HABERLER>GÜNCEL
4 Haziran 2011 Cumartesi - 11:04

İzmir semalarında akrobasi bayramı

Türkiye Hava Gösterisi 2011 -Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen gösteriler, İzmir'de başladı… Gösteri direktör yardımcısı Albay Taşçı: ''2011'de yapılan en büyük hava gösterilerinden birine ev sahipliği yapıyoruz'' dedi.

İzmir semalarında akrobasi bayramı

İZMİR - Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen ''Türkiye Hava Gösterisi 2011'' İzmir'de başladı.
 
Fotogaleri için tıklayın!

2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki gösteri öncesinde basın brifingi düzenlendi.
 
Brifingde konuşan Gösteri Direktör Yardımcısı Albay Aydemir Taşçı, hava gösterisi kültürünün Türkiye'de fazla yaygın olmadığını belirtti.
 
Avrupa'da yılda 20-30 hava gösterisi yapılırken, Türkiye'de bunun sadece Türk Yıldızları'nın gösterileri ile sınırlı kaldığını dile getiren Albay Taşçı, Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. yılının onur ve sevincini halkla paylaşmak için Türkiye Hava Gösterisi 2011'in gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Gösterinin, dünyadaki en iddialı hava gösterilerinden biri olduğunu vurgulayan Albay Taşçı, ''2011'de yapılan en büyük hava gösterilerinden birine ev sahipliği yapıyoruz'' dedi.
 
Gösteride 8 akrotim, 12 solo uçuş gösterisi yapılacağını ifade eden Albay Taşçı, 59 uçağın da yerde sergileneceğini bildirdi.
 
Gösteriye Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Avusturya, Romanya, Polonya, Pakistan, Cezayir, Hırvatistan, Ürdün, Slovakya, Sırbistan ve Belçika başta olmak üzere 20 ülkeden 146 uçağın katıldığını anlatan Albay Taşçı, gösterileri 55 ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanı'nın da izleyeceğini söyledi.
 
Gösterilerde 3 bin 753 personelin aktif rol aldığını dile getiren Albay Taşçı, 2 gün sürecek gösterileri 160 binin üzerinde kişinin izlemesini beklediklerini anlattı.
 
Hafta sonu SBS'nin yapıldığını anımsatan Taşçı, ''Sınav bitimine kadar düşük ses çıkaran uçaklar ile paraşüt gösterileri sergilenecek'' diye konuştu.
 
Brifingin ardından gösteriler paraşütçülerin atlayışıyla başladı.
 
Bu arada gösteriyi izlemeye gelen vatandaşlar 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda uçakların bulunduğu alanı gezerek, çeşitli ülkelere ait bilgi alma şansı buldu.
 
Vatandaşların uçakların önünde hatıra fotoğrafları çektirdikleri gözlendi. 

TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK BÜYÜLEDİ
Fransa ve Pakistan'a ait akrobasi timlerinin gösterilerinin ardından İzmir semaları, Türk Yıldızları'nın gösterisine ev sahipliği yaptı.
 
Türk pilotlarının tehlikeli ve heyecan verici gösterisi, izleyenlerden büyük alkış aldı.
 
Türk Yıldızları'nın ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıl dönümü etkinleri kapsamında oluşturulan Solo Türk havalandı. Binbaşı Murat Keleş'in F16 uçağıyla yaptığı gösteri büyük beğeni topladı.
     
EŞİNİ YALNIZ BIRAKMIYOR
Solo Türk gösteri timi pilotu Binbaşı Keleş'in eşi Vildan Keleş ile çocukları Eda ve Koray da babalarının gösterilerini heyecanla izledi.
 
Vildan Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin gösterilerini izlerken büyük heyecan yaşadığını belirtti. Eşinin halka açık tüm gösterilerini izlediğini ifade eden Vildan Keleş, eşiyle gurur duyduğunu söyledi. Kocasının riskli bir işe sahip olduğunu belirten Vildan Keleş, ''Her gösterisi öncesinde korku yaşıyorum ancak onu seyrederken gururlanıyorum. Bir pilot eşi olarak onu sonuna kadar destekliyorum'' dedi.
 
Kocasının en büyük hayalinin F16 uçağıyla gösteri yapmak olduğunu belirten Vildan Keleş, ''Yurt dışında F16'ların yaptığı gösteri uçuşlarını izlerdi. Bu onun en büyük hayaliydi, en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor'' diye konuştu.
Binbaşı Keleş'in çocukları Eda ve Koray da babalarıyla gurur duyduklarını, ileride onun gibi pilot olmayı istediklerini söyledi.

180 KM’DEN HEDEFİ VURACAK
Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen "Türkiye Hava Gösterisi 2011" kapsamında tanıtılan füze, hassas güdümlü Stand-Off Mühimmat Projesi kapsamında üretildi. Füze, Türk Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 uçağına monte edilmiş halde vatandaşlara gösterildi.  
 
SAGE Özel Projeler Yöneticisi Önder Okyay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımına 2006'da başlanan ancak şimdiye kadar kamuoyuna tanıtılmayan füzenin Türk Hava Kuvvetlerinin 100. yılı etkinleri kapsamında tanıtıldığını belirtti.
 
180 kilometrenin üzerinde menzile sahip olan füzenin Türk mühendislerce yapılan Türkiye'nin ilk seyir füzesi olduğunu ifade eden Okyay, uçağın kanadından bırakılan füzenin GPS aracılığıyla hedefini bulduğunu söyledi.
 
Füzenin özel yapısından dolayı düşman hava savunma radarları tarafından tespit edilmesinin zor olduğunu kaydeden Okyay, füzenin düşük irtifada seyir yeteneği ve tanımlanan yol noktalarını izleyebilme özelliğinden dolayı da hava savunma unsurlarına yakalanmadan hedefine ulaşabildiğini belirtti.
 
Füzenin deneme atışlarının sürdürüldüğünü söyleyen Okyay, yıl sonunda tamamlanması hedeflenen proje kapsamında F-4 ve F-16 üretimi yapılmasının planlandığını kaydetti.

Öte yandan, SAGE tarafından üretilen nüfuz edici bomba ile hassas güdüm füzesi kiti de vatandaşlara tanıtıldı. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sınavsız, ilansız rektör oldular
Meslek odalarından torpilli kadrolarla ilgili yeni iddialar var. Klinik ...
Dahi çocuklar geliyor
Gediz Üniversitesi, robot yapımında dünya çapında dereceleri bulunan ABD ...
1 milyon 70 bin öğrenci ter döktü
İzmir'de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme ...
 
‘Mezuniyete geleceğim bekleyin’
Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Haberal, kurucusu ...
Büyükşehir Arşivi’ne polis baskını
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkhali’ndeki arşiv binasına baskın ...
Çeşme otobanında bir gişe faciası daha
İzmir-Çeşme Otobanı Narlıdere gişelerinde, KGS kartı almak için otomobilden ...
 
Genelkurmay’dan 'Başbuğ' açıklaması
Genelkurmay, bugün bir gazetede eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ hakkında ...
Ege-Koop'tan ortaklara para iadesi
Kooperatifçilik sektöründe genelde konutlar 10-15 yılda zar zor tamamlanırken; ...
İzmir Barosu'ndan çok sert 5 Haziran açıklaması
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye'de ''neredeyse maden arama ruhsatı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva