HABERLER>GÜNCEL
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 19:02

Bakan duyurdu: Okullara telefon önlemi geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız" dedi.

Bakan duyurdu: Okullara telefon önlemi geliyor!

Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"nda bakanlık yöneticileri ve tüm illerden milli eğitim müdürüyle bir araya geldi.

Tekin, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce okul ve kurumlardaki eksiklikleri giderip eğitim dönemine olabildiğince sorunsuz girebilmek için tüm yöneticilerle istişare etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Tüm yöneticilerden mütevazı, alçak gönüllü olmalarını isteyen Tekin, oturduğu koltuktan güç alan değil koltuğuna itibar katan yöneticiliğin önemini vurguladı.

Yöneticilerden öğretmen ve veli olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarına karşı iletişime açık ve ulaşılabilir olmalarını isteyen Tekin, yeni eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere alınan tedbirlere ilişkin genelgenin geçen hafta illere gönderildiğini, tarihe, devlet ve milletin birliğine sahip çıkmak için genelgedeki en önemli unsurun Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları olduğunu vurguladı.

"Anadolu çok zengin bir coğrafya"
Bakan Tekin, şehirlerle ilgili müfredata bir başlık koyduklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Anadolu çok zengin bir coğrafya. Tarihi olarak çok zengin bir birikime sahibiz. Biz, bu ülkenin birlik ve beraberliği açısından, milli birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi açısından, geleneklerimizin, kültürümüzün, gelecek kuşaklara aksettirilmesi açısından çocuklarımızın kendi illerini, kendi illerindeki tarihi kültürel mekanları görmelerini, geleneklerden, örflerden haberdar olmasını arzu ediyoruz. Bunun da yeni eğitim öğretim yılında sizin tarafınızdan öncelemesini istiyoruz."

Yeni atanan öğretmenlerin 1 Eylül itibarıyla göreve başlayacağını hatırlatan Tekin, "Özellikle deprem bölgesindeki 11 ildeki arkadaşlarımıza rica etmiştim. Yeni atanan arkadaşlarımız dahil olmak üzere bütün öğretmenlerimizle irtibata geçin. Konaklama problemi olanları mutlaka bizimle paylaşın diye. Bütün il müdürü arkadaşlar bu süreci tamamladılar" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda yetişmesi için bir nebze olsun dijital ortamlardan arınması adına mümkün olduğunca okul bahçelerinde geleneksel oyunların oynanabileceğine işaret eden Tekin, okullarda çocukların kısa da olsa fiziksel aktiviteyle güne başlamalarını önemsediklerinin altını çizdi.

"Bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz"
Bakan Tekin, öğretmen odası buluşmalarında öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini belirterek, "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz" ifadesini kullandı.

Velilerin ders saatinde okula girişleriyle ilgili önlemlerin alınması gerektiğini kaydeden Tekin, okul müdürlerinin veli toplantılarını ders dışındaki saatlerde yapmalarını sağlayacak şekilde planlamasını istedi.

"Sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil"
Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız. Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil"

Bakan Tekin, il müdürlerinden şehirlerine gittikten sonra ilk iş olarak okulların bakım, onarım ve benzeri konulardaki durumunu tekrar gözden geçirmelerini isteyerek, 11 Eylül'de okulların sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime hazır hale getirileceğini ifade etti. (AA)

 
Kum yüklü TIR devrildi... Yol trafiğe kapandı!
 
'Asıl hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 28 Ağustos 2023 Pazartesi 20:27

Okullara Telefon Kisitlamasi Getireceginize;Akıllari Bir Karış Olan Öğretmenlere Egitim Verin.. Öğretmenlerin Tümü Kendinden Aciz Ve Ne Yaptigini Bilmez Durumda... Ayrica Öğretmenler Yeni Egitim Donemin de Gereksiz Kirtasiye Taleplerinde Bulunmamalari Gerekiyor... Oyun Hamuru,Flut,Renkli Boya,Buna Benzer Uyduruk Abudik Kubidik Urunler İstenmemeli... El İsleri Kapsaminda da Hic Bir Ders Konulmamali! Abudik Kubidiklere Veliler Para Bulamiyor... Ogretmenlere Birileri AKIL DAĞİTMALİ!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil tırın altına girdi: 1 ölü, 3 yaralı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde tıra arkadan çarpan otomobildeki 1 kişi hayatını ...
Menderes çöp tesisi için süre tamam… 3 yıl sonra sil baştan!
İzmir’de yılan hikayesine dönen Menderes’teki katı atık tesisi projesi ...
Polisi şehit etmişlerdi... Suç örgütüne baskın!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda ...
 
Küçük çocuk iki yıl dehşeti yaşadı... Torbalı'da sapığa meydan dayağı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde 13 yaşındaki bir erkek çocuğunun iddiası gündeme ...
Şirince'de blockchain eğitim haftası
Blockchain teknolojisinin farklı yüzlerinin bir araya geldiği, temellerden ...
Evin çatısı çöktü... İzmir'de can pazarı!
İzmir’in Bayındır ilçesinde yağış sonucu çatısı çöken evdeki kadın ile iki çocuğu yaralandı.
 
Yapılandırma ve ek MTV ödemelerinde son 4 gün
Yeniden yapılandırma olarak da bilinen 7440 sayılı Kanun'un sağladığı ...
30 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
Mersin'de 30 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
Ağacı keserken altında kalıp öldü!
Karabük'ün Eflani ilçesinde ormanlık alanda kesim işinde çalışan kişi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva