürümüyor.koşuyor .olan yine bayraklı halkına oluyor .artık karar versede hangi partiye yakın olduğunu hissettiresede bizde onun tam zıttı partiye oyumuzu versek onun için çalışsak.hasan yeter artık git. lütfeeen.

Yorumu oyla      12      6  
realiste rest 5 Haziran 2011 Pazar 21:54

kardeşim hasan bey elinden geleni yapıyor.sen göremiyorsan biz ne yapalım.hasan başkan bu güne kadar gördüğüm en iyi başkandır.namazında abdestinde insandır.her ne kadar bayramdan bayrama gitsede.bu güne kadar 12 trilyon verip ümit bozu yenilemedimi.yüzüne güzüne dursun o kadar park yaptı.daha ne istiyorsuuz.parklar olmazise gençler nerede buluşur.nankörsünüz nankör.ooo bayraklıya belediye başkanı olduysa cebi için değil halkının huzur ve refahı için .o kadar suçlu ve azılı insanı aldı.kuzu gibi yaptı.her ne kadar işlerinde çalışmıyorlarsada.olsun .nasıl olsa kimse çalışmıyor.onlarda çalışmayı versin.işçiler küme küme kendi mevzilerine girmiş .saat dolduruyor ve buna kimse sesini çıkaramıyor.hasan ne yapsın oda insan ve korkuyor.hasan ne yapsan yaranamazsın.bu insanlara.seçimden sonra işçi dökeceğini söylüyorlar.bende hasan işçisini sokağa dökecek kadar alçalmaz dedim .beni mahçup etme.olurmu.?

Yorumu oyla      14      6  
realist 5 Haziran 2011 Pazar 00:40

aziz arkadaş ne güzel sormuş hükümetten istediğinialmış peki aziz başkanla neden basın üzerinden diyalok kurruyor diye neden olacak ki;hasan beyin bayraklı ilçe sınırları dışında anlaşabildiği yada anlaştığını sandığı kimse yok ki buna aziz başkan da dahil adım gibi eminim ki hasan bey aziz başkana bi adım gitse büyük başkan ona koşarak gidecek hizmet anlamında ama hasan bey kendini parti üstü görüyor ve bu durum da malesef üzülerek söylüyorum chp ye bayraklıda büyük kan kaybına uğratıyor birilerinin bu duruma müdahale etmesi gerek yok kan kaybından kaybedebiliriz chp yi bayraklı da...

Yorumu oyla      14      6  
Aydın Postoğlu 4 Haziran 2011 Cumartesi 16:38

CHP size anlatıldığı gibi bir yer değil. Bazı CHP'li belediye başkanları ilk fırsatta AKP'ye geçecekler. Arkadaşlar herkes biliyor ama şimdi zamanı değil diye susuyor. CHP'lileri milletvekili adaylarını toplantıya çağırdığınızda Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel var mı diye soruyor. Ellerinden geldiğince bir aaaya gelmiyorlar. Ellerini bile kerhen sıkıyorlar. Heyecanlı bir 13 haziran olacak.

Yorumu oyla      16      10  
aziz 4 Haziran 2011 Cumartesi 16:25

hükümetten istediğini aldın şimdi sıra aziz başkandan istediklerine gelmiş. anlayamadığım şu. neden bunu basın üzerinden istiyorsun. ikiniz de chpli değilmisiniz. arayın birbirinizi ne istiyorsanız söyleyin. yoksa iş o safhayı geçti mi???

Yorumu oyla      16      6  
İSTENİRSE OLUYORMUŞ.. 4 Haziran 2011 Cumartesi 15:09

BAYRAKLI BELEDİYESİ İSTEDİ VERMEDİLERMİ VERDİLER DEMEKKİ BİZİM İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIM VEDE TÜM CHP VEKİLLER DİKKATLİ YORUM YAPIN İSTEDİĞİNİZ ŞEYLER MANTIKLI VEDE GEREKLİ BİR ŞEYSE AKP HÜKÜMETİDE DESTEKLERİNİ HERZAMAN GÖSTERİR. SİZ YETERKİ İSTEYİN ARKASINDAN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK İÇİN ABUK SUBUK İSTEKLERDE BULUNUP ONDAN SONRADA HÜKÜMET İZMİRE DESTEK VERMİYOR DEMEYİN.. BUNLAR HEP YAPILIYORDU YAPILMAYADA DEVAM EDİLECEK HÜKÜMET İZMİRİ HİÇ DIŞLAMADI SİZLER AYRIMCILIK YAPIP DIŞLANMIŞ HAVASI YARATIP İZMİRLİLERİ CHP OLARAK KANDIRMAYIN LÜTFEN..CS...

Yorumu oyla      18      10  
Aydın Postoğlu 4 Haziran 2011 Cumartesi 13:46

Görüyorsunuz AKP İzmir'e verdiği söleri yerine getiriyor. İzmir'e hizmet geliyor. AKP İzmir'i uçuracak. Engel olamayacaksınız.

Yorumu oyla      20      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEÜ'lü öğrencilerden üçü bir arada!
DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri Soyer Kültür Sanat ...
'Ucube'nin yerine 'bal-kaşar' anıtı
Başbakan Erdoğan’ın ‘ucube’ olarak nitelendirdiği İnsanlık Anıtı’nı yıkma ...
İzmir’in yarısını ilgilendiren karar
Bornova’da yaşanan hava kirliliği nedeniyle vatandaşların sürekli tepki ...
 
İzmir semalarında akrobasi bayramı
Türkiye Hava Gösterisi 2011 -Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıl ...
Sınavsız, ilansız rektör oldular
Meslek odalarından torpilli kadrolarla ilgili yeni iddialar var. Klinik ...
Dahi çocuklar geliyor
Gediz Üniversitesi, robot yapımında dünya çapında dereceleri bulunan ABD ...
 
1 milyon 70 bin öğrenci ter döktü
İzmir'de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme ...
‘Mezuniyete geleceğim bekleyin’
Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Haberal, kurucusu ...
Büyükşehir Arşivi’ne polis baskını
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkhali’ndeki arşiv binasına baskın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva